Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - dan

Pages: [1]
1
Понеже въпросът е "Какво да включва", не става ясно, че казваш какво е в момента.

Както и да е, ако искат модераторите да трият.

2
Quote
Поради официално посещение на Колегиума на комисарите на Европейската комисия в България от 11.00 часа до 12.00 часа на 12.01.2018 г. се закрива спирка с код 0395 (бул. Черни връх) под "Моста на влюбените" след бул. "Черни връх" в посока бул. "България". Автобусите от линии 72 и 604 ще спират на спирка 0401 (бул. "Черни връх"), на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" преди бул. "Черни връх" в посока бул. "България".

3
А аз предлагам да спреш с глупостите!

4
Извинявай Dan, но първо каква е тази връзка на Младост със Студентски град? Доколкото знам няма такава връзка. И не е да не мисля. А това за А98 до Надежда и ТБ5 до Обеля.. Нямам думи!!! И не е нужно да ми викаш!!! Спирам с оффтопика но аз просто не обичам такива мнения. А за дублажа само имах предвид че А306 и ТБ5 минават по един и същи маршрут. Не се дублират единствено в Младост 2, на Университета и на Площад на Авиацията. Иначе А314 не мисля че трупа такива закъснения колкото А413 и А88. Спирам с оффтопика.

5
Айде стига с тоя зор 280 да е на нови Манове. Защо пък да не е например 285 с нови Манове или жителите на Надежда са по-ниско от придошлите студенти!?

Освен това в момента са летни разписания!

6
Изтрити теми / Re: Телевизия
« on: 27.10.2016, 14:37:07 »
Новините не са ли в HD от самото начало?

Sent from mTalk for Windows 10

7
Здравейте!
От известно време ми е любопитно и не можах да намеря във форума, как точно се изписват електронните табели с номера и маршрута на превозните средства. В смисъл такъв - как се въвежда информацията? Дали с клавиатура и различни предефинирани шрифтове, изрисуване на буквите или друг способ?

8
Quote
Временни организации на движението във връзка със строителството на третия метродиаметър в централната градска част - в този етап ще се осъществят подготвителни за въвеждането на следващия основен етап дейности за строителството на метростанциите в централната градска част, в който определени участъци от бул. "П. Евтимий" и ул. "Св. Г. Софийски" ще бъдат затворени. Очакваното начало за реализиране този етап е втората половина на януари 2016 година, а планираното завършване е краят на месец март 2016 година.

Подготовката за строителството на Метростанция III-9, която е ситуирана на бул. „Патриарх Евтимий” от бул. „Васил Левски” до ул. „Хан Крум” ще заеме северният тротоар, но с осигурена пешеходна проходимост, северната лента на пътното платно, както и южният тротоар, но с осигурена пешеходна проходимост и южната част на пътното платно, която е сега е в режим „Синя зона” – косо паркиране. За движение по бул. „Патриарх Евтимий” остават двете средни ленти с обща ширина 7.00 м. Затваря се изходът на ул. „Данте” на бул. „Патриарх Евтимий” и тя ще стане двупосочна с отпадане на 2 места с режим „Синя зона” за направа на обратен завой. Тролейбусните маршрути не се променят, като спирката на бул. „Патриарх Евтимий” срещу кино „Одеон” се измества на 150 м в западна посока – след кръстовището с ул. „Хан Крум”.

Подготовката за строителството на Метростанция III-10, която също е на бул. „Патриарх Евтимий” - от бул. „Витоша” до ул. „Княз Борис I” ще заеме северният тротоар, но с осигурена пешеходна проходимост, северната лента на пътното платно, както и южният тротоар, но с осигурена пешеходна проходимост и южната част на пътното платно, която е сега е в режим „Синя зона” – косо паркиране. За движение по бул. „Патриарх Евтимий” остават двете средни ленти с обща ширина 7.00 м. Затваря се пресичането на бул. „Патриарх Евтимий” с ул. „Цар Асен” и тя ще стане двупосочна в участъците си до ул.”Гургулят” от юг и до ул.”Хан Аспарух” от север. За последните 2 места двустранно и непосредствено прилежащи до булеварда отпада режимът на паркиране „Синя зона”, за да могат да се правят обратни завои. Пешеходната пътека през бул. „Патриарх Евтимий” по продължението на източния тротоар на ул. „Княз Борис I” се премества по продължението на западния тротоар (от страната на църквата ”Свети Георги”). Тролейбусните маршрути не се променят, не се променя местоположението на спирки.

Подготовката за строителството на Метростанция III-11, която е разположена на ул. „Свети Георги Софийски” от бул. „Пенчо Славейков” до ул. „Константин Иречек” ще заеме южната зелена площ, южният пешеходен тротоар (пешеходците ще преминават по северния тротоар), както и начителна площ от източната част на двора на МБАЛ „Александровска” за изграждането на временно пътно платно.
 Автомобилното, автобусното и тролейбусното движение не се променят, но спирката пред болницата в посока Център се премества на 140 м в западна посока (преди кръстовището с ул. „Константин Иречек”).

При строителството на метростанция ІІІ-9 на бул. ”Патриарх Евтимий” от бул. „Васил Левски” до ул. „Хан Крум” проектът включва и заемане на строителна площадка, прилежаща към западния тротоар на бул. „Васил Левски” в участъка на кино „Одеон” - върху лентата за ляв завой към бул. „Патриарх Евтимий”.
 Проектът предвижда промяна на организацията на движение на обществения градски транспорт, както следва:
 - Тролейбусната спирка на бул. „Патриарх Евтимий” срещу кино „Одеон” се измества на 150 м в западна посока – след кръстовището с ул. „Хан Крум”.
 - Маршрутът на тролейбусна линия 7 се променя - от ж.к. Люлин 3 по маршрута си, бул.
 Сливница до пл. Сточна гара – двупосочно.

9
Разни / Moovit в София
« on: 28.04.2015, 09:33:40 »
Здравейте!

Миналата година получих покана да участвам в развитието на Moovit (http://moovitapp.com/) и навлизането на приложението в София. Разработчиците ме помолиха да споделя приложението и ако има желаещи да помогнат могат да се включат в картографирането. Идеята на приложението е да се създаде една общност, която поддържа актуални маршрутите и разписанията за градския транспорт.

Pages: [1]