Author Topic: MAN Lion's City G CNG (1150-1189, 1601-1620, 2000-2045, 2300-2319, 3100-3159)  (Read 742264 times)

Offline ozzy

• Нямам спирка
    • View Profile
По принцип би трябвало да го подменят с резерва. Отдавна минаха времената, когато шофьорите на Икарусите завинтваха по една планка на неработещата врата и си продължаваха по маршрута...

Offline bagercho

• Нямам спирка
    • View Profile
На 3147 прототипната ЛЕД табела на предното стъкло е сдала багажа и в момента работи само лявата половина  :crazy:
Похвално, след постовете за табелата има реакция и същата е ремонтирана  :fan:

Offline Tisho

• Маниак
  • В 0135 СН - уникалният автобус на Варна!
    • View Profile
На 3147 прототипната ЛЕД табела на предното стъкло е сдала багажа и в момента работи само лявата половина  :crazy:

За сметка на това, 3151 продължава да е без предна ел.табела  :rolleyes:
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

МАН а е най доброто нещо което се е случило за софийския ГТ след метрото в последните 20 години.

Offline Niko.G

• Маниак
  • ⁠A heresia das heresias era o bom senso.
    • View Profile

За сметка на това, 3151 продължава да е без предна ел.табела  :rolleyes:

От днес вече е с предна табела.

Части за тия табели в 90%(подчертавам 90%, не 100) не се купуват от техниците, а от Столичен автротранспорт. Невроятно, но факт: няма как табелите да тръгнат без да са поръчани части за тях. И понеже сте експерти и ви чета прекомпетентните мнения, че табелата на 3147 е пълен траш и как данъкоплатците платили прескъпо за нея, тя си работеше от 30.01.2020г. безотказно до преди две седмици, когато на автобусът му е подаван ток с агрегат, нещото довело до изгаряне на съответния модул от табелата.
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline TRIZUBECA

• Наистина съм луд
  • пендел
    • View Profile
А има ли напредък с липсващата табела на 1153?

Offline Kukicha

• Наистина съм луд
  • 3306/1119 ✝(2003-2022)✝
    • View Profile
    • Email
А има ли напредък с липсващата табела на 1153?
Не.

Offline Whatnow14

• Наистина съм луд
    • View Profile
2013 явно след приключване на разпокъсана кола по 120 смени МАН СГ по 310, като шофьорът, не знам дали му е титуляр, беше принуден да държи в движение дръжката на кабината с ръка, защото не се затваря, след което направи опит да я върже за седалката си...

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
2013 явно след приключване на разпокъсана кола по 120 смени МАН СГ по 310, като шофьорът, не знам дали му е титуляр, беше принуден да държи в движение дръжката на кабината с ръка, защото не се затваря, след което направи опит да я върже за седалката си...
Не е титуляр на 2013 този шофьор.

Вратата на кабината беше оправена преди точно 2 дена, явно пак е заминала.

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
2002 обратно на линия.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
  • Думите се забравят, въздействието никога
    • View Profile
    • Sofiatransport транспортна база данни/Sofiatransport transport data base
    • Email
Предната табела на 3151 е възстановена:
3151-213 07.05.2025 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

Offline Tisho

• Маниак
    • View Profile
На 3154 много му свири ремъка на двигателя.  :angry:
Подобни проблеми изглежда имат 3102, 3133 и други.
Фен на швейцарските автобуси MAN 10.190 HOCL / Lauber, MAN SG280H, SL200, NL202, NG272, Lion's City, MB O305/G/Heuliez, Conecto/G, Citaro/G, електробуси, тролеи, трамваи, метро и влакове.

Почивай в мир, Тони!

МАН а е най доброто нещо което се е случило за софийския ГТ след метрото в последните 20 години.

Offline Whatnow14

• Наистина съм луд
    • View Profile
3113 е с нов дизайн на електронните табели, на който се сменят двете дестинации през няколко секунди. С оглед на това, че ако е само една дестинация, тя не се сменя автоматично, трябва ръчно и шофьорите не го правят, новият вариант ми се струва много по-адекватен.  :fan:

Снощи и днес е на 404.

Едит:
От Нова ТВ са направили репортаж за връщането на ГТ по спирките и в автобусите, явно са снимали в 3148, защото хората почти не се чуват, чува се само специфичният звук на двигателя му.
« Last Edit: 20.05.2025, 22:05:25 by Whatnow14 »

Offline difian

• Модератор
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
Не са ли навити, про боно, покрай увеличението на заплатите да направят този благороден жест към пътниците и да ги сменят!?!  :rolleyes:

А и нали Марио беше тръгнал да внедрява автоматично обръщане на надписите базирано на географско отчитане на разположението на превозното средство?

Offline mgt

• Маниак
    • View Profile
3113 е с нов дизайн на електронните табели, на който се сменят двете дестинации през няколко секунди. С оглед на това, че ако е само една дестинация, тя не се сменя автоматично, трябва ръчно и шофьорите не го правят, новият вариант ми се струва много по-адекватен.
Това, ако в така, няма никаква логика. Най- вероятно поредната изцепка на Марио. Конкретните автобуси се движат с еднопосочни табели за дестинацията от няколко години и не е вярно, че шофьорите не ги сменят. Единици са тези, които не го правят .
По-добре тогава да се върнат и двете дестинации на два реда, както бяха в началото, когато ги доставиха

Online RADOCVET

• Moderator
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Не, по-добре е да си е една дестинация. В крайна сметка както го махнаха и по спирките, никой не го интересува от къде идва возилото.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline Tisho

• Маниак
    • View Profile
3118 с откраднато/изгубено капаче над средната ос. От салона може да се види съвсем спокойно гумата и асфалтовата настилка.
Същият автобус има проблем с въздуха над 3та врата, подобен на 3109, за който бях писал преди време. Възможно е да е повреда на електромагнитните кранове за ECAS.
« Last Edit: 22.05.2025, 20:52:29 by Tisho »

Почивай в мир, Тони!

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Започвам месеца с малко справка. Извън движение в момента и от началото на годината са 1189, 2004, 2023, 2026, 3101 и 3107(не ми е описан в Sofiatransport, но ще го въведа тази вечер). 1177 ми е в много дълбока неизвестност, не съм го виждал от октомври, не само не съм го снимал, не съм го и виждал дори. Някой от вас има ли по-конкретна информация за него, движи ли се или не?

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
3107 е възстановен в движение. В 7 часа беше по 305.

Offline Niko.G

• Маниак
    • View Profile
Започвам месеца с малко справка. Извън движение в момента и от началото на годината са 1189, 2004, 2023, 2026, 3101 и 3107(не ми е описан в Sofiatransport, но ще го въведа тази вечер). 1177 ми е в много дълбока неизвестност, не съм го виждал от октомври, не само не съм го снимал, не съм го и виждал дори. Някой от вас има ли по-конкретна информация за него, движи ли се или не?

Добавям и 2006, чийто мотор блокира преди три месеца. Да се надяваме да не последва съдбата на 2004 и 2026.

Offline AGENT 006

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Понеже съм го заснел, отчета е за заснетите, щом е заснет не ме интересува, че е спрян, затова не съм го описал.