Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - fafan

Pages: [1] 2 3 ... 302
1
.. със старата ливрея и логото на DB ли да ги оставят...

Не са ги оставили с логото на DB, вижда се във видеото че под фолиото са сложили БДЖ на мястото на DB.

2
И възниква питането - защо като се поръчаха тия вагони не се снабдиха поне в едно от депата с нужните неща за да поддържат вагоните. Все пак инвестицията в почистваща техника не е по-голяма от вагон

Така изглежда при DB, обяснено от някакво слонче за деца. Седалки и мокети и други текстилни части се правят при почистване от степен 4, после съхне 2 часа, след като са го обработили с пара за да се дезинфицира го минават с вакуумна прахосмукачка, след 8-та минута във видеото с г-н Дуру и г-н Демир  :rolleyes:.

3
А как се мият - уж има мивка, но реално циганките ливнат два-три пъти с маркуча, без дори да проверят има ли отворени врати, прозорци и т.н. Пловдивските и варненските вагони изглеждаха много по-добре.

С каква техника разполагат в депото изобщо? Мокети например как чистят, явно не може с кофа и парцал?

4
Мокетите ще са първите, които ще се освинят, особено ако се яде по места. Така без бистро този процес даже ще е по-бърз от обикновено.

5
От тази статия разбираме че Гвоздейков е бил на влака и лично е въртял копчето на климатика :help: :laugh:

Новият влак от София до Бургас закъсня с 5 минути
Нощният пък закъсня с два часа


"Новият влак с германски вагони, който ще пътува пред лятото от София до Бургас, пристигна на морската ж.п. гара само с 5 минути закъснение, за разлика от нощния, който закъсня с два часа.

Влакът се движеше без никакво изоставане и трябваше да спре на морската гара точно в 12:10 часа, но това стана в 12:15 часа. Влакът се движи по подбалканската линия, спира на седем гари и ще стига до морския град за по-малко от 6 часа. Подвижният състав е оборудван с климатични системи и контакти за зареждане на мобилни устройства.

„Изключително, комфортно пътуване, с климатик. В началото даже имаше оплакване, че е доста студено във вагоните и се наложи да повишим температурата  :help: , но следобед вече като тръгне обратно за София, навън ще е 30 градуса, тук хората ще се чувстват комфортно на хлад. Във всяка една тоалетна и вагон има германски ароматизатори. Тези ароматизатори бяха откраднати, веднага още като вагоните пристигнаха в депото”, заяви служебният министър на транспорта Георги Гвоздейков

„Климатиците бяха много силни в началото, малко измръзнахме, после беше добре, но като цяло беше по-добре от обичайното пътуване с влак”, сподели един от пътниците."

https://www.dnes.bg/stranata/2024/06/22/noviiat-vlak-ot-sofiia-do-burgas-zakysnia-s-5-minuti.611378

6
Не на последните две снимки си личи перона и релсовият път. Има и гранитни бордюри. Форума доста мачка снимките.

Може би даже може да се разбере на базата на въздушната снимка точно кои коловози са? Пероните явно са били много по-тесни от сегашните.

7
Обаче не е хубаво да се дава толкова висок приоритет на някакъв си влак...
Не се знае кой се е возил вътре, може и министърът да е бил  :P

8
Много хубаво видео от преди да ги облепят с гадното фолио  :rolleyes:


9
Отстраниха кмета на район "Илинден"

"Софийската общинска избирателна комисия (ОИК) прекратява предсрочно пълномощията на кмета на район "Илинден" Емил Бранчевски. Това гласи решение, публикувано в петък на официалната страница на ОИК.

"Причината са доказателства, че Бранчевски има участие като директор и собственик в регистрирано на 15 февруари 2024г. (вписано на 18 февруари 2024г.) търговско дружество Clinic For Medical Services Branchevski - Kolev LTD ("Клиника за медицински услуги - Бранчевски - Колев" ООД) на територията на Великобритания.

Срещу него има подадени 6 сигнала. Бранчевски е имал възможност да възрази срещу обвиненията срещу него. Във възражението се отрича той да осъществява търговска дейност и е посочено, че били подадени сигнали и жалби до различни институции във връзка с твърдения, че било злоупотребено с личните данни на лицето. Доказателства за подадени такива жалби, започнали производства не са били представени от лицето.

Това е в пряк разрез с нормите на Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА). От момента на полагане на клетва - 13 ноември 2023 г. и встъпване в длъжност като районен кмет трябва да се изпълнят ограниченията по същия закон, се припомня в решението.

Решението подлежи на оспорване в 7-дневен срок от обявяването му пред Административен съд - София град.

Припомняме, че по-рано тази седмица  Общинският съветник от ПП-ДБ-Спаси София Борис Бонев видя нагъл опит вотът на гражданите да бъде подменен в столичния район "Илинден".

На местните избори Емил Браничевски спечели на втори тур изборите за кмет в район "Илинден". Това е изборна победа, която на досегашните управляващи в Столична община не им се отрази добре. От момента на тази победа дейността му на районен кмет бе саботирана чрез медийна очерняща кампания, коментира Бонев на брифинг пред журналисти.

Той изтъкна, че кулминацията на очернящата кампания срещу Браничевски е, че му е била преписана фирма във Великобритания, както и по-рано съобщиха от ПП-ДБ-СС, но и че е работил като лекар в Германия. "Това е грозна политическа атака и сега е време бухалките, изпълняващи политически поръчки, да се задействат", изтъкна тогава Борис Бонев.

За да защити кмета на столичния район "Илинден", Бонев посочи, че от началото на месец март 2024 г. са направени доста по-строги критерии при регистрирането на фирма. "Ако знаете името на един човек кога е роден и платите няколко паунда такса, вие можете да регистрирате фирма във Великобритания. Ако за някои обикновен човек, може да не бъде драма, то за човек, който работи в общинската администрация, може да предизвика последствия", предупреди Борис Бонев.

Той обвини ГЕРБ-СДС за поръчителство на клеветническите твърдения и заяви, че формацията на Бойко Борисов не може да преживее загубата на район "Илинден". "Имаме потвърдена информация, че са провеждани срещи на Иван Божилов (бивш кмет на Илинден") и със срещи на директори на училища, че той ще се върне на бял кон", посочи Бонев.

Той предупреди ГЕРБ да не се окаже, че 98 техни кмета са регистрирани с фирми във Великобритания и така да се окажат в несъвместимост.

"Не си го помисляйте, не давайте воля на примитивните ви инстинкти и се борете с демократичните методи, за да печелите поддръжници и да печелите избори. Не използвайте институциите като бухалки за постигане на тяснопартийни интереси, така не се прави. Рано или късно, който копае гроб, другиго пада в него", ядоса се Борис Бонев.

Бранчевски заяви, че не е в нарушение на закона.

"Много интересен е фактът, че на 31 май съм дал обяснение с предприетите действия от мен за фирма във Великобритания, но защо общинската избирателна комисия не си чете пощата? За обвинението, че съм изпълнявал длъжността на лекар в Германия и че имам договор с болница, в която не работя от 2019 г., ще приложа договора ми за напускане - това е абсолютно несъстоятелна жалба."

Той се чудил дълго време откъде идва внушението, че работи в клиника в Германия. "Обвиненията, че работя в Германия, докато бях няколко седмици в болничен заради счупен крак и не можех да ходя на работа, са несъстоятелни. Другото обвинение, че в средата на февруари съм разкрил фирма във Великобритания - това твърдение също е смехотворно", отхвърли обвиненията Бранчевски.

Отдавна е известно, че има сигнали срещу кмета на Илинден за несъвместимост, потвърди председателят на ОИК Полина Витанова пред БГНЕС. Витанова припомни, че такава процедура върви и спрямо кметовете на районите "Искър" и "Оборище", затова не смята, че изложените твърдения от общинските съветници от ПП-ДБ-СС са верни.

Общинска избирателна комисия е постоянно действащ орган и разглежда всички жалби и сигнали подадени до нея.

Според него дори и децата знаят, че кметовете нямат право да управляват фирми и да участват в тях.

Бранчевски е подал сигнали в прокуратурата, за да разбере кой е подал такива неверни сигнали срещу него. Когато получи информация, ще уведоми Общинската избирателна комисия."

https://news.bg/politics/otstraniha-kmeta-na-rayon-ilinden.html

10
... може с повишаването на стандарта София да стане търсене град и да се разраства от идващи от други страни. Така се разрастват големите градове в Европа и САЩ, а не от раждаемост.

Такова нещо не знам дали българинът ще го приеме, София да има виетнамски, турски, и т.н. квартали...

11
Това е връзката между двата портала, двупосочна покрай северната фасада съществувала в миналото при откриването на мола и прекъсната защото собственикът на мола е решил на мястото и да изгради бар и да я прекъсне, след което си е уредил в общината достъп през Арсеналски и през автономното трасе.

12
Хайде. Само че наглото твърдение на представителят на групировката Спаси София във Фейсбук която сигурно те е подтикнала да правиш такова предложение че едва ли не всички промени от последните години след изтичането на валидността на ГПОД били незаконни показва правна неграмотност или отново целят да замажат собствената му некадърност. Съдът се е произнесъл единствено и само за този случай и решението се отнася само за тази промяна, на всеки човек с елементарна юридическа култура би трябвало да му е ясен този факт. Каква е тогава целта на това манипулативно негово твърдение че всички промени били незаконни?
Май за себе си пишеш. Да, съдът обявява за незаконен един конкретен проект по причина валидна за стотици проекти. Бонев много точно е казал, че всеки друг проект може да бъде обжалван на същото основание.

Глупости на търкалета. Съдът е обявил за незаконен един конкретен проект по причина че е бил сезиран по надлежния ред. Бонев не е казал нищо повече от поредното си празнословие, изтопосал е поредната си глупост в обяснителен режим. Ако всеки един друг проект е незаконен да сезира съда и да изчака оценката му и тогава да видим незаконен ли или не, а не само да приказва, приказки всеки може да разказва. Фактите са факти едва след като имаме излязло в сила съдебно решение, за момента имаме само такова за този казус и то показва че кмет на Спаси София си е превишил правомощията и е похарчил твои и мои пари незаконосъобразно.

Ако не си разбрал - старата организация няма да се връща, така че си почини вече.

Ти не си разбрал. Имаме съдебно решение на последна инстанция, което обявява свършеното до тук за незаконосъобразно. Следват още процедури, които ще определят какво предстои от тук насетне. Последиците от незаконосъобразни действия могат да бъдат оставени както са, може и съдебен състав да разпореди и последиците да бъдат отстранени, за което може да се води отделно дело и да има отделна санкция на съда. Отделно за самите незаконосъобразни действия трябва да има и проверки, които трябва да определят кой е извършил тези действия и дали носи наказателна или административна отговорност за действията си, все пак е нарушен закон. Така работи правовата система в една демократична държава в ЕС, всичко друго са празни лакърдии.

13
Новите вагони на БДЖ ще пътуват до Бургас (СНИМКИ)


Quote
БДЖ осигурява движението на нов влак от София за Бургас и от Бургас за София през летния сезон, който ще пътува с композиция от изцяло новодоставени вагони. Първият влак тръгва още тази събота и ще се движи всеки ден до края на летния сезон. Композицията ще бъде съставена от четири климатизирани вагона от салонен тип и един вагон за превоз на лица с намалена подвижност, който ще пътува постоянно като част от състава на влака.

Новият влак ще изминава разстоянието между столицата и морския град за 5 часа и 55 минути, като на практика ще бъде най-бързо движещият се влак по този маршрут според настоящите възможности за преминаване по трасето.

Днес служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков и посланикът на Германия Ирене Мария Планк представиха модернизираните немски вагони на БДЖ.

https://bntnews.bg/news/novite-vagoni-na-bj-shte-patuvat-do-burgas-snimki-1282860news.html


14
Има нужда от ремонт на основата.

Има нужда от цялостна реконструкция със смяна на всичко.

А защо изобщо съществува този вход/изход? Молът си има изход и към бул. Черни връх, да си го ползват него и този да се затвори...
До колко от платната на Черни връх има достъп другият вход/изход?

Има достъп
, даже се вижда старата маркировка още. Защо не го ползват трябва да ги питаш тях, явно масички и столчета за кафенето са им по-важни.

15
Хайде. Само че наглото твърдение на представителят на групировката Спаси София във Фейсбук която сигурно те е подтикнала да правиш такова предложение че едва ли не всички промени от последните години след изтичането на валидността на ГПОД били незаконни показва правна неграмотност или отново целят да замажат собствената му некадърност. Съдът се е произнесъл единствено и само за този случай и решението се отнася само за тази промяна, на всеки човек с елементарна юридическа култура би трябвало да му е ясен този факт. Каква е тогава целта на това манипулативно негово твърдение че всички промени били незаконни?
Май за себе си пишеш. Да, съдът обявява за незаконен един конкретен проект по причина валидна за стотици проекти. Бонев много точно е казал, че всеки друг проект може да бъде обжалван на същото основание.

Глупости на търкалета. Съдът е обявил за незаконен един конкретен проект по причина че е бил сезиран по надлежния ред. Бонев не е казал нищо повече от поредното си празнословие, изтопосал е поредната си глупост в обяснителен режим. Ако всеки един друг проект е незаконен да сезира съда и да изчака оценката му и тогава да видим незаконен ли или не, а не само да приказва, приказки всеки може да разказва. Фактите са факти едва след като имаме излязло в сила съдебно решение, за момента имаме само такова за този казус и то показва че кмет на Спаси София си е превишил правомощията и е похарчил твои и мои пари незаконосъобразно.

16
Сега с Евро 2024 и топлото време нормално да са пълни автобусите. Не е лошо някои коли да са съчленени, щом интересът е толкова голям.

А тази информация стига ли по някакъв начин до ЦГМ за да се пуснат по-големи автобуси?

17
Крос-платформени станции има на много места по света.

Това което се строи в момента не е крос-платформена станция. Ето това е например крос-платформена станция, нашето е наполовина.

18
Защо пак намесваш други? Промените бяха задвижени от зам. кмета по транспорт на СС Павлов и стартирани с негов подпис и представени като "временни промени". Съдът окончателно се е произнесъл че тези негови действия са незаконни, това са фактите. Какви са тези напъни сега да се търси вина у други  :neznam:

19
Хайде сега тогава на тезгяха всяка промяна на организацията на движението през последните няколко години - промени на направления, ленти, светофари и т.н., появиха се и доста велоалеи разчертани колкото да има, и се започва да се сравнява кое колко е било законно и през какъв проект е минало  ;)

Хайде. Само че наглото твърдение на представителят на групировката Спаси София във Фейсбук която сигурно те е подтикнала да правиш такова предложение че едва ли не всички промени от последните години след изтичането на валидността на ГПОД били незаконни показва правна неграмотност или отново целят да замажат собствената му некадърност. Съдът се е произнесъл единствено и само за този случай и решението се отнася само за тази промяна, на всеки човек с елементарна юридическа култура би трябвало да му е ясен този факт. Каква е тогава целта на това манипулативно негово твърдение че всички промени били незаконни?

20
И ти четеш решението на съда избирателно като представителите на осъдената Столична община  :rolleyes: Съвсем накрая си е написано - няма какво да се цитира защото няма правно основание на базата на валидна норма която да го оправдава, действията не са базирани на нищо. Слагането "просто на колчета и знаци" не може да става без да се основават на закон, проект и да са минали законови процедури, иначе и аз или ти можем да отидем на произволно място в София и да почнем да слагаме знаци и колчета.

Pages: [1] 2 3 ... 302