Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Magirus deutz

Pages: [1] 2 3 ... 162
1
В Бургас вече върви А **** РН.

2
Очаквано София продължава със СВ **** РЕ.

3
Не знам къде.
Варна, снимката е пускана няколко пъти.

4
СВ.
Сериите от СВ излизат подред, РК вървеше между 12.2019 и 01. 2020; ХН между 08.2023 и  09.2023; ХТ между 12.2023 и 01.2024.

5
Софийските серии поредни ли са?
РК, ХН, ХТ от кога са?
За сериите от кой от трите  софийски кода става въпрос?

6
Три електробуса тръгват по нова автобусна линия във Велико Търново

Quote
Три електрически автобуса ще обслужват новата автобусна линия №100 във Велико Търново, която ще започне да функционира от утре (4 юли), съобщиха от общинския пресцентър. Линията свързва изградените два буферни паркинга с централната и старата градска част, музейните и културни обекти и основни туристически забележителности.

Електрическите автобуси ще се движат по следния маршрут: Буферен паркинг „Сержантско училище“ – спирка „Беляковско шосе“ – булевард „България“ – спирка „Съдебна палата“ – спирка „Община/Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов“ – улица „Независимост“ – улица „Стефан Стамболов“ – площад „Цар Асен I” пред крепостта Царевец – квартал „Асенов“ (спирка „Църква „Св. св. Петър и Павел“) - улица „Св. Климент Охридски“ – Буферен паркинг „Френхисар“ и обратно, поясняват от Община Велико Търново.

От Буферен паркинг „Сержантско училище“ електробусите ще се движат от 9:00 до 18:20 ч. включително, през 20 минути. Обратно – от Буферен паркинг „Френхисар“ линията е с разписание от 9:30 до 18:30 ч. включително, през 20 минути. Разписанието е валидно през работни, почивни и празнични дни, а билетът за еднократно пътуване е 1,50 лева, колкото и за останалите линии от транспортната схема. С пускането на буферните паркинги се въвеждат комбинирани билети на преференциални цени, които важат и за паркиране, и за пътуване с електробусите, посочиха от Община Велико Търново.

БТА припомня, че електрическите автобуси са закупени чрез обществена поръчка по проекта за интегриран градски транспорт, а оператор е Общинско дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“. Те бяха представени във Велико Търново през декември 2023 г. Капацитетът на електробусите е 60 души (общо стоящи и седящи), а техническите спецификации гарантират пробег с едно зареждане от минимум 250 километра в условията на трафик. Със закупуването на електрическите автобуси кметството цели да се намалят емисиите вредни газове в атмосферата, което ще помогне и за подобряване на качеството на въздуха в града. 

7
4184+4185 - 20

8
Новата серия в Ловеч е ОВ **** ВЕ. Враца, пък  без изненади преминава към СР.

9
В Сливен вече върви СН **** ВМ.

10
Разни / Re: Спомени...
« on: 26.05.2024, 11:05:42 »
Без да се обиждате, но си личи, че по - голямата част от пишещите в тази тема(ако не и всички), гоните 50 - така. Първо относно този абитуриент - първо видеото е поне на 8-9 години, второ много ясно си личи, че момчето се бъзика.
Относно по - горните твърдения, че "днешната младеж" е неграмотна и с ниска обща култура - може би в някаква малка степен е така, но според мен в наши дни интелигентен е не този, който знае някакви назубрени факти , които са лесно проверими - кой е най - големият язовир, кое най - дълбокото езеро и т.н, а който практически се справя в живота, а голяма част от младите го правят доста добре.

11
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 22.05.2024, 12:04:53 »
Не е изключена и вероятността тролеите впоследствие да бъдат премахнати и заменени с електробуси, но да не забравяме, че е Варна, не Европа.

Иначе не е лошо да има съчленени тролеи, тъй като солотата са тесни и като са пълни(често) е доста некомфортно.

За съжаление, според мен има доста индикации, че ще разкарат тролеите във Варна в близките години и поетапно ще ги заменят с електробуси.
Линия 86 можеше да я възстановят - не го направиха.
Можеше да купят съчленени тролейбуси - не го направиха. Верно е и, че пътникопотока не е толкова силен, колкото преди.
Всичко това е противоположно на ефективността на линиите.
Могат да оправят ККМ между Сливница и Варненчик покрай Радиозавода както едно време.
Могат да доизградят ККМ по Цар Освободител или да я продължат по Приморски до ЖП Гара и Кронщад.
Могат да увеличат броят линии и коли....

..., но не искат!
И вероятно този транспорт във Варна, за съжаление, ще потъне в небитието.  :(
Сегашните тролейбуси са на 10 години, със сигурност ще се движат поне още 7-8, така че не виждам скоро някой да реши да закрива тролейбусния транспорт в близко време. Не ми е много ясно и защо трябва да се възстановява ККМ по бул. Република, при условие, че е преценено още в средата на 90 - те, че съществуването й е нерентабилно.

12
Това Х5 с десен волан е с някакъв много странен, приличащ на немски шрифт номер. BG лентата също е с различен шрифт, а на предния номер е прилично обелена.
Номерът няма валиден периодичен технически преглед, но има валидна застраховка и винетка от 9лв.
Подобен автомобил забелязах и на друго място, някой знае ли какви са тези номера, прилича ми малко на турски шрифт?
Хасковски номер преиздаден с шрифт, който наистина май е турски. Х5 - цата по - нагоре е с немски шрифт. И както бяхме коментирали по - нагоре - подобни номера са много разпространени в Украйна - ето един В **** ТЕ, който е издаден преди около два месеца, но вече е с украински шрифт.

13
Ето  тук  на въздушните снимки на София от 1966, може да се види целия изкопан канал. На мен ми е интересно нещо - Георги Марков споменава, че след дългогодишното строителство е последвало зариване на изкопаното, но доколкото знам по - голямата част от канала е заличена, вследствие на строителство по трасето му и то чак към края на 90 - те години.

14
Моят номер е СА 9282 МТ от юни 2008. Наскоро проверих дали някой от близките номера е все още в движение и май всичките, които проверих бяха прекратени. Даже и от автомобила, който го носи - Фиат Мареа не останаха много в движение. Самата комбинация ми харесва, но по-скоро бих се уредил ако имам възможност с нов номер със същите цифри, от колкото да си прехвърлям стария.
Малко ще навлезем в офтопик, но да - Фиат Брава/Браво/Мареа бяха много масов "нов внос" в периода 2006-2009, а сега са почти напълно изчезнали(в cars.bg има общо 28 обяви за продажба на такива), същото се отнася и за друг "хит" от същите години - Вектра Б.
Колкото  до номерата от СА **** МТ. На практика всичко отпреди СА **** Х* сериите вече е рядкост и предполагам дори софийските серии издадени през 2011-12г. не са с повече от 50% "оцелели" номера.

15
И са сложили български стикер (око за око) за по-достоверно? Няма град с областен код СВ в Украйна.
Чернигов е с код СВ. Иначе в случая с CLK- то със сигурност става въпрос за български номер преиздаден с украински шрифт. Преди години имаше бум на такива номера, като имаше случаи(дори снимани в Platesmania), когато такива преправяни български номера биват прехвърляни и на други коли в Украйна.

16
Не знам дали е писано, но новата серия в Ст.Загора е СТ хххх ТК. Днес видях СТ 1797 ТК.
Серията върви от почти два месеца и е писано за нея. На първата страница на темата, има таблица, която поддържам и в която може да видиш всички актуални и издадени серии, във всяка една област.

17
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 27.03.2024, 18:04:07 »
Тази снимка е едно чудесно сравнение между "социалистическия рай" и "прогнилия запад".
Точно така, само със забележката че Трабанта трябваше да е до автомобил от неговия клас, например Голф 1-ца или 2-ка, а до този Мерцедес да стои някоя Чайка та поне да са в един клас, но пак разликата е внушителна.
Съпоставим на Трабната би бил Фолксваген Поло.

18
Е то варненската ситуация е малко като "видяла жабата че подковават коня и тя вдигнала крак". На тях им остават още много свободни комбинации, за какво им са Е-тата?
Питай Главна дирекция "Национална полиция", от където се определят сериите за отделните области. Иначе В **** ТЕ си върви със стандартана за варненска серия скорост от около 1800 бройки на месец - просто пуснаха поръчковите комбинации от ТЕ, почти  месец преди да е свършила предишната серия.

19
Предполагам, че номера за електрически автомобили се издават от всички области, не само от София. Някой знае ли на какъв принцип се разпределят номерата между градовете?
Има отделни интервали за отделните области.

20
Значи и варненци се отдалечават с няколко години от втори областен код. Между другото, в списъка е отбелязана като използвана серията В **** АЕ. Това някакви ремаркета ли са, подобно на С **** АЕ? Или, може би, има жълти номера на частни ремаркета от 1986 от всички области, непроменили кода си - В, ВТ, ВР и т.н.?
В **** АЕ е  "черна" серия за ремаркета. Иначе очаквам от тук нататък във всички области да започнат да се появяват *Е серии. Следващата такава най - вероятно ще видим до 10 дни - след края на СТ **** РХ.

Pages: [1] 2 3 ... 162