История > Стара София

Ретро снимки

<< < (2/827) > >>

Balkanton:
[attachment=69:attachment] В Интернет намерих тази снимка от 1989г. (пролетта). Тя е правена от западни туристи, минали през България към Турция. Не знаех, че тогава още са минавали автобуси около "Ал. Невски" и началото на "Оборище".

ozzy:

--- Quote from: Balkanton ---[attachment=69:attachment] В Интернет намерих тази снимка от 1989г. (пролетта). Тя е правена от западни туристи, минали през България към Турция. Не знаех, че тогава още са минавали автобуси около "Ал. Невски" и началото на "Оборище".
--- End quote ---
Е нали имаше един рейс 38 до Сухата река, той не въртеше ли някъде там, около Ал. Невски?

tiristor:

--- Quote from: ozzy ---Е нали имаше един рейс 38 до Сухата река, той не въртеше ли някъде там, около Ал. Невски?
--- End quote ---
A38 въртеше на Пам. Левски, като минаваше покрай читалище Лиляна Димитрова (сега Средец). Това беше до 1996 някъде, малко след като пуснаха ТМ22.
А37 въртеше на същото място, но не си спомням маршрута му. Мисля че идваше от моста Чавдар и правеше ляв завой на Кракра.

CKD:
22 го пуснаха септември 1995 г.

Balkanton:
Преди време стана въпрос за едни летищни автобуси, които имали врата и отзад. Вижте тази снимка. Би трябвало това да е въпростният модел. Някой знае ли каква марка и модел е?

Втората снимка е от 1956г. Автобусът на нея, мисля, че е модел ЗиС 154. В историята на автобусния транспорт в страницата на СКГТ за такъв автобус не става и дума. Само е споменато, че имало товарни автомобили ЗиС. В музея на ГТ в Москва са запазили и реставрирали един екземпляр - ето снимки в интернет. Също интересно ми е знаете ли какви линии са минавали по тази улица (Батенберг е май сега)?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version