Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - bonbon

Pages: [1] 2 3 ... 88
1
Очаквам Младост 1 да протестира и поне ТБ5 да запази сегашния интервал.
И отново чета "ама то в Младост има метро". И какво като има метро? Возили ли сте се на ТБ5 да видите кой къде се качва и слиза? Малко са хората, които пътуват от Младост по Цариградско към Център специално с тролея, за да се ползва аргументът "има метро". Тролеят има важна функция като вътрешно квартален транспорт. Тролеят се ползва много по Йерусалим за следните връзки:
Младост 2- Фантастико (в Мл2 няма голям супермаркет),
МС Младост 1 - The Mall (след тролея - пеша отдолу през моста за влизане в мола),
МС Младост 1 - Младост 2 (МС Балан е далеч от блоковете накрая на Киприян и на хората им е по-бързо да слязат още на Младост 1 и да се качат на тролея),
Младост 1 - прекачване на 88/413 (това може да ви се стори странно, но да, много хора слизат на бившата последна спирка и вървят долу под моста, за да се качат на 88/413)

2
В неделя бул. Малинов ще е затворен в частта между метростанция Бизнес парк и Околовръстен път (Garitige Park).
От ЦГМ естествено няма никаква информация.
Промяна трябва да има за 76,111,314,413.

3
Не е СС.
Метрополитен са решили индикаторите да не се ползват вече.

4
Има ли от някъде достъпна информация за това кои са най-слабо натоварените станции по фльонгата? Това ще рече станциите, на които се качват и слизат най-малко пътници. Такава информация би трябвало да е достъпна в реално време на оператора, но дали е достъпна и за граждани?
Бих могъл да предположа, че в топ 5 ще влязат Княгиня Мария Луиза, Софийска Света Гора, ИЕЦ Цариградско Шосе, Жолио-Кюри и може би Мусагеница.
Още е рано за такава статистика по МД3.

Не съм съгласен обаче. За Жолио-Кюри да кажеш, че не е натоварена. Абсурд.
От станциите, които си изброил само ССГ би могло да се каже, че е "по-малко натоварена спрямо останалите".

5
Аз не коментирам техническото състояние на трасето, а фактите около проектирането и проведените обществени поръчки; избора на подложки по становище на служител на СЕ, (пре)писано от Гугъл; оттеглянето на проектанта; "уволнението" на зам. кмет и тн.
Това по отношение на твърденията, че видиш ли, в СО, СА и СЕ са едни невинни душици и ние само сипем "обиди" по тях. А всъщност там корупция, далавери и нагласени поръчки няма.

Със сигурност има. Ето наскоро излезе наяве, че са платени по нагласена поръчка на една определена организация 24000 лева за нищо - "дизайн", който служител на общината може да изготви в рамките на съществуващ трудов договор за 0 лева. Лошо, че хората един по един се отказват или ги "уволняват" за да освобождават все повече място за такива структури, които смучат от бюджета на общината като пиявици.
Пък аз си мислех, че кметът го махнаха, защото специалисти по подложки и всичко останало решиха, че техническите параметри на подложките не били подходящи? Сега ти казваш, техническото състояние на трасето било идеално и не го коментираш? Защо са го "уволнили" тогава?

Няма да коментирам сумата, но можеш да направиш справка в някоя рекламна агенция. И да ти кажа хич не са евтини цените.
  Дизайнът е едно, там е време, труд, творчество. Цената на дизайна е субективна. Може да ти е скъпо, може и да ти е евтино. Материалите обаче са друга работа.
   Аз например трябваше да купувам за детето някакъв матиран картон А3. Е намерих - 24 лева за 5 хартийки. Така че по-добре направи справка, кое колко струва и ще видиш, че сумата ще си излезе.

6
Разни / Re: Коронавирус
« on: 08.09.2020, 21:42:11 »
Хубаво предразположени са и?  Като хване коронавирус или грип твоите дето не се разболяват няма ли да го донесат у вас или обратното?
И при грипа, и при коронавируса има много безсимптомни преносители. Предвид, че основният начин на разпръскване на заразата е чрез кашляне и кихане, липсата на такива симптоми прави заразения с грип или коронавирус безобиден за околните, дори за тези, с които живее.

Днес говорих с позната, която преди 2 месеца имаше двукратен положителен тест за коронавирус. Имала само хрема и може би малко температура. Преди теста ходила цяла седмица и на работа с хремата, после и на море, но без кашлица, кихане и т. н. Значи поне 3 седмици след заразяването си е контактувала активно с един куп хора, включително вкъщи, на работа и на морето, но без активно разпръскване на бацили... никой от известните контактни не се е заразил.

Да, има такива хора. Имаме и много такива примери.
Мисля, че от Благоевград беше - мъж, жена и двете им деца. Само мъжът беше с + тест и симптоми. Не е заразил никой в семейството - зависи от щама.
Другия пример беше с Домусчиев - + тест, жена му беше -, въпреки че и нея хоспитализираха с пневмония.

7
Днес цял ден монтират табели на СУ, а аз уцелих точно момента, в който затвориха за малко прохода с бягащите пътеки, за да монтират.
Във влаковете не се оповестява нищо за новата линия - нито на НДК, нито на СУ.

8
Маршрутът на линиите от МГТ, минаващи през Орлов мост, би трябвало да са възстановени. Сутринта в ранните часове са разчистени лагерите.

Орлов мост е затворен вече.

9
Сетиха се!
Разкрива се автобусна линия 5ТБ Площад на Авиацията - Фритьоф Нансен

76,204,304,604 ще спират на БНР и на Кирил Видински.10
Движи ли се вече метрото?
Исках след работа да се прибера с него, но явно уви...

12
Интервали над 10 минути има само празник, предпразник и късно вечер. https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/schedules-metro :rolleyes:

И ако трябва да сме съвсем точни - и сутрин делник в разклоненията.

Също така разписанието, което е качено не е съвсем точно. Сутрин от БП тръгват в други часове (има разминаване 3-4 мин и съответно интервалът е 16 мин, а не 12 както пише).
Аз лично сутрин спрях да ползвам метро, защото се прекачвам от автобус и съответно винаги влакът е минал и чакам 16 мин следващия.

13
Кръстовището при Румънското посолство е затворено.
Трамваите не се пускат, нито автобусите.
120,413, 213 и 305 кой знае къде ще ги запратят.

14
Аз не се учудвам, че има някакви нормативни ограничения по темата със заключването на прозорците.

Това, което не разбирам е защо се прави? С какво отворените прозорци помагат при борбата с covid-19?

Проветрение се нарича.
Климатикът върти един и същи въздух.
С отворени прозорци въздухът се сменя.
Вероятността от заразяване при изцяло затворено превозно средство е по-голяма отколкото превозно средство с отворени прозорци.
Ще ме прощавате, но ГТ е едно от най-рисковите места в момента.
Ти май във всяка тема се оплакваш? Навсякъде чета твои мнения?! Няма угодия, защо било топло, защо няма климатик, ама защо и прозорците се отворени!!

15
Разни / Re: Коронавирус
« on: 03.08.2020, 00:48:35 »
Ти даде пример с херния. Когато отиваш за планова операция е повече от логично след положителен тест да не те вкарват в отделението за операция.

Сигурен съм, че при спешни случаи е по-различна организацията. Тук може някое медицинско лице да се изкаже.

При планов прием пациентът сам заплаща ПСР  теста и се явява с отрицателния резултат.
При спешни пациенти се прави бърз тест, ако няма IgM му правят манипулация или каквото се налага и пускат и ПСР. Спешните пациенти не заплащат тестовете.

16
Актуална информация / Re: Трафикът
« on: 30.07.2020, 11:46:42 »
От Вапцаров чак до Румънското има тапа. Колите не мърдат.
Колоната е около 4 км. 6 автобуса по 120 има и 4 преброих 88.

17
Преди СО да има претенции да увеличава коли , да си подсигури водачи, че вече е нетърпимо.
Разбирам ви, че искате всички превозни средства да са на 4 минути , но цената , която плащат водачите им е жестока . От 1 -ви Септември до днес съм почивал -7 дни- Февруари , 15- Април и 7- Юни . Насилствено взетите ми почивки варират от 2 до 4 дни месечно. Не съм само аз така - така са болшинството . Отпуска за тази година все още не съм ползвал .
Превозните  средства се движат празни и е крайно време за летни разписания .

Глупости, кое се движи празно?
Аз вече втори пореден ден не мога да се кача след работа на автобус и започнах да ходя пеша.
Всичко е толкова претъпкано и не се спазва дистанция.
Маски не се носят...
Контроли не съм виждал от февруари.
Няма контрол.
Трафик също има. Снощи на Драгалевци 5 коли по 111 минаха една след друга.

18
Представяне / Re: Сайтът на ЦГМ
« on: 07.07.2020, 22:41:13 »
ЦГМ са обновили интерактивната си карта (цък). Електробусите на СЕ вече са отделени и се изобразяват със зелен цвят. За сметка на това при разписанията все още са тролейбуси и не разрешили ползването на TLS 1.2 и 1.3 (ако на някой му се чете повече по темата може да прочете тук).

Тя от доста време е така, но е много бъгава.
От телефон не винаги се отваря (iOS).

19
Не намирам информация дали 111 ще бъде с нов маршрут през новоизградената връзка на Дертлиев с околовръстното, така че да не обикаля толкова много, а да обслужва и Люлин 5. Знаете ли нещо по въпроса?

Ще минава градски транспорт по въпросната връзка, но дали ще е 111 или друга линия ще разберем скоро.

20
Зависи къде.
Попринцип в заповедта пише, че е забранено да се пуска климатик под 25 градуса.
Над 25 градуса климатик може да се пуска както в метрото, така и в надземния транспорт.

Днес например в едната посока като пътувах в метрото имаше климатик и даже си беше студено вътре. Навръщане пък беше толкова спарено и прозорците във вагона бяха заключени. Зависи какво уцелиш явно.

Pages: [1] 2 3 ... 88