Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - hitar_potter

Pages: [1] 2 3 ... 103
1
Чак пък толкоз.. Ония блокове, които са примерно при временните огради, ми се струват хем подходящи, хем двама души спокойно могат да ги пренесат..

2
Това е най-голямата простотия, която Братоев може да измисли! Не само, че е източване на пари (кой знае колко струва и колко пари са прибрани в "правилните" джобове), загрозява интериора на станциите, ами и на всичкото отгоре само ще забави още повече движението на метрото. Машинистите ще спират супер бавно, за да се позиционират на правилното място, след това ще трябва да мине време да се отворят едните врати/прегради, после другите врати/прегради и после наобратно - първо едните врати/прегради ще се затворят, после другите. И чак тогава влакът ще потегли.

Не стига че последните 10 години скоростта на метрото падна значително, ами сега още повече...
Не спират по-бавно. От известно време колоните на тия прегради са монтирани и машинистите си спират както им падне, понякога колоната е срещу вратата. Могат да се заобиколят въпреки това.

3
Отговор от Столичен автотранспорт:
Защо си си скрил имената? Питам от любопитство просто.
Защо да не ги крие?

4
„Образцов дом“, европейска програма и забранени коментари под клипа – не ни липсва комунистическата пропаганда :) Само дето едно време по-професионално са се справяли със задачата...

5
Имаше преди време опция във форума да скрива за теб автоматично мненията на даден потребител. Изглежда е изчезнала. Може ли да бъде върната?
Личен профил -> Настройки на изглед и подредба -> слагаш тикче на "Не показвай действията на потребителите които са в списъка ми с игнорирани."
Благодаря! 15 минути рових и не успях да открия къде е опцията за игнорирани потребители. Тези dropdown менюта са много стелт.  :D

За да е полезно и на останалите: Линк към страницата за игнориране на потребители. Така няма да изисква усилия да не четете писанията на определени потребители.

6
Имаше преди време опция във форума да скрива за теб автоматично мненията на даден потребител. Изглежда е изчезнала. Може ли да бъде върната?

7
Ок. А защо с мен не се е заял? И защо не намирам мненията му за глупости?
Сигурно не ги намираш за глупости, защото не се е заяждал с теб.

8
Такава схема ще увеличи и без това гигантските опашки по бюрата за зареждане. Ако имаше техническа възможност да се зареди веднага за 12 месеца и при неплащане на втората вноска картата да се блокира може би предложението нямаше да е толкова лошо, но с това разкарване на хората по 3-4 пъти за дозарежане идеята е мъртвородена още сега.
Че идеята е тромава, тромава е. Но че щяло да увеличи опашките е несериозно. Впрочем в бюрото, където зареждам аз, опашки няма.

9
Васко, в неделя, в рейса за Ниагарския водопад, на пътник му стана лошо. Оказа се, че друг пътник е лекар....човекът веднага се намеси, извадиха с шофьора някакви таблетки от аптечката на автобуса, дадоха ги на човека и се оправи, не се наложи дори да идва линейка, закъсняхме с няма и пет минути.
Друг е въпроса, че невнимаването с тези тротинетки е простотия, независимо, че в случая пешеходците са с предимство. Като се кара колело или тротинетка, задължително на пешеходна пътека се слиза и колелото/тротинетката се бута, иначе не си пешеходец, съответно губиш полагащото ти се по закон предимство....
Там има велоалея, само да те светна. Въпреки, че законът е доста лаконичен по отношение на велоалеите, за съжаление.

11
И на мен ми се струва, че да се забранява да се обсъжда такава тема в целия форум не е най-подходящото решение. Но някои хора трябва вече да са доволни – явно това, което се случва с табелите няма да може да бъде коментирано и съответно няма да четат критика, към която са алергични.
По-лошото е, че се създава прецедент, в който един човек може до такава степен да обсеби дадена тема, че тя да се направи на тема-табу. Какво следва, да забраним коментирането на ремонтите на трамвайните трасета, темите за електробуси и т.н., защото някой в някакъв момент се е разсърдил ли?

12
С голяма изненада установявам, че не е коментирано, но с прилична скорост напредват по разширяването от Младост до Цариградско шосе. Почти навсякъде по отсечката се работи.

13
Много ми е интересно какво мисли авторът на картата по въпроса  :crazy:

14
Трябва да намерим някой далтонист, който да подаде жалба / да сезира КЗД, защото не вижда добре номера на линията на тази шарения  :D

15
А защо трамвайният и тролейбусният транспорт возят на едни и същи цени?

16
Разни / Re: Телевизия
« on: 17.05.2020, 11:22:23 »
Ще се радвам да споделиш какво не ти харесва в БНТ?
Не подскачай де ...
Аз чета във форума какво ли не за мен и колегите ми, а при опит за защита обидите стават още по-грозни. Ти подскачаш само при споменаване на БНТ.

Не е гот, нали?
Най-малкото, ти и колегите ти са един вид монополисти, тъй като няма частни трамвайни оператори. Докато БНТ си има доволно конкуренция и хората могат да сравняват. Според мен тя е най-добрата от 3те национални телевизии.

17
Това си е пренаправяне на целия шрифт, като страничен резултат и буквите ще станат по-широки и ще трябва да се правят повече съкращения.

18

В твоя шрифт малките букви не са по-високи. Само си адаптирал шрифта за 16 реда.

19
Разни / Re: Коронавирус
« on: 22.04.2020, 15:39:29 »
мен не ме интересува какви са числата, интересува ме как да се разтълкува ситуацията, за да ни се каже какво да правим.
Той сам си казва, че е човекна точните науки. Пък и няма как да ти се разтълкува ситуацията и да ни се каже какво да правим, без да се гледат числата. Всъщност има, ама ще е дрън-дрън. Както и да е, и сега „ни се казва какво да правим“ – със задължителни и препоръчителни мерки. Дали това кореспондира с твоите виждания и желания, това е друг въпрос.

20
Разни / Re: Коронавирус
« on: 11.04.2020, 11:15:57 »
А това 1:5 в следващия месец от къде се появи?
Такава епидемия не е имало никога на Земята, дори когато почти половината население е измряло.
Ами нали твърдението е, че за да се направи групов имунитет трябва да пребуледуват 70% от хората. Статистически шансът да имре възрастен човек над 70 г. е 20-25%, така че при 2ма възрастни родители грубо шансът единият да почине е толкова някъде. Айде, нека да не е следващия месец, а да е следващата година.
При 5% смъртност в съответната възрастова група и 4 живи родители, шансът да оцелеят всички е ~81%, ако всички са заболели. Ако само 2ма възрастни са заболели, шансът им е ~90%.

Pages: [1] 2 3 ... 103