Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ooleg

Pages: [1] 2 3 ... 119
1
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 23:47:07 »
Сега пък ГЕРБ като Станишев ще изпуснат инфлацията от контрол.
Гледам цената на хляба за 1-2 месеца съвсем откачи. Ако лятото купувах хляб Симид (давам марката за пример щото е позната в цялата страна) за около 1.15 сега за 1.35. Вярно сравнявам различни магазини, но вярвам няма да ми е голяма грешката.
И другите цени за поизхвръкнали, но не чак толкова, колкото тестените неща .
Скоро ще вземем да ядем ориз вместо хляб.
Според мен скоро ГЕРБ пак ще прекалят с негриженето за доходите и ще им се стоварят протести. Особено с проекта втората година майчинство пак да е 380 лв.
Борисов показва, че се учи от грешките, само, когато са лесни за учене.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


2
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 16:49:49 »
Е те терминологично го решават проблема. Едното го водят максимален осигурителен доход - 2600 лв бруто за 2018 год., а горницата я наричат облагаем доход - демек начислява и се ДОД от 10%. Само дето е абсурдно идиотско ако някой получава над максималния осигурителен доход, защо да не прати горницата в сивата икономика, ами да даде ДОД 10% срещу които ще получи милото усещане, че прави нещо за държавата си без да получи нищо в замяна!
Иначе нали беше излязла статистика, че ако падне тавана на пенсиите ЕДИН Човек ще получи пенсия от 19 000 лв. Да се чудиш кой е тоя човек и на колко е осигуряван, че трябва да получи пенсия 19 000 лв.

3
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 14:48:22 »
Индивидуалните партиди не са в чистия вид удачни за здравеопазване, защото мога да дам следния пример:
-Бездомник без осигуровки развива остра заразна болест от някакъв вид. Той не е допринасял нищо за обществото, но с новото си заболяване ще добренесе много, ако бъде максимално бързо излекувано. Например някакъв хепатит или по мистериозен начин да е заразен с ебола. Хайде за да не е толкова фантастичен примера, вместо бездомник с ебола слагаме мигрант от ЦАР.
Но е добре да има групи - примерно 3-4 според процента от максималния осигурителен доход, на който се осигуряваш. Щото все пак има разлика дали внасяш 20 или 200, а и е средство да се поощрява осигуряването на реални доходи.
Иначе е правилно да се покрива ако не цялата сума, то регламентирано да си знаеш предварително разходите. А не да се чудиш дали ще му е кеф да си пише избор на екип или не.
ИКАР дава много добри примери за Канада и според мен трябва да се мисли нещата в тоя дух да вървят щото иначе нашите докторя като цяло са доста ненаситни финансово, а много от тях и не блестят с широки хуманитарни и технически способности и обща култура, така че да си оценяват реалистично труда и да не бъркат в портмонето на хората по тази причина е малко вероятно!
Но Ананиев няма да се справи с това, което е показал. Няма по тоя начин да се реши. Смея да твърдя, че познавам здравеопазването по-добре от него!
Добре, че в разговора не сме намесели фармацията от етап разработка-изпитване-производство-лекар-пациент, че нещата ще станат страшни!

4
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: Yesterday at 12:03:40 »
Абе много жлъч има в политиката последните години. И все по-поръчкови и лъжливи медии. Затвърждаване на Пеевски в медиите, от друга страна кръгът Капитал. Хубаво е само, че АБВ и реформаторите отидоха на бунището на историята. Скоро и Барека отива там. От тези нароили се мънички партиики само РЗС ми липсват, поне с Янето смях имаше. ;) Ще се радвам Атака да останат извън НС. Помните ли 2013-та как Волен се криеше под масата, абе човек запомня хубавото или смешното повече. :D

Досега от последните кабинети са ми допаднали само първия на ГЕРБ (сега съставът е друг), служебния на Марин Райков и този на Орешарски дори. Втория и третия на ГЕРБ са по-зле от кабинета Борисов 1 и ремонтите по-зле станаха на инфраструктурата. И все по-неприятни лица. Но и в ляво не ми харесва Нинова като лидер, по-голям процент взе БСП от колкото с Михов обаче ми е анти, често пада до махленско-заядливо ниво. Манолова че кряка и тя и е устата, да, но е някак по-позитивен образ ако изобщо може да има такива в помията наречена роден политически елит. Умората от ГЕРБ е видна покрай мен. Не вярвах, че ще го кажа, но личностите по времето на Борисов 1 повече ми допадаха, дори и Фидосова.

Не ти е много точна логиката! Първия кабинет на Борисов от комбинацията криза,Бойковщина, неопитност успя да докара хората пред периода 2010-2011-2012 год. до доста мизерно битие. Съответно беше свален от протести на отчаяни хора.
В първия кабинер на Борисов просветваше чат-пат Дянков (докато не прибара резерва на НЗОК), Трайчо Трайков, който пострада от сибирските снегове на катарските пясъци и май толкова.
Второто правителство с РБ можеше да промени България, но Борисов реши да не прави реформи и си остана само с дупелизците от РБ.
Като изключим, че РБ беше събран от хора, които нямаха много общо ти под каква форма ги обединяваш в негативен смисъл?
Защото реформата на П.Москов, ако беше доведена до край щеше да се получи много добра, ако не се изменяха в окончателния вариант нещата.
Ти какво имаш например против това всички МКБ-та (МКБ=Международен класификатор на болестите) да се съдържат марекр дали са живото-застрашаващи или инвалидизиращи и да ги покрива НЗОК на 100%, а другите не!
Като ти гледам годините здравеопазването хич не ти е в ценносттната система.
Но примерно даваш ли си сметка, какво означава автоимунно заболяване, което не е животозастрашаващо, но ти гарантира дълъг живот с много болка.
Например знаеш ли какво е:
- Болест на Крон;
- Бехтерев;
- Псориатичен и ревматоиден артрит.
-Псориазис.

Ще ти дам пример за да не се мъчиш да четеш Укипедия.
Псориазиса е случай, когато собствената ти имунна система почва да напада собствената ти кожа, сякаш се бори с инфекция, която обаче не съществува. В резултат на това се получава зачерявяване на части от кожата в резултат на което клетките на епидермиса започват да се делят пъти по-бързо от нормалното. Високата скорост на делене на кожните клетки ги изидига към повърхността на кожата без да имат време да достигнат зрялост в резултат на което зачервяванията се покриват с люспички кожа и започва да се ръси насам-натам. В голям процент от случая продължителното възпаление на кожата води до възпаление на ставите и сухожилията отново нападнати от собствената ти имунна система, което след време води до инвалидизация.
Та като имаш предвид тези думи смяташ ли, че льольото финансисте здравен министър Ананиев има някакъв потенциал да реши подобни проблеми?
На всеки заършил 8 клас му е ясно, че е невъзможно с 8% от една заплата да смяташ, че трябва да покриваш разход до 650 лв, а цялата горница над него ще покриваш с 12 лв на калпак! Това е все едно в едно семейство мъжът да е директор на фирма и да издържа детето, а бабата с пенсията да издържа всички останали.

5
Не обичам да се говори за "Германия"  през периода 1945-1991ва година. Такава страна нямаше, нито някой е мислил за такава страна в онзи период. Имаше ФРГ и ГДР. Едните имаха Мерцедес, Ауди,БМВ, а другите ГЕСП, ЩАЗИ, Варбург и Трабант. Едните бяха политически зависими от САЩ като бивша победена страна, а другите пълно окупирани от СССР.
Едната валута беше почти като долара, другата като вчерашния вестник.
Едните бяха автори на системата за цветна телевизия PAL, другите ползваха френско-съветската СЕКАМ.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk

6
Ама то със сигурност без нови модели Чавдар нямаше как да мине номерът! Точно в средата на 90-те години градския транспорт беше последна грижа на повечето градове щото хората мислиха само за яденето и за цената на хляба. Съответно държавното предприятие няма да е можело току-така без частен собственик изведнъж да изкара нов модел автобуси. Ако си представяме 94-95-та година все още всичко от комунизма е било що годе в движение. Съответно центата на долара хвърчи нагоре през няколко седмици. Спомням си преди вота на доверие към Филип Димитров курса беше около 16-17 лв. за 1$, след вота скочи на около 20 лв. След това докато дойде Любен Беров в началото на 93-та година стана около 30 лв за 1 $.
Всъщност ето я таблицата с курса за онези години:
http://www.prehod.omda.bg/page.php?tittle=%D0%9B%D0%B5%D0%B2_-_%D0%B4%D0%BE%D0%BB%D0%B0%D1%80_%D0%BE%D1%82_1991-2001&IDMenu=776&IDArticle=2166

Та какви автобуси при тази обезценка на валутата?

7
Строителната фирма „Джи пи груп“ се отказва от обществената поръчка, възложена от Столичната община за ремонт на трамвайното трасе на линия номер 5 по бул. Цар Борис Трети.
https://frognews.bg/novini/dji-grup-otkazva-remonta-traseto-tramvai-5.html

Quote
Сключените договори остават

Фандъкова обясни още, че "Джи Пи Груп", която се свързва с директора на "Лукойл България" Валентин Златев (нещо, което той отрича), ще продължи да изпълнява другия си голям проект в София - ремонта на ул. "Граф Игнатиев" и прилежащите му улици и площади. Стойността на този договор е над 20 млн. лева без ДДС. Кметът отново повтори, че контролът на общината върху изпълнението на този проект е максимално засилен, а санкциите за некачествена работа са големи.

https://www.mediapool.bg/dzhi-pi-grup-otkaza-vtora-porachka-s-evropari-news284995.html

8
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 15.10.2018, 11:35:00 »
90-та година вече нямаше пари за строителство на тролейбусна мрежа. Манолова дублира функциите на архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян с голям бюджет при това има и заместник омбудсман,  докато арменската епархия няма протосингел. :) Неслучайно Община Русе няма омбудсман - функциите му се изпълняват от свещеник Дирайр Хадавян без излишни разходи от общинския бюджет.  :) :fan:
Да бе пари, че нямаше нямаше. Ама едно е да седнеш с гражданите си и да направиш една дискусия какво е направено, колко пари трябват и дъра-бъра, друго е никой да не ти казва какво почва да се изгражда, после какво е направено и какво не е и после някой да каже, че го е спрял, за колко го е спрял и т.н.
Всъщност това, което се случи, е все едно едни извънземни са дошли и са сложили едни стълбове и после са литнали в небитието и са изчезнали.

А относно врачката:
Абе защо като е толкова добра не предсказа кризата от края на 2008-ма годна?! Би трябвало за едни врачански възможности да е толкова видимо колкото за куче ла-но на 2 метра.

Edit2:
Краткия ми жизнен опит от малко над 40 години показва, че когато политиката почне да се обяснява с врачки, Ванги и други неща е еквивалентно на червения цвят на лакмусовата хартия в сярна киселина! Т.е. е прекалено очевидно,че нещата хич не са наред от раните получени по ръцете от пръскащата в чашата течност, че червената ламусова хартия вече е напълно излишен аксесоар в изследването и по-скоро може да покаже, че раните ти не садържат сапун, отколкото, че течността е опасна!

9
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 15.10.2018, 11:05:00 »
Нека да гледаме през призмата на 2007-ма година! Погледнато от 2007-ма година кое е Атака? Волен Сидеров или Валери Симеонов? Тогава и двамата бяха в Атака, докато Волен Сидеров не преметна Симеонов и така да се оказаха разделени. Едните (Сидеров) в парламента, другите (Симеонов и Касабов) в ОбС Бургас. После Симеонов съдаде НФСБ.
Мая Манолова може да е свястна особено като за бивш член на НФСБ, но да не забравяме, че мъжът и - Ангел Найденов в качеството си на кмет на Димитровград от 1991-1994 и председател на временния Изпълнителн комитен на ОбС Димитровград от края на 1990-до изборите 1991-ва година може да се приеме, че е отговорен за незиградената тролейбусна мрежа в града. Точно неговият предшественик Сашо Димитров (Председател на ИК на ОбНС – Димитровград в периода 1983 г.-1990 г.) се свързваше с изграждането на тролейбуси.
Все пак тая работа не може да не се е случила без отговорен човек и моето лично мнение, че той е А.Найденов.

10
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 14.10.2018, 19:37:15 »
Чиста журналистическа, а не езотерична прогноза.
1. Че Борисов може да управлява България към тази дата го предполагаха много хора.
2.Борисов беше коалиционен партньор с Атака на ниво парламент още през 2009та година и със Синята коалиция със съпредседатели Мартин Димитров и Иван Костов. Като видяха, че реформи няма да има се обявиха за опозиция. Сидеров го подкрепяше вярно още известно време докато не го предаде и отиде с ДПС и Орешарски.
3. Атака сега е солташак на ДПС по руска линия.
4. Борисов се задържа цели 8 години на власт
5. Оказа се, че по руска линия всички без Да БГ,ДСБ и бившия РБ всички са баджанаци.

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk

11
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 14.10.2018, 15:39:39 »
Една врачка още 2007 година предрече че Бойко ще стане премиер. Падежът му щял да настъпи като се обедини с Атака. След това премиер щяла да стане жена и да сме по-добре. :D
Лично аз смятам, че при Орешарски бизнеса дишаше по-добре. Да, спряха ЕС парите, но не се назначаваха само връзкари както е винаги при ГЕРБ. Повече малки фирми около мен фалираха след кризата при ГЕРБ от колкото тогава.
А Орешарски от БСП ли е? Или е от ДПС или от СДС?
Лично мое мнение е, че всеки от министрите в правителството на Иван Костов може да бъде отрепка само в човешки план, но не и като професионалист. Т.е. колкото и да е от БСП-ДПС, Орешарски е министър на финансите на Костов.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


12
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 14.10.2018, 13:06:10 »
Хайде да виждаме новините и през собствения ни мозък извън медиите!
Дали Радев има само минус БСП?! Не е ли минуса му търчащ по необятните сибирски пространства?!
Не беше ли той, който щеше да сваля санкции срещу Кремъл?! Кой ще вземе на сериозно политик, който е агитирал да паднат санкциите срещу Кремъл, докато въпросния Кремъл е пълнил бутилчиците от Нина-Ричи с A234!!
Сега ако си повтори думите от преди година ще избухнат всички политици в истеричен присмех!
Докато пахне на "амиак" от Русия всяко споменаване на санкциите да се свалят ще предизвика симптоми от затруднения в невротрансмитера като тремор, избелване на очите и другите характерни ...
https://www.svoboda.org/a/29540624.html
Да си дадем сметка как се води външна политика на страната, когато ти се смеят на казаното само месеци след това и то от бивш военен.
Бившият военен се излага непознавайки военните аспекти, които ще направят думите му смешни!
Работата на един политик е да вижда по-далеч от пенсионер, който редовно чете книги и следи медиите!


Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


13
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 14.10.2018, 00:12:09 »
https://pik.bg/%D0%B3%D0%B5%D0%BE%D1%80%D0%B3%D0%B8-%D1%85%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%B7%D0%B0%D0%BD%D0%BE%D0%B2-%D1%81-%D1%82%D0%B5%D0%B6%D1%8A%D0%BA-%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0%D1%80-%D1%80%D1%83%D0%BC%D0%B5%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B5%D0%B2-%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B5%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8-%D1%84%D0%B0%D0%BB%D1%88%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D0%B8%D0%B8-news788199.html
Темата за Румен Радев ми е била винаги дълбоко чужда. Никога не успях да схвана това, че Цачева е грозна и противна екскомунистка, защото трябва да ме кара да харесвам нещо такова като Румен Радев.
Ей сега ако ми каже някой, че ме е кандидатирал мен за нещо си от БСП - и за себе си няма да гласувам! Туй ръката ми може да пусне (бюлетина на БСП) най-вече ако е увито нещо в нея и то в коша за боклук.

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


14
Вярно е, че във времената на немотия купувахме Мерцедес и МАН, но все пак с едно уточнение - или втора употреба, или нови - евтини варианти, предназначени за Източна Европа. При това морално остарели още с производството си, по доста параметри.
То беше такова нямане на пари през целите 90 и началото на века, че самият факт, че нещо се е купувало е голяма работа. А пускането на метрото в най-гладните моменти също е огромно постижение за Софиянски в онези години.

15
Други градове / Re: Казанлък
« on: 11.10.2018, 10:19:07 »
Така е, обаче нивото на хората е такова, че докато ти взимат хляба от устата, ти обясняват, че те хранят в ресторант...и то масово кълват.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


16
Други градове / Re: Казанлък
« on: 10.10.2018, 13:34:17 »
Т'ва го могат навсякъде. Обикновено там си и остават - в железарската работа!

17
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 10.10.2018, 09:41:28 »
 Истината е някъде там... по средата.
Трябва да си запознат със случващото се, но трябва да го виждаш независимо от мнението на околните и хладнокръвно.
Трябва да се знае кое до колко може да ти повлияе пряко, кое косвено и кое е талаш. Псуването на политиците от пенсионерите с ракийка не помага. Помага псуването им на многочислен протест.
На повечето едно време им е било хубаво щото са ходили на работа без да работят. Както го казвам - липсва им уюта на кокошарника.

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


18
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 09.10.2018, 14:55:09 »
Тези хора от Аспарухово, ще имат ли градски транспорт тая година или ще бъдат изтезавани като животни!!?

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


19
Разни / Re: ПОЛИТИКА=?
« on: 08.10.2018, 23:18:55 »
След като стана ясно, че Руслан Баширов е полк. Анатоли Чепига, герой на РФ, преди малко групата журналисти оповести кой е другият "турист в Солсбъри" -  "Александър Петров" е Д-р Александър Евгениевич Мишкин.

https://www.bellingcat.com/news/uk-and-europe/2018/10/08/second-skripal-poisoning-suspect-identified-as-dr-alexander-mishkin/

Изпратено от моят XT1700 с помощта на Tapatalk


20
Други градове / Re: Габрово
« on: 05.10.2018, 22:32:32 »
Приказката, че за всеки влак си има пътници, получи буквално потвърждение, че всеки СОР може да се намери някакъв град.

Изпратено от моят Moto C с помощта на Tapatalk


Pages: [1] 2 3 ... 119