Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ooleg

Pages: [1] 2 3 ... 115
1
Други градове / Re: Казанлък
« on: Yesterday at 22:43:36 »
Да, фирмата на Динко реже тролейбусната мрежа:
http://www.presstv.bg/новини/от-региона/09/22/динко-и-ромите-от-казанлък/
Ако ми се е драйфало от простотии сега вече е двойно! Някакъв гнусен засуканяк (Динко) си купува мрежа за рязане, дето тъпата казанлъшка община 20 години не може да си я позволи! А оня ще си я купи ще си я нареже и ще си я прибере.
Държава на Динковците дето подлага динена кора на хората.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


2
Други градове / Re: Казанлък
« on: 22.09.2018, 22:56:12 »
За стотен път казвам, че никой не продава нещо, с идеята след имнайсе хиляди години да го купи отново за себе си.  Вина търсете в Общиянския съвет и кмет, които са продали общинското имущество. Понастоящем мрежата единствено става за скрап.
Никой не яде храна с идеята да я из.ка, обаче и това се налага да се прави. Много я защитаваш кметицата. Аз я смятам не за типичния крадлив кмет, но за типичния пасивен кмет със слаб експертен потенциал - ДА!
Ако аз бях кмет на Казанлък щеше да има тролейбуси. Същото важи и за Димитровград - между Хасково и Димитровград.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


3
Други градове / Re: Казанлък
« on: 21.09.2018, 22:42:10 »
Демонтаж на тролейбусната мрежа в Казанлък застрашава града да остане без улично осветление
Източник: http://www.skat.bg/news.php?action=7&newsID=44226
Ето достигнати са нови висоти! Досега общините великодушно разсипваха транспорта в градовете, които нямат вече тролейбуси, а сега вече ще се молят на мизерни фирми за вторични суровини да пожалят града.
Фирми за стари ламарини играят ролята на чичко паричко пред кметовете на сравнително големи градове, които събират данъци!
Да повърнеш ... само!

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


4
Други градове / Re: Казанлък
« on: 21.09.2018, 15:45:11 »
Демонтират въздушната контактна мрежа за тролейбусите
Източник: https://www.zakazanlak.bg/ot-denya-20/demontirat-vzdushnata-kontaktna-mrezha-za-troleibusite-7974

За съжаление в Казанлък повече няма да има тролейбусен транспорт.

Тъпия сайт не работи, обаче даже не ми се чете каквото и да пише! Много "провинциални" градове се борят да идат сами в десета глуха и да премахнат кавичките преди провинция, като заслужат това название максимално!
Омръзна ми! При целия опит да изпише вежди тая кметица - избоде очи!
Таквиз провинциални "лидери" са способни да докажат, че метрото, трамвая и всичко различно от автобус е една световна недомислица!

Едит:
Сега се отвори сайта и не ми стана по леко!
Излиза, че мрежата е препродадена тази година между две частнид ружества. Явно ямболското дружество я е купило с идеята на да я нареже. Престъпното тука е, че Община Казанлък стои пасивно и наблюдава как се нарязва историята и бъдещето на града вместо да я купи и използва активно за гражданите си! Излиза, че на някой е изгодно да го направи, но не и на тези, които "мислят" денонощно за бъдещето на града!
Срамота!

5
На firefox от телефона всичко изглежда супер!

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


6
Надявам се че вече всичко е налично. Форума е обновен до последната версия, също така работи със сигурна връзка и предполагам, че няма повече да виждате предупреждения за това.

Вярно, че е по https!!! Изобщо не бях го забелязал, дето целя ден се поля в URL-та на сайтове!

Edit: Само една забележка - тук се зарежда тоя javascrip - http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js - навярно за гугъл реклами, който понеже е по http браузера дава "mixed content". Понеже е достъпен и по https е нужно да се смени протокола за да изчезне предупреждението.

7
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 19.09.2018, 16:13:49 »
Аз знам, че като гледам на част-пром някои майстори колко пари изкарват с т.нар. хамалогия, че ми се иска да захвърля компютрите и да почна и аз да лея бетон, да правя огради, дървени бараки, покриви и т.н.
Така, че не знам кой не иска да се изцапа, ама на мен определно ми се лее бетон!

8
Има проблеми при работата с tapatalk. Но може да е проблем в приложението или съвместимостта му с новата версия.
Проблемът се появява понякога. Примерно при ново публикуване на tapatalk.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk

9
Само при мен ли липсва  бутнона за харесване на даден пост и това,че форума няма защита?

Няма го и при мен.

10
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 18.09.2018, 15:12:17 »
Има глад, ама това е псевдоглад за работна ръка.
Т.е. глад за хора доколкото да се запълни един минимум на една зле работеща система. Няма глад на хора, доколкото да е свързан с истинско подобряване на нещата в един работодател - т.е. примерно една не много голяма фирма да дръпне нагоре и да успее да изкачи стъпалото и да премине в друга категория.
Т.е. ако една счетоводителка забременее има глад на работна ръка докато някой кандиса да стане заместник, но не и глад, който да замени едната счетоводителка с някакъв малък отдел, така че работата да бъде преразпределена между 2-3 души.
Ако имаше реална нужда от работници, нямаше да има по 2-3 души минимум във всеки екип, който паразитира върху останалите хора като върши част от работата им.

11
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 18.09.2018, 09:52:50 »
Е, за сметка на това в България е взето всичко лошо от света без да се взима хубавото. Искаме работника да е ресурс, обаче като реши да напусне се оказва, че работодателят има голо дупе. Обаче не си го признава и често голото дупе си е голо дупе.
Преди години се чудих как след като работя това, което харесвам и го правя за себе си и без пари - да човъркам компютри и интернет ще получа типичното българско усещане, да не ми се бачка. Още повече, че в МЕИ-то задоволяваха в щедри дози и напълно безплатно чувството, че си боклук, който за нищо не става и е тъп и прост, та се чудех ако ти дават заплата може ли да доставят и това усещане и как?!
Оказа се, че могат.
Първо пълнейки фирмите си с глупави и неможещи хора, които могат само да уважават шефа си в големи дози ти показват, че си носеща честота, която някой друг иска да моделира за да го пренесеш до крайната цел.
Второ лошата организация и/или липсата и показва, че на никой дефакто не му пука, а само се иска по навик резултат. Третото се оказа, че е ценен ето на чуждо мнение просто щото е чуждо и ако чуждото стана свое с трудов договор, често не е така ценено. Затова най-чуждото и съответно най-бегло базираното на реални неща е най-ценното.
Четвърто е, че понеже шефът ти не разбра нищо от материята, смята че и ти нищо не разбираш от нея.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


12
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 17.09.2018, 23:15:46 »
Има нещо вярно в това, но горе-долу и донякъде малко мистично твърдение.
Борисов 1 не го гледай - там имаше криза и то световна.
Може би проблемът сега е, че всички виждат безмислено и идиотско безпътно управление.
ГЕРБ не могат да управляват хора, те могат овце. БСП не могат и овце - те могат кланица.
Абе просто ще повърна! Вече и в София взех да виждам грозната действителност, че сме си виновни сами за всичко.

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


13
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 17.09.2018, 18:48:05 »
Лустрация да, обаче погледни фокуса на Доган с ТЕЦ Варна. Купува го легално за 3500 лв по логиката 70% от капитала на фирмата. Ако беше 2 лв за 1.50 получава ТЕЦ-а. Икономиката почива на логика, която не съдържа нашата действителност, а една друга - където купуваш нещо чуждо, а не собственото си.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


14
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 17.09.2018, 17:37:00 »
Чета и се смея на всичките капацитети....
Ако някой се беше разходил из Аспарухово , може би ЩЕШЕ да види кога се асфалтира в участъка на новоизградената контактна мрежа на Джанавара.
Ама май е по лесно да се хейти, и само бисери да се раждат.
И тролеи, че тролеи, ами 36 и 37 защо не влизоха в Джанавара, нали са дизели...., просто нямаше път и нямаше как да се върнат на Аспарухов мост.
П.С. Боже прибери се вересиите

Хейтене е твоето, защото такава е идеята на обсъждането - да се споделя опит и видяно. Извинявай ама аз няма как да се разходя в Аспарухово!
Правилното, което можеше да кажеш е, че еди си какво е било еди си какво към даден момент, защото си ходил някъде и си го видял.
Не всеки може да ходи някъде и да си гледа еди си какво. По презумция това е възможно само, ако живееш във Варна и имаш път към Аспарухово.
И с цел да хейтя (този път нарочно) ще кажа, че местната власт прави максималното възможно да не искаш да си в позицията да си ходиш свободно из Варна щото ти е писнало от всички видени идиотщини и си забегнал със 100 км/ч след като си гледал бисерите по 83, 86, 48,148,409 и т.н.
За да добивам някаква представа за нещата разчитам на колеги от форума, които в свободното си време са направили филмчета и снимки и са ми ги изпратили.

15
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 17.09.2018, 15:47:46 »
Ами точно, че не са сметнали за нужно - сякаш Варна е София и хората от квартала са отишли някъде на море през лятото!
Че нямаше мрежа знам, обаче защо не я направиха в началото на ремонта не знам!

17
Малко общинска пропаганда от казионните вестници на управлението:

http://m.24chasa.bg/Media/2018/09/17/5da2ca56-ffd7-454f-a88f-45382da481b9.pdf

Има нЕкои съображения и интересни подробности за метрото и не само.
Има сякаш нещо за четене, обаче в общи линии усещането е, че си преял със захар и ти горчи на устата.

18
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 17.09.2018, 11:21:52 »
Пресилено е да се вярва в лустрацията към днешна дата. Поради простата причина, че парите от БКП отидоха в наследство на младата генерация. За да има ефект трябва да има лустрация до 9-то коляно, НО тя противоречи на основните човешки права! Да не говорим, че там където има пари в сакове, куфарчета, дамски чанти и т.н. има и широк приятелски кръг, който пък съвсем законово не можеш да обхванеш. Нужна е не лустрация, а работещи институции, но това също няма как да стане щото приятелския кръг работи в институциите.
Абе в общи линии смешната 10% корупция при Иван Костов, където министърът еталон на корупция се славеше, че прибира 10% от някакви смешни комисионни на затънали предприятия, а сега се прибират 80% от огромни европейски фондове доведе и до падането на СДС от власт. С мижавите 10% не можеха явно да се подсигурят всички неща, които към момента са подсигурени.
А най-грозното нещо, го свърши тъпото народо-население, на което не му стигна пенсията да му се повиши от 5$ на 50$ и само си профука бъхдещето с жълти бюлетини!
Иначе Кобургготски ни "оправи" за 800 дни и после сами си лягахме с тях за да се оправим като елитни гейши.

19
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 16.09.2018, 23:48:43 »
Не е все едно дали ще са ГЕРБ или БСП.
Основната разлика е, че при БСП се краде по-малко от еврофондовете, отколкото при ГЕРБ. А причината е, че при БСП ги спират доста бързо и като няма фондове, няма как да ги крадеш!
Друга основна разлика е, че при БСП държавата клони към фалит, а при ГЕРБ - средната класа.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


20
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 12.09.2018, 11:58:08 »
Ако почнат да им плащат на километър ще имат голямо желание да возят на далечно разстояние! Друг е въпроса, че тогава няма да обичат да изчакват пътниците по спирките и ще им тряскат вратите под носа.

Pages: [1] 2 3 ... 115