Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - bonbon

Pages: [1] 2 3 ... 88
1
Нещо чух че ще се обсъжда намаляването на работното време на ГТ до към 22.00. Заради локдауна и заради това че зимата няма хора след този час. И верно след 21.30 напоследък няма почти никакви пътници.

Не е прието. За София ГТ си остава както досега. В Пловдив намаляват с 20% колите.

2
Разни / Re: Коронавирус
« on: 02.11.2020, 23:31:12 »
Понеже ако пуснат дистанционно малките ще трябва да минат дистанционно родителите им, от което ще стане негодувание, те пускат дистанционно големите, които пък са най-здравото население в страната....

Борисов щял да слагал фургони за тестове пред всяка болница, обаче кой ще плаща във фургон за теста не става ясно.
Също така не става ясно каква е файдата след като проблемите не са били, че текат покривите на лабораторията.

* Има предупреждение, че тая вечер резултатите с положителни на coronavirus.bg  ще бъдат рекордно големи поради натрупване на много невкарани заразени от предишни дни, които днес ще бъдат въведени заради проверки.

Не фургони за тестове, а фургони за прегледи.
Такъв имат в Токуда още от март и функционира много добре.

3
Започнали са да монтират нови спирконавеси - последната спирка на 67 на Семинарията, спирката на ТМ10 там също.

Да, имаше репортаж, че в Лозенец има 5 спирки на концесия, но фирмата се отказала, но все пак браво, че монтираха спирконавесите.

4
Разни / Re: Коронавирус
« on: 20.10.2020, 22:01:24 »
Ей сега видях друга драма която ще се случи. Има позитивни в отделения на болници в София. Поради тая причина ще спрат да приемат и изписват болни от отделенията с положителни. От там ще се блокира приема на болни с други болести заради карантина.
И проблемът освен това е, че положителните са в отделения където хората не носят на коронавирус не щото са с придружаващи заболявания, ами направо са в тежко състояние от основната си болест и отгоре придружаващ им е ковида. Едното отделение е кардиология, другото май беше хирургия. Демек е хората и без това там са зле, тези болести и без това са основна причина за смъртност и без това са запълнени на горна граница и няма места, сега ще ги и затворят за карантина барабар с хората вътре.

Ще правят маските на открито засължителни
https://frognews.bg/novini/resheno-maskite-stavat-zadaljitelni-otkrito.html

Общо-взето пак ще набучат обикновения човек, за да може да не прави нищо някой друг. Виновни са тези дето са жертви, а другите - те са за изявления!

Няма такова нещо. Има си спуснат протокол от МЗ.
При планов прием се прави ПСР тест, който носиш разпечатан с подпис и печат и чак тогава те хоспитализират (например в Кардиология).
Ако се установи + пациент, който вече е хоспитализиран и е контактен с всички останали в отделението - той се мести в Ковид отделение, на останалите се пуска ПСР, отделението е под карантина докато излязат резултатите.


5
Разни / Re: Коронавирус
« on: 19.10.2020, 00:46:51 »

Освен това ме мъчи една мисла :) Тази инфекция е минала според статистиката през няколко десетки хиляди души.
Добре тогава - къде са тези т.нар.свободни граждани с антитела дето не се нуждаят от никаква защита щото си я носят? Или и те трябва да са с маска? Що? Как? Каква е логиката?
Защо не бачкат такъв вит хора в отделенията за Ковид?
Що трябва да има някакви в скафандри като може да има някакви с антитела?

В България има 3 щама. Антитела се изграждат само от щама от който си преболедувал.
Безсимптомни пациенти не образуват антитела или образуват, но са твърде малко и не могат да даряват кръвна плазма.
  Приятелката ми работи в лаборатория. Имало е пациентка, която април е била с положителен тест и е била хоспитализирана. Сега отново е болна с положителен тест. И не, не става въпрос за недоизлекуване, защото са минали пет месеца от изписването й.

6
Във ФБ пък един общински съветник писал, че заради пуска на М3 дневният пробег към Младост се увеличавал с 1000 км дневно. Какво общо има Младост с М3 не знам?!?!

7
Странно, теренът, необходим за предполагаемото трасе би трябвало да е резервиран още по времето когато е замислено. Не би трябвало да има проблем с отчуждаване.

Да, затова в полето има една къща в нищото, а булевардът и трамвая трябва да минат точно до оградата й. Къщата е обитавана, даже си е "сарай".

8
Очаквам Младост 1 да протестира и поне ТБ5 да запази сегашния интервал.
И отново чета "ама то в Младост има метро". И какво като има метро? Возили ли сте се на ТБ5 да видите кой къде се качва и слиза? Малко са хората, които пътуват от Младост по Цариградско към Център специално с тролея, за да се ползва аргументът "има метро". Тролеят има важна функция като вътрешно квартален транспорт. Тролеят се ползва много по Йерусалим за следните връзки:
Младост 2- Фантастико (в Мл2 няма голям супермаркет),
МС Младост 1 - The Mall (след тролея - пеша отдолу през моста за влизане в мола),
МС Младост 1 - Младост 2 (МС Балан е далеч от блоковете накрая на Киприян и на хората им е по-бързо да слязат още на Младост 1 и да се качат на тролея),
Младост 1 - прекачване на 88/413 (това може да ви се стори странно, но да, много хора слизат на бившата последна спирка и вървят долу под моста, за да се качат на 88/413)

9
В неделя бул. Малинов ще е затворен в частта между метростанция Бизнес парк и Околовръстен път (Garitige Park).
От ЦГМ естествено няма никаква информация.
Промяна трябва да има за 76,111,314,413.

10
Не е СС.
Метрополитен са решили индикаторите да не се ползват вече.

11
Има ли от някъде достъпна информация за това кои са най-слабо натоварените станции по фльонгата? Това ще рече станциите, на които се качват и слизат най-малко пътници. Такава информация би трябвало да е достъпна в реално време на оператора, но дали е достъпна и за граждани?
Бих могъл да предположа, че в топ 5 ще влязат Княгиня Мария Луиза, Софийска Света Гора, ИЕЦ Цариградско Шосе, Жолио-Кюри и може би Мусагеница.
Още е рано за такава статистика по МД3.

Не съм съгласен обаче. За Жолио-Кюри да кажеш, че не е натоварена. Абсурд.
От станциите, които си изброил само ССГ би могло да се каже, че е "по-малко натоварена спрямо останалите".

12
Аз не коментирам техническото състояние на трасето, а фактите около проектирането и проведените обществени поръчки; избора на подложки по становище на служител на СЕ, (пре)писано от Гугъл; оттеглянето на проектанта; "уволнението" на зам. кмет и тн.
Това по отношение на твърденията, че видиш ли, в СО, СА и СЕ са едни невинни душици и ние само сипем "обиди" по тях. А всъщност там корупция, далавери и нагласени поръчки няма.

Със сигурност има. Ето наскоро излезе наяве, че са платени по нагласена поръчка на една определена организация 24000 лева за нищо - "дизайн", който служител на общината може да изготви в рамките на съществуващ трудов договор за 0 лева. Лошо, че хората един по един се отказват или ги "уволняват" за да освобождават все повече място за такива структури, които смучат от бюджета на общината като пиявици.
Пък аз си мислех, че кметът го махнаха, защото специалисти по подложки и всичко останало решиха, че техническите параметри на подложките не били подходящи? Сега ти казваш, техническото състояние на трасето било идеално и не го коментираш? Защо са го "уволнили" тогава?

Няма да коментирам сумата, но можеш да направиш справка в някоя рекламна агенция. И да ти кажа хич не са евтини цените.
  Дизайнът е едно, там е време, труд, творчество. Цената на дизайна е субективна. Може да ти е скъпо, може и да ти е евтино. Материалите обаче са друга работа.
   Аз например трябваше да купувам за детето някакъв матиран картон А3. Е намерих - 24 лева за 5 хартийки. Така че по-добре направи справка, кое колко струва и ще видиш, че сумата ще си излезе.

13
Разни / Re: Коронавирус
« on: 08.09.2020, 21:42:11 »
Хубаво предразположени са и?  Като хване коронавирус или грип твоите дето не се разболяват няма ли да го донесат у вас или обратното?
И при грипа, и при коронавируса има много безсимптомни преносители. Предвид, че основният начин на разпръскване на заразата е чрез кашляне и кихане, липсата на такива симптоми прави заразения с грип или коронавирус безобиден за околните, дори за тези, с които живее.

Днес говорих с позната, която преди 2 месеца имаше двукратен положителен тест за коронавирус. Имала само хрема и може би малко температура. Преди теста ходила цяла седмица и на работа с хремата, после и на море, но без кашлица, кихане и т. н. Значи поне 3 седмици след заразяването си е контактувала активно с един куп хора, включително вкъщи, на работа и на морето, но без активно разпръскване на бацили... никой от известните контактни не се е заразил.

Да, има такива хора. Имаме и много такива примери.
Мисля, че от Благоевград беше - мъж, жена и двете им деца. Само мъжът беше с + тест и симптоми. Не е заразил никой в семейството - зависи от щама.
Другия пример беше с Домусчиев - + тест, жена му беше -, въпреки че и нея хоспитализираха с пневмония.

14
Днес цял ден монтират табели на СУ, а аз уцелих точно момента, в който затвориха за малко прохода с бягащите пътеки, за да монтират.
Във влаковете не се оповестява нищо за новата линия - нито на НДК, нито на СУ.

15
Маршрутът на линиите от МГТ, минаващи през Орлов мост, би трябвало да са възстановени. Сутринта в ранните часове са разчистени лагерите.

Орлов мост е затворен вече.

16
Сетиха се!
Разкрива се автобусна линия 5ТБ Площад на Авиацията - Фритьоф Нансен

76,204,304,604 ще спират на БНР и на Кирил Видински.17
Движи ли се вече метрото?
Исках след работа да се прибера с него, но явно уви...

19
Интервали над 10 минути има само празник, предпразник и късно вечер. https://www.sofiatraffic.bg/bg/transport/schedules-metro :rolleyes:

И ако трябва да сме съвсем точни - и сутрин делник в разклоненията.

Също така разписанието, което е качено не е съвсем точно. Сутрин от БП тръгват в други часове (има разминаване 3-4 мин и съответно интервалът е 16 мин, а не 12 както пише).
Аз лично сутрин спрях да ползвам метро, защото се прекачвам от автобус и съответно винаги влакът е минал и чакам 16 мин следващия.

20
Кръстовището при Румънското посолство е затворено.
Трамваите не се пускат, нито автобусите.
120,413, 213 и 305 кой знае къде ще ги запратят.

Pages: [1] 2 3 ... 88