Author Topic: Пушенето от страна на водачите в ГТ!  (Read 49552 times)

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile

Тогава следващия път палвам в салона и аз една, на който му пречи да направи две крачки от мен. :help:
Ми запали си . Ако не те изхвърлят , ей на.
И аз си пуша, и в колата и пеша , и къде ли не.
« Last Edit: 22.12.2022, 09:12:45 by TRAMS SOFIA »
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Нормативно е определено къде пушенето е забранено и едно такова място са превозните средства на градския транспорт като за водачите не са предвидени изключения!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
От цялата смрад по софийските улици , от колите , комините - цигарата на шофьора е най-големия вредител. Подигравките на светофарите от оператора е далеч по-належащ проблем , наред с "ускорените" разписания.

Offline theflash

• Писател
  • **
    • View Profile
Преди 10-тина дена попаднах на шофьор по рейс 102, който си пушеше по средата на курса. Направих му забележка и му казах, че ще подам сигнал срещу него.

Той беше невъзмутим. Каза, че сигналът няма да има никакъв ефект, защото шофьорите били толкова малко, че ръководството им не може и да си помисли да ги наказва за подобни действия.

Дори тези случаи, които стигали до медиите, не били наказвани. Само пред журналистите се твърдяло, че ще бъдат...

Online david

• Запален по ГТ
  • Ganz Villamossági Művek
    • View Profile
Васко май пак се завръща във форума.  :neznam:

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Преди 10-тина дена попаднах на шофьор по рейс 102, който си пушеше по средата на курса. Направих му забележка и му казах, че ще подам сигнал срещу него.
Няма да го накараш да откаже цигарите , нито пък да пуши по време на движение. И 10 жалби да напишеш все тая.
Не си попаднал на някой водач "бабаит", който много обича такива "будни граждани"..Ще излезеш със вратата  ;)
« Last Edit: 16.12.2023, 22:14:51 by TRAMS SOFIA »

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
Интересно ми е как ще ме изкара с вратата.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
И аз се заинтригувах. И ми е много интересно в такъв случай, ако жалбата за цигарите няма ефект, дали срещу насилие срещу пътник ще му дадат златен медал. :neznam:

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Това с нямането на шофьори не спряха да го тръбят. Или да махнат изискването за категория С, или да докарат виетнамци примерно. Но като бивш началник в България, ви казвам реално как стоят нещата, независимо дали е обществена дейност или частна фирма. Не можеш да шкартираш калпазаните и нехранимайковците, понеже много е вероятно да се окаже, че имат връзки "някъде нагоре", че са човек на някого и тогава тебе ще те шкартират.

Те иначе въобще не осъзнават, че от една цигара може да се запали рейсът.
« Last Edit: 17.12.2023, 06:34:53 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!

Offline theflash

• Писател
  • **
    • View Profile
Няма да го накараш да откаже цигарите , нито пък да пуши по време на движение. И 10 жалби да напишеш все тая.
Нямам намерение да го карам да откаже цигарите. Искам единствено да не пуши в автобуса по време на курс - каквото е правилото.

От тази дискусия се разбират две неща:

1. Проблемът с намирането на работници за важни обществени работници става все задълбочен.

Дали изобщо може да се намери решение?
или да докарат виетнамци примерно
Добре, но това означава да отнемем работна ръка от Виетнам.

Нашето отиват в Западна Европа. Ние взимаме от Виетнам. Винаги остава един дисбаланс и винаги има ощетени нации.

2. Хората стават все по примитивни и все повече решават проблемите си с първични реакции - бой/насилие. Което е тъжно.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Днес си пушат, а от утре може да почнат да не си изпълняват последните курсове...,опс, те вече го правят ! Слободията е пълна!

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Кой не си изпълнява последите курсове , ....дата , час , превозно средство. Иначе - приказки от 1001 нощи.
Има си гпс и всичко се вижда.

А за пушенето - има си контролни органи, които следят това.
Жалбата от пътник е меко казано недоказуема , без снимков материал, а такъв лесно пада в съда .

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Случката съм публикувал във форума и има пусната жалба по него! Може да се разровиш и намериш щом толкова те вълнува ! Едва ли обаче водача е получил каквото и да било наказание!
Не един или два са случаите, когато водач вместо със съчленен автобус поради специфика на линията излиза със зачисления му соло такъв предизвиквайки описателното пого използвано от Пейчев ! Слободията царува в СА !

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
Сега и автобуси по плаца не останаха. Излиза се с това което е изправно и пали .
Свободията вярно е пълна. Работиш по 26 дни в месеца , работиш 8 часа и после още 4 персонална или доработка на друга линия щот няма хора. Отпуски не винаги има ,щот.....хора няма. Заповядай в свободията. За това и млади хора няма в градския. Крепи се на 50 процента пенсионери.
Вие за една цигара се хванахте . Тва е проблема.

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
 И аз някога се възмущавах от пушенето по возилата на МГТ. Понастоящем единствено не съм съгласен с онези, които осмърдяват всичко до втора врата. Но има такива, които докато пушат държат цигарата отвън. Така е поносимо.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
Пушенето в ГТ говори зле за възпитанието на въпросният индивид…. но в момента условията в този сектор са ужасяващи. Да се гарантират нормални работни условия, да се намерят достатъчно хора и тогава вече ще можем да наказваме водачите, които пушат вътре във возилото.

Offline Tisho

• Маниак
    • View Profile
Навремето, когато бях малък - пишлеме на 16,17 години, се дразнех много на шофьори, които пушат по време на движение.
Даже, на любимият ми рейс, имаше един шофьор Сава, който веднъж караше линия 148 (най-натоварената във Варна) и беше запалил цигарка по средата на курса, на светофара между Кауфланд и Младост и бях му направил забележка, защото стоях отпред, а той само ме беше загледал тъпо.  :/ (Сигурно си е казал - какво ли е това момченце тука, да ми се прави?!)
Транстриумф, като частна фирма, порицаваше с някакви глоби за такива неща.

Днес, на по-зрели години, си мисля, че това е последното нещо, което мога да гледам в превозното средство, особено ако е заградена кабината на шофьора. И, че дори и да ми направи впечатление, наистина няма значение и за такива дреболии не се уволнява човешки ресурс.
Нещо повече, то си е до водача. Ако държи фаса в прозореца извън кабината, за да не пуши вътре в салона е ОК. Не е ОК, ако го изхвърли през прозореца (което редовно засичам и не понасям) - първо, замърсява се пътното платно. Второ, говори за културата и възпитанието на водача. Трето, никой няма да го почисти този фас.

Съгласен, че пушенето, по време на движение е най-последната, най-малка дупка в кавала на фона на всички проблеми в СА и СЕ с недостиг на водачи и условията на труд и ежедневният стрес, на който са подложени служителите. Аргументът е по-скоро за качеството на услугата.

Важното е средството да върви, да е топло зимата и хладно лятото (с работещ климатик) и да няма инциденти по пътищата.
Шофьорите са хора, някои от които и професионалисти и заслужават уважение за ежедневният си труд, включително и от страна на пътниците!  :fan:

Не е толкова сложно да отидеш отпред и да му пожелаеш "Хубав ден" или "Приятна вечер".
Но качества като емпатия и интегритет трудно се срещат по нашите ширини, за съжаление...
В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, нови возила, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

Ама О405 са много грознииии

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Толкова ли е трудно да осъзнаете, че все по-малко хора пушат и това не само, че дразни  е и вредно за здравето не само за пушещия, а и за тези около него! Когато превозното средство е със затворена кабина и дима не стига до салона пушенето не е проблем! Аз също пуша, но дори у дома излизам на терасата, колкото и да ми е студено и неприятно!