Author Topic: Недобросъвестни шофьори и ватмани  (Read 1487284 times)

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Re: Недобросъвестни шофьори и ватмани
« Reply #7200 on: 05.11.2024, 01:05:12 »
Анджек - в противен случай ще завалят оплаквания, че трамваите са много бавни.
По рейс и по жена не се тича!
A developed country is not a place where the poor have cars, it is where the rich ride public transportation.

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #7201 on: 05.11.2024, 09:03:20 »
Анджек - в противен случай ще завалят оплаквания, че трамваите са много бавни.
Класиката от едно време - превозно средство на 15-ина метра от току-що светнал зелено светофар го хваща червеното… И другият лайтмотив - да ги напънем малко повече превозните средства и те се скапвали… Трябвало лека-по-лека, един ден на линия - пет почивка в депото… Ефективността и ефикасността искат сериозна поддръжка и работа, но само тогава бихме имали качествен и привлекателен транспорт. При нас само има претенции, че правим нещо и искаме високи заплати, но няма елементарно покритие на претенциите нито в управлението на транспорта, нито в по-голямата част от редовия персонал.

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Laptop screens and laptop repairs
    • Email
« Reply #7202 on: 05.11.2024, 09:22:32 »
Аз не съм виждал друг град извън България, в който градският транспорт да се тътри така, както до неотдавна се тътреше софийският. Изключение е Париж, ама там задръстванията са денонощни.
А ако някой мисли, че сега на нашите автобуси разписанията са пренатегнати, да се разходи до Солун и да види как се кара там при много по-интензивен трафик, спирки по желание през 300 метра и масово паркиране в бус-лентите.

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #7203 on: 05.11.2024, 10:02:43 »
Разказвал съм ви как в Загреб съчленените ирисбуси летят из двулентови квартални улички с 50км/ч, че качването става само от първа врата, че водачите и билети продават, че даже и ресто са длъжни да връщат. Никой не мрънка от това. Само тук все са ощетени от всичко.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7204 on: 05.11.2024, 10:30:38 »
Качване от първа врата може да работи само при по-умерени пътникопотоци и висок процент пътници с предварително закупени превозни документи особено абонаментни карти. Без тези условия се получават сериозни задръжки по спирките.  :rolleyes:

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7205 on: 05.11.2024, 18:46:45 »
Ако нашите шофьори видят как се кара по еднопосочни улички в Будапеща или Дубровник, съм сигурен, че поне една трета ще напълнят гащите.
Качването от първа врата не работи при натоварени маршрути. Пуснете видеото на 4:21, въпреки че тук факторът "слизащи пътници" го няма.
&t=379s
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline Niko.G

• Наистина съм луд
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile
« Reply #7206 on: 05.11.2024, 22:27:35 »
Точно ускорените разписания са едно от нещата, които привличат най-много пътници.

Същото ускоряване на разписанията чрез кикдаун и липса на почивки ли? Колкото привлича пътници, толкова пък отблъсква водачите. Хайде по-сериозно...:crazy:
Обесете се в неделя, тва е най-добре!

Fac ut vivas!

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Laptop screens and laptop repairs
    • Email
« Reply #7207 on: 06.11.2024, 08:46:49 »
Точно ускорените разписания са едно от нещата, които привличат най-много пътници.

Същото ускоряване на разписанията чрез кикдаун и липса на почивки ли? Колкото привлича пътници, толкова пък отблъсква водачите. Хайде по-сериозно...:crazy:
Продължителноста на почивките няма нищо общо със средната скорост на движение. Ако искаш да кажеш, че водачите по някои линии си изпускат почивките заради системни закъснения независещи от тях, то проблемът е организационен - разписанията за конкретната линия трябва да се коригират.
« Last Edit: 06.11.2024, 08:57:19 by Ilian »

Offline radk0_99

• Маниак
    • View Profile
« Reply #7208 on: 06.11.2024, 19:28:47 »
Трудно точно тези 3 минути или 5 минути спестено време ще привлекат когото и да е. За да има "ускорени разписания" привличащи пътници ни трябват експресни линии, ама истински експресни. А такива има само 3.

Offline Chezare

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #7209 on: 06.11.2024, 20:05:43 »
Не можеш да си представиш колко е досадно, когато ти бързаш, а ГТ се влачи. Сега определено придвижването се чувства по-бързо и по-готино.
Най-лесното, ефективно и щадящо финанси решение е елементарно - разтегляне на разписанията, намаляване на средната скорост на придвижване и свеждане до минимум ролята на GPS-и, говорещи автобуси, табла и всякакви подобни електроники, които само утежняват основните процеси.

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7210 on: 15.11.2024, 14:45:26 »
1127 по 111 - на два пъти отнемане на предимство в кръговите на Люлин по безобразен начин. Такива шофьори са за бой...

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7211 on: 25.11.2024, 16:39:01 »
4121/23 на тм20.....нямаше да пиша тук , ако лелката управляваща трамвая нямаше наглостта да ме псува и ръкомаха, след като премина светофара на Асен Йорданов и Шипченски Проход на забранен нейн сигнал , докато аз минавам на зелено и след 30 секунди преди кръга на Гео милев. Пак на нейн забранен сигнал.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7212 on: 25.11.2024, 19:11:19 »
Велосипедист, шофьори на тролей и пътници се биха на спирка в София  :help:

"Велосипедист, шофьори на тролей и пътници се сбиха в София, съобщава Нова телевизия.

В 15:40 ч. на тел.112 бил подаден сигнал за сбиване на спирка на градския транспорт при Националната библиотека.

Установено е, че шофьор на тролей и велосипедист, разнасящ храна по домовете, се засекли неколкократно на пътя. На спирката шофьорът и още един негов колега, който по това време е в тролея, слезли и започнали саморазправа с велосипедиста. В боя се намесили и пътници.

Пристигналата на място "Спешна помощ" попитала всички открити на мястото пострадали дали искат преглед.

По първоначални данни няма тежко пострадали.

В ИСУЛ е постъпил единият от шофьорите на тролея. Мъжът е прегледан, но все още няма данни за състоянието му. Другият водач е с фрактура на китката и ръката му е гипсирана."

https://news.bg/regions/patnik-prebi-shofyor-na-troley-v-sofiya.html

Offline Kaiser Kar

• Нямам спирка
  • НЕ! на мърльовците
    • View Profile
« Reply #7213 on: 26.11.2024, 10:53:33 »
Аз по принцип мисля, че велосипедистите на пътя не получават отношението, което им се полага като пълноправни участници в движението, но разносвачите на храна са изключително нахални, предприемат опасни маневри, застрашават както пешеходци, така и себе си. Склонен съм да мисля, че вината не е у водача на тролея, без да съм видял какво е станало.
Висенето по кабините вреди сериозно на Вас и на другите около Вас.

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #7214 on: 26.11.2024, 11:02:45 »
Много нагли са разносвачите на Глово и  Тейк ъуей или както се казва. Нито правила спазват, изкачат пред превозни средства , минават масово на червено . Въпрос на време беше това да стане!

Offline madbatt

• Маниак
  • antiMASKer
    • View Profile
    • Email
« Reply #7215 on: 26.11.2024, 11:25:02 »
В случая, си е получил полагащото му се внимание, каквито са и повечето отговори по темата/разбира се не тук, а по вестниците/. Колоездачите, като най-бавен участник в движението, избиват комплекси, и ГТ им е любима жертва, ама на километража на тролея пише скорост, трудно постижима за нормално коуеуо.
« Last Edit: 26.11.2024, 11:27:23 by madbatt »
Dream on @Радоц%ет, ама не си в час

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7216 on: 26.11.2024, 15:07:12 »
Много нагли са разносвачите на Глово и  Тейк ъуей или както се казва. Нито правила спазват, изкачат пред превозни средства , минават масово на червено . Въпрос на време беше това да стане!

Имаш предвид един разносвач да пребие двама тролейбусни водача, които се мислят за безсмъртни и да ги прати с фрактури в ИСУЛ? Да, крайно време беше. Спомням си преди време един такъв "безсмъртен" ватман слизаше често с лоста да разчиства задръстванията по Христо Ботев, един път слезе пак с лоста и се качи след няколко минути обратно без него и без няколко зъба.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #7217 on: 26.11.2024, 15:36:10 »
Дано никога не ти се наложи да седнеш на ватманския/шофьорския стол и да ти настръхне косата от неадекватни колоездачи/автомобилисти...
« Last Edit: 26.11.2024, 15:49:12 by Mammoth »

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #7218 on: 26.11.2024, 16:14:48 »
Дано никога не ти се наложи да седнеш на ватманския/шофьорския стол и да ти настръхне косата от неадекватни колоездачи/автомобилисти...

Косите могат да ти настръхват, но това не дава оправдание да си напускат кабините и да излизат да налитат с юмруци на някого, колкото и да е неадекватен.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #7219 on: 26.11.2024, 16:48:29 »
Факт, но и реципрочното колоездача да избие зъбите на ватмана не е много правилно...