Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - difian

Pages: [1] 2 3 ... 737
1
Други градове / Re: Плевен
« on: 12.11.2018, 09:03:50 »
Обаче за разлика от Софийските, Бургаските, Варненски и така нататък в кюшето отзад нямат “тоалетната” или както там го наричате.
Старите  40 имат, новите 14 нямат...

2
Може би трябва да се вземе предвид, че това е стара кооперация, може да е имало неочаквани пречки, а и „Промаркет“ не е някаква всемогъща верига.
Сега ти виждам мнението... Сградата е стара, но това не е драма. До преди 15 години сигурно, там имаше гараж (на няколко места в София все още има такива сгради, чиито подземни нива, а дори и надземни са гаражи). После го преоборудваха в мебелен магазин и си беше такъв допреди 1-2 години. Минавам ежедневно и имам преки наблюдения, наистина го чоплеха с чаени лъжички и клечки за зъби... Преправяха настилката, сега от няколко месеца може би стои със спуснати решетки и нищо не се прави. Каквото и да е, ако нямат административни пречки, трябваше да се справят дооооста по-бързо. ;)

3
Хмм, защо и докога? Преправят единия вестибюл заради новата метростанция, като са затворени само част от изходите, но не и целия вестибюл. Къртицата е почти до новата станция на Орлов мост...

И защо не пуснат влаковете транзит, а направо разделят линията на 2 като на времето като я откриха!?

Звучи като проблем с тунелите, не толкова със станцията...

4
Днес са открили Лидъл в Люлин 2, но интересното е, че са започнали строителството на друг такъв на Сточна гара, на терена на бившия автобусен и тролейбъсен гараж...

5
Дай да разрешим на всички резервни коловози тогава да се паркира, нали се ползват много рядко.
Не е и нужно, прави се на достатъчно места...  :help: Скандално е на Иван Вазов, действащо обръщало, където въртят две линии и единият коловоз май е постоянно зает от паркирали автомобили.

6
Изтрити теми / Re: ПТП и инциденти
« on: 22.10.2018, 15:31:33 »
Снимките с 3710 би трябвало да са от два различни, но сходни инцидента. Има разлики в сезона при удара (трева, дървета, време), участниците в ПТП-то, щетите по автобуса...  ;) Аз не помня подобни неща на изуст,

7
Готвят се да пускат Графа. Общо взето вече цялото трасе е с монтирани релси. Последно тези дни наливаха последните участъци без релси - при 6-ти септември... Ще видим, дали ще го пуснат без довършени изцяло настилки или ще си дадат много зор и ще наредят всичко в габарита на трамваите и ще ги пуснат после да пъплят покрай работниците.

8
Автобуси / Re: Yutong E12LF
« on: 18.10.2018, 15:09:57 »
Най-вероятно си се припознал едва ли са метановите ютонги. Загледай ги и по разцветката Ютонгите са брандирани с нещо като "цветенца и пеперуци". Докато бмц-тата са си с нормални зелени листа.
Имаше снимки от Китай с метанови и електрически. Вероятно са ги докарали с един кораб... А до София едните са на платформи, а които могат - на самоход...

9
Въпреки всичко, Швейцария е държвата от Западна Европа с най-много на брой градове с тролейбусни мрежи. На който му се занимава, нека да издири и по дължина къде има най-много.  :help:

10
Иво, теоретично си прав, но изпускаш редица сериозни фактори от родната действителност - автобусното лоб, целенасочената политика по унищожаване на БДЖ, че сме на 100 години назад и 50 в страни от цивилизацията... ;)

11
Днес забелязах , но не успях да снимам Арда-тур имат автобус Viseon C12 HD ако някой успее да снима
Интересно и рядко. Фирмата фалира преди години, явно закупилите от тях вече са им навъртели километри и разчистват. Вероятно,  до голяма степен са аналогични на Неоплан, а Арда имат такива в автопарка си...

12
И аз благодаря! И вероятно ще кажете, за да си проличи, че съм българин, две кратки вметки...

Ивеко е собственост на CHN (Case New Holland) груп, които са част от дружествата, собственост на наследниците на Аниели (ФИАТ)... Поделението им за автобуси се казваше допреди няколко години Ирисбус, но сега е Ивеко бус. Юлие продължава да е тяхна собственост, но му запазиха името...

Маркополо е бразилска фирма, не испанска.

:)

13
Електроника KIEPE и ТЕД на Шкода върху шаси от О405 Г звучи доста добре като комбинация а и няма проблем да се появяват само в пиковите часове - прибира се шофьора със ивекото примерно и се качва на Хеса  :D
Шасито не е от Мерцедес, а си е оригинално на Хесс. Явно воланът и таблото са от Мерцедес, но не е и цялото шаси и каросерията.

14
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 28.09.2018, 16:26:17 »
Виж, за рекламното издание си напълно прав. Няма сравнителен тест, който да не се печели от Фолксваген, като винаги се изтъква някаква перфектна ергономия в интериора (който на мен ми изглежда еснафски), интуитивна работа с бутоните и балансираност.
Вкъщи редовно гледам АМС, но Аутобилд не ги следя... Затова питам, като сравняват ФВ с Шкода, кои печели?  :D

15
След това го махнаха за лятото. Освен това беше 20 км, а не 40.
Хмм, след Чирпан май нямаше ограничения. Имаше ограничение от 90 между Пловдив и Чирпан, което отпадна, след като преасфалтираха участъка.

16
На мястото на "Нов дом", сигурно повече от половин година, правят нов магазин на Промаркет. Не знам, защо толкова време го правят този магазин, но Кауфланд и Лидъл за толкова време строят самостоятелна сграда на гола поляна или барабар с разчистването на терена... Като са вдигнати решетките, вътре се вижда че са вложили някакъв "дизайн", които ще видим дали ще го налагат, или това ще им е флагмански магазин...

17
Разни / Re: Фаст фууд
« on: 21.09.2018, 18:39:28 »
„Макдоналдс“ на „Тодор Александров“ до метростанция „Опълченска“ известен още като „Възраждане“ е затворен и ограден със строителна ограда. Липсва и в списъка с ресторантите на сайта им.
Славейков също е затворен, а има достъп до него, въпреки ремонта на Славейков. Всичко вътре си стои, но и той е сравнително скоро обновяван, сега да го пипат пак...

На Опълченска, терените са привлекателни, а мястото не е толкова ключово, на един хвърлей има мол... Нищо чудно да видим нова сграда на това място.

18
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 20.09.2018, 13:42:09 »
Фотоалбум  със софийски изгледи от 1997г. Направена е любопитна съпоставка със снимки на същите места от 2017г. ...
Сравнението между тази снимка и днешната не показват особена разлика. Явно, бронзовата къща на Пламен Деианофф я е имало и тогава...  :D ;) (Вероятно, все пак това е скеле за сцената за оперите на открито, които правеше Карталов. Мавзолеят го бутнаха чак 1999 година.)19
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 05.09.2018, 18:27:08 »
... Когато ФОРД пуснаха техния 1.0 еcoboost, имаше много хвалебствия, даже взе награда двигател на 2014. Ама как се доказва във времето, не знам.
Не само за 2014, ами 100 години под ред става двигател на годината, отзад на колите с този двигател има рекламна лепенка с поне три години под ред... Двигателят го рекламират с: "1.0-литровият EcoBoost двигател на Ford Motor Company – който намалява разхода на гориво без да жертва мощността."

Имам богат личен опит с рент-а-кар автомобили от Мото Пфое с пробег между 4 000 и 50 000 километра (общо взето нови, макар и някои вече поамортизирани, ако приемем това че са коли под наем за утежняващ фактор) - Фиеста, Екоспорт (SUV на базата на Фиеста) и Фокус и мога да коментирам доста добре този двигател. Преките ми наблюдения са най-вече върху разхода и динамиката.

Първо за комфорта, първия път като наех Фиестата, дори се върнах до Летище София, от където я взех, защото ми тракаше и свистеше странно по Брюксел и Цариградско, тестваха я и си казаха, че си е такава. Но в онзи период тъкмо бях слязал от Пасат Б6 комби и съм имал изкривени представи. Фиестата няма какво да я коментираме - тя си е малка градска колица със съответните недостатъц във возия, изолация и т.н. при интензивно извънградско каране. Екоспортовете, които съм карал бяха с повече екстри, седиш по-високо на пътя и бяха с по-мощната версия на двигателя от 100 коня и това се усещаше спрямо по-спартанските Фиести. Фокусите вече си се различават доста по габарити, комфорт и екстри от Фиестата и Екоспорта.

Не мога да направя сравнение относно разлики между тракане, шум и вибрации между Фокус с бензинов (три цилиндров) и дизелов мотор (просто не съм забелезъл да има), но мога относно динамика и разход. Оттук ми идват и генералните изводи за даунсайзингът като цяло и конкретно за "прехваленият" Екобууст. Препоръчвам директно дизела - бензиновия (100 к.с. при Фокус) ръмжи яко от турбината като го настъпиш и общо взето върви и остава осещането, че имаш излишна тяга при необходимост, но това с динамиката и разхода не е вярно. Харчи поне двойно от описаното в линка по-горе. Оборудвани са и с 5-степенна кутия, която за фиестата е ОК, но за Фокуса от 100 к.с. си е престъпление. Докато с дизеловият двигател имаш същата динамика при реален разход от 5.5, дори при стабилно настъпване...

Затова за пътувания с общ пробег до 250 км. ми е по-изгодно да се наеме Фиеста, но при пътувания над 250 км., разликата в разхода на гориво компенсира наемането на дизелов Фокус пред Фиеста. Два пъти се излъгах да взимам Фокус с бензинов екобууст (първия път, когато не се бях загледал че предлагат и безнин и дизел, и втори - когато не им споменах изрично че искам дизел).

20
Не беше ли само за МГТ или са го променили?
Иначе вчера на един МАН по 304 видях отзад сложена реклама за спазване на БУС лентите.
И аз го карам по спомени, но нали и таксита с пътници в тях, също могат да карат по бус лентите... ;)

Pages: [1] 2 3 ... 737