Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - chicho Scruch

Pages: [1] 2
1
Перник / Re: Тролейбуси
« on: 19.12.2013, 15:05:31 »
Пернишки тролей с Wi Fi

Жителите на Перник, които ползват тролейбусния транспорт, вече могат да ползват безплатна Интернет връзка докато пътуват. Коледният подарък е идея на младежката структура на ГЕРБ в Перник, като абонаментът е за една година и ще се използва само в един от тролеите на градския транспорт. Желанието на инициаторите е в близко бъдеще услугата Wi Fi да бъде предоставена и в някой от автобусите.

Радвам се, че успяхме да изпълним едно наше обещание, което дадохме към жителите на Перник. Вече е факт първият тролей, който е оборудван с устройство, чрез което всеки може да използва безплатен Интернет. Надяваме се нашата инициатива да се хареса на перничани и да им бъде полезна, а ние ще направим всичко възможно да оборудваме с подобни устройства и други превозни средства от градския транспорт, каза областния координатор на МГЕРБ - Перник Денислав Захариев.

darik news

2
И продължава да не е наред!

3
Свързаха “Дружба” с метрото

Автобусите по линията 114 ще обслужват кварталите "Дружба 1" и "Дружба 2" до спирката на метрото при бул. "Цариградско шосе" от днес.
Новият маршрут на автобусната линия е да се улесни достъпът на част от живеещите в район "Искър" до метро станцията. Автобусите ще пътуват от обръщалото в кв. "Дружба 2" на автобусната линия с номер 88 и на тролейбусната линия с номер 4 по ул. "Обиколна", бул. "Копенхаген", бул. "Проф. Цв. Лазаров", ул. "Кап. Дим. Списаревски", бул. "Хр. Колумб", бул. "Цариградско шосе" до метро станцията и обратно.

Автобусите ще спират на всички съществуващи автобусни спирки по маршрута.

БЛИЦ

4
Пускат автобуси с безжичен Интернет

От 4 юни в автобусите по линия номер 111 в София ще има свободен достъп до безжичен Интернет, съобщи зам.-кметът Любомир Христов. Колите са обзаведени с безжични рутери, а достъпът до мрежата ще е безплатен.

Това ще е първата градска автобусна линия с достъп до Интернет, а ако проектът се окаже успешен, ще бъде оборудвана и друга автобусна линия, допълни Христов, цитиран от Cross.

Проектът е част от инициативите в подкрепа на кандидатурата на София за европейска столица на културата през 2019 година. Изборът на автобусната линия е станал заради дългия й маршрут, който предполага повече престой в автобуса и достъпът до Интернет е алтернатива за подобряване комфорта по време на пътуването, обясни още Христов.

СТАНДАРТ news

5
Не е хич размазана :)

6
Други градове / Re: Ямбол
« on: 30.04.2012, 14:45:25 »
Ще има автобуси до болницата, разкриват нови линии в Ямбол

Промяна на транспортната схема чрез  закриване на някои и откриване на две нови автобусни линии  в Ямбол ще гласува на свое заседание Общински съвет-Ямбол. Промените са налагат, за да се подобри транспортното обслужване на гражданите. Част от тях се налагат и след получени сигнали на пътници.
   С решение на местния парламент като неефективна ще бъде закрита линия №12-А . За сметка на това ще бъдат разкрити две нови, които ще осигурят автобусна връзка на гражданите от кварталите „Диана“, „Гр.Игнатиев“, „Зорница“, „Хале“, „Зл.рог“ и „Бенковски“ с МБАЛ“Св.Пантелеймон“ и новооткрития Комплекс за социални услуги. Новите автобусни линии ще се с номера 15 и 22 и ще имат следните маршрути:
    №15:
Обръщател „Диана“ – ул.“Гр.Игнатиев“ – ул. “Милин камък“ – ул. „Търговска“ – ул. “Ген.Заимов“ – ул.“Дим.Благоев“ – ул.“Ямболен“ – ул. “Индустриална“ – крайречен път в ж.к.“Зл.рог“ – ул.“Дружба“ – ул. „Н.Петрини“ – ул.“Г.Дражев“ – ул. “Бузлуджа“ – ул. “Жорж Папазов“ – ул. “Д.Благоев“ – ул. “Ген.Заимов“ – ул. “Гр.Игнатиев“ – надясно покрай бензиностанция „Мечта“ в посока „Крайречен булевард“ – Крайречен булевард – ул.“Търговска“ – ул.“Милин камък“ – ул.“Гр.Игнатиев“ - Обръщател „Диана“
      №22     
Обръщател „Север“ – ул. “Преслав“ – наляво – ул. “Д.Благоев“ – ул. “Ген.Заимов“ – ул. “Гр.Игнатиев“ – надясно- обиколен път „Юг“ – ул.“Индже войвода“ – обръщател „Кабиле“- ул. “Индже войвода“ – ул. “Ат.Кратунов“ – крайречен път в ж.к.“Зл.рог“ – ул.“Индунстриална“ – ул. "Ямболен“ – бул. “Европа“ – обходен път „Запад“ – път за с.Безмер – обръщател „Ягода“ – „Сатко“ – „Миролио“ – „Язаки“ – обходен път „Запад“ – бул.“Европа“ – ул.“Ямболен“ – ул.“Индустриална“ – крайречен път в ж.к.“Зл.рог“ – ул.“Ат. Кратунов“ – ул. „Ж.Андреев“ – ул. д-рКръстев“ – ул.“Индже войвода“ – обръщател „Кабиле“ – ул.“Индже войвода“ – наляво- обиколен път „Юг“ – ул.“Гр.Игнатиев“ – ул.“Ген.Заимов“ – ул.Д.Благоев“ -ул.“Преслав“ – обръщател „Север“         
         Промяната на транспортната схема включва още коригиране на курсовете по линия №18, както и по линиите 1, 20 и 25.
    След гласуването на промените кметът на общината трябва да организира конкурс за избор на изпълнител на новите автобусни линии.

yambolpress

7
Други градове / Re: Сливен
« on: 17.01.2012, 21:04:14 »
ИЗГРАЖДАТ ТРОЛЕЙБУСНА МРЕЖА ПО „ГЕОРГИ ДАНЧЕВ”

Тролейбусна мрежа по булевард „Георги Данчев” да бъде изградена в близко бъдеще предвижда ръководството на община Сливен. По булеварда се движи доста натоварения маршрут на линия 116 в Сливен. Днес кметът Кольо Милев съобщи, че има намерение да заложи повече на тролейбусния превоз. В капиталовата програма на общината за тази година ще бъде включено изграждане на тролейбусна мрежа по линия 116. За следващата  година общината ще инвестира и в изграждането на отсечка до района на зала „Асеновец”.

Относно автобусния транспорт той заяви, че вероятно ще се наложи смяна на автопарка на общинското дружество „Пътнически превози”, но това ще стане на един по-късен етап. Милев информира, че към този момент общинското дружество е губещо и неговите загуби, в това число и от предишни години, са в размер на 2 640 000 лева. Той обеща, че от общината ще се вземат мерки за оздравяване на това търговско дружество.

Кольо Милев представи пред журналистите и проект на общината „Безопасни улици”, който включва поставянето на „легнали полицаи” пред входовете на всички училища в града, както и повече пътни знаци. В момента такива има поставени пред спортното училище в близост до „Розова градина”, както и до училището на бул. „Георги Данчев”. Според кмета в следствие на това, в тези райони има намаляване на произшествията.

Sliveninfo

8
Други градове / Re: Благоевград
« on: 11.11.2011, 19:12:14 »
Качи снимки да ги видим и ние автобусите!  :D

9
Русе / Re: Русе - автобуси
« on: 16.10.2011, 17:53:04 »
Beautiful bus, but I don't know nothing about him.

10
Други градове / Re: Пазарджик
« on: 06.09.2011, 21:08:21 »
Нови тролеи пускат в Пазарджик

Шест нови тролея ще бъдат пуснати в движение в Пазарджик, след като новият собственик ”Транспорт инвестмънт”, дъщерна фирма на компанията ”Юнион Ивкони”, ги закупи. Вече е обявена обществена поръчка за доставката им, която по предварителни изчисления ще струва 1,5 млн. лв.  Инвестицията бе планирана още със закупуването на 50 на сто от капитала на бившето общинско дружество ”Тролейбусен транспорт” от транспортната компания и новите мотриси ще заменят старите  от Чехия, втора употреба, които са се амортизирали. Така поетапно ще бъде подменена част от автопарка на единия от обществените превозвачи в областния град. Местната хазна няма свободни финанси, за да дотира покупката и поддържането на колите, въпреки че досега заделяше по 300 000 лв. годишно за издръжка на „Тролейбусен транспорт”, което вече наполовина е притежание на една от водещите автобусни компании у нас. Предстои и разширяване на контактната мрежа - предвижда се да бъдат изградени нови линии - от държавната областна болница до двата най-близки квартала на Пазарджик - „Главиница” и „Ивайло”, така че общественият тролейбусен транспорт да обслужва повече хора в района.


11
Други градове / Re: Враца
« on: 26.08.2011, 17:57:29 »
Честито на Враца!  :fan: Да можеше и в Сливен да има такъв подобен!  :eek:

12
Други градове / Re: Сливен
« on: 26.07.2011, 20:21:22 »
Повишават цената на билетите в Сливенско

Автобусният билет за градския транспорт в Сливен поскъпва с 10 ст. и от 1 август вече ще е 80 ст., съобщи директорът на „Пътнически превози" - Сливен Калинка Димитрова. Поскъпва и транспортът за междуградските превози. Цената на билета от 10 ст. на пътнико, километър става 12 стотинки. Основна причина за ценовата промяна е рязкото поскъпване на горивата и очакваното увеличение през септември на минималната работна заплата, обясни Димитрова. Последното увеличение на цената на автобусните билети бе през 2009 година, след като през февруари билетчето стана 70 ст.


13
43 градуса морят пътниците в градския транспорт

43-градуса по целзий показват термометрите в автобусите на градския транспорт в София, показа проучване на bTV. Рекордната стойност беше измерена в автобус 213, пътуващ по линията Централна гара - кв. „Младост".

Пътниците са подложени на сериозен риск за здравето, тъй като нито един от градските автобуси няма климатик. Това важи дори и за новите тролеи, които Столична община наскоро купи за 400 000 лв. бройката. Частните автобуси пък разполагат с такива, но шофьорите не ги включват, тъй като това увеличава разходите им.

Безспорно обаче най-застрашени от тези условия в автобусите са шофьорите. Те са изложени ежедневно на екстремните температури. Повечето от тях решават проблема с поставянето на вентилатори в кабината. Всеки от шофьорите получава по 1,5 л минерална вода на смяна по споразумение между ръководствата на транспортните оператори и профсъюзите. На повечето последни спирки има инсталирани автомати за вода.

От Центъра за градска мобилност заявиха, че в документацията за следващите търгове за доставка на автобуси ще бъде заложено изискването за наличие на климатична система. Догодина Столична община ще смени 40 автобуса. Предвижда се най-старите рейсове „Икарус" да изчезнат от автопарка през следващите две години.


14
Русе / Re: ЕГГЕД - Русе
« on: 11.07.2011, 12:38:58 »
Поскъпват билетите за тролейбусите в Русе

От понеделник русенци ще плащат повече за ползването на тролейбусите от градския транспорт. Билетът поскъпва и вече ще струва 1 лев. Причините за скока на цените е поскъпването на електроенергията и въвеждането в експлоатация на нови превозни средства. За сметка на повишената цена на билета обаче, цената на месечната карта за една линия намалява с близо 6 лева и ще струва 31,30 лева. Стойността на билетите за останалите превозни средства на градския транспорт в край дунавския град остава непроменена.

bTV

15
Край на хартиения билет в градски транспорт

От средата на следващата година в столичния „Градски транспорт” ще бъде въведена нова тикет-система и хартиеният билет ще изчезне. Нова система ще прати в историята обикновения хартиен билет за градския транспорт в София.

От втората половина на следващата година никой няма да може да си перфорира билетчето в трамвай или тролея, но пък пътниците ще могат да си купуват билети от автомати, съобщи заместник-кметът по транспорта Любомир Христов на регионална конференция в Банско. С отпадането на хартиените билетчета ще бъдат премахнати и всички перфоратори.

Вероятно ще остане хартиената месечна карта за всички линии, която струва 50 лв. Другият вариант ще бъде ползването на някакъв вид „електронен портфейл”. Чрез него ще може електронната карта да се зарежда със сума за определен брой пътувания или за разстояние, което е въпрос на техническо решение, обясни още Любомир Христов.

Тикет-системата се изгражда с пари от Европейската банка за възстановяване и развитие. За до изграждане на системата са нужни 7 млн. лв., с които ще се монтират валидатори във всички над 600 автобуса и ще се свърже със системата на електротранспорта и метрото. Така една електронна карта ще се ползва във всички видове превозни средства за масов транспорт.

Любомир Христов каза още, че до момента само две линии на маршрутки са заявили желание да продължат договорите си.

В края на юли изтичат договори за 21 линии, през декември за още две, а в края на януари – още две. В момента обаче реално се движат маршрутки по 22 линии.


16
За първи път от две години
Трамваят излезе на печалба с 1,2 млн. лв


Трамваите са предпочитан
транспорт в столицата, защото
са редовни.


Столичният електротранспорт излиза на балансова печалба от 1,2 млн. лева за миналата година. Това сочат отчетите на дружеството за 2010 г., съобщи пред „Монитор” кметът на София Йорданка Фандъкова. От две години насам компанията работи на загуба, като през 2008 г. трамваите са на минус 1,8 млн. лв., а през 2009 г. - на минус 800 хил.

Столичният автотранспорт, който преди две години е имал 11 млн. лв. загуба, сега има 10 хил. лв. положителен финансов резултат, каза още Фандъкова. Според нея добрите данни се дължат на дисциплиниращия ефект, до който са довели проверките в дружеството.

В края на миналата година одит на общината установи нарушения на процедурите за обществени поръчки в столичния автотранспорт за периода 2007-2009 г. Данните от проверката са предадени в прокуратурата.


17
Други градове / Re: Враца
« on: 18.04.2011, 11:01:20 »
Кон се удари челно в тролей

Миналата година група роми едва
не загинаха при подобна катастрофа
в Пловдив.

Кон, впрегнат в каруца, се удари челно в тролейбус във Враца. За комичната случка се съобщава в информационния бюлетин на Областната дирекция на МВР.

Сблъсъкът станал на един от основните булеварди в града. Каруцарят се бил изпънал в талигата, а животното си галопирало по пътя, докато не се нацелило директно в тролея. Шофьорът се опитал да избегне удара, но всичко станало толкова бързо, че той не успял да реагира адекватно. За щастие сблъсъкът се разминал без сериозно пострадали.

На мястото веднага били извикани катаджии. Те констатирали, че до катастрофата се стигнало, тъй като каруцарят не управлявал коня непрекъснато и четириногото поело по свой път. Според изчисленията нанесените щети от удара са за 20 лева. Направеният тест за алкохол на кочияша пък показал, че той не е изпил и една бира, преди да се качи на каруцата.


18
Quote
Съветници предлагат билетът за автобус №32 да се продава на цената на билета за градски транспорт
Това не е лошо като идея!

19
Съветници предлагат билетът за автобус №32 да се продава на цената на билета за градски транспорт

На предстоящата сесия на общинския съвет представителите от ПП ГЕРБ ще поискат цената на билета за автобус №32 от 2,20 лв. да стане равна на цената на билета за градския транспорт.

В решението за присъединяване на с.Банево към територията на гр. Бургас и обявяването му за квартал на града изрично е упоменато, че присъединяването се отнася и за околностите на квартала, в които влиза и вилна зона "Погребите".

Постоянно живеещите и пътуващи жители на в.з. "Погребите" не са удовлетворени от цената на билетите за транспорта до вилната зона. Цената на билета в едната посока е 2.20лв. Всички хора от вилната зона са принудени да пътуват с автобус №30 до Банево и да вървят пеша до вилната зона.
Най-тежко е положението на постоянно живеещите там 5/пет/семейства. За да си закупят хляб и други стоки от първа необходимост от най-близкия магазин в Банево, те са принудени да плащат 4,40 лв. в двете посоки за около 4 км. Затова съветниците предлагат намаляне цената на билета.

Burgas24.bg

20
Сигурно е било нанадолнище и е набрал инерция! :rolleyes:

Pages: [1] 2