Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - hitar_potter

Pages: [1] 2 3 ... 109
1
Разни / Re: Коронавирус
« on: 17.01.2021, 12:32:22 »
- Човек, който е имал нужда от рутинна операция на жлъчката...
- Човек, който получава масивен инфаркт у дома си и почива...
Едва ли някога ще разберем колко са жертвите на мерките и масовата психоза, но като гледам тенденциите по другите страни, май умрелите вследствие на "предпазването" ще са повече от предпазените. Жалко, че никой няма да понесе наказателна отговорност поне за преките жертви на "предпазните" мерки.
Мерки има от март миналата година насам, а пик в общата смъртност имаше само ноември-декември.  Да, през лятото не бяха кой знае какви мерките, но локдаунът през пролетта беше по-строг, така че не мисля, че хората са се притеснявали само по време на пика – а извън него реално смъртността си е като в предходните години. Това ме кара да си мисля, че основната причина за извънредната е била именно заразяването с коронавируса, а не мерките и психозата.
Не отричам, че гореописаните случаи е възможно да са истински, но не мисля, че са основната причина за издънредната смъртност.

2
Действително електронният билет с валидност 30 и 60 минути щеше да внесе голямо улеснение за всички и реализацията му е елементарна, особено след като имаш вече работещ вариант с дневна карта. Ясно е, че всичко е заради липсата на желание да си мръднат пръста и заради това, че нищо не става без много хора да се облагодетелстват от всяко нововъведение.
Да, и напълно заслужено губят пари.

3
Сегашната система за таксуване и снабдяване с документи е пълен та*ак и мрънкането е напълно обосновано. И никой не си мръдна гъза, за да се опита да смекчи последствията от проблема. Всъщност от касите на метростанциите може ли човек да се снабди с карта за еднократно пътуване с наземен транспорт?

4
2. Колко сложно би било да се продават билети за еднократно пътуване през m-pass? Системата работи за дневни карти, едва ли щеше да е много сложно да се добави опция за билет с цена 1.60 лв и валидност 60 минути.
Макак така! Трябва като в каменната ера да се дупчи билетът, иначе ще вземе някой да се вози на 3 превозни средства по една спирка и да ощети ЦГМ! По-добре е на билети, дето трудно можеш да си намериш, пък загубите се компенсират от глоби  :crazy:

А сериозно – можеше да решат проблема, като започнат да продават билети в хранителните вериги.

5
Разни / Re: Коронавирус
« on: 15.12.2020, 19:42:54 »
Кой каза конспирации? Въпроса е съвсем уместен - при тази смъртоносна пандемия, как ще удостовериш че си ваксиниран, т.е незастрашаващ здравето и живота на другите, например пред някоя авиокомпания, за да си букнеш билет?!
Не ви ли светна най,-накрая, че случващото се, трудно може да се изрази математически?
пп Преброи ли колко педала имат електричките  :P
Елементарно е – тест за антитела. Затова и ти се чудим на писаниците. Но така или иначе, най-вероятно няма да имат правото да изискват подобна информация.

П.П. Повече педали имат, отколкото скорости ;)

6
Разни / Re: Коронавирус
« on: 15.12.2020, 11:26:57 »
Е как ще доказват, то е ясно – прочитат чиповете. Иначе и на мен ми е направило впечатление, че мненията на madbatt стават все по-непонятни и по-непонятни...

7
Разни / Re: Коронавирус
« on: 14.12.2020, 21:08:44 »
5. Туристите са били тествани при пристигане и след това отново на петия ден, след престой в карантина.
И фрапиращото е, че 20% от тези, които са били с отрицателен резултат на първия тест, на втория са били с положителен.
С други думи поне 20% от идващите там туристи изобщо са били положителни?? Това е много голям процент, който не кореспондира с масовите тестове  :blink:

8
Разни / Re: Коронавирус
« on: 14.12.2020, 13:57:14 »
Това ми звучи доста озадачаващо. Излиза, че чрез тестване на симптоматични и евентуално техните контактни хващат около 90%. Съмнява ме действително само 10% от случаите да не се хващат от статистиката. Selection bias? Звучи ми нелогично. Голям процент фалшиво отрицателни антигенни тестове? Кратък прозорец, в който безсимптомните могат да бъдат засечени с антигенен тест? Голям процент хора, които вече са го карали??? Още повече ме съмнява...

9
Разни / Re: Коронавирус
« on: 08.12.2020, 14:04:20 »
Какво значи "не се заразяват"? Не излиат положителни на тестове ли? Или не развиват симптоми? А посе дали са проверявали дали изграждат антитела.
По мое наблюдение тези изводи бяха актуални до преди есента. Сега според мен не са точно такива оптимистични нещата.
И аз знам за семейство, в което мъжът си го изкара, а жена му не се зарази. Включително беше и отрицатенлна на тест за антитела.  :neznam:

10
Разни / Re: Коронавирус
« on: 05.12.2020, 20:13:48 »
Имам няколко въпроса: 
1. "Третата вълна" след ваксината ли ще е?
2. След като много "по-първи хора" заявиха, че ще се ваксинират показно ... ваксина ли ще им поставят или витамин С (за всеки случай)?
3. С ваксиниране на "хората от първата линия" с непроверена ваксина няма ли да се окажем без лекари, полицаи, учители и пр.?
4. Задължителността на ваксината не е ли някаква форма на диктатура?

PS1: Земята има форма близка до сферичната.
PS2: 5. Хипохондриците от форума ще си направят ли ваксина в първите дни на ваксинирането или ще поизчакат да проследят статистиката на заболели и умрели от ваксината?
1. Вероятно да.
2. Вероятно наистина ще ги ваксинират. Иначе като се изпоразболеят, няма как да работи конспирацията да чипират простосмъртните. :)
3. Ми, не
4. То и задължителността на плащането на данъци е някаква форма на диктатура? А ти къде видя задължителни ваксини?

11
Явно са използвали неподходящи материали. Мислех, че не са със стъкло, а с поликарбонат, който макар и да се драска по-лесно, няма да се строши така...

12
Последния валидатор на тм2311 е отнесъл юмрук :/
Какво ще рече отнесъл юмрук? Какви са последствията?

13
Разни / Re: Коронавирус
« on: 28.11.2020, 11:36:03 »
Няма нужда от лечение, ако имаш имунитет. Най-доброто лечение е профилактиката. Също така, силно се съмнявам да са го преболедували толкова хора, колкото ти смяташ, пък да не говорим, че вирусът и повтаря. По всяка вероятност ще стане като с грипа – хората ще се имунизират преди активния сезон всяка година.

14
Разни / Re: Коронавирус
« on: 28.11.2020, 11:15:47 »
Хм, а при този дълъг инкубационен период как ще работи пресичането на вируса в зародиш?

15
Разни / Re: Коронавирус
« on: 24.11.2020, 17:53:46 »
Аз тълкувам казаното снощи - а това е че и бензиностанциите трябва да затворят врати.

Ми нямаш тълкователни способности !
Или си въобразяваш че всяка болница си има на територията бензиностанция, и в пожарните съще, и поделенията на МВР също, и в съдебната власт също.........
Как ви раждат главите такива глупости не знам !!!!!!!!!!!!!!!!!
Напротив, неграмотниците са тия, които ги пишат тия заповеди и говорят пред екрана. Пък ти си слагай колкото искаш удивителни.

16
Ако плащането е електронно кой и как ще го засече?
Демек електронните плащания са непроследими, а като плащаш с книжни пари веднага някой го засича 100%?  :crazy:

17
Разни / Re: Коронавирус
« on: 19.11.2020, 23:03:18 »
Мутациите са си „изгодни“ за вирусите. И естественият път е мутациите да водят до по-активното му размножаване, независимо дали това е съпроводено с по-силни или по-слаби симптоми. Тези мутации, които са по-малко заразни изчезват от само себе си, а остават тези, които се разпространяват по-ефективно. В този смисъл дори ако води до по-ниска смъртност на преносителя, това също би било фактор за повече разпространение.
Сега вече въпросът е в каква степен мутациите видоизменят обвивката на вируса, как той се представя пред имунната система и доколко тя го разпознава при евентуално придобит имунитет – естествен или вследствие на ваксина. Вероятно при един колективен имунитет ще „процъфти“ такава мутация, която прави вируса неразпознаем от имунната система.

Що се отнася до уж самолечението - много ми е интересно с какво ще се самолекува някой? Освен по новата методика да лежат на стълбите...
Антибиотици по навик и отделно кой каквото подочул, че се дава на пациентите.  :neznam:

18
Разни / Re: Коронавирус
« on: 18.11.2020, 01:54:18 »
Я па си мислим, че не е само от скатаване причината да не си правят тест. Това нещо струва половин пенсия и не лекува. Освен туй е бавно и не се прави на село. Освен това сега ако си направя антигенен тест и излезе положителен и съм със симптоми знаеш ли пък как ще тръгна да си правя PCR вместо да се насмъркам с Авирон, Тамифлу или каквото там мога да изровя от някъде вместо тях.
Всъщност изобщо не ме интересува от какво съм болен, след като лечението е едно и също и в по-евтино от диагнозата. Ако тръгна да умирам - тогава който го интересува да си ме тества.
Един познат 100% си го изкара. Не се тества, защото не му се даваха пари за теста, а имаше поне 4 симптома, вкл. прословутото обоняние. Сега ще се тества, за да може да се върне на работа с отрицателен PCR. Ето още един извън статистиката.

19
Разни / Re: Коронавирус
« on: 16.11.2020, 21:27:04 »
Щях да кажа, че добре се справяш с иронията, ама като си те спомня какъв си, си напълно сериозен.  :/ :help:

20
Разни / Re: Коронавирус
« on: 11.11.2020, 13:17:20 »
Днес слушах по Тв-то информация за тестваните до момента ваксини. На практика се оказва, че всички известни под един или друг начин все имунизират като ползват извлечен белтък от шип на вируса.
Да де, ама аз знам, а и през пролетта слушах изказвания, че точно шиповете на вируса са нещо като шперцове за отключване на клетъчната бариера и поради тая причина най-много те мутират тъй като са ключови за бързото разпространение на вируса.
По тази логика тези ваксини изобщо НЕ са нито относими към стабилните белтъци на вируса, още по-малко към общи за коронавирусите елементи.
Имам чувството, че умишлено е търсен ефекта на противогрипните ваксини. Демек всяка година да купуваш.
Ами нормално, все пак би трябвало именно тези белтъци да се експресират пред имунната система. За да разпознае белтък вътре във вируса, трябва вече да го е „разфасовала“.

Да де, ама аз знам, а и през пролетта слушах изказвания, че точно шиповете на вируса са нещо като шперцове за отключване на клетъчната бариера и поради тая причина най-много те мутират тъй като са ключови за бързото разпространение на вируса.
Не само това, ами вероятно и антителата, които се образуват, са именно срещу тези протеини и съответно оцеляват тези вируси, които са мутирали и които не ги хваща този имунитет.

Търговският фактор също го има, но ме съмнява да е единственият ключов, особено към днешна дата.


Впрочем, никой не каза какво е положението със заразността в системата на градския транспорт. Май няма особен проблем и марките за предпазване на водачите са проработили?

Pages: [1] 2 3 ... 109