От понеделник на линия излизат още два чисто нови Кросуей ЛЕ на ЧЕХ & Атанасов.
И аз съм съгласен - който и да облсужва линиите, нека да е с нови автобуси, дори и да не са на 100% нови, то останалите нека бъдат поне до 10г. Примерно градските автобуси на "Надежда" са определено едни от най-читавите. Оптималната цена на билетчето и спазването на разписанията са също много съществен елемент.
В този ред на мисли, за да спре постоянното надлъгване, нека линиите към Бузлуджа да ги вземе един превозвач, а всички линии към "Беляковско шосе" и Тригълника - друг. N20 може да е оборотна, но пък пробегът е къс и субсидията е малка. Обратно, N110 пък не е чак с такъв оборот, но субсидията е двойно по-голяма заради двойно по-големия маршрут. А и всяка една линия може да се разработи оптимално. Например, към настоящия момент N40 почти на всеки курс от Царевец до Беляковско шосе върви 1-2 минути пред N110 и това е един от примерите за нелоялна конкуренция от страна на "Надежда" към "Алекс ОК". Доколкото знам, N40 трябва да е някъде на 17-а минута на Съда, а не на 23-а, както я карат. Така в идващата на 24-а минута N110 ще има доста повече хора.