Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ooleg

Pages: [1] 2 3 ... 173
1
Разни / Re: Коронавирус
« on: Today at 18:14:41 »
Като толкова пазят маските дали има заболяване, което да е намаляло спрямо предна година? Но не от седенето вкъщи, а от маските?

2
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: Today at 17:35:50 »
Едно време през 90-та като пуснаха първите реклами - на "Тефал" се чудих как може да има такива тъпотии. По-късно разбрах, че това тъпи нещо ще минава за много умно. И до ден днешен ми се струва, че да се хвърлят пари за реклама е като да ги хвърляш през прозореца. Хем добре знам, че не е така.
Добре, че не съм клиент, че щях да съм отвратителен клиент.

3
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: Today at 14:19:25 »
За разстройство - украинския активен въглен в зелената кутийка! Онзи дето няма защитна капсула.
Този:


Оня детокси нещо си дето е капсулиран е слаба ракия!
Също така помага и да се изпият две ампули гентамицин - по една на 12 часа. Той не се приема от чревната лигавица и антибиотика действа само на стомашната област. И след двете ампули гентамицин - много пробиотици.

4
Разни / Re: Коронавирус
« on: Today at 14:16:26 »
Шъ ти кажа от първо лице! Ако стане свинщина - значи са политиците, ако не стане - вируса!
Не ми допада само, че децата са лабораторния уред, обаче няма накъде повече да се пада и без това. Пиша го по-скоро за някой наивник да му дойде акъла.
Т.е. споделям тука просто за да не победи телевизора акъла.

5
Разни / Re: Коронавирус
« on: Today at 12:57:19 »
Ще цитирам президента.
Отговорът е "НЕ"!

6
Разни / Re: Коронавирус
« on: Today at 12:55:12 »
Не ми се мисли за света.
В България положението е трагедия! Говорят се по всички телевизии глупости, които не съществуват навярно с цел да не се говори за политика.
Във всеки сутрешен блок биваме спасявани по 5 пъти всяка сутрин.
Докато действителността е:

Quote
Уважаеми родители, още рано сутринта говорихме с дежурния епидемиолог в РЗИ. Категоричен е, че за учениците и учителите в двата класа няма нищо обезпокоително. Дадоха насоки за дезинфекция, която извършваме всеки ден, както и за температурен филтър на учениците сутрин. Всичко това се прави съгласно насоките. Не виждат необходимост от карантиниране на класовете. Родителят не е имал контакт с останалите ученици. Двете деца остават у дома. Нека спокойно приемем ситуацията и заедно се справим с нея. Директор.

Без повече коментар.

7
Разни / Re: Коронавирус
« on: Today at 12:07:53 »
Е сега ще ти кажа как е в действителност у нас.
Вчера се получава в Школото част от разговор от дискусия, от който се разбира, че майката на дете от нашия клас има положителен тест. Най-случайно тя е и майка на първокласник. Не знам по какви причини миналата седмица първи клас стояха отвън с родителите и влизаха заедно, но майката на първокласника седеше заедно с другите родители отвън размесена.
И в крайна сметка - към вчерашния ден изобщо не се разбра дали е правен тест на двете и деца. Днес двете деца си стоят вкъщи. Нямаше никаква информация за тестове. Двата класа са си на училище и никой не им прави никакви тестове. Единствено им мериха температурата на влизане.
Т.е. няма АБСОЛЮТНО НИКАКВИ мерки за нищо от стана на РЗИ и ала-бала-ница!
Всичко е голо телевизионно шоу! И понеже за неходене на училище се пишат отсъствия - имаме дори целенасочено принуждаване евентуално да се съберат заедно!
Тва ли е борбата им с нещо си? Че туй е стимулиране на разпространение щото на сляпо принудително се събират деца.
Дори само едно да е заразено - с тоя акъл ще заразят много.

Какво да очакваме от здравеопазването на държава, в която здравния министър си тръгва от телевизията така:


8
Разни / Re: Коронавирус
« on: Today at 10:50:03 »
Ся да ви разкажа как се борят в РБ-то с толкова страшния Коронавирус и как ни пази "Бойко"!
Според мен никой не взима на сериозно тая работа в държавата и всичко е телевизионен фейк с цел вадене на политически изгоди.
Размислих. Няма още нищо да разкажа.
Ще задам въпрос преди да разкажа.
Както е известно, аз съм привърженик на тезата, че училищата, яслите и градините в България са бациларник. Тука имаше хора, които ме опровергаха.

Та да ви питам. Какво се случва, ако родител на дете в класа излезе с положителен PCR? Сега в момента. Не по принцип!
Чакам отговори и от Австрия! :)

9
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Today at 10:02:14 »
Нищо не могат да почнат, но могат да "почнат" като за изборите. С какво ще го почнат, като не е почнал новия програмен период. Браво Бойко, Варна не може да си позволи автобуси, ти ще и дадеш влакове, Варна не може да направи стадион от 2007ма до 2020та, но ще направи релси.
Голям майстор си Бойко! С един стадион колко избори спечели и с Киро и с Импортних!

Статия на Иван Бакалов по случай темата "Кой построи метрото в София"

https://e-vestnik.bg/33006/hodete-pesh-ili-ni-tseluvayte-raka-neblagodarnitsi-koy-postroi-metro-i-s-chii-pari/


10
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 23:40:02 »
Quote
Едва ли социализма е толкова отвратителен колкото го описваш. Все пак ти си бил дете тогава и си запомнил повече от лошата част на социализма от колкото от по- хубавата, защото си бил много малък. След 1985 започва разпада на системата, защото на власт в Съветския съюз идва Михаил Горбачов, чиято цел е да разтури системата и да премахне социализма в Европа. Той спира ежегодните доставки на петрол, електричество и други суровини за България и държавата започва да изпитва финансови затруднения, да взима заеми от капиталистически страни, да внася повече, а да изнася по-малко. И може би затова е бил този дефицит, който е се е появил. Просто държавата е изнасяла повече олио и захар от преди за да си покрие разходите. А режим на тока се е появил след някаква авария в ТЕЦ Русе. Държавата е имала договор с Турция и ще не ще е продавала ток въпреки това. Нека не забравяме и голямата екскурзия от 1989. Цели райони се обезлюдяват и реколта остава не прибрана.

А дефицит на автомобили, техника и д-р. е имало просто защото пазара е бил затворен и не са се внасяли стоки от други държави освен социалистически страни.

Аз смятам, че системата може да работи стига да се управлява правилно. И от наша и от руска страна.

И въпреки всичко този период е имал и положителни страни. Не е ли хубаво:

- Да отидеш в някой голям град и автобусите да са съчленени икаруси 280 и къси Чавдари 11г5 и без значение къде да отидеш билетчето да струва 6 стотинки.

- Да получиш напълно безплатна медицинска помощ за каквото и да е било и да те държат в болницата докато те излекуват, а не да те пуснат преждевременно

- Ако си загубиш работата да те вземат веднага на работа другаде и да не останеш безработен и гладен

- Заплатите са били малки, но цените много ниски също. В момента билетчето за автобуса в София е 1.60, в Стара Загора и Велико Търново - 1 лев при минимална заплата 470 лева. В периода 1979- 1984 минималната заплата е била 100 лева, но баничката е била 10 стотинки, а не 26 както казваш, бозата 6 стотинки, хляба 32 стотинки, килограм сирене 2,30 лева, килограм свински с кости  - котлет 2.60 лева. В момента при минимална заплата 470 по евтино сирене от 11 лева за кг няма, и същия свински котлет струва 13 лева за килограм. Баничка с боза е 1.70, а тогава би била 16 стотинки, хляба е 1,10 лв.

4,7 пъти по висока заплата и 17-20 пъти по висока цена на билетчето на автобуса,  11 пъти по висока цена на баницата, 10 пъти на бозата, 5 пъти по висока цена на сиренето, 5.5 пъти на свинското и 3.5 пъти на хляба. Само той е бил по скъп спрямо тогавашните доходи отколкото при сегашните от нещата които изброих.

- Пенсиите са били много по голям процент от заплатите отколкото сега и лекарствата са били на символични цени и възрастните хора са живеели по-добре.

- Висшето образование е било без семестриално такси.

- Образованието е било по качествено от сегашното като цяло. Били сме на 10 място по образование в света.

- Можело е да вземеш кредит от банката при много по-добри условия.


- По ниска престъпност.

- По-добре уредени паркове. Някога в парк Аязмото е имало сърни и благодарение на "демокрацията" вече няма.

- В цялата страна на всякъде цените по магазините са били еднакви.


Не можеш да правип оценка на онзи период без да си даваш сметка за началото му.
А началот му е 9 септември 1944 г. Извършва се военен преврат в България от професионалния превратаджия Кимон Георгиев при обявена война на България от страна на СССР и присъствие на чужда военна сила.
Самия факт, че Царство България на 9 септември е окупирано  от СССР вече дава представа, че обстановката е сериозна. Войната завършва на 8 май 1945 год., но какво се случва по-нататък?
- След референдъм България е обявена за република.
- БКП поема изцяло управлението след категоричен отказ на Никола Перков пред Съветския представител на Сталин да го принуди да влезе в правителството.
- През февруари 1945 г. и преди това са избити без съд и присъда или след формална задочна или редовна присъда от Народния съд на множество хора, много интелектуалци както и брата на Царя - принц Кирил.
- През 1947 г. е забранена опозицията. Членовете на БЗНС "Никола Петков" са преследвани и пращани в лагери
- Никола Петков е убит с чук и качен мъртъв на бесилото за да се изпълни присъда, която не почива на никакви съдебни принципи.
- Цялата частна собственост е национализирана, демек е ограбена от собствениците им. Принуждавани са "доброволно" да си дадат земята в ТКЗС и тя също им е заграбена. Собствениците на земя са принудени на станат работници за стотинки на собствената си земя.

По този начин прадядо му губи няколко стотин декара земя, маслобойната в селото ми и  фабриката за петмес, както и строителните материали за построяването на мелница. В другото ми сели също остават без земя и губят воденицата си на р. Марица.

Имам роднини Никола Перковисти, които са лежали в лагери, други избягали за Австралия и спасили се.

Какво му е хубавото на един режим, който е изграден от началото до края въргу терор и издевателство над хората?
Какво ти е мило в режим, който цялото си съществуване беше изградил върхи безпрекословното поклонение пред чужда държава - СССР! Това ли е националното достойнство? Сляпото подчинение пред една империя?

Знаеш ли, че при празници слагаха знамена на всеки уличен стълб - и те се редуваха - българско, съветско, българско, съветско. Така, както в момента е синия флаг със звездите на ЕС, където обаче сме драпали да влезем 17 години, съветския флаг се вееше без да сме никаква съставна част от СССР?

Това знаеп ли какво е?

"Дружно братя българи
с нас Москва е в мир и бо,
Партия велика води,
напия победен строй.


Сигурен съм, че няма да знаеш какво е това! Това е куплет от сегашния химн "Мила родино" , който е отпаднал оше преди 90-та.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0_%D0%A0%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D0%BD%D0%BE

С това е известен химна ни - единствения химн с света, в който се пее за чужда държава.

А знаеш ли, защо не може да се докаже теорията на Никлай Хайтов, че гробът на Васил Левски е в църкава св. Петка Самарджийска?
Защото, когато са правени разкопките на църкавата по време на строежа на ЦУМ, намерените кости са изхвърлени наточно с цел да няма опасност да излезе, че някаквъв си Левски е погребан там и да не правят конкуренция на паметника на Ленин.
Според тебе толкова ли пак е добър един режим, че е сметнал за основателно да лиши цяла България от възможността да знае дали е открила гроба на Левски?

Не ти ли станаха повечко лошите неща?
Убийства, заграбване на собственост, открито лазене през чужда държава, унущожаване на историята.

Quote
- Да отидеш в някой голям град и автобусите да са съчленени икаруси 280 и къси Чавдари 11г5 и без значение къде да отидеш билетчето да струва 6 стотинки.


Затова предпочитах да ходя на училище преш като вървя 2 км във втори клас през 2 ЖП линии и две горички, вместо да чакам тоя автобус за 6 ст. Точно понякога нямаше с часове. И беше тъпканица. В Димитровград - социалистическия град!

Quote
- Да получиш напълно безплатна медицинска помощ за каквото и да е било и да те държат в болницата докато те излекуват, а не да те пуснат преждевременно

Да държаха те в болница докато те излекуват - особено като дете! Обаче обикновено всичко го лекуваха по един или два начина! Често имах пронхооневмония и лежах в детско отделение. 100% винаги се лекуваше с пеницилин! Ако не е с пеницилин - с пеницилин и гентамицин! По 4 пъти на денонощие - тряс в кръка! СЛагаха ги е една тавичка - едни шишенца със сини букви. Всмукваха дистилирана вода и я впръскваха в шишенцето с пеницилин, след което разтръскваха шишенцето да го разтворят. След това забучваха инжекцията в гумата на шишенцето и ги пълнеха в тавичката. И в тишината на коридора се чуваше прозвъмтяването на шишенцата.
Всеки божи ден - по 4 пъти! Понякога в полунощ толкова ти се спеше, че не си спомняш как са ти били инжекцията. След лечението с пеницилин си тръгваш от болница със смазани крака. Дупка до дупка, дупка до дупка. ПОнякога чак посиняваха. Гентамицина не болеше като се бие за разлика от пеницилина. Но после мускула се схващаше като дърво. Едно лекуване на пневмония беше за около 14 дни * 4 = 56 инжекции/2 - значи
по около 30 дупки на крак. И винаги лекуваха само така - всички!

А иначе ако си мислиш, че сегашните лекари не са били лекати през онези години. И като ги гледаш колко са комерсиални - познай как са те лекували за без пари? Щото не взимаха никакви заплати. Познай как те лекува доктор, който не взима висока заплата!

Quote
- Ако си загубиш работата да те вземат веднага на работа другаде и да не останеш безработен и гладен

Това е пълна глупост! Не можеш да си захубиш работата! Беше задължителни да се работи! Такива, които не работеха ги записваха от МВР насила! Освен това, ако останеш без работа - то навярно ще е като наказание за някакви политически грехове. Тогава бъди сигурен, че няма да си намериш работа! Освен в строителството. А може и в затвора.
На работа се ходеше задължително , както на училище. Съответно там не се работеше в много случаи - както не се учи от всеки на училище. Според тебе как се получава предприятие на печалба, в което хората бачкат задължително и трябва да поберат всички жители на града?
Quote
- Заплатите са били малки, но цените много ниски също. В момента билетчето за автобуса в София е 1.60, в Стара Загора и Велико Търново - 1 лев при минимална заплата 470 лева. В периода 1979- 1984 минималната заплата е била 100 лева, но баничката е била 10 стотинки, а не 26 както казваш, бозата 6 стотинки, хляба 32 стотинки, килограм сирене 2,30 лева, килограм свински с кости  - котлет 2.60 лева. В момента при минимална заплата 470 по евтино сирене от 11 лева за кг няма, и същия свински котлет струва 13 лева за килограм. Баничка с боза е 1.70, а тогава би била 16 стотинки, хляба е 1,10 лв.
Откъде ще ги вземеш тези котлети на тези цени след 1980 г? Ти знаеш ли, че "като докарат" месо ставаше опашка от 100 човека? А иначе много добре помня колко струваше баничката. А ти знаеш ли, че майка ми, която ме е отгледала сама, след като се разведоха нашите нямаше да ми даде пари всеки ден за закуска? А?
Знаеш ли я тая работа дето ти изглежда яка, колко междучасия съм умирал от глад да гледам съучениците си как ядат милинки? И имах 10 ст., а една милинка струваше 32 ст.
Сега сигурно ще излезе, че не е вярно!

Quote
4,7 пъти по висока заплата и 17-20 пъти по висока цена на билетчето на автобуса,  11 пъти по висока цена на баницата, 10 пъти на бозата, 5 пъти по висока цена на сиренето, 5.5 пъти на свинското и 3.5 пъти на хляба. Само той е бил по скъп спрямо тогавашните доходи отколкото при сегашните от нещата които изброих.

Мога да ти кажа, да спреш да гледаш цената на билета от 6 ст, защото ако си мислиш, че си дупчихме билет и при 6ст - бъркаш! Все тая беше дали е 6 или 60, защото дупчихме като влезе контрола. Демек веднъж седмично.

Quote
- Пенсиите са били много по голям процент от заплатите отколкото сега и лекарствата са били на символични цени и възрастните хора са живеели по-добре.

За баба ми дядо ми дето се пенсионираха в ДЗИ - така беше! Но ако си мислиш, че другата ми баба, която се е пенсионирала 70-те години в ТКЗС, бачкайки за стотинки на собствените си откраднати земи пенсията е била по-различна от сегашните - демек беше нещо около 50 лв.

Quote
- Висшето образование е било без семестриално такси.

Да беше! Обаче аз завърших моето през 2006-та година и съм си платил само един семестър - последния.
Когато го запичнах 96-та и прекъснах 2000-та година - не съм дал и една стотинка, защото беше държавна поръчка. През 2006-та година нямаше как и си платих последния семестър. Така, че това нещо на мен не ми го е дал соца.
Quote
- Образованието е било по качествено от сегашното като цяло. Били сме на 10 място по образование в света.

Пак беше пълно с хора, които нищо не разбират и зубреха. Стимула беше: Учи за да не бачкаш! И ние учехме за
да не работим.

Quote
- Можело е да вземеш кредит от банката при много по-добри условия.
Кво? Къв кредит? То имаше само ДСК. Там кредити даваха. За жилища. Ама за да вземеш жилище ти трябват връзки. И да си самотен родител.
Прочети това за закуските дето не можех да си ги купя. Майка беше новодомка - и имаше кредит от ДСК. И аз нямах пари за закуски. Като влязахме в апартамента - отначало спях на детското си легло. Бях иначе на 8. Майка спеше на земята на дюшек. Докато вземе заплата за да си купи легло. Имахме и печка Раховец. Имахме обаче автоматична пералня Перла 04 Вариант. Ама вечно се повреждаше.  И вечно се переше на ръка. Накрая майка я продаде. Имахме също така и черно-бял ТВ "Мизия" и Юность.
След няколко месеца имахме две легла и двамата. Обаче се налагаше да дава едната стая на ученици от техникума под наем - за да може да си купим леглата.

Много беше яко няма що!
Да не мислиш, че майка ми е работила миячка на улици? Мне! Имаше престижна работа - счетоводител в управлението на Мини "Маришки басейн"!

Quote
- По ниска престъпност.

Ниска беше в сравнение със сега. Тук-таме някое убийстово , за което се споменаваче от ухо на ухо. Но иначе всички крадяха от работа! Имам предвид всички хора. Маосово се крадеше, ако имаше какво да се открадне. Както ти казах майка ми беше счетоводителка и имаше само хартия.

Quote
- По-добре уредени паркове. Някога в парк Аязмото е имало сърни и благодарение на "демокрацията" вече няма.

Е онзи ден видях около нас в гората две лисици да се гонят. Преди 1-2 месеца - сърна! Сигурно демокрацията не е дошла тук още.

Quote
- В цялата страна на всякъде цените по магазините са били еднакви.

Еднакви бяха. Затова трябваше да се ходи в София на покупки. Примерно в ЦУМ. Към края на кпмунизма нямаше и в ЦУМ и роднините ми от София тръгнаха към Димитровград на покупки от пазара.

11
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: Yesterday at 22:13:15 »
Е разбира се, че има желание да се направи. Ще има и пари. Новия период почва догодина. Проблемът е,  да не стане като с БРТ и др. Като погледнем реално 2007-2013 беше много по-силна бюджетна рамка за Варна от 2014-2020. Ако няма такъв мегспроект от 2021ва ще паднат навярно още парите.
Проблемът според мен е именно наличието на пари. Ще се подходи мегаломански и ирационално.
Иначе както се знае аз съм бил фен от години за скоростен трамвай във Варна.

12
Разни / Re: Детството
« on: Yesterday at 22:10:14 »
Само ще напомня, че темата е за спомени от детството, а на разните мения в стил "соц срещу сега", мястото им е в темата "Политика".

Да, там ще му отговоря, защото ако беше прочел линка от книгата щеше да си вид е отговорите.
Разсъжденията му са от типа - били ли сме роби или не през турско време особено след като Султана пише Конституция.
Всяка липса на Свобода,Справедливост, Състрадателност и други човешки качества във всяко нещо на тоя свят го прави Ужасно.  Анлъш-вериша в хубав, ама не е смисъла на света.

Това е философски отговор по принцип. Утре отговоря подробно в онази тема.

Но ми хрумна една аналогия на онова мнение.

Да си представим, че аз съм проститутка и колегата ikarus  ми казвс: Не може след като право секс по 10 пъти дневно да твърдиш, че не си обичана.  Сигурно си обичана ама не си го разбрала. Била си разстроена и разсеяна. Колко е прекрасно да те целува някой, да му предизвикваш такива силни удоволствия!

Ами това е... което изпитвам пък ще го обяснявам утре като имам клавиатура, че съм с таблет сега.

13
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: Yesterday at 21:56:45 »
Конфликта между Армения и Азербайджан го имаше още през 80те години по времето на СССР. Още тогава се водеше война между двете съветски републики. Разбира се в НРБ се мълчеше. Темата я имаше само в Западните медии - радио Дойче веле, Свободна Европа, ББС и т. н.
Това беше темата, от която бях на 100% сигурен, че соца е фалшив.  Имаше война в СССР между две републики и се криеше от хората и учениците.
Но тази ескалация от днес и то с убити е изненада.

14
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: Yesterday at 10:22:41 »
Ама с еврпари де! Нали така се почна! Борисов в джипката дума на Импортних: Европа иска градска железница в Бургас или Варна....
И сега ще се усвоява. . .
Послекво ще ставане знам,ккато се има предвид,  че няма един нов подлеза.
Според мен могат да го пуснат в експлоатация някак си с чужди партии  и после ще го фалират с некадърност, кражби и т.н.

15
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 26.09.2020, 18:27:56 »
Специално, защото това е транспортен форум исках да  покажа "логиката" на ГЕРБ и на Простата Кърджалийска Поцинкована кофа, която е сътворила публично днес.


https://frognews.bg/novini/karaiancheva-iztsepi-nov-biser-patuvat-magistralite-borisov-hodi-pesha.html

Quote
Караянчева защити званието ПКП: Пътуват по магистралите на Борисов, хОди пеша!

Л:огиката на тази проста поцинкована кофа е, че щом не харесваш ГЕРБ да не позлваш магистралите и метрото щото са ги построили те!!!!

Много ми е интересно само дали да не си приберем нейните заплати щото са с наши пари на тая логика и нейниоте коли!
Ей за едно нещо е прав Борисов, шапка му свалям - много е проста кърджалийска кофа!
Ще кажа само две неща:
Да идва Софиянски и Костов и да разкачат от МС Сердика до Сливница щото са построени от тях, Нинова да разкача "Тракия" от Стара Загора до София. Хемус - почти няма какво да се разкача.


Г. ГЕОРГИЕВ от Боец: https://m.fakti.bg/mnenia/513958-karaancheva-ne-e-nujno-vseki-den-da-dokazvash-che-si-

16
Разни / Re: Коронавирус
« on: 26.09.2020, 18:23:07 »
Много "обичам", когато няккави хора говорят разни неща, ама те са на 1/2 верни, на 1/2 абсолютно неверни. Страхотни манипулации се получават така!

Quote
Posted by: hitar_potter
« on: Today at 18:03:44 »
GDPR ги задължава да ползват тези данни само за тази цел просто. И също така да ги пазят прилежно против неоторизиран достъп. Нали няма да каже някой сега, че личния ти лекар примерно не може да ти запише името?

Това, което казваш е абсолютно вярно, НО случая с личния лекар е съвсем друг - GDPR касае всички случаи за събиране на лични данни, които са ЕГН(или идентификатор), три имена, лични емейли, местоположение, снимки и т.н., за които ЛИПСВА ЗАКОНОВО ОСНОВАНИЕ са тяхното събиране. Т.е. личния лекар попада в обхвата на съответните здравни закони, при работодателя - трудови закони и т.н.
Едва ли в Австия са приели добавка в закона за здравето им, където да регламентират, че някой трябва да събира лични данни за да яде.
Основен принцип в GDPR е, че ЛИЦЕТО трябва ИЗРИЧНО, ЯВНО и СОБСТВЕНОРЪЧНО да даде съгласието си за да му бъдат събрани, както и да има възможност след като ги е дали да си оттегли съгласието и те да бъдат заличени.
Особено стриктен е GDPR, когато личните данни се обработват с цел получаване на информация за лицето, която може да му определи профил. Здравната информация е такава, защото служи за съставяне на здравен профил. Т.е. влизаме в хипотезата, че това нещо е несъвместимо или с GDPR или с други правила на ЕС (ако е приет такъв закон).
И доказателство за това е, че биха могли да ти поискат лични данни дори за да идеш в парка на добре познат принцип. Т.е. дори това да е законно в Австрия то то е несъвместимо с ЕС и ще падне.

17
Разни / Re: Коронавирус
« on: 26.09.2020, 12:08:54 »
А е вие в Австрия за GDPR чува ли ли сте?   Какви имена, какви 5 лв в ресторант? Това е варварско потъпкване на защитата на лични данни! Щото те и ще те снимат с камери и ще си дадеш името. Щом ще те търсят значи и идентификатор ще ти вземат. Това плаче за глобичка на страната!
Забрави и за благородните мотиви щото с обещание за подарък може и ДНК проба да ти вземат.

18
Разни / Re: Коронавирус
« on: 26.09.2020, 00:07:46 »
Не знам може или не може, защото все пак има мутации и може нещо да се отклонят от правата посока да свикват с хората и да стават безвредни.
Мен ме притеснява, че много се ослади тая работа и ще се ползва това ноу-хао и за други случаи, вируси и пр.

Но ако има някой, който е направил максималното да не ми пука на черупката, то това е Борисов и Мутафчийски!
Ако ги нямаше тях все някой щеше да ме залъже, че мисли за здравето ми - напр Кантарджиев.
Днес на МС ГМ Димитров слизам от влака от последния вагон и тръгвам към изхода, който е близо и си махам маската веднага и с кеф поемам чист въздух още долу и гледам за беля ченге, което кой знае кво прави на перона. Че и с маска. Викам лелее тоя ся ще ме глоби задето поех 10 глътки свеж въздух и то по инстинкт. Обикновено си махам маската като наближа въздуха отвън, обаче тоя път ми дойде отвътре да го разкарам тоя парцал.
Тааа... оня ме видя как си махам маската и я държа в ръката и ми прави физиономия, че бъркам дето го правя туй и ми сочи с очи пред мен. И гледам върви полицайка. Викам си лелее с тия мои инстинкти за въздух ще се самопрецакам все едно съм престъпник. Таман измислих, че ако ми се случи пак трябва да почна да сканирам нещо политическо, че да не ме бастисат 300 лв за тоя дето духа.

19
Ако бяха изградили и някое смислено ново тролейбусно трасе щеше наистина да е супер!

20
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 25.09.2020, 18:16:33 »
Ако ще ходи във Владиславо, Младост, автогара, център, Почивка и е с мащабите на 3та линия като влакове-бива. Тези глупост за летище и курорти са блато, от което няма измъкване. Ще трупат загуби. Там би свършила работа и тролейбусна мрежа, но и това му е много щото няма да се ползва целогодишно ефективно. Като гледам пътникопотока след МС ИЕЦ как пада в София за Дружба и Терминал ми е ясно за Варна.

Pages: [1] 2 3 ... 173