Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mammoth

Pages: [1] 2 3 ... 159
1
138 си е на “Градски транспорт”.

2
Значи тези които за дата на бракуване на стари морги които са си изпяли времето отдавна, не слагаме знака за безкрайност, не сме любители. Е айде малко по-сериозно...

Колкото до снимките, отдавна не ми е оставало време...

3
2698 - отвратително каране, придружено с газ до ламарината и после спирачка на същия принцип. На всичкото отгоре на електронната табела беше зададено 535 и нито може да разбереш на къде отива тролея нито нищо.

4
Варна / Re: Mercedes-Benz O345/G
« on: 08.10.2020, 20:11:02 »
За да им държат ламарините на едно място, че да не вземат да се разпаднат. :help:

5
Чрансфър хиър цулайн трее (дърво?), Овча Купел - Хаджи Димитър.  :help:

6
Варна / Re: Solaris Urbino 18
« on: 04.10.2020, 18:57:26 »
И коментираш мнение от края на миналата година?

7
Само като прочетох ПИК, ми стана лошо. Да не говорим, че има и тема за проекти за метро във Варна. Темата е за ключ.

8
Варна / Mercedes-Benz O345/G
« on: 28.09.2020, 01:46:08 »
Скоростите му отдавна са зле, явно чакат съвсем да се скапе и да го спрат завинаги. Дори след основния ремонт през 2017 не ги бяха пипнали, единствено само двигателя беше правен.

9
Варна / Re: Mercedes-Benz Citaro / Citaro G
« on: 26.09.2020, 20:31:14 »
Ще е интересно от 1-ви нататък. :)

10
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« on: 25.09.2020, 00:18:25 »
След инцидента през 2003 (мисля?), ученическите автобуси се проверяват изключително стриктно.

11
Васко, ти в метростанциите ли живееш, че да ти е проблем, че има крива фуга или нещо подобно... Да, в личната ти баня може да изказваш претенции, но за обществено място да ходиш с линийка да мериш фугите е меко казано скандално...

Въпреки всичко няма да пропусна, че метростанция Орлов мост прилича точно на баня, само душовете и закачалките за кърпите липсват. :help:

Станциите от МД 3 са с прекалено много цветове и някакви украшения, единсветно тази на Александров болница е хубава. Съвсем спокойно бих ги нарекъл цигания. А отностно старите станции от МД 1, те са най - добрите. Не са толкова шарени, с дълги перони са, широки са и са с дървени траверси, което на мен ми е любомо заради специфичната миризма. :)
А, прекрасни, най-вече Вардар. С тия червени плочки прилича на някой евтин бардак (да ме извиняват модераторите).

12
Варна / Re: Mercedes-Benz O405/N(2)/NK2/G/GN(2)
« on: 21.09.2020, 22:36:29 »
Различни са им настройките на скоростите, за това и звучат различно.

13
И аз го видях като се прибирах, пълен потрес. Сложено е там нещо колкото да се отчете, че е направено и има нещо сложено.  :help:

14
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 29.08.2020, 15:18:16 »
Изкарах 3 дни във Варна, така че няма как да не споделя впечатленията си от градския транспорт в родния ми град.

Пиша в тази тема защото обобщавам всичко, от колкото да разделям по модели.

За маршрутните промени:
Това с 409 е голяма простотия, едната фирма минава от едикъде си, другата от другаде. Едва ли не пътниците трябва да се съобразяват с превозвача, а не превозвача с пътниците. :help:
86 въпреки върнатите стари разписания на тролеите не се движи, не знам поради каква причина, но тази линия стана като халеевата комета и само за отбиване на номера. Ту се спира, ту се пуска отново, не знам.
48 е спряна също, не че от нея имаше особен смисъл освен за пробег и харчене на гориво. :help:

Относно автобусите:
Масова част от старите Солариси са започнали да приличат на обори, още като живеех във Варна бяха започнали да им се появяват някакви планки на пода над предния мост. В почти всички от модела ги имат - причина не знам. Отзад капаците на двигателите не са затворени като хората и особено метановите някои от тях вият като глутница вълци на пълнолуние.
Мерцедесите си вървят, всичко си е както преди - има и обори има и хубави от тях, зависи от шофьорите.

Билетната система си работи, но чувството сърдита кондукторка да те гледа на кръв докато си взимаш билет от машината, а не от нея, не е особено приятно.

От всичко ме издразниха най-много маршрутните промени, но както винаги съм казвал проблема не е в ДАП-а, а в общината която само лае и нищо не прави, бие се в гърдите колко са добри и как града се развива, пък той всъщност е на никъде.

Дано след следващите 8 месеца в които ме няма тук поне да има някаква положителна промяна, ама едва ли...

15
Варна / Re: Mercedes-Benz O345/G
« on: 20.07.2020, 22:54:34 »
Минавали са основен ремонт, някой от тях и по два.

16
Варна / Re: Mercedes-Benz O345/G
« on: 20.07.2020, 12:45:17 »
Имайте предвид, че тези автобуси карат на доизживяване и при следваща доставка която се очертава да е скоро, ще бъдат бракувани.

17
Не, в кодовете има и отделни дестинации “Аспарухово” и т.н при съкращение на маршрута. Шофьора вместо да въведе дестинация 012 е въвел 9ХХ от специалните кодове.

Табелите на ТЕДОМ-ите съм ги правил аз преди 2 години, до момента никой друг не ги е разбутвал. Мисля, че се получиха доста сполучливо, дори на ръководството на ДАП-а тогава много им хареса. :)

18
Преди седмица беше пусната обществената поръчка за купуването на 60 електрически автобуса (40 соло и 20 съчленени) както и изграждане на зарядни станции към тях. Документацията може да се намери на сайта на "Градски транспорт" Варна - ЕАД.

Предлагам в тази тема да се коментира бъдещата доставка и развитие на обществената поръчка. :)

19
1650 с изпаднало колело на задния мост! Трети тролей... започна да им става навик! Чудесни тролеи, евала Соларис, евала Шкода  :fan:  :fan:
Някой не си е прочел урока, ма плюе тъй да има. Какво общо има Шкода пък, та то само електрооборудването е тяхно? :help: Проблема е нито в Соларис, нито в Шкода, а в некадърната поддръжка по депата.

20
а аз в онази умряла тема дори не влизам.
Аз не обиждам и не наливам, както се вижда.
Я пак?  :help:

Pages: [1] 2 3 ... 159