Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - velinio

Pages: [1] 2 3 ... 50
1
Изтрити теми / Re: Подвижен състав
« on: 14.08.2020, 07:45:40 »
3287 - A76

2
3653 - 76
3304 - 76
3305 - 213
1811 - 111

3
2743 - 74

4
Продължение от една друга тема:

Всеки има право на мнение. Хубаво, лошо няма значение. Стига да е в рамките на добрия тон и да не противоречи на Правилата, няма как да се вземат мерки.

Няма как да се взимат мерки, но могат да се правят забележки и въпросният човек да не говори глупости. Аз уважавам мнението му, но също имам мнение, което макар и по-остро, не противоречи на правилата. Да не говорим, че неведнъж въпросният човек е пускал слухове и непроверени факти извън темата за клюките. Нямам нищо лично против никого, но изказвания, които нямат нищо общо с реалността, някак си са ми нелепи - и аз в началото съм бил млад и неинформиран, но не съм се изказвал като крайна инстанция, че новите влакове "не струват, защото били много тихи и нямали музика" и тем подобни щуротресини. Както и да е... :neznam:

5


Пълна грозотия са и влаковете и станциите, портите много свалят от дизайна, който така или иначе е все едно си в детска градина, а влаковете не се чуват, което е пълна скука, много по - добре е да са музакални като Метровагонмашите например, добре че няма да го ползвам мд3.
А и във влаковете има места, където няма седалки, а просто подпиралки. Такава простотия не бях очаквал. Като са сметнали, че няма да могат да вместят всички, да бяха поръчали по още един вагон за състав и толкова. Кви са тия цигании.

Изключително плоско мнение! Добре, че си ми в ignore листата, та не ти чета глупостите, честно...

Ти в метрото влизаш, за да се забавляваш, или за да се превозиш, какво значи, че "влаковете били пълна скука"? Колкото по-тихи са, толкова по-добре още повече с новите прегради. Места, където няма седалки има и в старите влакове - и те ли са пълна скръб? Вагоните са ги поръчвали най-вероятно по дължината на пероните, това да не ти е влакът София-Варна та да му закачаш бонус вагони, когато решиш...

6
1949 - 83

7
Просто има почти целодневно пакетно придвижване, което е леко необяснимо. Посред ден се виждат по 2-3 автобуса на интервал 1-2 минути и после е леш. Част от почивките на крайните спирки са още по-малки, което вероятно е част от причината. При спазен интервал, през деня, автобусите са си съвсем прилично пълни, в пик са фул.
Кое е необяснимо? По Каблешков само са четири светофара, единият от които на България държи по три-четири минути и особено в посока колелото рядко се минава за една фаза, ето откъде са ти закъсненията само в първата 1/5 от маршрута. Просто не може на всяка керемидка да има светофар и после да имаме рингов безконфликтен булевард... В същото време по разписание за горе споменатия участък са предвидени 5-6 минути, аз за толкова с колата вероятно няма да го измина без въобще да има задръстване и имайки предвид, че не спирам по спирките. :rolleyes:

8
Часът си го показва на дисплея отпред, тук няма смисъл от него. :)

9
От понеделник (9.09) А11 и 60 по стария маршрут през Кауфланд.

Quote
Удължава се до 24:00 часа на 08.09.2019 г. приетият краен срок относно временна организация на движение по автобусни линии № 11 и 60 (от бул. „Никола Мушанов” на кръстовището с ул. „Житница” надясно по ул. „Житница”, ул. „Зеленика” надясно по бул. „Президент Линкълн” и по маршрутите си двупосочно).

От 04.30 часа на 09.09.2019 г. се възстановяват постоянните маршрути на автобусни линии № 11 и 60 както следва (в посока съответно автостанция „Гео Милев“ и Централна гара): от ж.к. Овча купел 2 по маршрутите до кръстовище бул. „Президент Линкълн“/ул. „Зеленика“, направо по бул. „Президент Линкълн“, наляво по бул. „Овча купел“ и по маршрутите двупосочно.

За автобусни линии № 11 и 60 се възстановяват двупосочните спирки:

с кодове 2029 и 2030 „Ул. Лиляче” на бул. „Президент Линкълн” в района на кръстовището с ул. „Лиляче”;
с кодове 0351 и 0352 „Бул. Овча купел” на бул. „Президент Линкълн” преди кръстовището с бул. „ Овча купел”Източник

10
Разни / Re: Проблеми с компютрите
« on: 02.09.2019, 06:54:37 »
Супер  :fan:

Колеги, нуждая се от съвет за преинсталация на Уиндоус 7. Миналата седмица просто един ден не зареди, като ми дава две опции:

1. Repair Windows (recommended) - като го избера, започва да зарежда и след около 5 секунди става черен екранът и мониторът гасне.
2. Start Windows normally - зарежда около 2 минути и отново гасне,

Пробвах да буутна с диск или да преинсталирам, но по някаква причина изобщо не иска да тръгне буут-ът. Сякаш не съм сложил диск. Пробвах следните неща:

1. Смених 3 CD-ROM устройства, за да се уверя, че няма проблем с четенето на диска.
2. Зададох CD-то като основно буутващо устройство (дори пробвах да изключа изобщо харда).
3. Пробвах диска на друг компютър - буутва без проблем.

Останах без козове. Помощ :(
А сигурен ли си, че главният проблем е от операционната система, а не някъде по хардуера? Тези гаснения "каквото и да избереш" малко ме съмняват, както и това "просто не зареди". Провери дали в BIOS-а ти показва хард диска и записвачката като устройства master/slave (по менютата ще ги видиш, няма опасност да разбъзикаш нещо, ако не запазваш), както и дали ти показва температурите на отделните компоненти. Също, има ли някакви флашки и външни дискове, закачени по USB-тата, които да бъркат boot-ването?


А относно проблема на другия колега - откога започнаха да се случват тези неща? Провери на първо време, ако изключиш защитата на анти-вирусната дали ще се проявява проблемът. Мисля, че имаше опция като кликнеш долу на нея с десен бутон директно да ѝ спреш realtime защитата. По-скоро според мен проблемът идва от ESET-а, отколкото от драйвера, но нека се потвърди. :)

11
Разни / Re: Странични въпроси
« on: 25.08.2019, 17:49:02 »
Като малък ме учеха, че се гонят с кестени, пък колко е ефективно, не знам.

12
То май цялостното качество на салона е такова - дръжките и те са едни обли такива, с евтин вид като на ВМС-тата, нищо общо с полските, няма да се учудя и от климатиците, ако са спестили. То не, че тия неща карат автобуса и обикновеният пътник едва ли ще ги забележи на пръв поглед, но си прави впечатление. Карай, да върви, по-важно е да се пазят и да ни служат вярно и дълго! :)

Струва ми се, че някои потребители вече започват да си внушават някакви неща, само и само защото били произведени еди къде си. Ако не беше известно къде са произведени нито тези, нито предишната партида щяхте да се прехласвате по немското качество, ама сега защото са от Турция дръжките им не били хубави, климатика...

Аз пък имам чувството, че тук друга група потребители, изживяващи се като недоволни чичковци все търсят с кого и за какво да се заядат. Изказвам мнение, на теб какъв ти е проблемът? Не казвам, че са по-лоши, неслучайно написах и че тези неща не карат автобуса, но го отбелязвам като разлика и като нещо, което бие на очи.

13
То май цялостното качество на салона е такова - дръжките и те са едни обли такива, с евтин вид като на ВМС-тата, нищо общо с полските, няма да се учудя и от климатиците, ако са спестили. То не, че тия неща карат автобуса и обикновеният пътник едва ли ще ги забележи на пръв поглед, но си прави впечатление. Карай, да върви, по-важно е да се пазят и да ни служат вярно и дълго! :)

14
Разни / Re: Фаст фууд
« on: 04.08.2019, 12:45:31 »
Най-добрите дюнери за мен в цяла София си остават тези на спирката на пазара Иван Вазов в посока бул. България до баничарницата. Самата дюнерджийница си я държат едни арабески от бая време и от 50-тината пъти, в които съм хапвал при тях, никога не съм оставал разочарован, дори напротив - винаги ми е било вкусно. Баничарницата в съседство също не е лоша, до колкото знам е с един и същ собственик с денонощната на Красно село и там също правят много вкусни неща. За Фантазията съм съгласен. :)

15
1935 - 73

16
2739 - 74

17
1861 - 83

18
Quote
Тинейджъри хвърлили димки на местростанция „Сердика“

Тинейджъри са предизвикали паниката на метростанция „Сердика“ преди минути. Те са хвърлили няколко димки на коловозите, където се движат влаковете, при което от там е започнал да излиза черен дим. Това е била причината за спешна евакуация на чакащите подземната железница, обясниха пред Столица.bg от Метрополитен.

На място веднага са изпратени екипи на пожарната и полицията, те са овладели ситуацията бързо. Димът, който се е образувал е бил поет от вентилацията, а хората са били изведени извън станцията, съобщиха от СДВР пред Столица.bg.

В момента екипи на полицията проверяват видео камерите на станцията, за да идентифицират тинейджърите. Движението на влаковете не е било спирано и няма забавяне в графика на движение.

Не мога да разбера как може да има такива идиоти.. :angry: Дано поне им сложат едно досие в полицията и една хубава 4-цифрена глобичка.
Един приятел е карал влака, каза, че журналистите, както винаги доста са поукрасили ситуацията. Стигнал на станцията, забелязал дим на камерата, слязъл да провери и чак се учудил, че пътниците реагирали цивилизовано и не изпаднали в паника като стадо. Истината е, че контрол няма никакъв. Стоят някакви полицаи там да се барат и то май не на всяка станция, а щом на Сердика може да се влезе и най-необезпокоявано да се метне димка, не ми се мисли какво може да се случи на някоя квартална и по-безлюдна станция...

19
Изтрити теми / Re: 1009 vs. 1435
« on: 25.06.2019, 08:09:48 »
Че е така, така е, ама това в каква връзка го пишеш в тема отпреди 5 години? :devil:

20
1835 - 64

Pages: [1] 2 3 ... 50