Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Ivanko

Pages: [1]
1
Както писах в заглавието, на бул. Мария Луиза, близо до сградата на ЦГМ, има едно хале, което е насочено към Централна Гара. Там вътре има един доста стар трамвай, който прилича на стандартните трамваи Трамкар, движещи се по линии 6 и 12. До тук добре, ама кой знае защо, тоя екземпляр е оцветен в цветовата схема на Татрите по линия 18, т.е. оранжева долна част на каросерията, бяла горна, и между тях преминава червена линия. Някой има ли информация за това?

В заглавието си писах "и още...". Това още е за трамваите по линия 20, които са разновидности на Татрите, но са по-широки (две седалки-коридор-една седалка) за разлика от нормалните, които имат седалка-коридор-седалка. Някой има ли идея кой точно модел са тези?

Благодаря ви!

2
Най-дългият пътен тунел е тунел Витиня, с дължина около 1200 m. Най-късият е Правешки ханове, който е последният от четирите тунела на АМ2 "Хемус" по посока Варна и е дълъг около 335 m. Най-високите виадукти в България са първите два след тунел Ечемишка по посока София и са високи около 120 м. Това знам за съоръженията от този тип в България, така че предлагам тук да се създаде една база данни по въпроса, като всеки пише това, което знае за тях и така ще съберем информация.

(P.S. Ако информацията, която съм дал съдържа грешки, моля да ме поправите! Благодаря!  :) )

Pages: [1]