Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dragon

Pages: [1] 2 3 ... 198
1
Днес заваряваха релси по Христо Смирненски.

2
Когато не ти отговарят на въпроса, а си въртят локуми, е нормално да го прекъснеш и да го питаш пак. Явно събеседника не е разбрал въпроса. Тези хора са поканени да отговарят на въпроси, а не да си разкажат някоя приказка, която са си намислили и да си ходят, докато водещия им с усмихва мазно.

И аз не съм им голям фен, ама е хубаво, че има такива хора без работа, дето да поразровят в калта, че на работещите им остава време само да коментират по форуми и фейсбук.

3
Минах и аз днес за сефте покрай Гарибалди. Толкова криво наредени плочки по тротоарите до сега наистина не бях виждал.

4
На всеки светофар по бус лентите по една камера и ще се изплатят за отрицателно време, а и автобусите ще се забързат. За момента ефект от тези ленти няма никакъв, защото контролът е нулев.

5
Е то там никой рейс не кара в дясната лента, защото са за направо. Само направиха изкуствени задръствания с тия бус ленти като по България.
Гепиха парите и айде....
Все още мисля, че не са настроени светофарите. Както бях писал в правилната тема "Бус ленти", там има сложена секция за надясно към Христо Смирненски и лунен светофар за автобусите, като идеята е да има отделна фаза на светофара, която да пуска автобусите, докато на другите им е червено и да могат да се престроят. Позагледайте се малко преди да почнете да говорите глупости.

6
Работи, но това което написах по-горе че не работи (поне при мен) още не работи.
Къде е този бутон "Show Likes notification"?

7
И ще кажете ли някое такова мнение / тема или ще ме карате да вадя кристалното кълбо? :)
Примерно в първите три поста на тази страница - https://forum.gtsofia.info/index.php?topic=7559.8640

100% проблемът е само където има лайкове от потребители с никнейм на кирилица. Харесвания с латински такива се отварят.
100% позна. Мисля, че го оправих.

8
И ще кажете ли някое такова мнение / тема или ще ме карате да вадя кристалното кълбо? :)

9
бул. България и бул. Евлоги и Христо Георгиеви.

10
Разчертани са бус ленти от Графа до Гешов двупосочно, но още не са сложени надписите BUS. На светофара с Христо Смирненски дясната лента е само БУС и за надясно и са сложили секция за десен завой плюс лунен светофар за автобусите.

11
Пропуснал съм го, сега трябва да е ОК.

12
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 19.09.2018, 14:31:47 »
Абсолютно съм съгласен, супер си е да караш автоматик, особено ако не си спортен тип шофьор. Ама при евентуална повреда, която при някои кутии не е рядкост, разходите са наистина главозамайващи. За динамиката, при новите и модерни автоматици е така, ама при по-старите не точно. Ама това не е болка за умиране. Ако човек може да си позволи по-високите разходи за поддръжка и евентуален ремонт, определено си струва да кара автоматик, "робот," CVT или каквато и да е там мързелива работа. :P

Аз пък съм фен на ръчните скорости. Вероятно защото реализирам значително по-голям пробег извън града. Обаче си е голям кеф особено по Старопланинските проходи с ръчна кутия. Не ми пречи.
И аз така си виках, преди да взема автоматик :) Моята е пежо 308 от 2009г. със скоростна кутия на БМВ и се държи супер. В града е несравнимо, а извън него с нищо не отстъпва на ръчните скорости. Иначе повечето неща в статията са пълни глупости и явно писани от човек, който си няма автоматик. Колата има дори по-добра динамика за мен, няма никакъв проблем с изпреварването, а тегленето на друго МПС не е препоръчително за никоя кола, за това си има пътна помощ, както и за това да те вземат ако се развали. Още не съм разбрал колко е живота на скоростната кутия, но тук нямаш смяна на съединител на 100 - 150 хил. км. и маслото не се сменя, освен ако нямаш проблем. Градския разход наистина е малко по-голям. Единственото, което ми липсва е да си изключа от скорост, докато се влача към светещ червено светофар и това да се спускам на по-ниска предавка. Като цяло шофирането определено е по-приятно с автоматик и ако се попадне на читав такъв, мисля че почти всеки ще го потвърди.

13
Надявам се че вече всичко е налично. Форума е обновен до последната версия, също така работи със сигурна връзка и предполагам, че няма повече да виждате предупреждения за това.

14
Че аз откакто се помня, там е електрифицирано. От коя година ще да е снимката, понеже не вярвам да е 1988 г.?

15
Не беше ли само за МГТ или са го променили?
Иначе вчера на един МАН по 304 видях отзад сложена реклама за спазване на БУС лентите.

16
Действително пешеходните пътеки там са много натоварени, като не виждам защо точно тази е избрана за светофар, като тези на Аксаков и Иван Вазов са също толкова използвани и по тази логика трябва да има светофар на всичките. Решение е може би другите 2 да се премахнат, но тогава ще се пресича и без пешеходни пътеки.

17
Форумът никога не е имал HTTPS връзка, а това явно е някакво ново изискване при въвеждане на имена и пароли. Няма промяна или вирус, просто не покрива новите изисквания.

18
Разни / Re: Поздрави
« on: 22.08.2018, 17:14:35 »
Благодаря на всички за пожеланията :)

19
Има ли сила в този форум, която да укроти ooleg?! Имаше затишие, пак се е активирал... :help:
Има няколко човека, които незнайно защо имат зъб на ooleg, но аз не виждам нищо обидно или нарушаващо правилата в неговите мнения. Аргументира се, изразява се грамотно и спокойно и за мен няма никакъв проблем с него.

20
Аз съм писал за проблеми с дървета и храсти от call.sofia.bg и са взимали мерки, така че си струва да се пробва от там.

Pages: [1] 2 3 ... 198