Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - georgi_L

Pages: [1] 2 3 ... 13
1
Тролейбуси / Re: Ikarus 280T
« on: Yesterday at 10:40:30 »
Трябваше да се запази 1 искърски и 1 надежденски -1407 и 2907, глупаци.

2
МТК е само с БМЦ, не мисля че са много за предпочитане. Поне са поддържани де, като се каже, че сервизът на БМЦ е при тях, но все пак...
Какво като са с бмц? Ти имаш ли си представа ако не бяха те по техните линии сега какви кочини още щяха да се движат? Новите бмц-та за крайградските линии са си повече от перфектни, имат си всички нужни удобства и т.н. Ако автото обслужваше сега тези линии най-модерното което щяха да пускат е старо бмц.

3
Айде добре дошъл!

4
Вместо подобни ненужни проекти (казвам ненужни, защото няма никакъв смисъл от това, таблата на ман 2018 са си хубави, ясни и четливи) Тези шарени табели няма да допринесат за по-челиви цифри, особено както е 204 денем например числото едвам се вижда. Вместо такива проекти, е по-необходимо да се прояви самоинициатива за други дабеч по-важни и смислени неща. Например въвеждане на гласово във пс, които нямат такова. Варианти и търсене на възможност вътрешните табели на бмц и ютонг да изписват следваща спирка. Предложение да се оборудват вътрешни табела за ман 2014. Корекция на шрифта на тролейбусния транспорт - икарусите най-вече. Също и корекция на шрифта на щкода 27тр, буквите може да се оставят да са само главни.

5
Автобуси / Re: Higer KLQ6125GEV3 (5001-5015)
« on: 03.02.2020, 18:19:06 »
Емо няма какво толко да се впечатляваш на това. Просто така са поръчани с такива екстри. Можеш да сравниш електробусите на автото и на електрото като оборудване кое как е. Това, че са ги поръчали с тези неща, далеч не означава че са луксозни уникални или там каквото още. Виж някой соларис с този лукс и тогава ептен ще паднеш.

6
Автобуси / Re: Higer KLQ6125GEV3 (5001-5015)
« on: 03.02.2020, 13:47:32 »
1701 беше зеления хайгър, 1702 пък беше синият соларис. Хайгър не могат и на малкият пръст да стъпят на солариса. Като салон имат вид, но я вижте някое луксозно изпълнение на електрически соларис в другите държави където се движат пс от европейски производители и сами ще се убедите кое е по-хубаво.

7
Веднъж да се съглася с Davidcho, леко грубо го е казал, но според мен е прав за доста от нещата.

8
Още едно bmc с нови табели. Общо май станаха три. Снимки - Facebook ИБИС техници - София

9
Иначе ето качено видео от последната версия на тестовете на гласовото https://www.facebook.com/IBISserviceBG/videos/612722889270929/

10
"Следваща спирка/Next Stop" е абсолютно задължително да се съобщава.:
Пример, в който не се съобщава:
Според мен така е достатъчно разбираемо. Това си е само мое мнение, не ангажирам никого с него. :rolleyes:
Цюрих:
Какво ни интересува на други места как е? Ние нямаме ли си собствен модел, по който да се ръководим и да си създадем такъв или все трябва да гледаме в чуждата паница, кое къде как било и ние да не останем по-назад давай същото да направим 1:1. Тук тази глупост с премахване на следваща спирка няма да бъде добре адаптирана. Не се разбира ,че става въпрос за следваща спирка, като на неговото място слагаш запис за текуща спирка. Това ще доведе до масова обърквация от страна на пътниците. Но аз за това не се притеснявам, едва ли някой ще го одобри това от тези, от които зависи. А дори и да тръгне това по пс, веднага ще завалят жалби и ще ги принудят да го махнат. Съгласен съм с mgt, шрифта за табелите се каза неподходящ, особено на новатроник. Това предизвика тотален срив. Също искам да попитам и за тия пиктограми, да красиви са, НО кой им обръща внимание въобще? Безмислено заемат немалка част от ел.табелата. Ето например линия 78 посока централна гара. Там таблата на новатроник са малки на челните табели и в посока централна гара са сложени две пиктограми за връзка с влак и за метро. Ясно е, че щом е централна гара има връзка с жп. Направо както е тръгнало дайте да сложим освен пиктограмата за жп връзка и метро, такава и за автобусна гара, а също и за кафенце за почивка и още там каквото се сетим, а ако остане място за дестинацията може и да напишем "Централна гара". За някои линии, да съгласен съм нека се използват пиктограми, като има свободно място защо не, но за 78 и други е глупаво. Надписът "Централна гара" едвам се вижда и чете. С толко малки букви е изписано, че не прави никакво впечатление какво пише. По-добре ще е според мен на автобусите до Централна гара да пише само "Централна ЖП гара" без пиктограми и тем подобни. С ясни и големи букви. Никой не го интересуват тия кръгчета какво съмволизират. Тука не гледаме да ни е красиво, а да ни върши работа нали? Това, което трябва да се набива на очи трябва да е числото на линията и дестинацията, ясно и четливо, за други екстри там където техниката го позволява и не е за сметка на намалянето на шрифта нямам против нека ги има.

11
Вече всички спирки ще се съобщават от един глас. По отношение на табелите скрола не мисля, че е проблем. Градове като Ст. Загора, Плевен и Бургас го ползват и то при големи информационни табла.
Моля не ми заобикаляй въпроса! Не става въпрос за гласа!!! А за простотията за премахване на записа следваща спирка!

12
Да не кажете, че е заяждане ама на всичко се плюе. То не бе табели, гласово, скрол и още какво. Явно целта е да няма нищо и всичко да си остане по старо му.
И кое му е по-доброто на тази пародия според теб??

13
Шок!1!!!1 Ексклузивна сензация! Гавра с градския транспорт, махнаха думите „следваща спирка“  :help: И после се чудиш що те наказват.
А по темата – вероятно има такъв запис и е елементарно да се добави към анонса, за да се „отсъсипе“. Най-важното е да са качествени записите – тях като ги има, може да се правят после други варианти.
Това си е абсолютна гавра! Няма какво да се добавя! Ти въобще направи ли си труда да видиш клипа ,който беше качен с новите записи и концепция? Беше си направено идеално. Сега някой се е присетил да го премахне записът за следваща спирка и да се изгаври по този начин!

14
Аз също видях въпросният 2501 и това, което мога да каже е, че съм много разочарован. Ако до сега си мислех, че нещо е било съсипано, то сега вече е факт. Такава глупост никъде не бях виждал, даже и по провинцията. Гласът- произношението и т.н. са добре, НО на кой му хрумна тази простотия да се премахне записа за следваща спирка??? Пример : автобуса след като затвори врати и тръгне от спирката се чува "гонг гара Подуяне" и продължава докато стигне спирка гара Подуяне. След като я стигне и спре на спирка гара Подуяне нищо не казва и не се съобщава. Като тръгне от нея за следващата спирка се съобщава "гонг ул.Оборище" и така нататък. С други думи премахнат е изцяло записът за следваща спирка и на мястото на него се използва записа за текуща спирка, а на самата спирка където принципно трябва като спре да се чуе записа на текуща спирка просто няма нищо. Тамън беше направено добре, бяха си направени записите хубаво със следваща и текуща спирка идеално както беше на клиповете видяно. Как можаха да направят тази гавра с съобщаването на спирките не мога да си го обясня  :help: :neznam:

15
На бабите каквото и да им напишеш няма никаква файда.Лошото е че  никой не чете,както и не се научиха за копчетата.10 години ги има в малките Шкоди и досега седят и чакат да се отвори особено първата врата и не научиха че е бавна.
Ами напротив. Ако пише ясно "ЗА ГАРАЖ" пред каквото и да е било се набива на очи. Също е хубаво за тези, които не четат да работи гласовото и да се съобщава , че превозното средство е за гараж/депо. Така недоразбрали няма да има.                                                                     

16
Е защо? То нищо не се разбира от челната табела “До Софийски” не дава никаква информация. Айде ходи разбери, че е за гараж. Трябва да пише според мен “ЗА ГАРАЖ ДО СУ”

17
В Петък 2160 по 306 беше с бъгнати табла. Бяха забили и от пред пишеше само “306 До Софийски у” а отстрани ДО СУ , автобуса си се движеше така няколко обиколки.
Това им е кодът за гараж - шофьорът е избрал грешен код, не са бъгнали табелите. Днес също се движеше така.
Ама на предната табела надписа не се движеше, беше забил на “До Софийски у” както се вижда на снимката , не се движеше целия надпис да се изписва.

18
В Петък 2160 по 306 беше с бъгнати табла. Бяха забили и от пред пишеше само “306 До Софийски у” а отстрани ДО СУ , автобуса си се движеше така няколко обиколки.

19
Досега с 4103, 4106, 4117 и 4124 как се случи?
На тях са монтирани старите табла от бмц-тата. Става въпрос за табелите новатроник да се сложат на трамваите и вече го казаха, табелите са купени от Автотранспорта и няма как да се сложат на трамваите :)

20
2723 - с нови ел.табели.
Снимки- Facebook Mario Evstatiev
Много хубаво, че е започнало монтиране и смяна на табелите и на бмц-тата. Поздравление за идеята. Дано всички в движение се сдобият с такива за напред.

Pages: [1] 2 3 ... 13