Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1595256 times)

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #7680 on: 27.04.2026, 23:03:26 »
Този следобед 1829 реши да цъкне аварийните точно преди пешеходната пътека на ПП Успех посока Банкя. Не знам каква беше причината да спре точно на пешеходната пътека в активната лента, но не мисля че беше най-правилното нещо.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #7681 on: 28.04.2026, 08:33:21 »
И снимащия се дере като бременна мачка и нарича шофьора на 2045 некадърник
Направил си грешка, обърквайки маршрута, но нарушенията после как ще ги наречеш?  :help:

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7682 on: 28.04.2026, 09:19:33 »
Този следобед 1829 реши да цъкне аварийните точно преди пешеходната пътека на ПП Успех посока Банкя. Не знам каква беше причината да спре точно на пешеходната пътека в активната лента, но не мисля че беше най-правилното нещо.
Там има хубава баничарница точно на светофара !
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #7683 on: 28.04.2026, 10:04:15 »
И снимащия се дере като бременна мачка и нарича шофьора на 2045 некадърник

Аз не го чувам да се дере.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7684 on: 28.04.2026, 16:59:40 »
Там има хубава баничарница точно на светофара !
Знам я много добре баничарницата. Вкусни работи предлагат, ама заради нея гладниците от сутрин до вечер постоянно правят опасни маневри и пресичания, предпоставки за ПТП-та.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #7685 on: 09.06.2026, 08:36:36 »
Преди малко най-после работещ климатик в превозно средство, при все че от 2-3 седмици поне трябваше да ги пуснат - трамвай 2312. Но за сметка на това ватманът на всяка спирка отваряше безцелно всичките врати, за да убие ефекта от охлаждането. Може би го прави, за да св обнови въздуха при кофти филтри!?

7145 по 24 сега е душегубка, но шофьорът компенсира, като е надул яко гръцка чалга. Добре, че назад можеш да отвориш прозорци за течение и да се спасиш от увреждащите мозъка звукови вълни.

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7686 on: 09.06.2026, 08:48:25 »
Ако филтрите на климатиците са за смяна, но някой си прави оглушки за тая работа, така почват да миришат, че със сигурност ще ти се доповръща, в буквалния смисъл, точно от климатика. То така не става дойде климатикът със заводския филтър и си седи с него во веки веков...Иначе има гръцка музика, която не е чалга, но тя за съжаление е напълно непозната в България. Не мога да разбера защо българите слушат гръцка чалга, при все, че нищо не разбират от текстовете.
« Last Edit: 09.06.2026, 08:51:29 by IKAR »
По рейс и по жена не се тича!
A developed country is not a place where the poor have cars, it is where the rich ride public transportation.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7687 on: 09.06.2026, 09:32:55 »
Хубавата съвременна гръцка музика е позната сред ценителите в България примерно Septicflesh, Immensity, Rotting Christ и соло проекта на Сакис Толис, Aetherian, Daylight Misery и т.н. Не е за всяко ухо.  :) Иначе климатиците се нуждаят от поддръжка, във Василев Плаза скоро сменяха филтри.  :)

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #7688 on: 22.06.2026, 09:56:26 »
Водачът на 5052 по 74 в момента… На Опълченска и Пиротска държа отворени вратите над минута, докато му светне зелено. В следствие от това, от време на време лъхва малко хлад от климатика, иначе си като в сауна.  :help:

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7689 on: 22.06.2026, 12:33:59 »
Там този номер го прави всеки водач, от коя да е линия. И на 1, и на 5, и на 7, и на 60 и 74 ми се е случвало, да изчакваме зеленото с отворени врати. Редовно го правиха тези на 60 и 74, когато бяха още Ютонги, защото нямат блокировки и до последно можеше с отворени врати.

Offline BPilot253

• Приятел на ГТ
  • Милен-Йоан
    • View Profile
« Reply #7690 on: 22.06.2026, 13:51:04 »
Според мен единственото решение на отворените врати, когато работи парно/климатик е да се нормализира използването на разрешението на вратите. В Полша абсолютно всеки шофьор го използва и досега не съм попадал на такъв, който да отваря вратите ръчно (освен ако някой не тича да хване автобуса, например). Вярно е, че при нас не всички превозни средства имат бутони, но все пак може да се използва на тези, които го имат. Трябва да има една мащабна и, най-важното, продължителна информационна кампания, а водачите да се инструктират да използват разрешението. Поляците от 15-20 години имат превозни средства с бутони и съответно имат изграден навик, а ние тепърва трябва да изграждаме такъв, само защото досега не сме искали да ги използваме.
« Last Edit: 22.06.2026, 13:54:09 by BPilot253 »

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #7691 on: 22.06.2026, 14:14:38 »
Връщаме се на скорошна дискусия в друга тема, как нещата бяха започнали в правилната посока и пандемията беше повод да видят сметката на начинанието. ДДС-то на кръчмарите и други такива треторазредни го възстановиха, редно е да се върнат и пълните правила за изпозлване на бутоните!

Offline tatyana

• Начинаещ
  • *
    • View Profile
« Reply #7692 on: 05.07.2026, 17:12:09 »
Ватманката на трамвай шестица заряза пътниците си насред маршрута си в четвъртък сутринта. Пътувахме в посока център и на спирката на Симеон ватманката свали всички пътници и каза, че ще завива към захарна фабрика. Било по диспечерско нареждане?! Беше груба и не желаеше да отговори на въпросите на хората. Питахме я дали да очакваме друг трамвай от депото, който да ни вземе. Обикновено така става, когато има диспечерско нареждане. Тя не знаеше... Грубо ни изюрка да слизаме и затвори вратите под носа ни. След това зави по Симеон. Бяхме над 30 човека. Следващата шестица беше след цели 27 минути. Имаше много хора, които закъсняха за работа или важни задачи. Проблем по трасето напред не се видя. Общинският номер на трамвая е 3413. Беше някъде към 9 часа и 10 минути.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #7693 on: 10.07.2026, 08:10:19 »
В печалния списък нахлува и водачът на 7075 по 24 в момента за неадекватно обслужване. Нямаше да ми направи чак такова впечатление, че да пиша тук, ако си беше останал с подминаването на спирката с първа врата. Но коментарът, как щели да се избият пътниците да се кача (?!?!!). Факт, че автобусните водачи са от ниските прослойки на обществото, но толкова зле ли е положението?  След това продължи с опити да засича и изпреварва леки автомобили по бул. Лазар Михайлов си му заслужиха коментара.

Тъй като още пътувам, може и да има поводи да допиша мнението.  :help:

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7694 on: 10.07.2026, 19:53:46 »
По Лазар Михайлов единствено на правото преди прелеза може да се изпревари с автобуса, защото има видимост и време стига да няма никой отсреща , но съдейки по часа става въпрос за 8;00 от Орландовци и 8:10 от Бенковски. Тогава има трафик и то доста . Отделно при  Румик в Орландовци също спират коли двупосочно и разминаването е леко проблемно.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7695 on: 10.07.2026, 21:06:23 »
Истина е, че около Румик-а е страшно, ама съм ставал свидетел как рейсаджиите изобщо не се съобразяват и точно там си перят с висока скорост.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Email
« Reply #7696 on: 17.07.2026, 11:47:39 »
Водачът на 3112... Пушене в кабината, нарочно настъпване в лента при спрял с отворени врати трамвай на спирката, около кабината вътре е повече от гнусно и накачулено...  :bag:

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
« Reply #7697 on: 17.07.2026, 17:14:46 »
Този автобус е олицетворение на отвращението, и на вид го доказва, и по водачите му, селянията винаги е била пълна там. И за съжаление не е само той.

Offline tm0

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7698 on: 21.07.2026, 09:31:16 »
На 21 юли автобус на гараж Земляне тръгва в 8ч. от Дружба, в посока център. Кара с не повече от 10 км/ч като закъснява в разписанието и го задминава 204 , тръгващ 5 минути по-късно. Нередовен курс за неспазване на график на движение. Пътниците често правят връзка с друг транспорт или още два. Не е правилно да се губи времето на хората. Който иска да си пази автобуса от лоша пътна настилка може да сменя лентите или да работи на друга линия. В случай на неизправност, трябва да се включи резерва за подмяна на колата по 304, но и да не се качват пътници в повреден автобус!
Моля,сменете 6 цифрения си код за сигурност от профила ви-в сайта на вашия мобилен оператор.

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • "Галерия Транспорт София"
    • View Profile
« Reply #7699 on: 21.07.2026, 18:19:16 »
19.07, привечер: ватманът, който караше 2312 не ме впечатли. Два пъти се качих в 27-цата, а пича нонстоп пушеше. Нямаше климатик в мотрисата (за което не го виня него), така че хептен не се дишаше. Другото, което ме подразни беше как потегляше. Всяко едно ускорение започваше с боксуване...прекалено много тяга ли подава, вие ще ми кажете, но превъртането на колосите си беше факт.