Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - bonbon

Pages: [1] 2 3 ... 81
1
Разни / Re: Фаст фууд
« on: 21.09.2018, 23:54:19 »
В България Макдоналдс на всеки 6 месеца вдигат цените и сандвичите стават по-малки по размер.
Миналата година най-евтиното нещо, което можеше да се купи, беше хамбургер за 0,99 ст.
Сега най-евтиното нещо пак е хамбургер, но цената му е 1,49.

Има определено вкусова и ценова разлика в различните държави.
В Унгария менютата са по-големи като грамаж, вкусът на сандвичите е друг, а цената обърната в български лева за средно меню е около 5,70 лв., докато тук средното меню струва 7,99 лв.

2
Аз чаках на спирката точно тогава. Конекто по А4 и Мерцедеса по 88 бяха един зад друг и правиха десен завой. Чу се някакъв трясък и помислихме, че мердецеса е ударил другия автобус, но в същия момент пламна отзад.
Това цялото стана в километричното задръстване. Добре, че пожарната долетя отнякъде много бързо.

3
Масово шофьорите по А 1,3,5,6 не спират на новата спирка “София тех парк” и изобщо не се движат в локалното платно, а в активната лента.
Шофьорът ми каза, че спирката била по желание и ако искам да сляза, трябва да отида преди това да му съобщя.
Къде пише, че спирката е “по желание”? Доколкото помня маршрутната промяна, А 305 също трябваше да спира на тази спирка.

4
Баща ми в момента се прибира от „Сердика“, но с такси. Каза, че си бил платил билета на „Сердика“, но видял че перонът е претъпкан и се върнал, за да си вземе такси, знаеше какво точно е станало, но каза, че движението не било напълно спряно, а имало някакви редуцирани влакове.

Жена е паднала върху релсите, но не се е хвърлила умишлено. Доколкото разбрах е загинала. Влаковете се движат само от Младост до Стадиона.

5
Преди 2 години бях на почивка във Варна и ползвах лифта от хотелчето до плажа. Да, занемерено е, но панорамата е уникална.
Трябва на повече места по Черноморието, където има такъв терен да направят такива лифтове - ще са атракция 100%.

6
Не можах в тъмното да запиша номера на автобуса, но в момента по 314 се движи Ютонг с:
- неработещо гласово оповестяване
- неработещ вътрешен дисплей
- неработеща челна, странична и задна табела
- непоставена даже хартиена табела с номера на автобуса
Аз се качвам от спирка на която спира само 314, ама ако чаках на Младост 1, където спират 6 автобуса, как по-точно да разбера, че това е 314?

7
Първо казаха, че превишението е 1 км/ч, т.е. е карал с 41 км.
Днес в обедната емисия обаче изведнъж тези 41 км/ч, станаха 53 км/ч.

Не знам къде си го чул това 1 км/ч. На пресконференцията в деня на инцидента (по спомен около 22 ч беше) казаха че според тахографа автобуса се е движел с 53 км/ч. Това си е нормална скорост за населено място и за мен не може да счита за "висока".


В извънредната емисия на Нова и затова се учудих.

8
По това,което се каза от вътрешният министър и другите с него пред журналистите излиза,че автобуса не е минал повторният си преглед в началото на месеца и може да е имал и някаква повреда.

По-скоро някой е забравил, че трябва да го мине пак преглед, отколкото че има неизправност. Откриването на леки и дребни неизправности в повечето случаи не пречи на минаването на преглед. Инцидентът е ужасен, но не е нужно винаги да се търси под вола теле - някак ми се струва, че тук става въпрос за лошо стечение на много обстоятелства и не е редно винаги да се обвинява шофьора.
И аз съм на същото мнение. Всички местни смятат, че пътят не е качествен и твърдят, че се получава аквапланинг дори при 30 км./ч. при лек автомобил, има и експертни становища, че има проблеми, имало е и предишни катастрофи с камиони в дните преди случая с автобуса, а медиите не смеят да споменат с колко Григоров е превишил скоростта, защото вероятно е минимално и действат за някого или просто са предубедени.

Първо казаха, че превишението е 1 км/ч, т.е. е карал с 41 км.
Днес в обедната емисия обаче изведнъж тези 41 км/ч, станаха 53 км/ч.

9
Катастрофа на околовръстното - огромно задръстване- има 6 коли по 111 почти една зад друга

10
280 върти на Военна академия

И 306. Каква е причината?

11
3610 - 413

12
Разни / Re: Парковете
« on: 15.08.2018, 13:42:21 »
Според кмета на Младост през септември ще открият първия етап на парк “Въртопо” - фитнес площадка и детски площадки + асансьор.

13
Новите спирки съобщават ли се?

Да :)

14
От 17.08.2018 г. името на двупосочната спирка:

с код 1691 “Студентска поликлиника” на ул. ”Акад. Стефан Младенов” за автобусни линии № 280, 294, 413 и нощната автобусна линия N2;

с код 1692  “Студентска поликлиника” на ул. “8-ми декември” за автобусни линии № 69, 70, 123, 280, 413 и нощната автобусна линия N2;

се променя на “УНСС”.

15
От 1.10 последната спирка на 76,213 и N1 в Младост 4 ще бъде преместена някъде преди или след СОП. Младостчани ще организират протест заради застрояването на сегашното обръщало. По входовете на блоковете има залепени съобщения, че ще се строи “мегакомплекс”.

16
Заради ремонта при СУ 2072 по н2 закъсня с 5 минути. Автобусите в източна посока ги засякохме на Народното събрание, добре, че н1 поне чакаше. Ако бях за Сухата река, щях да изгърмя.

И аз вчера си изпуснах прекачването заради ремонта и чаках около 30 минути на Батенберг.
Ютонгите са отвратителни, но явно няма какво друго да се пусне по нощните линии.
Гласово оповестяване нямаше и в двата автобуса, а стъклата са толкова тъмни, че вътре докато пътуваш виждаш единствено собственото ти отражение, но навън абсолютно нищо.
 Трябваше да моля кондукторката да ме извика като ми дойде спирката.

17
От вторник (14 август) пускат ТБ 5 до Младост 2  :fan:
От понеделник (13 август) започва изграждането на ККМ по бул. Арсеналски

18
А защо не се съобщава само следващата спирка или само текущата? Спирките в София са през 100 метра и сега на всеки 30 секунди се съобщава нещо, което става досадно.

Ако пътуваш всеки ден нормално да ти втърсне съобщаването, то и затова масово шофьорите някак го намаляват докрай, за да не се чува. Особено в дружбенските МАН-ове няма и един сигурно, в който уредбата да работи както трябва и да се чува.

Съобщаване трябва да има във всички превозни средства. Ето аз например инцидентно ми се случи да пътувам до Бухово с автобус 90. Не ми е познат този район, никога не съм и пътувал с градски транспорт натам. Проверих си къде трябва да сляза в сайта на ЦГМ, но батерията на телефона ми падна по пътя. Гласово оповестяване няма в автобусите на МТК и трябваше непрекъснато да питам хората къде сме или да надничам през прозореца да видя спиркознака. Те и спирките са много, аз броях, броях кога трябва да сляза ама нещо не ми излезе сметката  :D

19
Не можах да прочета всичко, което сте писали, но към колегата mishot, мога да те посъветвам ако търсиш място за живеене в България - или София, или Пловдив. (Това разбира се е мое лично мнение).
Ти си и млад човек, евентуално и Варна става, но там заради морето миналото лято ми се стори доста скъпо - храна, забавления..

А относно заплатите, зависи какво висше образование си завършил. Братовчед ми завърши СУ, сега работи за маркетинговия отдел на фармацевтична компания, която има клон в София, взима 3 хиляди и 500 чисто, има служебна кола, за която фирмата покрива всички разходи и отделно през 2 месеца го пращат на семинари и обучения я в Токио, я на Сейшелите, Торонто, Австралия и къде ли не. Със заплатата му си живее съвсем спокойно в София. В Пловдив в друга компания пак на сходна позиция, заплащането е почти същото като в София. Явно приказката “който както се уреди” си е вярна, защото имам приятели с 3 висши, които бачкат за 700 лв и не могат да си намерят работа за повече пари.
Просто трябва да си много добър специалист и да намериш ниша, в която да се развиваш. Така и фирмите сами ще те търсят.

20
Идеи / Re: А 67
« on: 08.08.2018, 15:06:34 »
Нека го формулираме така: колкото ТМ6 се пълнеше от Спартак до Хемус, толкова А67 се пълни от Семинарията до МС Г.М. Димитров. Но все пак е коректно съществуваща връзка да остане, ако и да се ползва от малко хора. Със сигурност, ако я нямаше, надали изобщо би се отворила приказка за откриването ѝ.

С това не съм съгласен. Много често автобусите тръгват от Семинарията със заети всички седящи места
(конкретно сегашните курсове делник в 18:54, 19:10, 19:28) - някой път ще снимам.
Сега е лято и съм се возил на курсове с 2-3 души чак до Симеоново през целия път
От октомври като студентите започнат лекции в трите факултета около Семинарията + учениците от двете училища, 67 много се ползва и често ми се е случвало конкретно на ГМ Димитров да не мога да се кача в автобуса, защото е тъпканица.

Pages: [1] 2 3 ... 81