Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - blagun

Pages: [1] 2 3
1
Схема на колелото на тройката може да се види на някоя карта отпреди 1988.. Ето тук има такива: http://www.pbase.com/ngruev/mapsofsofia. Трамваят захождаше оттам, където е южното платно на Данаил Николаев преди светофара с Мадрид, изходът беше откъм ул. Богдан. Както вече посочих, снимки евентуално могат да се намерят в старите вестници в Народната библиотека. Естествено, през 1989 те нямаха електронни издания, трябва да отидеш на място.

2
Изтрити теми / Re: Ретро снимки
« on: 14.05.2018, 06:18:02 »
50-те??????????????????

3
bahner си каза какво трябва да се направи, ама вие си продължавате с неизживяно юношество, където МПС-тата се блъскат като на Лунапарк. Където няма ограничители, трябва да има релефни елементи, обособяващи сервитута на трамвая - метални топки са най-добре, че релефните осеви линии ще ги отнесат снегорините. Тези топки трябва да са задължителен атрибут най-вече на спирки и завои.
Някога, когато по ТМ3, 4 и 10 ходеха дълги София 70, "облизвания" на коли със задница на трамвай на Левски/Дондуков си бяха ежедневие. Въпреки че още от шофьорските курсове се набива на курсистите или да стоят далеч от трамвая, или да стъпят на трамвайното трасе, все има неразбрали. Даже и трамваят да може да мине със затворени врати, плътно минаване или спиране покрай него на спирки е недопустимо - даже и да не се отваря навън вратата, от нея ще има слизащи и качващи се пътници, които няма да могат да го направят.

5
Еми значи няма как да стане, как искаш да синхронизираш еднакъв брой коли по двете линии, ако от Македония до последната спирка на едната са 20 мин, а до другата 12? Трябват ти два маршрута по 12 минути или кратно на 12, пак от разписанията от Алабин до Надлез Надежда са 12 минути.
Никола Петков-Македония е обща за двете линии, т.е. Княжево-Журналист=Никола Петков-Орландовци. Какво неясно има тук? Хайде малко повече мисъл, отколкото клавиатура.
НП-Кн-НП=12 минути. Ако приемем равни почивки по 6 минути на НП и Кн, имаме стъпка 6 или 12 минути на всяка от линиите.

6
Пазят сили за пускането на Линия 3  :devil: Без тях преходът между Линия 1 и 3 би бил - 9 дни път с камили.

10
Като поодлежи, втаса тестото, някой "тома неверни" да премести поста където му е мястото.

Схеми на предложените корекции в системата за масов градски транспорт, съобразена с новите отсечки от метрото.
В "Маршрутни промени" се публикуват само влезлите в сила промени. Както го беше написал вчера, изглеждаше като гаражна клюка. Подробната добавка не е от вчера и май някъде в темите даже имаше схеми, но не ми се търси в момента.

12
Странно и на мен ми се вижда, да се влагат пари в нещо което прилича на декор

Те и на купонджийската ул.Скадарлия са изрисували декор на старата бирена фабрика:


13
Абе това за 12-ките е малко мит, в повечето случаи изчакват и се разбират с 18-ките и 10-ките и най-често те(12) минават първи.
Абе не е така почти никога  не чакат. Вече и 18 не го имат за нещо.
Обсъжда се сигнализацията при Журналист. В този контекст постингът е оффтопик предвид настоящия маршрут на ТМ18 и ще бъде изтрит.

14
Точно. Отпадат 6 коли от ТМ10 и 2 коли от ТМ18, които отиват на 8. В крайна сметка шестте коли по ТМ10 ги няма, откъдето се икономисва пробрег. Едва ли ще орежат 6 коли от 18, за да е по-малък пробегът при тяхното предложение.
ТМ10 може да има в момента 16 трамваи, но няма 16 състава. Като си разцепил 6-те двойки и си оставил 10 (=4+6) единични, не си икономисал никакъв пробег. Как да ти го обясним по-лесно: Брой ватманите, умножени по дължината на маршрута и по броя курсове, и получаваш пробега по транспортна задача. Няма значение, дали ватманът кара единично, двойно ЧКД или 8-осен Дюваг.

15
Изтрити теми / Re: Контрольорите
« on: 14.10.2013, 13:22:27 »


     

      Миналата седмица пътувах в Тб № 1, качиха се двама контрольори мъж и жена. Пред мен към средата на Тб пътуваше човек на средна възраст с явно по скромни финансови възмоности и по неглиже дрехи, от другата страна на седалките седяха 2 циганки на метър от мене от които се носеше отвратителна смрад на някакъв долнопробен парфюм, та се наложи да се преместя по назад, че направо не се траеше. Контрольорката, доста злобничка, подмина циганките все едно въобще ги нямаше, и се насочи към човека като започна да го обижда и му се заканва - "Слизаи, бе клошар!".
    Забележете, човека дори имаше билет!

     Факт е , че ако имаше проблем, това не беше този човек, аз минах покраи него и тои не миришеше.

   Самата наредба е безумна и приложението и  невъзможно, основаващо се на напълно субективна преценка. Потърпевши  и тероризирани ще бъдат уязвими хора които са по лесна плячка, а истинските смръдльовци ще продължават да се возятм тъи- като циганите се движат на тумби и контрольорите изобщо не смеят да ги закачат!
         А  от тях по родение се излъчва една неприятна миризма......както е известно, което ги комп;ексира  да се къпят в  неистови количества евтини парфюми.
16
Понеже 40 години се навършват не от началото на присъствието на Икарус, а на модела 280, добре е това да се уточни в темата, защото се вмъкнаха и други модели.

17
ы

18
Жена се хвърли пред влака в метростанция „Западен парк”
Quote
Пътник е паднал в столичното метро, заради което временно е спряно движението при спирка „Западен парк”, съобщиха за Дарик от Столична община. Жена се е хвърлила пред влака, уточниха от пресцентъра на МВР. Засега няма информация за състоянието на жената. ...
http://dariknews.bg/category.php?category_id=36

19
Моля дискусията да продължи за конкретни проблеми на T6A2. По общофилософски проблеми на трамваите пишете в общата тема "Въпроси и отговори аз трамвайния транспорт"

20
А и също така бил ли е 7 някога до кино Одеон или дотам се е движила само шестицата?

Xодил e само тб 7, а не тб 6.  ;)


   7   01.06.2009   кръстовище Васил Левски, патриарх Евтимий ⇒ бул. патриарх Евтимий ⇒ Петте кьошета ⇒ пл. Руски паметник ⇒ ул. Опълченска ⇒ бул. Сливница ⇒ кръстовище Орион, Сливница ⇒ ж.к. Люлин, бул. Луи Пастьор ⇒ ж.к. Люлин, бул. Джавахарлал Неру ⇒ кооперативен пазар Люлин ⇒ обръщателно колело в ж.к. Люлин 3, 4

Pages: [1] 2 3