Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Mammoth

Pages: [1] 2 3 ... 159
1
Само като прочетох ПИК, ми стана лошо. Да не говорим, че има и тема за проекти за метро във Варна. Темата е за ключ.

2
Варна / Mercedes-Benz O345/G
« on: Yesterday at 01:46:08 »
Скоростите му отдавна са зле, явно чакат съвсем да се скапе и да го спрат завинаги. Дори след основния ремонт през 2017 не ги бяха пипнали, единствено само двигателя беше правен.

3
Варна / Mercedes-Benz Citaro / Citaro G
« on: 26.09.2020, 20:31:14 »
Ще е интересно от 1-ви нататък. :)

4
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« on: 25.09.2020, 00:18:25 »
След инцидента през 2003 (мисля?), ученическите автобуси се проверяват изключително стриктно.

5
Васко, ти в метростанциите ли живееш, че да ти е проблем, че има крива фуга или нещо подобно... Да, в личната ти баня може да изказваш претенции, но за обществено място да ходиш с линийка да мериш фугите е меко казано скандално...

Въпреки всичко няма да пропусна, че метростанция Орлов мост прилича точно на баня, само душовете и закачалките за кърпите липсват. :help:

Станциите от МД 3 са с прекалено много цветове и някакви украшения, единсветно тази на Александров болница е хубава. Съвсем спокойно бих ги нарекъл цигания. А отностно старите станции от МД 1, те са най - добрите. Не са толкова шарени, с дълги перони са, широки са и са с дървени траверси, което на мен ми е любомо заради специфичната миризма. :)
А, прекрасни, най-вече Вардар. С тия червени плочки прилича на някой евтин бардак (да ме извиняват модераторите).

6
Варна / Re: Mercedes-Benz O405/N(2)/NK2/G/GN(2)
« on: 21.09.2020, 22:36:29 »
Различни са им настройките на скоростите, за това и звучат различно.

7
И аз го видях като се прибирах, пълен потрес. Сложено е там нещо колкото да се отчете, че е направено и има нещо сложено.  :help:

8
Варна / Re: Новини и общи дискусии
« on: 29.08.2020, 15:18:16 »
Изкарах 3 дни във Варна, така че няма как да не споделя впечатленията си от градския транспорт в родния ми град.

Пиша в тази тема защото обобщавам всичко, от колкото да разделям по модели.

За маршрутните промени:
Това с 409 е голяма простотия, едната фирма минава от едикъде си, другата от другаде. Едва ли не пътниците трябва да се съобразяват с превозвача, а не превозвача с пътниците. :help:
86 въпреки върнатите стари разписания на тролеите не се движи, не знам поради каква причина, но тази линия стана като халеевата комета и само за отбиване на номера. Ту се спира, ту се пуска отново, не знам.
48 е спряна също, не че от нея имаше особен смисъл освен за пробег и харчене на гориво. :help:

Относно автобусите:
Масова част от старите Солариси са започнали да приличат на обори, още като живеех във Варна бяха започнали да им се появяват някакви планки на пода над предния мост. В почти всички от модела ги имат - причина не знам. Отзад капаците на двигателите не са затворени като хората и особено метановите някои от тях вият като глутница вълци на пълнолуние.
Мерцедесите си вървят, всичко си е както преди - има и обори има и хубави от тях, зависи от шофьорите.

Билетната система си работи, но чувството сърдита кондукторка да те гледа на кръв докато си взимаш билет от машината, а не от нея, не е особено приятно.

От всичко ме издразниха най-много маршрутните промени, но както винаги съм казвал проблема не е в ДАП-а, а в общината която само лае и нищо не прави, бие се в гърдите колко са добри и как града се развива, пък той всъщност е на никъде.

Дано след следващите 8 месеца в които ме няма тук поне да има някаква положителна промяна, ама едва ли...

9
Варна / Re: Mercedes-Benz O345/G
« on: 20.07.2020, 22:54:34 »
Минавали са основен ремонт, някой от тях и по два.

10
Варна / Re: Mercedes-Benz O345/G
« on: 20.07.2020, 12:45:17 »
Имайте предвид, че тези автобуси карат на доизживяване и при следваща доставка която се очертава да е скоро, ще бъдат бракувани.

11
Не, в кодовете има и отделни дестинации “Аспарухово” и т.н при съкращение на маршрута. Шофьора вместо да въведе дестинация 012 е въвел 9ХХ от специалните кодове.

Табелите на ТЕДОМ-ите съм ги правил аз преди 2 години, до момента никой друг не ги е разбутвал. Мисля, че се получиха доста сполучливо, дори на ръководството на ДАП-а тогава много им хареса. :)

12
Преди седмица беше пусната обществената поръчка за купуването на 60 електрически автобуса (40 соло и 20 съчленени) както и изграждане на зарядни станции към тях. Документацията може да се намери на сайта на "Градски транспорт" Варна - ЕАД.

Предлагам в тази тема да се коментира бъдещата доставка и развитие на обществената поръчка. :)

13
1650 с изпаднало колело на задния мост! Трети тролей... започна да им става навик! Чудесни тролеи, евала Соларис, евала Шкода  :fan:  :fan:
Някой не си е прочел урока, ма плюе тъй да има. Какво общо има Шкода пък, та то само електрооборудването е тяхно? :help: Проблема е нито в Соларис, нито в Шкода, а в некадърната поддръжка по депата.

14
а аз в онази умряла тема дори не влизам.
Аз не обиждам и не наливам, както се вижда.
Я пак?  :help:

15
3621-413

16
Излизане с него на глава няма, като видя негово мнение просто го прескачам, за здравето на нервите ми. :) Препоръчвам ви да го правите и вие. Помислил си, че е най-знаещия и можещия в тоя форум.

17
2305 по 280 - За съжаление по-некадърно управление не бях виждал... през всеки 2 секунди спирачка и после рязко газ така, че всички да се съберем отзад. За капак на тази прекрасна идилия въпросия индивид говореше по телефона (всички бяхме длъжни да му слушаме личните драми на висок глас), като на завоя на спирка ж.к. Дървеница си изтърва телефона и в стремежа си да го вземе щеше да изтърве автобуса и да се забие в спирката. Жалбичката ще си я входирам малко по-късно.

18
1115-102

19
5008 - тб11

20
2161-94

Pages: [1] 2 3 ... 159