Иван Костов просто за съжаление го използваха да свърши черната работа, тоест да направи отлаганите с години тежки реформи, без които не може и колкото повече се отлагаха, толкова по-тежки ставаха и респективно да обере негативите. И аз съм на същото мнение, независимо, че и той е работел за ДС. А отделно от това нещата в България имаше шанс да тръгнат 91-ва година и да станем поне като Полша, Чехия или Унгария ако не бяха свалили правителството на Филип Димитров. Но и в СДС всички се оказаха ченгета и доносници, Желю Желев, на който много хора вярваха, също много е виновен. Единственият друг държавник, който е мислел за България, е Стефан Стамболов. Нормално е всяка държава да си защитава интересите, а България единствено не го прави - все робува и се подлага я на руснаци, я на американци, а нито на едните, нито на другите им пука за нас. Тука в Канада почти няма имигранти от Полша, Чехия или Унгария, а с румънци и българи е пълно....И понеже в началото наистина е много трудно, жена ми взе да реве за България. Но аз съм категоричен - може да се върнем един ден, когато маймуните от ДС и сволочта около тях си изринат лайната, които направиха и България заплилича на нормална държава. Точка. В България например се счита за нормално шефът ти на работа да ти се кара и да те унижава. Тук, ако го направи и подадеш жалба за психически тормоз на работното място, ще изхвърчи моментално от мястото си, а ще го осъдят и да ти плати огромни обезщетения, с които да си живееш с години, а ако е собственик на фирмата, може и да му я закрият....Просто в Канада всички се считат за равни, от чистачката до мениджъра и никой няма право да ти вика и да ти се кара, дори и да си допуснал грешка. А на мениджърите, чичо ви Благо ще ме извинява, държавата и провинциите им орязват големите заплати с огромни данъци. То това е за всички, които са на високоплатени длъжости - горе-долу като в Скандинавия. А за укриване на данъци затворът е гарантиран, нещо което счетоводителите в България го правят повсеместно, понеже шефовете им ги карат и иначе ще останат без работа.....A на мен ако учех висшето си образование в Канада, надали щеше да ми се наложи да шамаросам асистент в университета, което бях просто принуден да направя в прехваленото СУ, от който се убедих, че и дъска за кочина не става, казвам го бидейки известно време в последствие и преподавател в него...