Метро > По света

Метро в Прага

<< < (15/15)

Sadiop:
Здравейте, ще посетя Прага следващия месец. Ще бъда там за 1 седмица, какво можете да кажете за тяхното метро, имат ли седмични или дневни билети? Същият въпрос се отнася и за Германия. Намерих работа в Германия с помощта на Hlife и трябва да знам важна информация за транспорта. Прочетох някои уебсайтове, но информацията е различна.

bdz43r:
Официалния сайт: https://www.dpp.cz/en
За туристически цели най-удобно е с еднократни билети за 30 мин - 72 часа, които могат да се закупят с безконтактна карта на автоматите в самите превозни средства и на влизане в метрото. Седмични няма, следващото по продължителност е месец. Билетите и картите важат и във влаковете за пътуване в града.

Метрото е интересно, защото първите му две линии са като нашето, но много по-дълбоко и с много по-гъсто движение (90 сек) и като цяло системата за ГТ е принципно като в София, но далеч по-пълноценна. Пример е как се прави така, че кола практически да не ти трябва.

eco_power:
Аз препоръчвам тридневните карти, които излизат някъде около 25 лева (330 крони) и са активни от момента на тяхното валидиране, така че може да се ползват много по-пълноценно. Освен това важат за всички видове транспорт, в т.ч. и за фериботните линии по Вълтава, които са включени в системата на градския транспорт. Метрото им наистина е интересно, но по-впечатляващо за Прага е трамвайната им мрежа - обърни внимание, как автобусите са буквално изнесени в периферията на града.

Dragon:
Билети за градския им транспорт има и онлайн с някакво приложение, до колкото си спомням, а също така важат и за влаковете им на територията на града.

701:

--- Quote from: Dragon on 17.01.2022, 10:24:55 ---Билети за градския им транспорт има и онлайн с някакво приложение, до колкото си спомням, а също така важат и за влаковете им на територията на града.

--- End quote ---
Pid Litačka. То е като нашия Софбус 24, но доста по-функционално.

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version