Масов градски транспорт > За системата като цяло

Спирките на МГТ

<< < (2/517) > >>

Repcho:

--- Quote from: Dragon ---Все още никой не може да обясни как работи системата. Според мен е съчетание от разписанието и разстоянието. Тъй като често се случва както превозното средство да е на спирката и да пише че ще дойде след 2 мин, така и докато го няма да се сменят минутите например 6...5...4....5... или 6....5....3
--- End quote ---
Автобуса е на Орлов мост-ГПС устройството в автобуса праща сигнал в диспечерския център,оттам отново се праща сигнал до наличните ел.табла по маршрута на автобуса като се слагат + толкова минути колкото е по график,да речем 3 мин. от Орлов до Плиска.И на таблото на плиска се изписва 3 мин. до идването на автобуса,автобуса обаче за колко ще вземе разстоянието зависи от момента. Изминавайки определено разстояние ГПС-а продължава предиодично да си праща сигнали и оттам в десп.център а оттам на таблото се изписва как намаляват минутите. Ако има табло на окръжна а рейса е на Орлов би трябвало да бъде 5 мин.(3 до плиска и 2 до окръжна)Ако има още някой дето да не е разбрал ми пишете ЛС  

borosport:
Понякога се получава, че примерно пише 5 мин. след това 6 и после пак 5.
 Освен това как ще обясниш тогава, че показва намаляване на времето.Примерно ако показваше само по разписание щеше да си пише 3 мин. докато не дойде автобуса, а те намаляват на 2, 1 и спира да показва линията докато колата не напусне спирката.Според мен има връзка между разстояние и скорост.

Dragon:
Аз не разбрах точно за тоя случаи дето го пише в горното мение.

ozzy:
Аз искам два най-обикновени спиркоуказателя за спирката на ХМС!

bgpower:

--- Quote from: ozzy ---Аз искам два най-обикновени спиркоуказателя за спирката на ХМС!
--- End quote ---

Прав си!На много места в София един човек от провинцията или пък просто от друг квартал, направо не може да разбере къде е спирката!

Също така в центъра повсеместно се монтират от новите стъклени спорки, докато по места в кварталите(и то тези не далеч от центъра) дори не е имало никога спирки, дори от старите сини!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version