Author Topic: Юнион-Ивкони  (Read 65691 times)

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Юнион-Ивкони
« Reply #160 on: 17.08.2022, 10:20:30 »
Така и така има доста начесто влакове до Кюстендил, безсмислено е да се дублира линията. Аз ви казах още преди години, че рано или късно като пътищата се задръстят от автомобили и почнат да стават много инциденти, такава ще е съдбата на всички автобусни линии, които се дублират от влак. За автобусните компании има много повече работа, като довозващи от възлови гари до села, курорти, туристически местности където сега няма никакъв транспорт и ще им докарват сигурни пътници. То е ясно че със сегашната концепция са обречени. Можеха да деянат, когато нафтата беше левче а заплатите на шофьорите по 700 лева.
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline bonbon

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #161 on: 17.08.2022, 14:13:02 »
И кога влиза в сила? Аз имам за утре билет, купен вчера. Никой нищо не ми е казвал, че няма да пътува автобуса.
В медиите пише, че е от днес. На касите им трябва да ти върнат парите. ;)

Говорих с тях. Ще си пътува автобуса утре и няма нужда да ми връщат парите. Спрени са курсовете от и до АГ Запад. Аз ще се качвам от Сердика. Курсовете от Сердика са възложени от Столична община, а от Запад - от община Кюстендил, затова само те са спрени.
« Last Edit: 17.08.2022, 14:15:26 by bonbon »

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #162 on: 17.08.2022, 16:30:01 »
Явно пак по сигнал се работи :angry:

Уважаеми пътници,

със заявление с входящ номер 04-07-1/16.08.2022 г. „Юнион Ивкони“ уведоми кмета на община Кюстендил, че считано от 17.08.2022 г. преустановява обслужването на всички възложени ни от община Кюстендил автобусни линии с договор Д-00-371 от 18 май 2022 г. По-рано беше подадено заявление с входящ номер 26-00-737 за прекратяване на въпросния договор.
Причините:

Съгласно действащата нормативна уредба, процедура за възлагане на превози от републиканската транспортна схема се провежда след изпълнение от страна на общината на следните изисквания:

Равнопоставеност на квотите на двете общини в началото и края на маршрута. При линията Кюстендил-София община Кюстендил разполага с квота от 13 разписания, а Столична община – със 7 разписания.
    Провеждане на процедура за конкретните маршрутни разписания е възможно единствено и само след утвърждаване на същите от Министерство на транспорта и съобщенията.
    Минимално допустимият интервал между две обслужвания по една и съща линия е 60 минути.
    Възлагане на превози от Републиканската транспортна схема е допустимо единствено и само по реда на Закона за концесиите.

Община Кюстендил не беше изпълнила и не изпълни нито едно от тези нормативни изисквания нито към момента на обявяване на процедурата, нито към момента на подписване на договора, нито близо 3 месеца по-късно.

Община Кюстендил и към днешна дата не ни е изплатила полагащите ни се компенсации от Държавният бюджет за месеците октомври, ноември и декември 2021 г.
    Вместо да влезе в ролята на добър стопанин и да отстрани пропуските при възлагането, уважаемият кмет на община Кюстендил влезе в съглашателство с криминални елементи като Георги Георгиев (БОЕЦ-а), опитващ се от месеци да клевети дружество ни. Последният излъчи „репортаж” на живо от Автогарата в Кюстендил с автобус, готвещ се да изпълни курс, възложен ни с договор от Столична Община и нямащ абсолютно никакво отношение към община Кюстендил, като се опита да внуши на зрителите си, че сме нарушители на договор с последната.

Г-н Паунов влезе в съглашателство и с най-компрометираната и ненавиждана от целия ни бранш администрация – тази, управлявана от министър Събев, срещу когото целият транспортен бранш протестираше до оставката му. Относно репресивните действия на държавната администрация срещу „Юнион Ивкони“ и още две компании е образувано досъдебно производство за злоупотреба с власт.

Уважаеми пътници,

както нееднократно ви уведомихме, през последните месеци „Юнион Ивкони” беше обект на агресия и репресии от страна на министъра на транспорта г-н Събев и администрацията му – нещо, което се надяваме скоро ще бъде установено от следствието. За съжаление към тази „група за мокри поръчки”, очевидно с други подбуди, се присъедини и кметът на Кюстендил, който лиши гражданите и гостите на града и общината от регулярен транспорт до и от столицата.

Ние сме най-големия превозвач на Балканите и съзнаваме, че това не са последните атаки срещу нас, но ние няма да изневерим нито на вас, нито на стандартите си за сигурност, нито на законодателството на Република България, нито на бранша, част от който сме.

Ще продължим обслужването на линията София - Кюстендил от квотата на Столична Община и ще бдим стриктно за спазването на нормативната уредба при последващо възлагане на превозите от страна на кмета Паунов.

https://union-ivkoni.com/news/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D1%83%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D0%B1%D1%81%D0%BB%D1%83%D0%B6%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE%D0%B1%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B8-%D0%BB%D0%B8%D0%BD%D0%B8%D0%B8-%D0%B2%D1%8A%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D1%82-%D0%BE%D0%B1%D1%89%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D1%8E%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D0%B4%D0%B8%D0%BB/323?

В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Парно в салона само с печат в пътния лист.

Offline Bulgaria111

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #163 on: 17.08.2022, 16:57:37 »
Честно казано някои от автобусите на фирмата наистина са в лошо техническо състояние.

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #164 on: 17.08.2022, 17:44:09 »
Явно пак по сигнал се работи :angry: ...
Определено, в предизборна кампания сме.. ;)

Online RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #165 on: 17.08.2022, 18:10:15 »
Юнион Ивкони когато и да ги разкарат ще е късно. По-скапан превозвач на Балканите няма.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline BulgariaBuses

• Запален по ГТ
  • Транспортът във Видин
    • View Profile
    • AntonioM-transportphotography
« Reply #166 on: 17.08.2022, 19:37:30 »
Всъщност Ивкони спират обслужването на линията от квотата на Община Кюстендил, а от квотата на Столична Община, изпълняването на линията ще си продължи.

Инфо от страницата на Юнион Ивкони.
⚠ Със заявление с входящ номер 04-07-1/16.08.2022 г. „Юнион Ивкони“ уведоми кмета на община Кюстендил, че считано от 17.08.2022 г. преустановява обслужването на всички възложени ни от община Кюстендил автобусни линии с договор Д-00-371 от 18 май 2022 г.
⚠ Ще продължим обслужването на линията София - Кюстендил от квотата на Столична Община и ще бдим стриктно за спазването на нормативната уредба при последващо възлагане на превозите от страна на община Кюстендил.
Транспортът във Видин

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #167 on: 17.08.2022, 19:38:51 »
Юнион Ивкони когато и да ги разкарат ще е късно. По-скапан превозвач на Балканите няма.
Лошото е,че много хора ги ползват, понеже често нямат конкуренция.

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #168 on: 17.08.2022, 19:54:01 »
До къде не може да се стигне с друго освен с тях? Има ли много такива места без никакъв друг транспорт?
Не ни трябват хора с "дипломи" а работещи и можещи да мислят, влагайки логика и разум в това което правят.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #169 on: 17.08.2022, 20:04:24 »
До къде не може да се стигне с друго освен с тях? Има ли много такива места без никакъв друг транспорт?
От София мисля,че до Шабла, Ахтопол, Синеморец,мисля,че и Монтана, но не съм сигурен. Може да има и други,за които не се сещам.
Edit: и до село Огняново до Гоце Делчев.
« Last Edit: 17.08.2022, 20:06:41 by Bulgaria111 »

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #170 on: 17.08.2022, 20:26:11 »
До Монтана има курсове на Монтана АТ, но не са с нищо по-добри от Юнион Ивкони. :rolleyes:

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #171 on: 17.08.2022, 21:12:09 »
Предполагам,че Ивкони по подобие на други фирми, пускат по-хубавите автобуси по международните линии.

Offline poly911

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Email
« Reply #172 on: 17.08.2022, 21:14:02 »
От София мисля,че до Шабла, Ахтопол, Синеморец,мисля,че и Монтана, но не съм сигурен. Може да има и други,за които не се сещам.
Edit: и до село Огняново до Гоце Делчев.
До Ахтопол не са само те

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #173 on: 17.08.2022, 23:21:13 »
До Монтана има сума ти влакове и връзки от почти цяла България. До Шабла има автобуси почти на всеки час от Варна на местния превозвач, има и от Добрич, от София до Варна има поне 10 пъти на ден влак. Кой ще ти чака автобус 1 път на ден в Шабла до София, като има почти през час с връзка за София с влак, по което време на денонощието ти е удобно. 2-3 пъти на ден може и през Добрич. Освен това тая линия до Каварна и Шабла мисля че отдавна я махнаха, и такъв дълъг преход с автобус е много тегав. София-Шабла с автобус 9 часа и половина с 2-3 почивки.

До Ахтопол не съм запознат, мисля че на местни превозвачи има редовно от Бургас.

С други думи идобщо не е вярно че нямат конкуренция, ами дори +/- един курс на ден който може да го поеме някой местен до най-близката гара.. и въобще няма и да усети никой че ги няма.
« Last Edit: 17.08.2022, 23:23:54 by Ivo »

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #174 on: 17.08.2022, 23:36:01 »
До Ахтопол не съм запознат, мисля че на местни превозвачи има редовно от Бургас.

С други думи идобщо не е вярно че нямат конкуренция, ами дори +/- един курс на ден който може да го поеме някой местен до най-близката гара.. и въобще няма и да усети никой че ги няма.
Не е много по темата, но мисля,че са само 2 пъти на ден (поне според сайта на автогара Бургас) и ме притеснява,че ако закрият автобусните линии,които се дублират от влаковете може да стане още по-зле положението с линиите до курортите (особено към Бургас, но и за Варна важи,особено там към Бяла, до Балчик е горе-долу добре).

Offline Ivo

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #175 on: 18.08.2022, 00:13:04 »
Е точно Варна-Бяла има на всеки час, със все всички Варна-Слънчев Бряг автобуси се случва да има дори на половин час. Така че никъде не са без конкуренция, дори са капка в морето с един път на ден на фона на местните на всеки час. Значи и с тях и без тях все тая ще е. Бях качил някъде разписание и то даже извън сезона Варна-Бяла-Обзор има на всеки час.

Конкретно за фирмата, цяла зима откарах в Поморие, където градския транспорт е на тази фирма. Мислех че са някакъв франчайз, но писахте че са си те. Междуградските не съм ги ползвал но от градските им в Поморие не мога да се оплача. Винаги са били точни,  чисти и топли автобуси, персонала любезен. Пускаха Ман Лайнс Сити и нископодови бусчета, от време на време някоя Кобра на градската линия. Случвало се е много пъти на късните курсове да сме 2-3-ма човека и да е голям Ман. На всяка спирка са сложили разписание, с телефон за оплаквания и информация и карта на маршрутите. За междуградските чувам отвсякъде че са пълна трагедия, но честно казано от градските не мога да се оплача. Не знам дали някъде другаде имат градски и дали това не е някакво приятно изключение, което зависи от местния персонал. 

Бургас-Аптопол не съм запознат какъв е пътникопотока и колко пъти има.

Фен на автобусите ЧАВДАР

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #176 on: 18.08.2022, 03:28:51 »
В случая с тази община, интересното е че Ивкони са играли и спечелили точно Кюстендил - Ахтопол, която се обслужваше дълги години от кюстендилски частници със Сетри 215/315.

Ето и повече информация или по-точно от къде тръгва всичко: https://www.actualno.com/kustendil/ima-li-problem-s-avtobusni-linii-ot-kustendil-zaradi-populjaren-prevozvach-video-news_1795985.html
В България си е най-хубаво и супер и всичко ни е страхотно. Единственото по-хубаво е България едно време, ама и сега си е най! ;)

Offline Sixkiller

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #177 on: 20.08.2022, 18:25:40 »
2 оферти от превозвачи са постъпили в община Кюстендил за линиите до София, но автобусите им са на близо 30 г. - https://struma.bg/2-%d0%be%d1%84%d0%b5%d1%80%d1%82%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%be%d0%b7%d0%b2%d0%b0%d1%87%d0%b8-%d1%81%d0%b0-%d0%bf%d0%be%d1%81%d1%82%d1%8a%d0%bf%d0%b8%d0%bb%d0%b8-%d0%b2-%d0%be%d0%b1/

В понеделник пускат нова поръчка, но с намален брой курсове от квотата на община Кюстендил.

Offline Bulgaria111

• View Profile
« Reply #178 on: 21.08.2022, 09:50:08 »
Ивкони са купили 1 Неоплан от Арда Тур, най-често е по линиите за морето.

Offline lol4o

• Наистина съм луд
  • Хеброс Гнус?
    • View Profile
« Reply #179 on: 27.04.2024, 00:37:33 »
Ивкони са разкарали абсолютно всички Noge-та, които купиха преди 6-7 години. Намерих обява за продажба на един от малките. От Отокарите май се движи само един, един не се е движил от 2020, а останалите осем са продадени. Запазили са само Темсите и Унвитата.
« Last Edit: 27.04.2024, 01:17:56 by lol4o »