Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - New_Passenger

Pages: [1]
1
Оказа се че вече има 10 броя на в-к "Софийското метро". На сайта намирам само бр.6: https://www.metropolitan.bg/assets/Files/Catalog/

2
Разни / Детството
« on: 24.03.2020, 17:21:06 »
Вместо да нагнетяваме, нека помислим за нещо по-приятно. Общо взето, името на темата говори достатъчно.

Имам много интересни спомени от детството и от тинейджърските си години. Вестник "Тинейджър Love", дъвки "Турбо", аудиокасети и CDта на всяка крачка, сладолед "Лолипоп" на "Делта", Pepsi и Coca-Cola в стъклени бутилки, детска телевизия "Здравей" по БНТ и много други.

3
Забавно / Мъжки приказки
« on: 02.10.2019, 20:45:19 »
Понеже сме почти изцяло мъжки форум... Да направим една типично мъжка тема - футбол, гуми, джанти, жени.

4
Забавно / Яки мацки
« on: 02.10.2019, 20:36:52 »
Понеже форума ни е почти изцяло мъжки, пускайте снимки на готини мадами.

5
Какво правите през свободното си време? Къде излизате? Какви забавления предпочитате?

6
del

7
Летящите таксита дето сме ги гледали в стария детски филм "Гостенка от бъдещето" скоро ще станат реални!

Quote
Изграждат първата станция за летящи таксита
Volocopter с летище в Сингапур






Линк към статията: https://www.monitor.bg/bg/a/view/izgrajdat-pyrvata-stancija-za-letjashti-taksita-166032

8
Дали е приложимо за България? Във Варна май са се отказали. Ако говорим в глобален мащаб, големите мегаполиси като Богота или Джакарта имат цели мрежи от БРТ. Някои предпочитат бърз тролейбус, смятат го за по-удачно решение. Има ли нужда от 1-2 подобни линии при нас?

9
Какво знаете за транспорта в Индонезия? Една от най-динамично развиващи се държави и разбира се, влагат в развитието на транспорта.
Системата за бързи автобуси TransJakarta



Това е схемата в общи линии


10
Няма ли да го закриват вече оня форум, най-безполезният?

11
Как да се опмитизира транспортът че да има удобни връзки в Манастирски ливади?

12
Разни / Скейт паркове
« on: 30.12.2018, 14:41:52 »
Какво е мнението ви за този вид екстийм? И за скейт паркове изобщо?

13
Забавно / Спортувате ли?
« on: 30.12.2018, 12:15:44 »
Какви спортове практикувате?

14
Изтрити теми / Носталгична тема
« on: 02.04.2018, 13:46:58 »
Мъчи ли ви носталгия по нещо? Детство, вкуснотии, музика, първа любов, абе всичко което може да предизвика носталгия. Транспорт също. Та по какво изпитвате носталгия?

15
Наскоро прочетох една повест на Т.Костадинов "Софийско жителство". Книгата е започната още през 80-те, но е издадена чак през 2000-те. Книгата описва живота на един студент в София, трудни и весели моменти от студентските му години. От времето когато в София все още няма метро, а трамвая минава под прозорците на Ректората. Има я в свободен достъп на читанка.инфо

"Осемдесет и деветдесет и четири. Това бяха двата автобуса, които отиваха до Студентския град, но те спират на различни места, осведоми ме момичето. По-добре на осемдесет, каза тя, той има и бърз вариант — двеста и осемдесет. Бърз вариант, точно така го каза. А това веднага наклони везните в полза на деветдесет и четири. Съвсем скоро щях да пътувам всяка сутрин с един от тези два автобуса до Университета. В Студентския град те спираха на една и съща спирка и се движеха толкова често, че това влизаше в разрез с всичките ми представи за градски транспорт от досегашния ми живот. Съвсем скоро щях да избирам в кой от тях да се кача, в зависимост от това в кое крило на Университета имам лекции. Деветдесет и четири спираше на булевард „Руски“ и беше по-удобно, ако трябваше да отида в южната или централната част на огромната сграда, а осемдесет спираше на „Шипка“ — току до вратата на „коневръза“, която водеше до северното крило."

"— Накъде си? — попита Ваня.

— Към Студентския град — за лекции и дума не можеше да става.

— Значи можем да пътуваме заедно с осемдесет. Аз слизам на спирката преди МЕИ и се връщам назад с трамвая. Така е по-бързо.

— Къде живееш?

— На улица „Жолио Кюри“. До парк-хотел „Москва“."

"Вечерта той ме покани на гости. Той живееше в сутеренна, много добре мебелирана стая, далече от центъра. Дотам пътувахме през квартали, през които никога не бях минавал. Моите познания за тази част на града приключваха с гара Подуяне, откъдето бях хващал влака за дома. А сега от гарата пътувахме още доста време с тролей, вървяхме пеша покрай някаква жп линия, успоредно с нея имаше улица със странното име „Рилска обител“. Тогава опознавах града и се стремях да запомням имената на всички улици, по които минавам. Улицата, на която живееше Жил, се казваше „Лепенец“. Движехме се в посока почти обратна на Дървеница. Наистина, голям град е София, казах си."

"Деветдесет и четири до кино „Дружба“, оттам две и четиринайсет до площад „Ленин“ и после едно, седем и петнайсет до гарата… "




16
В тази тема можете да пишете за някои интересни и познати места в София където са снимани игрални филми. Да ви напомня че в Ютуб има опция за точно време така че можете да онагледите места за които говорите.

17
В този форум още не сме обсъждали каравани. Пътували ли сте с каравана някъде на природа? Или на море?

18
Метродиаметър 3 / Рендъри на МД3
« on: 08.05.2017, 13:56:23 »
В тази тема да се събират всички предложени рендъри на станциите по МД3. Идеята е да не ги търсим в други теми, а да се събират тук.

МС14 Красно село, предложение на "Никонсулт":





МС12 България-Гешов, предложение на "Никонсулт":





Pages: [1]