Author Topic: Маршрутни промени  (Read 481551 times)

Offline tsetsi81

• Запален по ГТ
    • View Profile
Re: Маршрутни промени
« Reply #3060 on: 18.07.2024, 18:04:02 »
11 е до Вишовград(така пишеше на електрическата табела)

Sent from my SM-A546B using Tapatalk
Днес на една къса и на една дълга Шкода по ТБ 11 пишеше Надлез Надежда.

Offline V.Peichev

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3061 on: 18.07.2024, 18:07:12 »
Има крайна дата за първия етап - 14.09. Дори батериите да позволяваха по-дълго движение с пътници Ботев е сериозно претоварен и не е решение за ТБ 11.  :rolleyes:

Offline xr1st0

• Наистина съм луд
    • View Profile
« Reply #3062 on: 18.07.2024, 20:18:42 »
Тогава защо изръсиха толкова много пари за тия тролейбуси с батерии?  :help: Ето това беше идеалният момент да ги използват, а не да правят 11 вътрешнобанишорски транспорт. Аз съм сигурен, че и голяма част от банишорци не знаят за 11 или поне не знаят за класическия му маршрут. Че и в сайта все още не е отбелязано, че това ще е транспортната им услуга за следващите два месеца.
Е как защо - защото не са техни, а и звучи модерно
А и каква е този намек за класически маршрут Кога е 11 е вървял в Банишора Аз поне го знам достатъчно да е до Сточна гара

Offline Niko.G

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #3063 on: 18.07.2024, 20:29:04 »
Тогава защо изръсиха толкова много пари за тия тролейбуси с батерии?  :help: Ето това беше идеалният момент да ги използват, а не да правят 11 вътрешнобанишорски транспорт. Аз съм сигурен, че и голяма част от банишорци не знаят за 11 или поне не знаят за класическия му маршрут. Че и в сайта все още не е отбелязано, че това ще е транспортната им услуга за следващите два месеца.
Е как защо - защото не са техни, а и звучи модерно
А и каква е този намек за класически маршрут Кога е 11 е вървял в Банишора Аз поне го знам достатъчно да е до Сточна гара

Говоря за маршрута от Дружба до Сточна.
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline fafan

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3064 on: 19.07.2024, 14:45:40 »
Разписанието на тб11 между Сточна гара и надлез Надежда продължава да го няма, там без разписание както им дойде ли им е казано да карат?

Offline ghost8

• Запален по ГТ
    • View Profile
    • Email
« Reply #3065 on: 19.07.2024, 15:10:13 »
Разписанието на тб11 между Сточна гара и надлез Надежда продължава да го няма, там без разписание както им дойде ли им е казано да карат?
И аз това исках да видя и го нямаше.

https://forum.sofiatraffic.bg/trolleybus/11

За ТБ1 и ТБ5 го има ъпдейтнато:
https://forum.sofiatraffic.bg/trolleybus/1
https://forum.sofiatraffic.bg/trolleybus/5

За ТБ11 го има само тук и то за делник, за празник се показва в червено и стига само до Сточна гара (двупосочно).  :neznam:
https://www.sofiatraffic.bg/bg/public-transport

« Last Edit: 19.07.2024, 15:27:53 by ghost8 »

Offline Niko.G

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #3066 on: 19.07.2024, 15:28:29 »
По спирките също няма никакво съобщение. Тази на Стамболийски даже си показва след колко време ще дойдат тролеите. Електробусите по 74 карат с грешни дестинации... :crazy:
SUMC - Desordem e Regresso.

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3067 on: 19.07.2024, 19:27:12 »
ЦГМ са организирали бойкот на кмета и мнозинството в СОС !

Offline София 70

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3068 on: 19.07.2024, 19:35:49 »
Като се има предвид кой им е шеф - неуспял кандидат - Кмет за район Студентски , от ГЕРБ...

Offline difian

• Moderator
  • Нямам спирка
    • Skype Me™!
    • View Profile
    • Любителска страница на Софийското метро във Facebook!
    • Email
« Reply #3069 on: 19.07.2024, 19:57:52 »
На кмета - да, но за мнозинството - не. Дефакто обслужват точно мнозинството, което се явява опозиция на най-многочислената политическа сила. :)

Offline stankos

• Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3070 on: 19.07.2024, 20:00:30 »
На кмета - да, но за мнозинството - не. Дефакто обслужват точно мнозинството, което се явява опозиция на най-многочислената политическа сила. :)

Нямах предвид обединената "опозиция", която управлява в момента СОС, а най-многочислената група!

Offline petur1111

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #3071 on: 20.07.2024, 17:37:39 »

Чудя се защо се прави такава огромна излишна обиколка?

Можеше спокойно автобусите да се качват от булевард България на околовръстния път в посока Люлин и след това да правят ляв завой към резиденцията на кръстовището, което се пада точно върху Боянската река. И след това продължават по описания на тази схема начин. 

Сега ми дойде предположение защо не се прави така - шофьори-лигльовци няма да искат да правят левия завой, който описах по-горе, защото ще им е трудно...

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3072 on: 20.07.2024, 17:59:05 »
Имаш двойно непрекъсната мисля , ........не съм заглеждал ,но масово завиват.
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #3073 on: 20.07.2024, 18:01:29 »
Има двойна непрекъсната, а и там почти постоянно стои патрулка. Това, че много хора завиват, не означава че не е нарушение.

Offline TRAMS SOFIA

• Ограничени права
  • Нямам спирка
    • View Profile
« Reply #3074 on: 20.07.2024, 19:10:21 »
304 се изключва с ляв от паркинга на НИМ към Цар Борис.....пак със забранен ляв и двойно непрекъсната. Автобуса няма да го глобят
Колкото по-малко е сърцето , толкова повече злоба носи.

Offline Mammoth

• Нямам спирка
  • ČKD
    • View Profile
« Reply #3075 on: 20.07.2024, 23:26:25 »
Това не го прави по-малко незаконно?

Offline IKAR

• Нямам спирка
    • View Profile
    • Email
« Reply #3076 on: 20.07.2024, 23:42:38 »
Всякакви такива забранени леви завои, както и други забрани за влизане/преминаване, не се отнасят за превозни средства на МГТ, движещи се по утвърдени маршрути.
По рейс и по жена не се тича!

Offline RADOCVET

• Нямам спирка
  • http://bgtransport.org/
    • View Profile
    • Email
« Reply #3077 on: 20.07.2024, 23:51:42 »
Да, но органът, който утвърждава не може да не се съобрази с определени пътни условия. Освен всичко, това е временен, а не постоянно утвърден маршрут.
Иначе по прекия път се спестяват няма и 5 минути, в които автобусът може да си отвиси докато чака за този ляв завой. По време на атракционните превози до НИМ съм чакал по няколко минути за десен завой, а за ляв не ми се мисли. При това е почивен ден.
« Last Edit: 20.07.2024, 23:54:14 by RADOCVET »
Може да нема ред, ама требе да се спазва!

Offline ivaylostoenchev

• Защо пиша толкова много?
    • View Profile
« Reply #3078 on: 21.07.2024, 09:44:23 »
304 се изключва с ляв от паркинга на НИМ към Цар Борис.....пак със забранен ляв и двойно непрекъсната. Автобуса няма да го глобят
А защо го правят цялото това нещо? По България и Гоце Делчев толкова ли е трудно да се прибере..

Offline petur1111

• Запален по ГТ
    • View Profile
« Reply #3079 on: 21.07.2024, 16:33:50 »
Има двойна непрекъсната
Това е добър въпрос.

На околовръстния път няма нито забранителни, нито задължителни пътни знаци. Значи шофьорите трябва да се водят по пътната маркировка. Аз имам спомен, че маркировката на осовата линия е прекъсната, което би трябвало да означава разрешен ляв завой в направление от Младост към резиденцията. Левият по направление от резиденцията към Люлин не е разрешен, защото има изричен знак Г2 под знак Стоп.

На картите от google не се вижда добре - https://maps.app.goo.gl/UNhvUoCu8yvwRV6cA Маркировката се е изтрила. Но пък виждаме туристически автобус, който изчаква за въпросната маневра.

Ако погледнем от тази страна, обаче - https://maps.app.goo.gl/abKGxfZL3jJbFKcz5 се вижда доста по-ясно, че маркировката е прекъсната. Предполагам, че изглежда като двойна заради наслагвания от различни боядисвания. Няма как да е двойна прекъсната, защото такава маркировка има една единствена функция и тя не е в кръстовища.

По време на атракционните превози до НИМ съм чакал по няколко минути за десен завой, а за ляв не ми се мисли. При това е почивен ден.
Ако се замислиш, десният завой, който ти коментираш (и който по принцип се изпълнява от автобусите по 304 при редовния им маршрут) би трябвало да има същото време за изчаквание като обратния ляв - когато си говорим за автобус. Дяснозавиващият автобус няма как да се впише само в дясната лента заради специфичната геометрия на завоя - поради тази причина трябва да изчака да се освободят (или да го пуснат) и двете пътни ленти. Лявозавиващия трябва да изчака същите две пътни ленти. Разлика няма.