Ами хубаво, не вярвай на българските експерти, а чети и слушай световните. Наистина ли смяташ, че всички 3 милиарда души са луди да се ваксинират, а само ние и румънците сме най-умните и компетентните, и затова се дърпаме???
Посочи ми къде съм написал, че не трябва да се ваксинираме. Чета всякакви учени... каквито изводи съм си направил, са на база на твърденията на учените и то не Мангъров, а да речем доста по-авторитетния Мутафчийски, както и на база официални статистики.
Няма как обаче да кредитирам доверие на "учен", който днес твърди едно, а утре - точно обратното, който предлага ваксиниран вчера да има привилегии пред преболедувал миналия месец вкъщи и т. н. Има елементарна логика, въпрос на малко обща култура и мисъл, с която лесно се проверява доколко последователни са твърденията на учените дори без търсене да допълнителна информация, съответно доколко може да им се довери човек. В случая повечето се провалят на този тест и то не само в моите очи, а и на много други хора, които започват да търсят алтернативна версия, която дори да е нелепа, е по-праволинейна, та дори и да е свързана с чипиране и 5G.
На първо място, червената лампа трябва да светне, само заради това, че държавата
има право да задължи всички да се ваксинират и да глоби тези, които не го направят, но вместо това се опитва да принуди хората да го направят доброволно и едва ли не ги обвинява, че правят саботаж, като не го правят. Това го пиша не като оспорване на положитения ефект от ваксинацията, а на кадърността на експертите, които въвеждат и отменят тези мерки... и готовността им да носят отговорност за решенията си.
А и видяхме, че мерките, които същите учени, (уж) на базата на същата наука пробутваха като решение, в общия случай не сработиха дори там, където бяха стриктно спазени. Толкова за учените и тахната наука...
Това ме подсеща за един доцент, на който една от последните му "научни" публикации беше книжка, в която просто са отпечатани електрически схеми, които преди 10 години аз сканирах от хартия и съм ги давал на колеги под формата на RAR архив. Отпечатани са дори с моите драсканици с молив по тях... Същият дойде веднъж да прави "научен" експеримент с един локомотив с цел разработване на някаква рационализация и му трябваха само 15 минути и локомотива после трябваше да замине нанякъде... и той наистина замина, ама на ремонт, а рационализацията така и не видя бял свят.