Масов градски транспорт > За системата като цяло

Антиобществени прояви на пътниците

<< < (282/284) > >>

Sixkiller:
А защо да чисти водача - при такъв съвестен гражданин на борда, той да чисти. Ето ти поле за изява - почисти една седалка, снимай се във фейсбук, бъди активен гражданин, изпъкни; за една минута мръсна работа, цял живот активен софиянец във фейса... даже се чудя как не си снимал седалката поне, та да имаме някакво доказателство  :crazy:

viktorlc:

--- Quote from: vasko on 17.06.2021, 22:27:19 ---...
Вчера се качвам в автобус по А26 и вътре вони отвратително, въпреки че всички прозорци бяха отворени...
Видях, че някой беше... дефекирал върху една седалка...

--- End quote ---

А ти каза ли на шофьора?
Обади ли се на посочения телефон на гърба на кабината?
Ако си се обадил да съобщиш, какво ти отговориха?

vasko:

--- Quote from: mihailo on 17.06.2021, 23:15:14 ---Тук моментът наистина е ако - ако го е усетил. Ако го е видял. Ако се е случило на предишния курс, и той си е огледал превозното средство. След прекаран Ковид някои хора губят част от обонянието си за месеци - аз например не усещам този тип миризми.

--- End quote ---
Не бях се замислил за хипотезата загубено обоняние следствие коронавирсната инфекция.

Предполагам, че се е случило на предишния курс, тъй като автобусът се движеше по направление ж.к. Обеля-1 - кв. Гниляне, гр. Нови Искър и пристигна празен на спирка 6240 "Метростанция Обеля". Почти никой не ползва А26 или А150 между ж.к. Обеля-1 и метростанцията.


--- Quote from: mihailo on 17.06.2021, 23:15:14 ---Практиката е да се прибере ПС за почистване, но това не се случва веднага, а при възможен подходящ случай.

--- End quote ---
Благодяра за информацията!

Но какво значи не се случва веднага? :neznam: Така най-много се наказва водача, тъй като той няма изобр и трябва да търпи... ароматните последствия от подобна висша простотия. :hammer: :hammer: :hammer:


--- Quote from: viktorlc on 18.06.2021, 00:28:05 ---
--- Quote from: vasko on 17.06.2021, 22:27:19 ---...
Вчера се качвам в автобус по А26 и вътре вони отвратително, въпреки че всички прозорци бяха отворени...
Видях, че някой беше... дефекирал върху една седалка...

--- End quote ---

А ти каза ли на шофьора?
Обади ли се на посочения телефон на гърба на кабината?
Ако си се обадил да съобщиш, какво ти отговориха?

--- End quote ---
Не съм му казал.

Въпросното изпълнение беше на седалка в задната част на автобуса и това принуждаваше всички пътници да се натъпчат отпред. Аз бях в пространството срещу втората врата и между мен и шофьора имаше доста правостоящи, които се опитваха да се отдалечат максимално много от неприятната миризма. Слязох на следващата спирка, защото за мен вонята беше нетърпима. :help:

Надявам се, че някой от пътниците, които са били в билзост до водача са му казали или той самият би трябвало да установи, че нещо не е наред, след като всички пътници са му на главата, а пък всички седалки от втората врата назад са празни.  :neznam:

Не съм се обадил на въпросния телефон, защото аз имам принципен проблем по този въпрос.  :help:

Смятам, че телефонните линии за информация и за подаване на сигнали за нередности към общински и държавни структури трябва да са напълно безплатни.

Телефоните номера 0700 не са на цената на един градски разговор за потребителите на мобилните оператори. А колко ли човека все още имат домашен телефон?

Въпросът не е за конкретната сума, а е принципен.

Телефонът трябва да е с 0800 или в краен случай - стационарен номер като този за загубен багаж в метрото, към които номера почти всички абонаментни планове имат включени минути. Но това пак е крайно компромисен вариант, защото дискриминира хората с предплатени карти и т.н.

viktorlc:
Е като си принципен - вози се в нас*ан автобус и чакай някой друг да изпълни своя гражданки дълг да каже на шофьора или да се обади на телефона.

vasko:

--- Quote from: viktorlc on 19.06.2021, 14:58:39 ---Е като си принципен - вози се в нас*ан автобус и чакай някой друг да изпълни своя гражданки дълг да каже на шофьора или да се обади на телефона.

--- End quote ---
Мисля, че описах доста ясно ситуацията, при която трябваше да изръгам 7-8 правостоящи пътници в тясната пътечка между седалките, за да стигна до шофьора. В противен случай щях да му кажа веднага. Аз не се притеснявам и десетки пъти съм съобщавал на водачите проблеми, които съм забелязвал в съответното превозно средство. За съжаление, в повечето случаи съм получавал обидно отношение, включително псувни, и никаква реакция. :/

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version