Масов градски транспорт > За системата като цяло

Бутони за отваряне на вратите от пътниците

(1/130) > >>

vesko76:
Някой може ли да ми каже в кои автобуси от софийския градски транспорт работят СТОП-бутоните на вратите?
Аз се сещам в момента за 2132,2136,2153,2161,2167. Но със сигурност има и още.

Другото ми питане е защо ги разкачиха още навремето? Нали целта е тези стоп-бутони да се ползват, както навсякъде в Европа? А и така ще е много по-лесно на водачите да се ориентират дали има пътници за слизане да речем през нощта или рано сутринта.

T1000:
По втората част от питането ти, според мен е защото сме си прост народ. До ден днешен виждам как деца (а понякога и големи  :rolleyes:) си "играят" с тях и ги настискат ей така да "видят" работят ли или класиката: "бе нали не работи, к'во го натискаш?" – "ей така", или ги държат натиснати постоянно я с пръст, я с дъвка... Други нервничат и само ги човъркат през 5 секунди, то шофьорът ще се побърка, ако трябва да ги търпи по цял ден.

Muslon:
Какво му пречи на шофьорът ако някой си играе с бутона?! Звукова сигнализация има само при първото натискане обикновено.

vesko76:
То звукова сигнализация не е нужна. На таблото светна един бутон, който след това угасва след като шофьорът отвори вратата. Тъй че и да си играе някой, то повече няма как да светне.

tiristor:
Изпочупиха ги 2 години след въвеждането им. По О 305 Г (когато бяха по 74 през 1996-97г) ги имаше и работеха масово. И аз съм си играл с тях като малък, в някои хлътваше копчето и повече не можеше да се извади :rolleyes:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version