Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - suavcho

Pages: [1]
1
Разни / Случки с маршрутите на ГТ
« on: 16.12.2010, 00:46:33 »
Не формулирах достатъчно добре темата, но идеята е всички да опишем случаи, в които водачите на ГТ са си позволили да нарушат правилата, но това е било хубаво за нас. Колко коледно звучи, а  :angel:

Отворени врати на превозно средство, застанало на светофар - доста често срещано, в повечето случаи доста приятно, стига човек да е с повишено внимание. Чакането в половинчасови задръствания изобщо не е приятно.

В един студен следобед А306 учудващо спря на спирка жк Изток, посока Център и дори качи пътници.

Много често ТБ8 завърта направо на спирка МБАЛ Св. Анна-Ухо, посока Център, без да спира на крайната си станция. Това, специално за мен, е добро нарушаване на правилата.

2
Идеи / A3 и А5
« on: 14.04.2010, 11:00:21 »
Темата е с цел да обсъдим впечатленията от пътникопотока в момента и какъв е бил преди промяната.

Моите наблюдения са главно на Автостанция Гео Милев, където А1 и А6 в делник винаги се пукат по шевовете, главно от студенти, ученици и спортуващите от СК ЦСКА.

Преди промяната, сякаш се чувстваше излишък от автобуси, главно поради това, че половината от курсовете се обслужваха от счупени съчленени Икаруси в часови интервали, в които не би се напълнил и соло автобус.

3
Въпроси / Костинброд
« on: 13.04.2010, 14:51:05 »
Здравейте. Съжалявам, че въпросът не е за градски транспорт.

Обясниха ми, че от Автостанция Обеля мога да си хвана автобус до Костинброд. Тъй като не успях да намеря някаква официална страница на автостанцията, а от сайта на община Костинброд имат странно разписание на автобусите - с важния пропуск да уточнят откъде тръгват някои от курсовете.

Някой знае ли потвърдена информация за това кога са колите до Костинброд, които тръгват от автостанцията при МС Обеля?

4
Вашето мнение / Изтрити снимки
« on: 21.02.2010, 19:20:49 »
Здравейте.

На много места във форума снимките са изтрити от URL-ите, които са посочени.

Обръщам се с молба към всички съфорумници, които са качвали снимки. Ако все още желаете да ги споделите с нас, моля, отделяйте време малко по малко да подновявате неактивните хиперлинкове.

5
Историята на машрутната мрежа на Софийския градски транспорт ме вдъхнови да отворя тема и за родния ми град.

Лично аз мога да споделя само откъслечни спомени.

Автобус 11 с маршрут (ж.к. Изгрев - Центъра - ж.к. Изгрев) бива закрит - не съм написал целия маршрут, за да не допусна грешка. На негово място се разкрива линия по автобус 211, съществуваща и до днес. Поне от гледна точка на отсечката Автостанция Изгрев - Старата поща, не мисля, че има промени.

Автобус 4 преди е имал много интересен маршрут. Ако не ме лъжат спомените, след ул. Булаир завиваше по една тясна улица - евентуално Славянска. И по нея сигурно е продължавал по бул. Стефан Стамболов.

   Другият вариант за автобус 4 е да е продължавал по бул. Демокрация и е да е завивал по също не толкова широката ул. Дунав. Но със сигурност имаше някаква такава врътка!

Тролейбус 2 - незнайно защо закрит! Доводите са опасност от катастрофи по околовръстния път. И днес жиците на тролея си седят неизползваеми. А линията беше тип "бърза" - през стадион Черноморец направо до дн. магазин Мосю Бриколаж. Ако не се лъжа тази линия дори е минавала и през другите зони на Меден Рудник (а не както е сегашния случай с линия Т). Единственото хубаво нещо за тролеите е, че слизат и до "долната" зона, но това не променя ситуацията, че вътрешността на Меден Рудник разчита само на а211, сутрин и следобед на а121, и на маршрутките.

Автобус 25 Обръщалото му беше на ул. Адам Мицкевич (до Автото). Смътно си спомням, че този автобус правеше големи глупости - мисля че вървеше по ул. Гурко и оттам до бул. Стефан Стамболов.

Автобус 1 Имам предвид не маршрутката, а точно автобус 1. Никакви спомени нямам, освен, че съществуваше. Ходел е от Изгрев, може би до Стадион Черноморец и по маршрута си обратно.

Разчитам на вашите спомени, стари карти и друга информация!


http://burgasbus.piczo.com/?g=51607810&cr=5
На този сайт е актуалната маршрутна мрежа в Бургас.

6
Здравейте. Днес се натъкнах на нещо, което за някои е полезно, за някои - смешно, за трети - абсурдно и жалко. Тук ще дискутираме полезността на тази карта:Това е карта, по която евентуално трябва човек да се ориентира до Американски колеж София.

Забележете обръщалото на 94 и 280. Включва и автобус 71! Дали има нещо общо с това:(1981-1982)

И къде се намира днес кв. Млада гвардия?

Pages: [1]