Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - AGENT 006

Pages: [1] 2 3 ... 770
1
Отгоре ще има гара. Така че не е съвсем без хич.
Аз бих бил леко скептичен към тази част от идеята, но все пак ще ми бъде интересно как биха организирали преместването на функцията на мини автогара от „Сливница“ в „Обеля“ I. Със сигурност в „Обеля“ I ще има много повече безопасно място, а не както в момента маршрутки и служебни автобуси и минибуси се бутат с такситата, паркиращите коли и автобусите от градския транспорт на „Сливница“.

2
Като цяло нямаше кой знае какви други основания за съществуването на тази станция. Прекрасно е да се чуе, че най-сетне ще се случи.

3
Цяло чудо е че няма жертви. Надявам се това да е една от последните снимки на български трамвай на/извън линия.
Не е проблемът в трамвая, има поддала основа под една от релсите, а там се дава скорост, за да се стигне зелено на „Стамболийски“. Това е като както десният наклон за оттичане на улиците ми тегли мотора към бордюра с разликата, че при мотора можеш да потърсиш идеалната линия, която обикновено е левият коловоз или да контрираш на изтикването вдясно с накланяне вляво.

5
бУчат*
Иначе да, тези на депо „Искър“, може би не всички, но част от тях, звучат по по-специфичен начин.

6
Който има ремонтно-производствени бази и компетентни работници може да си медорнизира трамваите, както сметне за необходимо. Ние тези две неща ги нямаме. Ако искаме модернизация на нашите ЧКД-та трябва да ги изпратим в чужбина, което би било икономическа катастрофа. Хайде да не гледаме Прага, ЧКД-та има из Унгария, в Братислава и т.н., всички изглеждат на явно по-високо ниво от нашите, така че нито ни е проблема, че са стари, нито, че не сме Прага. Не е нужно да сме Прага, за да приличат на трамваи, а не на омазани с по пет пласта кит и боя бараки, за което сме изплатили и отгоре цената на едно нормално професионално пребоядисване, което би издържало поне шест години. Що се отнася до Шиндлерите до гуша ни е дошло да си играем една и съща игра. Ще ги бракуваме, както направихме с други модели преди тях, защото очевидно е по-лесно да кандидатстваме и да ни бадът отпуснати евросредства за нови трамваи, но това разрешава ли проблема, че нямаме нито една адекватна ремонтна база, а трасетата ни все още са потресаващи в достатъчно голяма дължина или пък, че скъперническата и корумпирана община си гласува огромни бюджети, докато държи транспортните си оператори на санитеран минимум.

7
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« on: 08.06.2024, 08:46:55 »
Трамваят на приказките:
3013 7.6.2024 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

Сиянието:
2340-27 7.6.2024 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

2054-1 7.6.2024 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

9
Днес откриват кино „Арена“ в „Мега мол“. Очевидно напълно са се отказали от комплексите в „Младост“ и на „Тодор Александров“. Остава въпроса какво ще стане със сградите.

10
Работата по стария архив доста изостана, откакто не мога да работя от служебния компютър, но с героични усилия успявам да го придвижвам напред с бебешки стъпки, но без да се отказвам. Към момента все още работя по май 2017 г. От януари до края на април 2017 и 2018 г. са качени от до. Тазгодишната галерия надминава всякакви досегашни рекорди с общо 16 775 снимки до края на май и 17 195 до вчера, 5-ти юни, включително. Общият брой снимки в галерията наброява 173 054 или с точно 29 631 снимки повече от 143 423, с които започнах годината. Останалите неща в сайта са по-скоро в застой, но физически е невъзможно да работя по толкова много точки едновременно.

11
Изтрити теми / Re: ПТП и инциденти
« on: 06.06.2024, 16:23:42 »
Грешно мнение, извинявам се.

12
Снимки / Re: Снимки (тролейбуси)
« on: 06.06.2024, 05:18:33 »
Гост по 5 вчера сутрин:
2913-5 5.6.2024 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

2913-5 5.6.2024 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

14
Фафан се изказва по добре познатия ни манипулативен начин. Реално между „Георги Раковски“ и „Фритьоф Нансен“ имаше велоалея и преди и лентите бяха две, а около тролейбусната спирка на НДК беше пълна лудница, паркираше се безобразно, кофите за боклук бяха на сред платното и досадните таксиджии, които дебнеха веднага след спирката също вече ги няма. Също така при успоредните места с лекота се вижда отдалеч къде има празно място, докато с диагоналните непрекъснато имаше влачещи се на аварийни вляво.

15
3307 беше по 76 преди 7 сутринта още.

16
Не виждам логиката в мнението ти и преди и сега лентите са три с разликата, че сега едната от тях е бус лента само за возила от градския транспорт. Велоалеята няма никакво отношение по въпроса, който се опитваш да коментираш. Да не забравяме, че преди лявата лента беше не толкова за транзитно преминаване, а за провлачване в търсене на място за паркиране. Аз лично я избягвах всячески, защото винаги ме е било страх от излизащите на заден ход без видимост от диагоналните места. Уж пишеш в транспортен форум и би трябвало да разбираш какво е положението, но по всичко изглежда, че тайно обслужваш автомобилното лоби, търсейки начин да бъде обвинена велоалеята, а всъщност, както казах в началото и преди лентите бяха три и сега можеха да са, ако дясната не беше бус лента, следователно велоалеята не е виновна на никого с нищо. Не мисля, че при неналичие на велоалея с успоредни паркоместа от едната страна би имало място за три пълноценно активни ленти освен бус лентата. Ще са сбити до максимум и не мисля, че е добра идея. А Иво Никодимов защо не ползва градски транспорт?

17
Щом има неработещи светофари и те не са закачени към схемата следва те да са покрити, така както се прави с пътни знаци които временно не важат...
Покрити са и на Петте кьошета и на „Витоша“, всички са покрити.

18
Очевидно в първата година от мандата няма да се случи нищо значимо освен бул. Рожен (ако бъде изкаран).
Е как така, София има рекорден двумилиарден бюджет, ще има очевидно преливане на средства по сметките и джобовете на правилните хора.

19
Снимки / Re: Снимки (автобуси)
« on: 04.06.2024, 05:55:39 »
Пет неща, които вече ги няма:
1511-93 18.5.2017 by Sofiatransport transport gallery, on Flickr

20
Снимки / Re: Снимки (трамваи)
« on: 03.06.2024, 12:24:15 »
За пренасяне на пясък, обслужва „Люлин“, „Обеля“, „Западен парк“ и „Илиянци“, „Красна поляна“ обслужват „Княжево“ и „Лозенец“, за „Орландовци“ не съм сигурен.

Pages: [1] 2 3 ... 770