Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - New_Passenger

Pages: [1]
1
Няма ли да го закриват вече оня форум, най-безполезният?

2
Как да се опмитизира транспортът че да има удобни връзки в Манастирски ливади?

3
Разни / Скейт паркове
« on: 30.12.2018, 14:41:52 »
Какво е мнението ви за този вид екстийм? И за скейт паркове изобщо?

4
Забавно / Спортувате ли?
« on: 30.12.2018, 12:15:44 »
Какви спортове практикувате?

5
Изтрити теми / Носталгична тема
« on: 02.04.2018, 13:46:58 »
Мъчи ли ви носталгия по нещо? Детство, вкуснотии, музика, първа любов, абе всичко което може да предизвика носталгия. Транспорт също. Та по какво изпитвате носталгия?

6
Наскоро прочетох една повест на Т.Костадинов "Софийско жителство". Книгата е започната още през 80-те, но е издадена чак през 2000-те. Книгата описва живота на един студент в София, трудни и весели моменти от студентските му години. От времето когато в София все още няма метро, а трамвая минава под прозорците на Ректората. Има я в свободен достъп на читанка.инфо

"Осемдесет и деветдесет и четири. Това бяха двата автобуса, които отиваха до Студентския град, но те спират на различни места, осведоми ме момичето. По-добре на осемдесет, каза тя, той има и бърз вариант — двеста и осемдесет. Бърз вариант, точно така го каза. А това веднага наклони везните в полза на деветдесет и четири. Съвсем скоро щях да пътувам всяка сутрин с един от тези два автобуса до Университета. В Студентския град те спираха на една и съща спирка и се движеха толкова често, че това влизаше в разрез с всичките ми представи за градски транспорт от досегашния ми живот. Съвсем скоро щях да избирам в кой от тях да се кача, в зависимост от това в кое крило на Университета имам лекции. Деветдесет и четири спираше на булевард „Руски“ и беше по-удобно, ако трябваше да отида в южната или централната част на огромната сграда, а осемдесет спираше на „Шипка“ — току до вратата на „коневръза“, която водеше до северното крило."

"— Накъде си? — попита Ваня.

— Към Студентския град — за лекции и дума не можеше да става.

— Значи можем да пътуваме заедно с осемдесет. Аз слизам на спирката преди МЕИ и се връщам назад с трамвая. Така е по-бързо.

— Къде живееш?

— На улица „Жолио Кюри“. До парк-хотел „Москва“."

"Вечерта той ме покани на гости. Той живееше в сутеренна, много добре мебелирана стая, далече от центъра. Дотам пътувахме през квартали, през които никога не бях минавал. Моите познания за тази част на града приключваха с гара Подуяне, откъдето бях хващал влака за дома. А сега от гарата пътувахме още доста време с тролей, вървяхме пеша покрай някаква жп линия, успоредно с нея имаше улица със странното име „Рилска обител“. Тогава опознавах града и се стремях да запомням имената на всички улици, по които минавам. Улицата, на която живееше Жил, се казваше „Лепенец“. Движехме се в посока почти обратна на Дървеница. Наистина, голям град е София, казах си."

"Деветдесет и четири до кино „Дружба“, оттам две и четиринайсет до площад „Ленин“ и после едно, седем и петнайсет до гарата… "
7
В тази тема можете да пишете за някои интересни и познати места в София където са снимани игрални филми. Да ви напомня че в Ютуб има опция за точно време така че можете да онагледите места за които говорите.

8
В този форум още не сме обсъждали каравани. Пътували ли сте с каравана някъде на природа? Или на море?

9
Метродиаметър 3 / Рендъри на МД3
« on: 08.05.2017, 13:56:23 »
В тази тема да се събират всички предложени рендъри на станциите по МД3. Идеята е да не ги търсим в други теми, а да се събират тук.

МС14 Красно село, предложение на "Никонсулт":

МС12 България-Гешов, предложение на "Никонсулт":

Pages: [1]