Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - я л т а

Pages: [1] 2 3 ... 211
2
Като освободят 100 шофьора от Карат С щат не щат ще карат и за Автото.

Ще си говорим след 6 месеца............

3
А дали ще има готовност с набирането на шофьори за тея линии...

С тези заплати,- НЕ.

4
Автобуси / Re: Mercedes-Benz O 345 (G)/Conecto (G)
« on: 11.10.2018, 22:28:48 »
Един курс по-скъпо ли струва от това да се влачиш с аварирал автобус и всички да те гледат на кръв?

Курсовете са заложен план за изпълнение от шофьора. Когато не го изпълниш, кво следва ? Даже много пъти си се движим по маршрута без пътници, само и само да има телеграми, за да не ти вземат ЦГМ курса. Такава е организацията на работа на умниците от Градски транспорт. Има шофьори които и без една гума ще карат, само и само да си изпълнят плана. Жалвай се............

5
Автобуси / Re: Mercedes-Benz O 345 (G)/Conecto (G)
« on: 11.10.2018, 22:14:10 »
Ееее, спукал е възглавница, къв е проблема ? Може да се движи до прибирането му, или до където стигне, ако му пада въздухът в системата.

6
Ръководството сами си направиха да са на този хал. Орязаха тотално заплащането на труда. 2013 год. съм изкарвал по 3000 лева бруто..........., сега нищо не дават, млад човек трудно и 1000 лева чисти получава, кой ще им работи.............., при факта че TIR-аджии за под 3000 евра на работа не се хващат, и то ЧИСТИИИ ! А с икономията от фонд работна заплата какво се прави ?!- Премийкиии, началниците да виреят, а шофьорите да умират..............-хак да им е. Шушумигите довлечени от Ивкони това сътвориха, и тъпите им шофьори довлечени с приоритет в градския, още нямат адекватен отговор на това статукво. До 5 години и категория няма да има.............

7
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 29.09.2018, 19:48:54 »
Към момента Воля са ми симпатични.

И зад "воля" стоят Руски интереси, от където тръгва всъщност и Марешки...........
Хайде гласувай...............

8
Актуална информация / Re: Трафикът
« on: 27.09.2018, 23:07:42 »
Там се кара бързо, тук се влачи всичко дето може да се влачи.

Тук на две-три спирки ако минеш с аванс повече от 2 минути, ти взимат курса по вина на шофьора. Ако обаче закъснее автобуса с 15 минути, на таблото пише че идва навреме............. Такава работа по света я няма !

9
Изтрити теми / Re: Aвтомобили
« on: 25.09.2018, 21:27:43 »
Е така точно както горе пишещите, целукупният народ си мисли за верни глупостите които сътворяват собствените им мозъци.
Най големите експерти по американски автомобили са се събрали във форум за градски транспорт, и вадят удобна информация от нета, която да натъпкат в главите на начинаещите, което да ги извиси над обикновенния драскач............ :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

10
Добре, че пожарната долетя отнякъде много бързо.

Е пожарната е в Дървеница.............

11
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 19.09.2018, 23:54:35 »
проблеми с вестибуларния апарат силно зависят от стила на каране и техническите особености на съответното превозно средство, т.е. не само от интензивността на надлъжното или напречното ускорение, а и от фактори като маниер на ускорение, странични колебания на каросерията и т.н.

Май трябва да го прочетеш мноого внимателно.
Изследва се на 4-ти километър и струва 50 лева...........

12
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 19.09.2018, 19:53:02 »
Та редно е конструкторите, въпреки че работят за негово величество масовия пазар, да се позамислят и относно този проблем.

Ми то е измислено,- имаш проблем-не купуваш кола. Обаче проблема ти е психологически, до някъде касае и вестибуларния апарат- те са два.

14
Ясно е, че мотористите не го спазват особено, но забраната си е налице и е повече от основателна.

Е нали Фандъкова официално преди години пред медиите разреши на моторджиите да се возят по Цариградско шосе. Беше по повод на мото събор и откриване на мото сезон.

16
това ми обясни мой познат който до скоро работеше като професионален шофьор,

Това е като агенция ЕЖК.........../една жена каза/.

17
Престанете да си смучете от пръстите! На екрана се изписва кога колко харчи двигателя много ясно ! Пак от преди 10 години простотии започвате да пишете !
Аман от прости лаици, четете, и забравяте какво сте чели, толко пък да не влиза нищо в главите ви. Айде новодошлите иди дойди, ами старите членове тук ...............?

18
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 13.09.2018, 19:53:11 »
Автоматика е голяма глезотия, и който се е качил и карал автомат, е забравил за ръчна кутия. Всичко обаче е въпрос на пари. Статията е писана от Българин, в нормалния свят не знаят вече що е теглене, или бутане за запалване. При определено шофиране от добър шофьор, разхода при автомат  може и да падне под разхода на ръчна скоростна кутия при еднакви марки и модели коли. С доста неща описани в статията не съм съгласен, защото са субективен фактор..........Който търси евтино да си купува Голф-2,3,4, който е състоятелен смело да си взима автомат-кефа е голям, а с времето ще се научи и да го управлява икономично. Познавам хора с автоматици- Мерцедес и Форд, които от 15 год. не са сменявали маслото в скоростите. Щом няма проблем с превключването и поведението на кутията-маслото не се пипа- така са отговорили с имейл от завода на Форд в Кьолн на един приятел от Казанлък. Автоматиците са за по некадърните шофьори-тръгваш и караш, но никой не би се отказал от автомат. Това за тръгването в сняг си се свежда до моженето на шофьора, и 4х4 да е, когато не ставаш за шофьор- пак ще си боксуваш. И накрая автомата пази мотора от претоварване, и в режим спорт да е,- пак пази мотора, и пак може с кик-дауна-/твърда газ/, да се превключва бързо и в завой.
1-Естествено е по скъпа.
2- Динамична е, защото превключва в пика на нютонметрите,- за което повечета не са и чували.
3- Може и да е по висок- но кеф цена няма.
4- Няма кой знае каква разлика в поведението, но зависи и от год. на производство и системите за сигурност.
5-6- няма проблем със сняг при можещите шофьори.
10-Ресурса не е по малък от ръчната кутия.
11- няма проблем с температурата на маслото, освен ако не се кара на супер къси разстояния.
12- Е ремонта си е скъп, но то самата кола си е по скъпа, обикновенно е над средния клас автомобили.

19
Екологията е бизнес, почти от създаването си, и да, както казваш извиват яко ръцете, създавайки и корупционни схеми.
Сам си казвал, че в Дружба на китайците изпращат да работят шофьори "по наказание

Това не съм го казвал. Когато пристигнаха нови автобуси, почти всички бяха раздадени на новоназначените шофьори пристигнали от Ивкони, и на MAN и на Yutong . А гаража беше превзет от кадри на Ивкони, включително и ръководните- с цялата си простотия. А еколозите най обичат да снимат маранята над София, и да пишат отдолу,- ах какъв смог, ама аз този смог го гледам от 50 години............

20
Спрете се лаици ! Половината камиони и автобуси в света са с къминс двигатели Това е най мащабният производител на двигатели от всички параметри за машини, камиони, автобуси.

Pages: [1] 2 3 ... 211