Метро > По света

Метро в Турция

(1/18) > >>

ivan krastev:
Аз утре заминавам за Истанбул , ще направя снимки на тяхното метро и ще ги споделя с вас !

popov.dinko:
     Иване, какво става с пътуването до Истанбул за да ни информираш за метрото там. Осъществили се пътуването до Истанбул. Не забравяй да пишеш за впечатленията си от тяхното метро, тъй като аз изтървах преди 3 години да го видя. Бяхме по работа там за 2 дни и чакахме приятел току до входа на станция "Левент" за да пътуваме за България.
Приятеля закъсня за срещата с 30 минути и ако знаех щях да се "мушна"
в метрото и да си прибавя посещението ми там като бройка на посетени
метрополитени по Европа. Още ме е яд за този пропуск...  :angry: :angry: :angry:

ivan krastev:
Да , успях да усъществя пътуването до Истанбул , имам доста да разказвам за тям , но нямам мн време , скоро ще е , имам и малко снимки направени с телефона !

ivan krastev:
На 30.01 са открити 4 метростанции в Истанбул - Sishane , Sanayi , ITU Ayazaga и Ataturk Oto Sanayi ! И 4-те станции са построени по закрития способ и са доста дълбочки както повечето станции на линията ! С това дължината на линията става 15 км :)

ivan krastev:
Истанбул е доста голям град - бих казал мегаполис ! По отношение на транспорт е добре развит - обслужва се от автобуси , трамваи , метро , железница и финикулар !
През 19 век - 1875 г. е открито и първото метро на Европеиският континет (след Лондон , имаики впредвид , че тои е на остров :) ) . Линията е много къса - 573 метра и е известна под името "Tünel" . Първоначално линията е била в 2 коловоза , но след реконструкция е с един ! Има 2 станции и свързва Galata и Péra ! Линията е свързана със скоростният трамваи от едната стана , а от другата с френският трамваи , които върви по ул. Ищиклял , а от 30.01 тази година и 2-ра линия на метрото е удължена и има и метростанция - Sishane .


Входът през 1902 година


Входът на спирката на френският трамваи


профил на линията
главната станция при ул. Ищиклял


станиата при ГалатаЗа съжаление лично аз неможах да направя снимки , защото е забранено да се снима по метростанциите ! Лично на мене ми хареса т.нар. техен тунел , мислех си че ще е като атракцион , но доста хора го ползват и върши добра работа :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version