Градски транспорт - София

Транспортът в другите градове => Стара Загора => Topic started by: slimarkov on 30.12.2019, 21:31:16

Title: Транспортна инфраструктура
Post by: slimarkov on 30.12.2019, 21:31:16
Подменят светофарните контролери и изграждат нови светофари в Стара Загора

декември 2019(https://i.imgur.com/YlDkOIu.jpg?1)


Подменени ще бъдат всички светофарни контролери в Стара Загора, като допълнително ще бъдат изградени две изцяло нови светофарно регулирани кръстовища – на бул. „Руски“ и ул. „Ген. Гурко“, както и на ул. „Ген Столетов“ и ул. „Княз Александър Батенберг“.

Три пешеходни светофара ще бъдат със заявка за пресичане от пешеходци - бул. „България“ при магазин „Зора“, по пътя към село Старозагорски бани – ул. „Ал. Константинов“, както и на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ – до бившия завод „Родопа“.

Това са част от дейностите по проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора“, който се изпълнява в момента.

Светофарните контролери ще бъдат свързани с Центъра за управление на трафика, откъдето диспечерите ще имат възможност да следят тяхното състояние, както и да променят настройките им на работа.

Нововъведенията позволяват въвеждането на координиран режим на работа и локално гъвкаво управление на движението, като това ще позволи пускане на „зелена вълна“ според автомобилния поток.

Към момента са подменени контролери по улиците „Руски“, бул. Патриарх Евтимий“, „Славянски“, „Цар Симеон Велики“, „Ген. Столетов“, „Августа Траяна“, „Граф Игнатиев“, „Св. Княз Борис“, „Индустриална“, „Патриарх Евтимий“, „Димчо Стаев“, „Христо Ботев“, „Св. Отец Паисий“, „Анастасия Тошева“ и други.

Трафик детектори има на кръстовищата на бул. „Руски“ – ул. „Августа Траяна“, ул. „Патриарх Евтимий“ – ул. „Августа Траяна“ и бул. „Цар Симеон Велики“ – ул. „Ангел Кънчев“. Предстои тяхното монтиране и на други възлови кръстовища в града. Въвеждане на координация на светофарните уредби ще има по бул. „Славянски“ и ул. „Христо Ботев“.
Title: Re: Транспортна инфраструктура
Post by: slimarkov on 26.02.2020, 10:59:47
Quote
Приключи изграждането на кръговото кръстовище в старозагорския квартал “Кольо Ганчев”

февруари 25, 2020

STZAGORA.NET(https://stzagora.net/wp-content/uploads/2020/02/unnamed-14-660x371.jpg)

Приключи изграждането на кръгово кръстовището на бул. „Св. Патриарх Евтимий“ и ул. „Загоре“, пътната връзка за град Раднево, в кв. „Кольо Ганчев“. Целта на проекта за реконструкция бе да се подобри транспортно-техническото функциониране на кръстовището, както и организацията и безопасността на движението.

Основният остров на кръстовището е с формата на елипса, има и съпътстваща инфраструктура – тротоари, осветление, предвидено е и озеленяване. Направени са и допълнителни дъждоприемни шахти, както и канализация за дъждовни води, подмяна е осъществена на водопроводната мрежа. Дейностите включиха още преустройство на тролейбусната контактна мрежа, подмяна на подземни комуникации, както и изграждане на проходим колектор и голяма шахта. Положена е пътната маркировка за новата организация на движение при кръговото кръстовище.

Строително-монтажните работи бяха извършвани на три етапа, съгласно временна организация на движението по време на строителството, като целта бе да не се прекъсва пропускането на преминаващи МПС.
https://stzagora.net/2020/02/25/приключи-изграждането-на-кръговото-к/
Title: Re: Транспортна инфраструктура
Post by: klutsohor on 26.02.2020, 17:48:29
А защо 26 продължава да е автобус? :neznam: Кръговото вече е отворено за движение.
Title: Re: Транспортна инфраструктура
Post by: qwerty95 on 01.03.2020, 01:19:36
Шахта пробила автобус.
Не мога да разбера от статията точно какво е станало. Може би местните колеги съфорумци знаят подробности и могат да разкажат.

https://news.bg/regions/gradski-avtobus-v-stara-zagora-beshe-probit-ot-shahta.html
Title: Re: Транспортна инфраструктура
Post by: klutsohor on 02.03.2020, 17:40:32
А защо 26 продължава да е автобус? :neznam: Кръговото вече е отворено за движение.

От днес 26 е тролей и в делник.
Title: Re: Транспортна инфраструктура
Post by: slimarkov on 12.05.2020, 19:57:35
Quote
Летище, нов път към Автомагистрала "Тракия" и индустриална зона са сред основните приоритети в подробния устройствен план на Стара Загора

8 май 2020

БТА


Запазване на летище Стара Загора, нов път към Автомагистрала "Тракия" и индустриална зона са сред основните приоритети в Подробния устройствен план на Стара Загора, информират от пресцентъра на общината. Това стана ясно на работна среща в Общината с представители на проектантския колектив, работещ по Общия устройствен план на Стара Загора. В дискусията участваха зам.-председателят на парламента Емил Христов, председателят на общинския съвет Мария Динева, депутатът от "БСП за България" Георги Гьоков, представители на Камарата на архитектите, Съюза на архитектите, Камарата на строителите ,специалисти от региона.

Сред другите важни въпроси, които са били обсъдени на дискусията са развитието на подземната инфраструктура, екологията, опазването на културно-историческото наследство, развитието на туризма.

Разисквано е било пространственото развитие на града, както и преодоляването на диспропорциите между града и селата на общината. Превръщането на Старозагорските минерални бани в национален курорт и завършването на яз. "Чаталка" също са били обект на коментари по време на работната среща. Общият устройствен план на община Стара Загора ще очертае посоката на развитие на общината поне за 10 - 20 години напред.
http://www.bta.bg/bg/c/BO/id/2207406