Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - JloKyM

Pages: [1] 2 3 ... 50
1
По всички станции табелите ще бъдат обновени, за да отразяват новта ситуация, която е че най-сетне ще се въведе обърнатото към пътниците означаване на линии, а не на диаметри (техническото означаване).

Имам и друга добра новина - всички записи на английски език ще бъдат направени от native speaker

2
Трамваи / Re: PESA Swing 122NaSF/120Na (2301-2338)
« on: 05.07.2019, 10:48:50 »
Хаха, значи все пак четат тук троловете от Спаси София, това е добре.

fanfan ги чете тия неща като СО - както му изнася. От 25 (-2) трамвая, на линия излизат в делничен ден 19, а в празничен - 8. Това е. Другите си почиват в депото, докато хората се потят или мръзнат (в зависимост от сезона) по другите трамваи.

И между другото, поръчките за трамваите, тролеите и техните части се правят точно от Столичен електротранспорт и точно Ганчев ги разписва. Ако искат да заложат на качеството като критерии с по-голяма тежест, могат да го направят.

Това е нуждата в момента според разписанията, а не означава че 6 трамвая са потрошени и оставени да гният. Мисля че ти е ясно, че никога, за никой подвижен състав от който и да е модел не е наличен 100% от времето. Това е което ти и аз разбираме, а Спаси София или не го разбират, или го представят на неразбиращите като сензация и вадят евтини дивиденти пред медиите. На това му се вика манипулация. Когато се опитват да го припишат и персонално на някой, от който това даже не зависи си е клевета.

Отностно Ганчев - Ганчев разписва това, което му казва закона. Ако искате Бомбардие ще трябва да се промени ЗОП. Нека Спаси София да се явят на избори, да пратят депутати в Народното събрание и да променят ЗОП, щом толкова разбират. Много ми е интересно колко гласа ще съберат обаче, на последното им събиране едвам бяха успели да съберат 50 човека.

"Тролът" от Спаси София е член на този форум от създаването му, така че недей много да се правиш на интересен...

3
Трамваи / Re: PESA Swing 122NaSF/120Na (2301-2338)
« on: 04.07.2019, 18:36:15 »
Еми точно това не е вярно, че са спрени 6 от повече от година. Затова и написах и пак ще повторя че става въпрос за манипулация от страна на тази групировка Спаси София. Има проблем с един трамвай, който явно се дължи на някаква необяснима организационна пречка от страна на производителя да го отремонтира. Това не оправдава по никакъв начин започване на съдебни дела с производителя, и още по-малко оправдава искане на оставки от ръководството на експлоатационното дружество.
Абе, трол такъв, къде сме писали ние, че 6 трамвая са спрени??? Къде?

4
Твоето става малко като Мирча Кришан и краставиците. За каквото и да говориш, разговорът неизменно се обръща към Спаси София и тяхната некадърност и некомпетентност.

Не, всичко тръгна от това изключително нагло изречение на "спасителя":

Вместо това, той реши  че всичко знае и всичко може сам. Еми, в такъв случай - нека бъде обвиняем сега и да си носи последствията.

Не аз съм го писал, нали?

Както беше отбелязано, не пропускаш да споменеш Спаси София във всеки твой пост - дали би могъл да се идентифицираш и покажеш, тъй като за разлика от теб, ние не сме анонимници, пишещи в интернет форум. Някак си, общуването ще бъде по-равностойно тогава.

5
Дирекция контрол на средствата от ЕС не повдига обвинения.
Ако бъде наложена корекция - ако. Ако не бъде един от основните мотиви на обвинението отпада, няма финансова загуба.
Не, не "мразя" Спаси София. Омразата по-скоро е присъща на тяхната организация. В момента вместо да остави органите да си свършат работата главното действащо лице на тази организация, ако изобщо може да бъде наречена така пише постове в стил: "ние му казахме да ни слуша, той не ни слушаше и сега ще бъде наказан" и доволно потрива ръце. След всичката мизерия около Спаси София това е ново дъно.
Да, да добре  :laugh: :laugh:

6
След като вчера му е предявено обвинение според теб какъв е ! Въпросът е риторичен.

Значи вече е предявено обвинение? И по кой член е предявеното обвинение? Щом нещата са тръгнали очаквам скоро да има развръзка, да видим "гражданските" какво ще кажат после. Те ще бъдат заети сигурно да клатят следващия зам. кмет.
Ние, драги, подадохме сигнал заради съмнение за нарушения на ЗОП. Очевидно прокуратурата и дирекция контрол на средствата от ЕС са установили достатъчно доказателства, за да повдигнат обвинение. Това, което ти не разбираш е, че при разследването на случая сме се консултирали с юристи, специалисти по обществени поръчки, а не сме си изсмукали аргументи от пръстите.
Също така, нямам търпение да разбера каква ще ти е реакцията, когато бъде наложена финансова корекция и загубим част от еврофинансирането...

7
Имаше един, който имаше желание и те го изгониха.
Ха-ха-ха...щеше да е смешно, ако не беше трагично....
Със сигурност имаше желание, какво се случи след като стана зам. кмет е друг въпрос, на който само той може да отговори. Със сигурност не е бил наясно какво точно го очаква там и до колко ще има власт да взима решения и до къде трябва да се съобразява с други интереси. А и системата полага много повече усилия да накара всички да бъдат послушни и да вървят по течението, отколкото да върши работа.
Така е, само че Евгени предпочете всички да са срещу него, въпреки че гражданските организации многократно публично и лично заявихме, че сме готови на всякаква помощ. Лично аз съм му го казвал 4-5 пъти, един от които пред Фандъкова. Вместо това, той реши  че всичко знае и всичко може сам. Еми, в такъв случай - нека бъде обвиняем сега и да си носи последствията.

8
Имаше един, който имаше желание и те го изгониха.
Ха-ха-ха...щеше да е смешно, ако не беше трагично....

9
Но фактите са си факти - чл. 116 изрично забранява това, което администрацията на СО и т.нар. "Експертен съвет" е сътворил.

Да, и чл. 112 изрично го разрешава. Сега въпросът е кой член следва да се приложи и кой има по-голяма тежест. И кой би трябвало да го реши това.
Пълни глупости, в чл. 112 изрично е написано: Промени в проекта на договор се допускат по изключение,когато е изпълнено условието по чл. 116, ал. 1, т. 5 и са наложени от обстоятелства, настъпили по време или след провеждане на процедурата.

Така, че във всички случаи трябва съобразяване с чл. 116, а ал. 1, т.5 казва, че промени са допустими само, когато НЕ са съществени.

10
Ето на какво се натъкнах случайно на гара Горна Баня. Това е прословутата подложка на Pandrol, която вероятно очаква някой експерт да я пипне и да и се намери място и на нея.
Можеш ли да отидеш пак и да снимаш датите на пакинг листовете?

11
Пандрол говорят пълни глупости, защото те не са участник в търга, че да говорят за нарушена конкуренция. Освен това по информация Едилон Седра също имат подложки, под 5 кг/м2.
СО мълчат и са пуснали фирмата да отклони вниманието от нарушенията на ЗОП към подложките, при положение, че в нашето разследване ясно сме казали, че изводите си базираме на становищата на проектанта, които са официални документи.

12
Единственото, което твърдим убедено е, че не е спазен чл. 116 от ЗОП и има ясни процедури какво се случва ако има съществено изменение на поръчката.
Ще заведете ли дело за клевета срещу Капитал, който твърди, че и други неща сте казали?
Как ще коментирате изказването на представители на ПСТ , че нямат претенции , че са отстранени, тъй като е имало основателна причина?
Цитирай ми, моля, какво са написали от Капитал.
ПСТ нямат основание да жалят, защото са се явили с материал, който не отговаря на изискванията. А постфактум, когато Джи Пи Груп използва същия, вече нямат правно основание за това.
А иначе моето лично мнение е, че просто си разпределиха поръчките - Зона 2, зона 4 и Трейс за всички текущи ремонти.

13
Беше Спаси София , вече не е!
Защо сега ровят, когато са положени вече 80% от релсите?
Защото получихме сигнала късно и защото имаше огромни обеми документация, които трябваше да се прочетат, за да видим има или не и къде са нарушенията.
По отношение на материалите, Спаси София изрично не коментираше дали материалите са качествени или не, а подходящи или не, като сме базирали твърдението на приложените становища на проектанти - това не е личното мнение на Спаси София. Единственото, което твърдим убедено е, че не е спазен чл. 116 от ЗОП и има ясни процедури какво се случва ако има съществено изменение на поръчката.

14
Хора без работа. Понеже затихнаха , като лека пролетна буря се чудят от кой геран да извадят вода.Добре, че има журналисти, които да им се връзват. Миналата сутрин някаква по БТВ подскачаше като джинка. Жалко подобие на Светлозара Тадаръкова и Маргарита Михнева. Просташко е да прекъсваш на всеки 30 секунди събеседника си и да задаваш един и същ въпрос настъпателно.
Тоест смяташ, че не е проблем, че ЗОП най-вероятно е нарушен?
Наистина съм изумен, че точно в този форум има толкова големи громители на Спаси София. При положение, че няма друга толкова активна организация, която със зъби и нокти да промотира градския транспорт, особено релсовия. Вместо тук да е най-голямата подкрепа, само критики. Наистина не разбирам.

15
От друга страна дори тук, в този форум, има хора, които крадат от превозните средства "за спомен", така че няма защо да се чудим, че някакви диваци или хлапетии също го правят. Но това не оправдава СА или СЕ.

16
Точно днес заедно с екипа на Repcho имаме среща, за да обсъждаме проекта за Патриарха. Разбира се, БУС лента не е предвидена за сметка на паркиране и велоалеи...

17
Искам само да добавя, че запазването на трамвайното трасе може да позволи в бъдеще, когато имаме адекватни хора начело на София да се мисли за трасе продължаващо по Бяла Черква, П.Ю.Тодоров, Ибсен и връзка с бъдещето кръгово трасе по Каблешков.

18
Вчера контрольор отказа да ме таксува както и доста други хора, защото имаме абонаментни карти и цитирам "Аз съм твърдо против, щом имате карта за всички линии да плащате за билет" :help: :help:

Моля ви, както и viktorlc помоли, когато има такъв проблем да записвате номера на автобуса или поне да давате часът и линията, по която се е случило. Няма как да се реагира, ако тази информация липсва, а мисля че всички искаме НГТ да успее.

19
Точно. Тия трамвайни навиячи тука отказват да разберат, че няма смисъл от дубъл, а да се пренасочат транспортни линии (най-общо казано) към места, където действително има проблем, а не романтиката на трама, че н-години минавал под прозореца на някой и харесвал да му скърца...

Уважавам свободата на словото, но мнения като това нямат място във форум на любители на градския транспорт.

20
На среща с Фандъкова преди 2 седмици, тя каза, че няма да допусне изместване на трамвайното трасе откъм училището, защото така само се изнася проблема.

Pages: [1] 2 3 ... 50