Author Topic: Оптимизацията на автобусните линии  (Read 210781 times)

Offline david

• Запален по ГТ
  • Ganz Villamossági Művek
    • View Profile
До преди няколко години 111 беше 28 коли, сега е 23, което може би означава, че ще остане с между 16 и 18 коли след промените.

Offline T_4

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
Чудно просто  :help: Каква е връзката между новата линия и А111? Да не говорим, че Х9 и Х10 тръгнаха на 20 минути, сега вече са на 30. Това е меко казано несериозно.
Не на безсмислените линии като ТМ23!
За оптимизация на разписанията:
http://forum.gtsofia.info/index.php?topic=428.msg100091775#msg100091775

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
Липсата на водачи е много сериозен проблем и засяга всички линии. В тоя ред на мисли ми се струва, че пускането на тая линия към момента е малко изхвърляне. То не е и ясно кога ще бъде пуснат Тодор Каблешков та да бъде даден старта и. За мен по-добрия вариант беше за срок от 6 месеца 288 да се удължи до Овча купел 2, а 73 да се върне през Красно село като колите се разпределят 1:2 в полза на 73 и след анализ нанатоварването да се реши и за пускането на 220.

Вчера минах през МС Мизия и не виждам как 220 ще прави ляв завой към колелото.  Ще се наложи да престоява за почивка на спирката на паркинга, а там ще пречи на 59. Пак някой е гледал само картата без да провери на място ситуацията!

Offline bahner

• Маниак
    • View Profile
Забравяте, че има и политически отенък в пускането на 220 и обещания, дадени пред избиратели на Спаси София за свързване на Левски през Слатина с ринга, а обещанията са дадени след срещи и разговори и искания за това от самите граждани. Иначе 111 има огромни почивки в двата края така или иначе, както и има мегдан една част от автобусите да са съчленени, така че няма да има голяма разлика в интервала, става дума за около минута нагоре.
Галерия за градски транспорт - https://www.flickr.com/gp/127247218@N05/qB017P

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Мен политическата обстановка не ме интересува. По-скоро се притеснявам за това как се взимат решения за марштутни промени, които до голяма степен ми се стуват прибързани и необмислени. Визирам както настоящи, така и бъдещи такива.
Ето например СС е обещала да пусне някаква линия, но не помня да е обещала да разреди транспорта на Сухата река за връзка с метрото. Или използванр на герберските похвати тип " да няма жалби правим фрнкенщайн" (визирам крайно неуместно сливане на 1 и 3 през гарата).
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline AROS

• Наистина съм луд
    • View Profile
Честита нова 2025 година! Нека новата година ни донесе повече здраве, късмет и сбъднати мечти! След като бе приета абсурдната идея 3 да ходи до Гурко, няма ли начин тази година за период от 1 година да бъде възстановена автобусна линия 25 с маршрут Гара Север - Мировяне, като в селото може да върти в горния край от към близо до гробищата или до кметството, където има изградено едно обръщало. От към гробищата доста се върви до площада, където спират 26 и 29, поне 10 -15 мин. А и в тази 2025 година да има емблематичния 25 автобус.   Друга идея през пролетта да се пусне автобус 17 от примерно ул. Гурко, Театър София или авт. Изток по Челопешко шосе, направо към кв Кремиковци, без да обикаля през Ботунец като 117, през кв Кремиковци, до Кремиковски манастир. Нещо като X43, X50, 46 или 3 като излетна линия, може да има курсове само събота, неделя и по празниците. За много години!
« Last Edit: 02.01.2025, 12:38:29 by AROS »

Online fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
... да бъде възстановена автобусна линия 25 ...А и в тази 2025 година да има емблематичния 25 автобус.   Друга идея през пролетта да се пусне автобус 17 от примерно ул. Гурко, Театър София или авт. Изток по Челопешко шосе, направо към кв Кремиковци, ...

Чудесни идеи, 2025 ще бъде годината в която ще напълним центъра отново със селски автобуси.  :/ Ще въртим всички на пл. Народно събрание, там жителите от околията могат да слизат с дисагите и щайги със зеленчуци и да ходят да търгуват по пазарите в града.  :rolleyes:

Online V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Обръщането на автобус край Кремиковски манастир е трудно и рисково, влизането в двора на манастира не изглежда добро решение. :rolleyes:

Online blagun

• Модератор
  • Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
Обръщането на автобус край Кремиковски манастир е трудно и рисково, влизането в двора на манастира не изглежда добро решение. :rolleyes:
На паркинга под манастира (при заведението) место - бол. Реставрираният Икарус си ходи без проблеми дотам. По-скоро проблем е разминаването по пътя в гората.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
С оглед на дискусията за А3 в друга темата да ви запитам: Какво мислите за маршрут до Младост 2 като след Панчарево вместо през Горубляне минава по СОП така ще има връзка с метрото,111 и 76? Начална/крайна спирка блок 202 с код 0155

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
Не мисля, че ще се възприеме. Сегашните връзки са утвърдени през годините. Много хора са предпочели работно място или училище за детето си на базата на тези връзки.

Online V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
А3 до БПС не е лош вариант, но няма смисъл да навлиза навътре в Младост - има 76, 111, 314 и метро и връзката с тях може да става в Младост-4.  Също ще трябва да се сгъсти 1 до около 10 минути в пик за да поеме допълнителния пътникопоток.  :rolleyes:

Offline bonbon

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
За А220 са писали във фейсбук, че се прави реорганизация на движението на последна спирка и когато приключат, линията тръгва.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
За коя последна спирка става дума? На метростанция Мизия най-вероятно ще почива на самата спирка, но там ще пречи на 59...

Offline Whatnow14

• Наистина съм луд
    • View Profile
Някой има ли информация какво обслужване да очакваме - СА, СЕ, комбинирано?  :crazy: Както е тръгнало със 184, може 220 да е всяка седмица в различен гараж, за да няма сърдити.

Offline tsetsi81

• Запален по ГТ
    • View Profile
Следващата седмица на 13.02.2025 на Транспортна комисия трябва да приемат следните т.нар. оптимизации :
Нова А97 : МС Жолио Кюри - Малинова долина за да подпомомага А67
А78 : без обиколка в жк.Левски и директно по бул.Вл.Вазов до Враждебна , както и двупосочно по бул. "В.Левски"
А79 : двупосочно по бул. "Д.Николаев"
А100 : кв.Бенковски - МС Хаджи Димитър
Х43 : закриване

Offline Sofia

• Нямам спирка
  • R.I.P. 1511 (1985-2015)
    • View Profile
Какъв е смисълът 79 да минава двупосочно по Данаил Николаев? Там има само една спирка, която изобщо не е комуникативна и се губи връзката с центъра.
Новата линия 97 е добро предложение, но можеше да е просто 67А и да е само до МС Г. М. Димитров, тъй като натоварването е до там.
Промяната на 78 и съкращаването на 100 също ми се струват логични. Междру другото, на общественото обсъждане в Подуяне много хора изразиха желание за удължаване на 79 или 100 в посока летището и Дружба/Младост. Тези връзки са много необходими, но явно ще почакаме още.

Това, което е по-важно - внесен е доклад за удължаване на договора с МТК с 4 години. Предвид корупционното мнозинство в СОС, нищо чудно да мине.
« Last Edit: 07.02.2025, 00:44:24 by Sofia »

Offline Ilian

• Наистина съм луд
    • View Profile
    • Сервиз за лаптопи
Какъв е смисълът 79 да минава двупосочно по Данаил Николаев? Там има само една спирка, която изобщо не е комуникативна и се губи връзката с центъра.
Съгласен съм. А и предвид натовареността и редовното задръстване към Сточна гара, едва ли ще спести време.

Online V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
Не става ясно дали 78 запазва връзката с автостанция Изток. Все пак е доста използвана. По Данаил Николаев има бус лента и автобусите не се бавят много. :rolleyes:

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Сдружение ГТИ
    • Email
Десният завой от Моста Чавдар към Злетово е доста проблемен, особено за съчленен автобус.
78 двупососочно по В. Левски и Дондуков също не е добра идея. Ще се трупат закъснения и ще се увеличи дублажът с 1 и 3.
Може да нема ред, ама требе да се спазва!