Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - carlson

Pages: [1] 2 3 ... 5
1
Моят син онзи ден си зареди ученическата карта - не са му искали бележник.

2
Вчера смених един талон - стана много лесно и бързо, макар че жената записва нещо на ръка в някаква тетрадка. Но имам и един друг - по-измачкан, талон и отказа да ми го вземе :devil: Та ще се пробвам другаде.
И да попитам - за да се сменят талони, трябва ли да има наличен N10?

3
passenger, полека лека се застроява.
А т. нар. Източен парк, доколкото ми е известно, е различен от Въртопо - той е до Младост 4.

4
Благодаря за отговорите!
Това за глобения в 604 ме разби.
Преди много години правеха проблеми за подобни неща, но си мислех, че са се вразумили.
Ами, по този начин могат да измислят различни спирки за всички превозни средства по маршрута и респективно с карта за една линия да може да се ползва само едно.

5
Привет, някой от вас обменил ли е вече стари билети? Наистина ли е възможно във всички бюра?
Имам и още един въпрос - ще го задам с пример. Купувам си карта за автобус 306 - в посока Младост 1 - Орлов мост маршрутът съвпада с този на тролей 5, следователно с тази карта може да се ползва и тролеят. Но дали е така и в обратната посока (тролеят минава под моста между Плиска и Окръжна болница, а 306 - по моста)?

6
Младост е ужасно презастроен квартал. В много бивши градинки изникнаха блокове и блокчета.
Но най-лошото е, че местата, предвидени за паркове също се застрояват - и т. нар. Въртопо, и т. нар. Източнен парк. Паркове в Младост всъщност няма.
А един от добрите примери, представен в линка, за мен е лош - в частта между Младост 1 и Младост 2, където някога имаше пътека за пешеходците. Сега човек върти между блоковете, минава през стълби и дворни врати, които напоследък поне са отключени. Преди години си стояха заключени и за да стигнеш от Младост 2 до метрото и пазара, трябваше да се провираш под една бариера.

7
Сега е моментът ЦМГ да пуснат хайки :devil:.

8
UMSofia, прав си, не се бях сетила за това.
Но наистина тези карти са недостъпни, нали има смисъл да си купиш такава карта в началото на "пътешествието", а не на третата спирка. Могат да ги продават в автоматите в тролеите. И в будките около спирките. Това си е работа на ЦМГ да си ги разпространява, а не пътниците да обикалят няколко спирки, за да си ги купят.

9
И на мен това "разчупване", както на  bagercho, не ми допада. При този стил колкото по-чисти са формите, толкова по-добре.
И в Обеля 2 има ниски панелки, те са си завършени, по идея са ниски. Май покривите им са скатни, а не плоски.

10
Разни / Re: Кварталите на София
« on: 30.05.2016, 17:02:55 »
blagun, да - може и Младост 6 да се нарича. Аз написах 5, защото няма 5, но пък може за 5 да са броили 1А, както казваш. Идеята ми беше, че планове за нов микрорайон е имало и са били започнати.
А кой район имаш предвид със "западна посока на 1 и 2"?

11
Е, трябвало е да кажеш "карта за еднократно пътуване"  :devil:. Миналата година подробно разнищихме този въпрос.

12
Идеята водачите да продават и дневни карти не е лоша. Дано я осъществят.
А за разните му будки - май през последните години там изобщо не се продават билети (за Лафките не зная, защото ги бойкотирам). Миналата година имах такъв забавен случай - будка до спирка (алкохол, цигари, захарни неща), влизам и питам "Имате ли билети?", продавачът ми казва "О, да! От кои искате?" и ми вади лотарийни билети  :).

13
Разни / Re: Кварталите на София
« on: 30.05.2016, 14:11:06 »
Младост 5 е започнат - от страната на МВР академията до Околовръстното. Там имаше и едни изоставени строежи, които години по-късно бяха довършени. Номерата на блоковете в тази част бяха със '6' - т.е. имало е идея за изграждането на нов микрорайон.

14
dan, благодаря. Само не рабрах - с тези зелени билети мога ли да се возя навсякъде в наземния транспорт (не си спомням откъде съм ги купувала).
Иначе мисля утре да си ги ползвам  :)

15
dan, това за електроннте билети за метрото - от 1 юни, нали?
RADOCVET, има ли значение цветът на билета? Аз имам два зелени, закупени от водач. Не мога ли да ги ползвам навсякъде (без метрото, разбира се)?

16
dan, благодаря, явно информацията, споделена в темата по-горе, не е вярна.
Правилно ли разбирам, че билет, закупен от водач, мога да обменя на Мария Луиза?

17
И аз искам да изразя възмущението си от това, че старите билети не могат да се подменят навсякъде, макар че го очаквах. Поне да можеше на Централна гара, на Университета и на Плиска - три ключови места, и на един пункт във всеки по-голям квартал. Целта за мен е хората да не обменят билетите си и тези пари да потънат в нечий джоб.

18
Едва ли ще са валидни след 1 юни. Ще трябва да се подменят, но в какъв срок - не зная. Дано да ги сменят навсякъде, а не само на Възраждане.
Извинявам се за поста - стана нещо и не ми излязоха предишните мнения. Ако модератор желае - нека го изтрие.

19
Честит празник!
И аз живея в ЕПК. Честно казано, хич не ми се нравеше идеята, но не е толкова лошо, колкото очаквах. И преди съм живяла в ЕПК, но 11-етажно и с малко апартаменти на етаж. Сегашният ни блок е 14-етажен, отгоре има тавани. Учудващо - нямаме никакви хлебарки, щранговете са сменени, макар че е било доста сложно, защото самата система за водата е шантава. При нас са 5 апартамента на етаж, по средата (заради ВИК-то и топлофикацията) няма мазета, а има ателиета - те са с високи тавани и по тях минават тръби. Ние нямаме мазе към апартамента, а таван. Разпределението е по-модерно - светъл куненски бокс и преходна от него неголяма трапезария - на мен доста ми допада, защото боксът е светъл и хем отделен, хем близо до трапезарията. Около 6 квадрата е и имаме място за малка кухненска масичка, на която един човек може да се храни спокойно. Когато се храним заедно - в трапезарията, където има място за нормална маса.
Решетките си ги имаме, но като цяло няма багаж в общите части. Аз например си държа колелото там, съседите - детска количка. За мен такива предмети не са проблем. Преди две години чистиха общите части от натурии - стари мебели и подобни, и сега почти няма. Някои съседи си изнасят и цветята в общия коридор - не ми пречи. Коридорът е достатъчно широк, така че колело или детска количка не пречат на минаването.
Най-голямата ми забележка е към асансьорите. Истината е, че за две години са спирали само два пъти (общо взето веднъж годишно), но са ми страшни и се развалят сравнително често. Почти всяка година се оправя някакъв по-сериозен проблем по единия от двата асансьора. В блока ни има и трети, който обаче не работи от много години. Той е товарен - голям. Другите са по-малки и по-обемни мебели трябва да се качват по стълбите.
Балконите ни са зидани и с достатъчно високи парапети, добре обезопасени са.
Нямаме никакви проблеми с мухъл.
Не ми харесва външният вид на блока. Като архитектура е много интересен, но не е изпълнен добре. Боята е в окаяно състояние, а това е нещо, за което няма да се съберат пари, за да се ремонтира. Има и някакъв проблем с мръсната вода в мазетата - тук поне периодично се правят ремонти.
Преди живеех в панелка. В ЕПК-то даваме повече пари за поддръжка и за консумативи. В нашия блок общо взето парите се събират. Има около 5 проблемни апартамента.

20
plamenbv, в Младост 4 няма такива блокове. А през 1977 г. Младост 4 май още не съществува или е построена съвсем малка част от него - ако греша, нека някой ме поправи.
За укрепването на вашия блок не зная. Но това, че мазето е сухо, е добре. Този блок ми е правил впечатление - най-вече това, че балконите по едната фасада са през етаж. Какви апартаменти има вътре? По колко са на етаж?
И на мен тези блокове малко ми приличат на общежития. Може би  идеята е била там да живеят лекари и специализанти. Окръжна болница е голяма, възможно е да е била мислена като място, където да се провеждат специализирани обучения.

Pages: [1] 2 3 ... 5