Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - tm0

Pages: [1] 2 3 ... 176
1
Днес не са оправени разписанията на трамвай 23. Много интересно как се взима информация за линията и от пътници, и от ЦГМ. Дори виртуалните табла не дават време при избор на спирка от реалния маршрут, в другата посока на движение.
Автобус 20 тм почивни дни е с три коли, а делник - с четири целодневни, плюс две двусменни. Друг е въпросът кой номер автобус колко време ще работи.

2
Считано от 10.07.2020 г. се възстановява спирка с код 1259 Площад на авиацията в кръга на Площад на авиацията на 20.00 метра преди западното локално платно на бул. „Цариградско шосе“ На спирката ще спират само електробусите от линия №123 в посока лифт Симеоново.Edit: Започва рехабилитацията на бул. „Асен Йорданов“ в участъка от бул. „ Шипченски проход“ до бул. „Цветан Лазаров“

От 11 юли движението ще се извършва двупосочно в пътното платно в посока Център (от страната на Кауфланд). Другото пътно платно остава затворено за ремонт.
 От 00.00 часа на 11.07.2020 г. до 24.00 часа на 14.09.2020 г. се въвежда временна организация на движение както следва:
    Трамвайна линия №20 ще се движи по маршрут от метростанция „Опълченска“ до трамвайно ухо „Гео Милев“.
    Трамвайна линия №23 ще се движи като пенделна по маршрут от ж.к. „Дружба 2“ (ул. „Обиколна“) до ул. „Искърско шосе“.
    Ще бъде разкрита временна автобусна линия №20-ТМ с маршрут: от спирка ж.к. Дружба 1-тролейбусно ухо на ул. „Амстердам” при ул. „Димитър Пешев”, наляво по ул. „Димитър Пешев”, ул. „Искърско шосе”, бул. „Асен Йорданов”, бул. „Шипченски проход” и по ул. „Иван Димитров – Куклата” до автостанция Гео Милев.
Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни и тролейбусни спирки по маршрута и на временни спирки:
    бул. „Асен Йорданов” на 50.00 метра след бул. „Христофор Колумб” - в посока автостанция Гео Милев;
    спирка с код 6178 „Ул. Кап. Димитър Списаревски” на бул. „Асен Йорданов” на 30.00 метра след ул. „Кап. Димитър Списаревски” - в посока депо Искър за нощната автобусна линия №Н4;
    в посока автостанция „Гео Милев“ - с тролейбусна линия №11 на временното място на спирка с код 0371 „Бул. Проф. Цветан Лазаров“ на 100.00 метра преди кръстовището с бул. „Проф. Цветан Лазаров“. На временните спирки са монтирани спиркоуказатели и табели.

    Спирка с код 0371 „Бул. Проф. Цветан Лазаров“ на бул. „Асен Йорданов“ за тролейбусни линии №4 и 11 временно се закрива
    За тролейбусна линия №4 се разкрива временна спирка с код 0371 „Бул. Проф. Цветан Лазаров“ в посока център на бул. „Проф. Цветан Лазаров“ на 100.00 метра преди кръстовището с бул. „Асен Йорданов“;
    За тролейбусна линия №11 се разкрива временна спирка с код 0371 „Бул. Проф. Цветан Лазаров“ в посока център на бул. „Асен Йорданов“ на 100.00 метра преди кръстовището с бул. „Проф. Цветан Лазаров“3
7 юли: автобус 3103 аварирал на линия 204.

4
7 юли: автобус 3319 с ПТП на Цариградско шосе, над пътен възел Младост; тролей 2911 (линия 7) без пътници се прибира на самоход.

5
На автобуси също им падат колелата, заради повдигнатите пешеходни пътеки. Гоненето на разписания, паркиралите автомобили по улиците налагат превозните средства да се престрояват в друга лента, докато преминават през повдигната пътека. Има и нарушена пътна настилка в съседство на новоизградено такова съоръжение. Ето така се случват инцидентите.

6
Само че това не е разчетено с техническите характеристики на различните високоговорители. Така те се повреждат. Значи ЦГМ ще подменя повредените с такива, каквито заводски са монтирани в новите превозни средства. Колко dB трябва да е звукът в един трамвай и в един автобус/ електрическо превозно средство, за да се чува нормално? И за това ли трябва заповед?!

7
Днес, работен ден в пикови часове автобусите от линия 83 бяха с едноцифрен брой пътници. Това по променения маршрут между трамвайно колело Хладилника и П.Ю.Тодоров. Само закъснелите в трафика, напр. 1156 II смяна, бяха с не повече от 15 души. Проблем не е, че се прави ремонт, а в това как се съставят маршрутни промени. Преписват се наготово стари организации. Не се сещат да разрешат временно паркиране по тротоара по бул. Гоце Делчев между Костенски водопад и България. Целта е всички ленти за движение на тъпя да са свободни, за да върви трафика. Десният завой на П.Ю.Тодоров към Бяла черква не е проектиран за возила на градския транспорт, а само за автомобили. Това неправилно зададено проектиране да ви е познато от някой друг ремонт?
Автобусите от линия 120 бяха редовни.

8
Във връзка с поредния етап от ремонта на канализационния колектор (лято 2020 г.) и организация на транспорта. Най-грешния вариант е да изпратят автобус 83 да върти на колело Гоце Делчев. Там 204 има сериозни проблеми с всички останали линии.
Вече съфорумци дадоха предложение А74 и А76 да минават по бул. България, заобикаляйки П.Ю.Тодоров, за да стигнат до обръщало Гоце Делчев. А83 може да минава от Константин Величков по Гешов, на горно ниво през кръстовището с Цар Борис III, надясно по бул. България, надясно по Гоце Делчев в посока Красно село, Житница, Никола Мушанов, Възкресение. Почивка пред гараж Земляне; спирка пл. Ручей - трансферна на 83 с 76, 74. А65 от Манастирски ливади да излиза по Луи Айер на Хенрик Ибсен до метростанция Витоша и Хладилника. Очакват се задръствания и по улицата не трябва да има паркирали автомобили. За тролеи 7 и 8 вече се писа.

9
Автобус 1125 аварирал на линия 304 на 29 юни.

10
На трамвай 2019 някой е усилил звука до такава степен, че говорителят вече е повреден. Надявам се да се коригира.

11
Цитат от първоначалния вариант на гореспомената маршрутна промяна.
Започва реконструкция на ул. „Монтевидео“ в участъка от ул. „Акад. К. Пашев“ до ул. „763“
От 28 юни започва реконструкцията на последния участък от бул. "Монтевидео" от ул. „Акад. К. Пашев“ до ул. „763“.  По време на строителните дейности булевардът в този участък ще бъде разширен – пътните платна стават с  по две ленти в посока. Ще бъдат обособени и две еднопосочни велоалеи, както е в останалите участъци. Строителните дейности включват изграждане на нова подземна инфраструктура – водопровод и канализация, улично осветление и тротоари.
Организация на движението по време на строителните  дейности:
От 28.06.2020 г. до 10.09.2020 г. се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Монтевидео“ в участъка от ул. „Акад. К. Пашев“ до ул. „763“.
От 04:30 часа на 28.06.2020 г. до 24:00 часа на 10.09.2020 г. автобусите на градския транспорт, преминаващи в участъка, с номера 45 и 73 ще се движат по променен маршрут.
Автобусите  от линия № 45 в посока кв. "Овча купел" ще се движат  от метростанция „Вардар“ по маршрута до кръстовище ул. „Боряна“ – ул. „Монтевидео“, наляво по ул. „Монтевидео“, наляво по централното пътно платно на бул. „Никола Петков“, наляво по ул. „Любляна“ и след кръстовището с ул. „Боряна“ по маршрута до метростанция „Вардар“.
За маршрута на автобусна линия № 45 се разкриват временни спирки:
- с код 6441 „Кв. "Овча купел“ (крайна) на ул. „Боряна“ на 40,00 метра преди ул. „Монтевидео“;
- с код 6442 „Кв. "Овча купел“ (начална) на ул. „Монтевидео“ на 25,00 метра след ул. „Боряна“ в посока бул. „Никола Петков“.
Автобусите от линия № 73 в посока ж.к. „Овча купел“ от "Студентски град" по маршрута до кръстовище бул. „Никола Петков“ – ул. „Монтевидео“, направо по бул. „Никола Петков“, ул. „Бойчо Бойчев“, надясно по пътната връзка към бул. „Президент Линкълн“ и надясно по бул. „Президент Линкълн“ по маршрута си.
Автобусите от линия № 73 в посока "Студентски град" ще се движат  от ж.к. „Овча купел“ наляво по пътната връзка към ул. „Бойчо Бойчев“, наляво по ул. „Бойчо Бойчев“, по централното пътно платно на бул. „Никола Петков“, наляво по ул. „Любляна“ и след кръстовището с ул. „Боряна“ по маршрута си.
Автобусите ще спират на всички съществуващи спирки в променените участъци на маршрутите, а се закриват  спирките в отпадащите участъци.


Коментарът ми - абсолютно неадекватна маршрутна промяна. Автобус 73 изобщо обслужва ли кв. Овча купел, така както е прието? Напразно навъртяни километри и закъсняния в задръствания, за да се стигне до обръщало. Нима няма други улици  с необходимия габарит и транспортна необходимост. Някой все трябва да ви дава предложения, понеже не сте готови да организирате транспорта?!

12
Автобус 3614 - 76.

13
5007 на тролейбусна линия 11.

14
Автобус 3117 с пробити с бургия краища на най-ниската част на седалките. Четворката ниски седалки до преден ляв калник.
3128 с дълбоко одрана ламарина между III и IV врата ниско към габаритните светлини.
2-ра кола на линия 404 на 22 юни вечерта, дизелов Ютонг, с одрана декоративна част на плоскост на стена, срещу III врата.

15
Трамваи / Re: ČKD Tatra T6B5(4101-4137)
« on: 21.06.2020, 09:02:00 »
Боята не е проблем. Тази на новодоставените трамваи 4140+ може и да изкара по-дълго, отколкото боядисани тук - след време ще пишем пак. Има нормалнорелсови стари трамваи, които се движат с технически проблеми с месеци - явно те не са сериозни и се оставят така до новия основен ремонт.

16
Автобус 2730 - 72

17
Автобус 3634 на линия 604 с ПТП на 18 юни.

18
Автобус 1907 на107 линия - дърпан от авариен камион.

19
16 юни 9:41 ч. на спирка СК ЦСКА пристига тролей 1621 по линия 11. Обаче не може да потегли, тъй като II врата отказва да се затвори, въпреки двуцифрен брой опити. Шофьорът през цялото време си говори със слушалки по телефона, без да стане. Престоят на спирката надминава 4 минути. Стават пътници да държат вратата да не се отваря непрекъснато. Идва автобус по линия 5, който чака известно време зад 1621, за  да не прави двойна спирка. Второто превозно средство качва пътниците, без първото да е включило аварийни светлини. Непосредствено преди кръговото на Площад на авиацията кола с кюстендилска регистрация освирква автобуса и започва разправия от отворения прозорец с водача на петицата. Пречел му да направи десен завой, непосредствено на кръстовището преди въпросната спирка. По някое време тролеят е потеглим, но едва ли е стигнал далеч...

20
Автобуси / Re: Mercedes Intouro ME (1301-1310)
« on: 16.06.2020, 01:18:42 »
Ако ще се махат фолиа, то всяко превозно средство (автобус, тролейбус, трамвай) трябва да е в заводски вид и да се осигурят сенници. Това не е скъпо колкото е.табелите, а последните се оказаха с проблеми.

Pages: [1] 2 3 ... 176