Author Topic: Хигиената в МГТ  (Read 206635 times)

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Re: Хигиената в МГТ
« Reply #380 on: 08.11.2024, 21:35:51 »
А мивката мие само с вода на половин програма.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline bahner

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #382 on: 11.01.2025, 19:07:34 »
Операторите добавиха секция, в която може да се следи кога са минали основно почистване превозните средства, би трябвало МТК и Метрополитен също да имат такава секция на сайтовете си. Добре ще е да се подават жалби, ако се возите на уж почистени, а да не са всъщност.

http://www.elektrotransportsf.com/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=129&lang=bg

http://cloud.sofiabus.bg/index.php/s/v1zz8gMewb0hYU7
Галерия за градски транспорт - https://www.flickr.com/gp/127247218@N05/qB017P

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #383 on: 11.01.2025, 23:17:32 »
И все пак кофти, че трябва да се разчита ползвателите на услугата да трябва да алармират за нередности, а не нещата да са свършени по принцип като хората…

Аз мога да споделя доста снимки на трамваи и тролейбуси с паяжини из салоните!

Offline Petko21

• Нямам спирка
  • Техника
    • Skype Me™!
    • ICQ Messenger - 646173605
    • View Profile
    • Моите снимки
« Reply #384 on: 12.01.2025, 10:23:45 »
Операторите добавиха секция, в която може да се следи кога са минали основно почистване превозните средства, би трябвало МТК и Метрополитен също да имат такава секция на сайтовете си. Добре ще е да се подават жалби, ако се возите на уж почистени, а да не са всъщност.

http://www.elektrotransportsf.com/index.php?option=com_wrapper&view=wrapper&Itemid=129&lang=bg

http://cloud.sofiabus.bg/index.php/s/v1zz8gMewb0hYU7
Това добре, но къде е бутона или секцията за сигнали? Щеше да е хубаво в тази секция, освен тази информация да има текст, че при забелязани нередности, пишете ни... еди къде си.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Fear on me, shame on you
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
« Reply #385 on: 08.01.2026, 21:26:44 »
Прави впечатление, че „Банишора“ са се възползвали от топлото време и повечето от ЧКД-тата им са сравнително чисти. 3004 изпъква най-много.
3004-15 08.01.2026 {4} by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #386 on: 26.06.2026, 10:46:55 »
Тая седмица ми се налага да ходя всеки ден на физиотерапия с ТМ10/13/15. Честно казано, цяло чудо е, че татрите са все още цели и успяват да се движат предвид състоянието на трасетата. В някои обаче хигиената е изключително ниско ниво. Не погледнах номера, но се возих на един, в който кутиите над вратите бяха покрити с дебел слой прах, а дръжките бяха буквалвно черни. През стъклата по диагонал не се виждаше нищо от мръсотия. Личеше си, че е трамвай, който не е от добрите екземпляри. Сигурно на хартия се почиства ежеседмично, но за мен това нещо не е чистено от много месеци.

Отдавна не ми се е случвало да ме е гнус да се возя.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #388 on: 26.06.2026, 11:38:32 »
Подобен слой прах има отзад над батериите на най-новите Шкоди 28 серия, дето са бая по-нови. Почистването, наред с повечето други неща е проформа...

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #389 on: 26.06.2026, 11:45:11 »
Позволи ми да прекъсна перфекционистката ти оратория, но при въпросните Шкоди всяка друга повърхност, освен тази, където нито някой си слага багажа, нито някой се държи за нея, е в безупречно състояние и предвид, че се движат съвсем близо до теб би следвало да го знаеш.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #390 on: 26.06.2026, 11:59:53 »
Аз се возя всеки ден на тези Шкоди, и е далеч от безупречно.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: ČKD Tatra Т6А2/-SF (20**, 30**)
« Reply #391 on: 26.06.2026, 12:30:31 »
Е добре, може и да не е безупречно, но 90%, със сигурност са най-чистите возила от градския транспорт в София, може би заедно с Песите от 2023 г. само и е абсолютно несъстоятелно да се споменават в дискусия за ЧКД в подобно покъртително състояние.

Offline radk0_99

• Маниак
    • View Profile
« Reply #392 on: 26.06.2026, 20:46:42 »
Е просто Шкодите и Песите не са успели да прашасат достатъчно добре. Виж CKD тата си имат стаж. А депата ни още повече да ги неглижират. Нали преди няколко години господина Бонев и група Спасители ходиха да бършат трамваите с мокра кърпичка - явно не са успели да задвижат поне чистенето да се случва
« Last Edit: 26.06.2026, 20:48:59 by radk0_99 »

Offline Stanislav_07

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #393 on: 26.06.2026, 20:59:17 »
В 20-ката е същата ситуация

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #394 on: 26.06.2026, 21:12:29 »
Е просто Шкодите и Песите не са успели да прашасат достатъчно добре. Виж CKD тата си имат стаж. А депата ни още повече да ги неглижират. Нали преди няколко години господина Бонев и група Спасители ходиха да бършат трамваите с мокра кърпичка - явно не са успели да задвижат поне чистенето да се случва
Флагманските возила се поддържат, най-вече най-новите Шкоди и най-новите Песи и в „Дружба“ повечето, 23-та серия и може би 16-та серия в „Земляне“ още държат ниво и от соловите в „Земляне“ и „Малашевци“ вероятно е шарено, но едва ли са особено добре.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
« Reply #395 on: 28.06.2026, 12:26:21 »
Отдавна не ми се е случвало да ме е гнус да се возя.

Много рядко не ме е гнус да се возя вече. Особено като знам от първа ръка как се "миеха" автобусите в Малашевци - с един парцал по средно 5-10 авотбуса и въпреки това, не е като да не съм лежал по подовете на МАН-овете, като бяха в бокса.
 Отделно за Татрите, нямам спомен да не са били гнусни. Преди няколко години, ежедневно ползвах 10 до работа, всеки път съм слизал от тях погнусен и с чувството, че съм двойно по-мръсен, особено през топлите месеци. В обратна посока предпочитах да се прибирам със 73, въпреки бутаницата там поне имаше климатик.

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
« Reply #396 on: 29.06.2026, 15:32:22 »
Да като че ли от всички возила, новите Шкоди 4та генерация, както и Хигерите (5031-5064) са най-комфорнтни и чисти. Особено сега лятото са за предпочитане пред всичко, тъй като имат най-силен климатик. Всекидневно пътувам с тях, да може да има някоя малка мръсотия тук там, но в никакъв случай няма база за сравнение с някакъв годишен таралнясник, който се разпада по реслите и вози един определен контигент :help:

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Laptop screens and laptop repairs
    • Email
« Reply #397 on: 29.06.2026, 16:43:43 »
Тая седмица ми се налага да ходя всеки ден на физиотерапия с ТМ10/13/15. Честно казано, цяло чудо е, че татрите са все още цели и успяват да се движат предвид състоянието на трасетата. В някои обаче хигиената е изключително ниско ниво.
Не е в някои а във всички. Те не се чистят, само при ОР се пребоядисват салоните като се маца върху старата мръсотия. Няколко седмици след ОР изглеждат поносимо, после пак стават кочина. Подобно е и с Искър-скте CKD, но май не е чак толкова зле.