Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - bigblondewolf

Pages: [1] 2 3 ... 45
1
Да, ремонтът приключи и кръстовището оперира нормално. Сериозната дейност се случва от Кауфланд на запад. Половината отсечка до Асен Йорданов е зарината вече и утъпкана, другата половина е изкопана доста надълбоко. Снощи минах оттам, но не можах да се приближа и да видя подробности. Ако се случи да мина по светло ще снимам.

2
Има ли някъде информация как върви ремонтът на тунел Козница? Другата седмица имам пътуване и да знам дали да го планирам с влак.
Изобщо този ремонт уж голям, а няма никакъв снимков материал или видео, пълно затъмнение  :neznam:

3
БДЖ представя за публично гласуване четири концептуални дизайна на новите локомотиви Сименс Smartron:
https://www.bdz.bg/bg/a/vote-smartron

4
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 26.05.2020, 21:34:37 »
На едната снимка има голям надпис 25 СИВ, което отговаря на 1974г - 25 години от създаването на СИВ

5
Брненският транспортен оператор има ново хале за миене и ремонт на трамваи - ето и видео от страницата им във фейсбук: https://www.facebook.com/DopravniPodnikMestaBrna/videos/261163751959230/

6
Тролейбуси / Re: Ikarus 280T
« on: 21.02.2020, 15:47:50 »

7
А идеята на моеро мнение е, че така и така се прави "модернизация", можеше да доизмислят още малко нещата.... Като имаме нещо кофти, защото и останалото ни е кофти, дай да не го оправяме.... Както им сложиха дръжки, и преустройство на седалките, могат да направят сравнително лесно, на всички влакове. Но само си говорим, прави се каквото му скимне на Бащицата Братоев.

Чешките изглеждат по-приветливи, но да не забравяме, че са модернизирани в Шкода, а не МВМ.
Нашите изглеждат функционални все пак, плюс мястото за инвалидни колички.

8
Ето какво казва кметът на р-н Слатина Георги Илиев пред БНР:
Quote
Район "Слатина" присъства в два реда от Капиталовата програма

„В тази капиталова програма, която вече е част от новоприетия бюджет вчера, район "Слатина" присъства в два реда. В единия ред е наистина едно от 41 неща, които сме поискали - ремонта на улица „Коперник“. Другото, с което присъстваме, е ремонтът на трамвайното трасе от "ухото", което е близо до общината, надолу към Kaufland. За едното нещо са отделени 1 000 000 лева, а за другото, общо на нас, „Искър“ и всички, които са свързани по това трасе, са 6 800 000 за ремонта на трамвайната линия. За т.н. „влизане в кварталите и оправяне на второстепенните улици“ ще има едни 10 милиона, които ще бъдат разпределени на 24 района на база на формула, в която влиза с 45% тежест броят на жителите и 55% тежест дължината на пътната мрежа. Ние сме в златната среда и по двата показателя и лесно можем да сметнем че ще получим 1/24 от тези 10 000 000.”

Линк към цялото интервю: https://www.bnr.bg/horizont/post/101225073/shte-ima-li-dostatachno-pari-za-vsichki-raioni-v-sofia

9
Какви глупости прочетох... Живея наблизо и редовно ми се налага да мина пеш 10-на метра по трамвайното трасе две спирки по-надолу, след езерото. Трамваите са толкова на рядко (направо е символично движението), че просто се оглеждаш и минаваш.
Каква случайност само... Аварира трамвай, пътник от следващия слиза, преминава между двата, ТОЧНО в този момент на ватман ѝ прилошава, блъска трамвая пред нея и премазва човека...
Само аз ли редовно виждам водачи да си цъкат телефона в движение? Дори тролейбусни си пишат във фейсбук, да не говорим за ватманите... А смазаният човек дали е бил най - големият карък да се окаже между трамваите в грешния момент или са били цяла върволица хора  и просто един от всичките го е отнесъл?
Мисълта ми е, че всички правила са създадени с причина и тя е да се предотвратят такива "случайни стечения на обстоятелствата". Това да не слизаш от трамвая, да не говориш по телефона, да се уведомят безумно много водачи... И когато безхаберието вземе превес стават белите. И започваме да премълчаваме неща и да се хващаме за буквата на закона и да спорим кое е път.

Изпратено от моят G8341 с помощта на Tapatalk


10
Между другото повдигнаха пешеходната пътека на бул.  Никола Вапцаров пред София ленд, след инцидента от миналия месец.

11
Някой има ли представа какво се случи с ремонта на Искърско Шосе? Завършиха три участъка от Списаревски, през Колумб до Туше Делииванов и от Илия Бешков до Димитър Пешев. Останалото ги започнаха и по време на изборите евакуираха техниката и остана с разкопани тротоари.
По някое време разкопаха и смениха някакви тръби, положиха кръпки асфалт, даже маркировка сложиха... За седмица се изрони и едва се минава. После сложиха бордюри и това беше.
А Фандъкова май го брои за успех на 2019та...

Изпратено от моят G8341 с помощта на Tapatalk


12
https://schedules.sofiatraffic.bg/trolleybus/%D0%95123
ЕДИН автобус на час? Това освен за новини за друго не става...

13
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 18.12.2019, 11:34:42 »
Не може на редовна линия водачът да откача и закача превозното средство към ККМ по време на курса. На крайни спирки добре, но в движение на всеки курс ако трябва да се прави ще изнерви и водачи и пътници. Това работи за аварийни ситуации.

14
Да, повечето СОЦ превозни средства бяха така. Чавдар-и, Шкоди, ГАЗ 51/53, ЗиЛ 130/131/157, Краз, 1-вата и втората скорост на уазките. По-опостена скоростна кутия, но по-неудобно за работа. Автоматиците бяха рядкост, само някои партиди Икаруси 280 и Чавдар В14-20 с 2-степенната кутия Прага 2В70. Интересно, че от 11Г5, въпреки че е се е ползвал предимно в града май няма монтирана автоматична кутия на нито един такъв, поне не ми е известно, но пък е имало малко с турбо двигател.
ЗиЛ 130/131 са със синхронизатори. И още малко офтопик. В един тираджийски форум преди няколко години прочетох, че все още американските производители на камиони произвеждали трансмисии без синхронизатори, които се доплащат (синхронизаторите де) като екстра. На мен лично не ми се вярва.

Напълно вярно си е, доста шофьори го показват и в youtube:
.

15
Забелязали ли сте дръвчетата по ботевградско колко са пораснали?

Изпратено от моят G8341 с помощта на Tapatalk


16
(снимки от един приятел)

17
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« on: 23.09.2019, 23:32:43 »
Някой от вас возил ли се е в 304 изобщо? на мен ми се случи веднъж и настана такова влачене, все едно съм на състезание за най-бавно прекосяване на града с осигурен коридор.

18
Тролейбуси / Re: ЗиУ - 9
« on: 17.09.2019, 14:11:47 »
Точно на това се надявам, ако няма много хора ще се пошматкаме из депото, ако му дадат да се качи на някой тролейбус на шофьорското място идеално :D

19
Тролейбуси / Re: ЗиУ - 9
« on: 17.09.2019, 13:16:06 »
В седмицата на мобилността, мисля че на 18-ти (сряда) ще има "Ден на отворените врати" от 10 до 11 часа (какъв абсуррд само!) в тролейбусен гараж Искър. Предполагам за 1 час ще можете да издирите ЗиУ-то в гаража и да го снимате.

Това доколко е сигурно, че обмислям едно ходене с малкия?

20
Транспортът по света / Re: Skoda
« on: 23.08.2019, 11:26:53 »
Снимки от производството на Škoda 27Tr за Plzeň. Пред него се вижда и 26Tr за Žilina, вляво за Вилнюс, а вдясно - "батериобус" (електробус на батерии?) за Трутнов, с 5 батерии - 3 в задната част и 2 на покрива.

Източник: FB група Miluju trolejbusy

Pages: [1] 2 3 ... 45