Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ooleg

Pages: [1] 2 3 ... 174
1
Разни / Re: Коронавирус
« on: Yesterday at 23:01:42 »
А стига с това пълнене!
Мангъра е много заблуден личност, че да имаш категорично мнение за или против. В края на краищата той е един обикновен инфекционист дето му имам някъде из къщи визитката покрай един забит кърлеж на детето.
Много лекари го мразят явно щото жената каза, че като го срещнала веднъж с бяла престилка и направил дъга в пътя си да се размине по-далече.

2
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: Yesterday at 22:57:17 »
Аз не смятам, че нашия ще има връзка с конфликта и ще праща бойци. Едно е да имаш връзка с диктатор, друго е с диктатор дето воюва с оръжие.
За изборите си прав. Откак видях, че не са честни и вече мога да си представя какво е останалото.
Все пак извървях цялата процедура от РИК-ЦИК-АССГ-ЦИК-АССГ. Само се отказах да тествам Вас щото не
сметнах, че имам силни аргументи щото може да е тъп закон, ама е закон.
Хубавото е, че половината свят е луднал като мен :)
А  RADOCVET дето лайква там - него съм си го представял като ме ядоса на мястото на Кошлуков по време на Панорама :)
Така, че заради темата да му го кажа :)

3
Варна / Re: Метро във Варна?
« on: Yesterday at 22:00:18 »
Е, ако си седи Портних ще има лъготене и кьорфишеци - това е ясно от дългия опит от 2013та насам. Ама се надявам на някой във Варна да му е уврял акъла за това вече. Избори ще има 2023та. Най-малко смятам, че за 10 години ще да са добили бегла представа за кмета.

4
Варна / Re: Метро във Варна?
« on: Yesterday at 18:31:22 »
Да, не си представям влакове като МД1 и 2, по-скоро нещо като 1/2ра от сименсите.

5
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: Yesterday at 17:53:11 »
Май двамата диктатори Ердоган и Путин ще се скарат здраво след това:
https://petel.bg/Turski-iztrebitel-svali-armenski-Su-25--Pilotat-zagina__383122

Quote
Турски изтребител F-16 свали арменски ВВС Су-25, съобщиха от Ереван. Това се случи три дни след избухването на военен конфликт между Армения и Азербайджан заради спорния регион Нагорни Карабах, пише rt.com.

Представители на Ереван заявиха, че инцидентът е станал във въздушното пространство на Армения и че пилотът на Су-25 е загинал.

Атаката идва часове, след като Анкара заяви, че ще помогне на Азербайджан да отблъсне „ арменската агресия “, предлагайки както дипломатическа, така и военна помощ.

По-рано Армения заяви, че е готова да използва руски балистични ракети "Искандер" в спорния регион Нагорни Карабах, ако Турция използва своите американски изтребители F-16 в подкрепа на азербайджанската офанзива.

Превод: „Петел”

Въпроса е, че подлизачеството на София към Анкара става АБСОЛЮТНО НЕПРИЕМЛИВО!

6
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: Yesterday at 17:35:13 »
За да вземат пари ще им трябва проект.
Ако нещата не се проектират и направят идиотски, което много рядко се случва могат да осигурят някакви пари след 2-3 години.
Т.е. в идеалния случай нещата биха се случили.
Съгласен съм, че реалността не е такава. Самите приказки са Аксаково са доказателства за това.

7
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: Yesterday at 16:49:48 »
Е не са толкова прости нещата! Територията наистина е в Азерските граници, ама някога териториите са ги включвали и изключвали като обедно меню.
В някои случаи като Косово - се стига до тормоз от едните върху другите и нещата се предрешават. Особено, когато както при сърбите има и рецидиви с тежки убийства като в Босна, Хърватска и Словения.
В другия случай като с Македония - толкова се огелпват нещата, че както с македонците, самото население не знае какво от кой и как го иска.
Не съм сигурен за Нагорни Карабах каква точно е истината.
Във всеки случай гледайки Крим, СССР и Украйна - май тука имаме късмет, че Москва не го е решавала въпроса.
Аз казано честно не познавам нещата в дълбочина за да съм сигурен за себе си какво точно да мисля. Навярно всяко просто решение ще е грешно.
Защо говоря така?
Ами защото кашите от Османската империя са големи. Например Албанците в Македония, турците в Кърджали....
Сигурен съм в едно - нито Путин, нито Ердоган са решението.

8
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: Yesterday at 16:26:18 »
Охх Плевнелиев продължава да олеква с изказвания и действия от година насам!
Тоя път в Азербайджанска медия.
https://fakti.bg/bulgaria/514384-plevneliev-napadenieto-sreshtu-azerbaidjan-e-provokacia


9
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: Yesterday at 15:46:59 »
ОбС-Варна одобрил изхарчването на 240 бона за проучвания.
https://petel.bg/Obshhinskiyat-savet-odobri-da-se-izharchi-chetvart-milion-za-prouchvane-za-novoto-leko-metro-vav-Varna-__383106

Quote
„Основната функция на съоръжението ще бъде да свърже новата икономическа зона, която предстои да бъде обособена край Аксаково, с Варна. Очакванията са в бизнес зоната да се създадат около 30 000 работни места, т.е. голяма част от хората ще ползват железницата“, заяви пред съветниците заместник-кметът инж. Христо Иванов. Той е на мнение, че още от сега трябва да се работи за осигуряване на комуникациите между индустриалната зона и града.

Предложението за изграждане на скоростен електрически транспорт във Варна дойде след посещение на премиера Бойко Борисов, който подкани пред камерите кметът на Варна Иван Портних да предложи проект. По думите на министър-председателя, ЕС има интерес да финансира подобни проекти в големите български градове.

Градската железница е заложена в Общия устройствен план на Варна като трасе по „Цар Освободител“. „На базата на техническите и икономическите обосновки, които предстои да бъдат изготвени,  ще се отговори на въпроса трябва ли да се запази това трасе за градска железница или не е необходимо“, допълни каза още заместникът на Портинх по инфраструктурата.

Инж. Иванов каза още, че в основната си част скоростният екологичен транспорт ще е надземен, само в отделни част ще минава под земята. „Ще можем да ползваме опита на София, която след изграждането на метрото промени своя облик“, посочи заместник-кметът.

Опозицията в общинския съвет представи различни доводи против отпускането на средствата. Някои от нейните представители подчертаха, че изграждането на втори Аспарухов мост е много по-важен приоритет за общината, отколкото градската железница. Други пък посочиха, че според експерти изграждането на трамврайни линии е по-подходящо и по-евтино от пускането на "леко метро". Трети довод беше, че в сегашината кризисна ситуация сумата от 240 000 лева от бюджета на общината може да се използва и за много по-наложителни разходи. Въпреки това с гласовете на мнозинството решението беше прието.

Самият факт, че се говори за крайната точка (Аксаково) показва, че има нещо гнило. В София първо се знае средата и десетилетия по-късно се мисли за крайните точки! И това е правилното! Щото пътникопотока е в средата винаги - щото живее там! Ако той не живее в средата, значи пък е тотално сбъркано!
Няма как да говориш, че ще трябва влак до нещо, което не е построено! Особено, когато е в друга община! Първо харчиш парите на Варна за община Варна и после за Аксаково. Можеш да им предложиш разбира се да се върнат във Варна.
Някой ще каже - да ама тя зоната няма как да не е в Аксаково щото там цената е по-ниска отколкото във Варна. Ти ако им построиш транспорт - тя няма как да е ниска. И ще платят скъп местен данък в Аксаково!

10
Разни / Re: Видео
« on: Yesterday at 12:45:47 »
Филм на Валя Ахчиева: "БИО СОЯ - ЗА ЛАУРА КЬОВЕШИ"

11
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: Yesterday at 11:43:38 »
Не, не ме е страх от темата за Нагорни Карабах! Дори прегледах wiki-то и си припомних, че столицата носи интересното име Степанакерт. Има и друго име. Нагорни Карабах е интересно словосъчетание - Нагорни - от руски високо. Кара - турска (тюркска) дума , която е масова в България и значи Черен. Бах - значело градина. Т.е. в превод значи "Високата черна градина".
Автономен район населен с арменци, намиращ се в територията на Азербайджан.
Няма нищо глобално страшно в конфликта (не казвам, че локално за Армения, Азербайджан и др. не е опасен). Причината да не ме плаши конфликта в момента е, че Армения традиционно се подкрепя от Русия-Путин, а Азербайджан от Турция-Ердоган. В момента двамата дикратора са в много добри отношения и въртят оръжейни сделки. Няма да си развалят рахатлъка заради някакви си държавици.
Обратното би значело Путин да изпусне Ердоган обратно в натовската орбита,  което за него е важно да не прави, защото турската армия е една от най-силните в света.
Путин мрази НАТО много повече, отколкото да обича Армения.

Иначе е безспорно, че щом по времето на СССР не се справиха с локална гражданска война, няма да се справят истински и сега, когато проблемът не  е вътрешен.
Всъщност, когато беше конфликта през 80-те години се случи голямото земетресение в Армения (https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D1%80%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%BE_%D0%B7%D0%B5%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%B5%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D0%B5)  и в България покрай земетресението нещо сфъфлиха за Нагорни Карабах.

Мисля че, това земетресение (11:41 местно време на 7 декември 1988 с магнитут 7.2 по Рихтер, поне 25 000 жертви) охлади много конфликта и свърши повече роля от Москва.

Възможно е, да има този конфликт вътрешно отражение в България, защото намесата на Ердоган ще засили европейските реакции срещу него, а режимът на Борисов има проблем с Ердоган. Т.е. очаквам на изслушването в понеделник в Европейския парламент, този конфликт да предизвика повече неприятни въпроси за отношението на Борисов към Ердоган.

Иначе да, за Армения положението е гадно:
https://petel.bg/Mayki-v-Armeniya-izprashhat-sinovete-si-na-voyna-__383061


Майки изпращат синовете си в Армения на война! Пейчев да разкажеш нещо?

12
Разни / Re: Коронавирус
« on: Yesterday at 11:37:00 »
Без да взимам страна да споделя една информация. Според личната докторка тази година е нямало ясно изразен летен грип както предни години. Дали маски или дистанция явно има значение.
Според мен вирусът е все още доста непознат. Сигурно след време ще се окаже, че някои от мерките са били излишни, ама сега като не знаем се опитваме да правим нещо.

Летния грип не е грип - т.е. вируса му не е Инфлуенца. Обикновено това са вид ентеровируси - т.е. развиват се и поразяват чревния тракт и причиняват разтройство, повръщане и т.н.
По морето обикновено настъпват още юни-юли, в София чак към края на август и началото на септември. Аз имах нещо подобно макар и по-леко от миналата година почти по същото време - 1 седмица по-късно. Т.е. не вярвам на теорията! По-скоро хората не са отишли на лекар.

13
Разни / Re: Коронавирус
« on: 28.09.2020, 23:34:13 »
Антония Първанова поне:
а) е бивш депутат и шеф на НДСВ
б) е лекар
В) боледувала от Ковид19
Г) Лекувала децата си от Ковид19 във Великобритания
д) поддържа мнението си от май месец
Иначе това ме кара само да я слушам, но не и вярвам на 100%

Още веднъж се извиняваме, но мерките ви са тъпи, безполезни, но силно унизителни. Копират всичко, което уронва човешкото без да пазят и от лош дъх.
Днес в автобуса жена с маска седна до мъж без такава, който преди да се качи каза на познат същите неща за маските като bdz43. Онзи човек се беше силно напарфюмирал с нещо миришещо на розово масло. По едно време оная с маската стана и каза, че се маха щото някой много мирише на парфюм от роза и не издържа миризмата.
Ароматните молекули са много големи. Познай щом ти мирише през маската колко пази!
Познай и запаряването на устата дали не дава идеална среда на вирусите да се запазят свежи на устата ти. Особено в жега и сух въздух.

14
Разни / Re: Коронавирус
« on: 28.09.2020, 22:30:15 »
Кои хора стоят повече в къщи? Аз от 1 юни съм по улиците и не виждам признаци живота да позволява лукса да си седиш вкъщи.

15
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: 28.09.2020, 22:26:14 »
Рекламата не беше тъпа - някои хора не бяха паднали до това ниво.
Наистина, през онова време такива прости послания не стигаха дори до децата. Такива малоумщини нямаше как да ти предложи ежедневието. Просто цялото общуване изискваше някакво високо ниво. Например да влезеш в автобус изискваше умение да се намърдаш и да седнеш, да си купиш стока изискваше позната магазинерка, късмет, купони или комбинация от всичко това.
Така измислихме "Тефал, ти се мислиш за всичко!"

Имаше една друга реклама след Тефал за Рики или нещо подобно беше с един картоф. Нещо от сорта:
Рики - дружество с ограничена отговорност!
Но Рики носи пълната отговорност!

Тогава ми идваше това доста пък високоинтелектуално като за 90-та - как дружество с ограничена отговорност носи пълна отговорност :)

16
Разни / Re: Коронавирус
« on: 28.09.2020, 18:14:41 »
Като толкова пазят маските дали има заболяване, което да е намаляло спрямо предна година? Но не от седенето вкъщи, а от маските?

17
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: 28.09.2020, 17:35:50 »
Едно време през 90-та като пуснаха първите реклами - на "Тефал" се чудих как може да има такива тъпотии. По-късно разбрах, че това тъпи нещо ще минава за много умно. И до ден днешен ми се струва, че да се хвърлят пари за реклама е като да ги хвърляш през прозореца. Хем добре знам, че не е така.
Добре, че не съм клиент, че щях да съм отвратителен клиент.

18
Разни / Re: ГОВОРИЛНЯ.
« on: 28.09.2020, 14:19:25 »
За разстройство - украинския активен въглен в зелената кутийка! Онзи дето няма защитна капсула.
Този:


Оня детокси нещо си дето е капсулиран е слаба ракия!
Също така помага и да се изпият две ампули гентамицин - по една на 12 часа. Той не се приема от чревната лигавица и антибиотика действа само на стомашната област. И след двете ампули гентамицин - много пробиотици.

19
Разни / Re: Коронавирус
« on: 28.09.2020, 14:16:26 »
Шъ ти кажа от първо лице! Ако стане свинщина - значи са политиците, ако не стане - вируса!
Не ми допада само, че децата са лабораторния уред, обаче няма накъде повече да се пада и без това. Пиша го по-скоро за някой наивник да му дойде акъла.
Т.е. споделям тука просто за да не победи телевизора акъла.

20
Разни / Re: Коронавирус
« on: 28.09.2020, 12:57:19 »
Ще цитирам президента.
Отговорът е "НЕ"!

Pages: [1] 2 3 ... 174