Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - София 70

Pages: [1] 2 3 ... 397
1
 Както и голяма част от транспортно неуредения Орландовци.

2
Аз бях ватмана на 3016 . Някои участници тук знаят това , споделям го за да се осведомят и другите.
BDZ43R ,Капакът беше се открехнал . Пръсках точно в отделението на двигателя .Огънят за момент изгасна , но после пак се разгоря. Имено за това се качих в трамвая и го изтеглих назад. След като дойде пожарната , тя гаси колата поне 7-8 минути . Нямам претенции, че съм боравил правилно , но имам претенции, че бях единствения , който предприе действия . Таксиджията излезе от колата , едва след като започнах да гася , държейки таблет в ръце . Единственото действие от негова страна беше да се отдалечи от колата .
А аз неразумно рискувах живота си, защото ако беше се взривила тази кола , нямаше да празнувам рожденият си ден а щях да ... Не пожелавам на никой да преживее такова нещо - на метър от теб да гори кола с газова уредба.  Хайде да приключа, че...

3
А ти защо си мислиш, че като не си внесе вноската тази карта ще  е активна? Както е гражданската - на 4 вноски, но активна до вноската.

4
С оптимизиране на разписанията, преспокойно и сегашното едноколовозно трасе може да се използва за S-ка

Колко минути трябват за обръщане на Т8М-503?
3 , че има и по-бавни ватмани.

5
Аз искам да питам, тъй като, знаете, не съм шофьор. Няма ли обучение, в което да се указва на шофьорите при катастрофа, преди да напусне автомобилът да дръпне ръчната спирачка.

Ами тъжно ми е. Голям мъж без трезви разсъждения.
При ПТП водача е в ШОК, и като е в шок, дали пък има трезви мисли в главата ?
Мислете бре хора.
И ватманът е преживял същото ,но все пак се е опитал да направи нещо , докато таксиджията - абсолютно нищо . Единствено е излезнал от колата с таблет в ръка.

6
Според мен много добра реакция на ватмана да върне трамвая. Ако не го беше направил 3016 сега можеше да е сериозно обгорял. Чак да е "запратил" горящата кола към пешеходци е силно преувеличено.

7
Да , вепоятно така е било, щом казваш - видял си го . Но знаеш ли , кое е най-тъжното - че докато дойде пожарната единствено само ватмана прави опит да изгаси огъня . Да , действал е неразумно, когато е върнал трамвая назад , защото не епреценил , че може и таксито да тръгне с трамвая , но освен ватмана никой друг не предприе действия . Шофьорът на таксито просто стоеше и гледаше , заедно с още една тумба сеирджии.
Съмнява ме, че някой в района , дори и някоя бабка , която е вървала по тротоара не са успяли да видят катастрофата и пожара . Аз бих стоял далеч от местото и го направих , макар , че за известно време бях и съвсем близо. В някои ситуации човек действа инстинктивно .

Ето тук ще цитирам един стих от Михаил Белчев  - той ще е актуален за случая -

"Съдете ме единствено накрая
след всички доказателства събрани!
За нищо няма да се оправдая
и в себе си невинен ще остана..."

8
Нека да внеса малко яснота.
Като за начало - Благо, Влади няма възглед за такова предимство. Той просто го е написал като мисъл на самият таксиджия.
Сега - по същество - Трамавят се движи с около 17 км , навлиза в кривата . Отсреща идва таксито , движещо се с около 30 км.ч. Таксито е само в двете ленти , посока Кошарите.На пешеходната пътека няма пешеходци . Часът е 10.25 , движението не е натоварено . Ватманът вижда, че водачът на таксито не намалява , спира , като закопчава педала , но не натиска за постоянно бутона на МРС , а го почуква - както АВС . То в крива МРС не е много ефективно , но това са рефлекси. Таксито се удря в трамвая и на секундата се възпламенява. Ватманът отваря вратите , казва на пътниците веднага да слизат - има 3 -ма или 4-ма пътника . Те слизат бързо. Ватманът взема пожарогасителя и се опитва да изгаси огъня . Свършвайки прахът в пожарогасителя и нестихващия огън , ватмана решава да върне трамвая назад . Връща от задния пулт , като не разбира , че влачи и таксито с трамвая. Таксито продължава да гори . Ватманът премества трамвая на спирката , но трамвая продължава да гори . Отива до предния трамвай , който е непосредствено преди изходящата стрелка на кръга , взема пожарогасителя , започва да гаси горящия 3016 . През това време идва пожарната и започва да гаси таксито . Около 7-8 минути продължава гасенето на таксито. 3016 е закаран на собствен ход до депо Банишора , без проблеми . Повредите са - изгорели мигач и габарит , изкривен капак на електрическата глава на автосцепката, счупено странично малко стъкло - от топлината , счупен фар , изгорял кабел на огредалото . Огледалото също е повредено и обгоряло. Странична чистачка - изгоряло перо . Състоянието на автосцепката ще се проверява в депото . Това са видимите констатации.След старателно почистване , ще се пробва електрически и механично.

Ето и видеото -

9
И една от мен ;) Правих я преди много години от една малка снимка от книгата "От велосипеда до метрото".

10
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6 (659-686)
« on: 19.09.2020, 21:12:09 »
Не си цитиран ти .

11
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6 (659-686)
« on: 19.09.2020, 20:19:53 »
Колелата на средната секция са там. И на линия съм виждал трамвай със свалени капаци, не мисля, че е голям проблем.
капаците се свалят само при повреда - задържане на спирачките на средната секция . Трамваят се прибира в депо - без пътници.

12
Трамваи / Re: Schindler Waggon AG Be 4/6 (659-686)
« on: 19.09.2020, 20:19:01 »
Радвам се да видя нещо да мине през колелото на гара Север.
Всеки  делничен ден минават по два трамвая на проби.

13
То няма нужда да е говорено и да се предъвква. В тая смрад малко тревичка не е е излишна.

14
Мненията на Ваз 2106 са достоверни . Останалото е предположения и приказки от ватманската стая .

15
Изтрити теми / Re: recycle bin
« on: 16.09.2020, 21:22:58 »
Да , написано е БЕШЕ  а ти питаш - ще бъде ли?

16
Изтрити теми / Re: recycle bin
« on: 16.09.2020, 21:17:36 »
Минало време се използва , когато действието е минало.Не помня в кой клас се учи , но ти,Дани определено трябва да си спомняш.

17
За Коледа може и да пуснат движението...

18
Трамваи / Re: Т6М-700/М (701-729, 801-863)
« on: 13.09.2020, 19:29:09 »
714

19
Мисля че това е 107. Много хубава снимка :)
Нямам спомен 107 да е бил в Банишора. По-скоро 767.

20
Нищо не съм изпращал, дращя си тука само. Спокойно си паркирайте по джобовете "за пет минути", засичайте, псувайте и намирате маана на градския  :P
Ами то тук си стана драскалница .
Нямах предвид съдържанието а начина по който е написана.
Да , тук е форум , но определено не е  Recycle bin.
Това , което си написал - като словоред - единствено Молба е правилно.
Иначе като замисъл е ок .

Pages: [1] 2 3 ... 397