Метро > По света

Метро в Русия и държавите от ОНД

<< < (2/139) > >>

conecto:

--- Quote from: greg ---А в София дори не се мисли за улици, камо ли за метро или трамвай!
--- End quote ---
[/size]
Както и за канализация, улично осветление и други проявления на цивилизацията.

ivan krastev:

--- Quote from: conecto ---Интересно как хората мислят в перспектива - районът още не е застроен, но се прокарва метро  
--- End quote ---
Абе навсякъде по света положението със строителството на метрото е доста шантаво ! Ще дам един пример с Киев - решиха да удължават зелената линия в юго-източният и краи със 3 спирки - пуснаха първите 2 , а последната се строи в незастроен раион , по скоро в гора ! По план тази спирка трябваше да се открие тази година - ноември , а сега има голяма възможност да се законсервира строителството ! Без думи

ivan krastev:
Ето и информация за метрото в Казан .
Открито е на 27.08.2005 . Дълго е 7,1 км , има 5 станции (1мостова и 4 подземни) , 2 са в строеж .


Станция "Кремлёвская" - подземна сводеста станция , с островен перон , последна в пусковият участък , с 2 подземни вестибюла , като единият е свързан с перона с 2 ескалатора .


Станция "ПЛОЩАДЬ ГАБДУЛЛЫ ТУКАЯ" - подземна станция с един  ред колони по средата на перона , с 2 подземни вестибюла , като в южният е предвидена връзка с 2-та линия на метрото .


Станция "СУКОННАЯ СЛОБОДА" - подземна станция с 2 реда колони , с 2 подземни вестибюла , като в южният е предвидена връзка с 3-та линия на метрото .


Станция "АМЕТЬЕВО" - надземна мостова станция с островен перон , с 2 надземни вестибюла .


Станция "ГОРКИ" - подземна сводеста станция , с островен перон , последна в пусковият участък , с 2 подземни вестибюла .Ето и станциите в Казан , които са в строеж !

След станция "Кремлёвская" в момента се строи още една станция - "КОЗЬЯ СЛОБОДА" . Тунелите между двете станции ще преминат дълбоко под р. Казанка . Станцията ще е подземна , с островен перон и  2 реда колони , с 2 подземни вестибюла свързани с перона с 8 ескалатора 1 асансиор . Ще бъде открита 2009 г.


След станция "ГОРКИ" се строи още една станция - "ПРОСПЕКТ ПОБЕДЫ". Завършени са и 2-та тунела , в момента се работи по станцията , която се очаква да беде завършена през 2008 г. Тя ще е подземна , с островен перон и  2 реда колони , с 2 подземни вестибюла свързани с перона с 8 ескалатора . Очаква се тя да е наи-натоварена .

ozzy:
Еми браво на руснаците, докарали са и доста добър дизайн  И всички станции са с 1 перон!

conecto:
Е това направо не е метро  

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version