Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - New_Passenger

Pages: [1] 2 3 ... 25
1
Все пак трасето съществуваше и след пускането на метрото до Жолио Кюри. За сравнение - трасето до Дървеница го махнаха веднага, по Черни връх също. Значи все пак трасето не беше безполезно. Последните спирки често са с едноцифрен брой пътници. А67 е смешен. Лозенец и Изток/Изгрев са най-престижните, но транспортните връзки между двата квартала са много слаби и неудобни.

2
Разни / Re: Кварталите на София
« on: 17.03.2019, 12:21:59 »
Не знам дали в квартала или в блоковете има нещо по-специално за военните, но със сигурност е построен за военни. Имам 3 познати семейства там и всичките са военни. Честно казано, този квартал не ми харесва.

3
Филмче за транспорта в Холандия. Авторът я нарича "транспортен рай":


4
Май старите си бяха най-подходящи:

Не само подходящи, но и стилни. Идеално подхождаха на булеварда.

5
Така е. Те и сега са с предимство. Много стратегично място са избрали, точно в сърцето на Студентския. Билла и Лидъл са на по-неизгодни места, пък Кауфланд си е направо извън Студ.град. Фантастико там отдавна е поел мисия да помага на студентите ако искат да хапнат нещо или да се напият :crazy:

6
Колко студенти е спасило Фантастико в Студентския :laugh:

7
Разни / Re: Строежи
« on: 13.03.2019, 13:30:28 »
Легендарният автосервиз в Изток вече е в историята. Дано построят симпатична офис или жилищна сграда.

В източната част на Дианабад, която е близо до Раковата и Г.М.Димитров, лека-полека се отървават от стари полусрутени сгради и строят нови.

8

Scorpions-white dove


Помня го това парче. Доста по-късно разбрах че е кавър. Оригинала е на унгарската група Omega. Чичо ми когато разказваше за студентските си години, си припомни как е слушал по хиляда пъти на ден плочата с тази песен (оригинала е на унгарски).

9
Новото трасе до Дървеница донякъде щеше да компенсира липсата на въпросното трасе. Проектът можеше да бъде реализиран още 2015-16 г. Големи природозащитници станахме. Иначе, старите релси в лесопарка още си стоят. Да, трасето до Спартак осъществяваше връзка с Петте кьошета, но и трасето до Руското посолство осигуряваше удобна и бърза връзка източен Лозенец (където няма метро) с Изток и Изгрев.

10
Няма ли да го закриват вече оня форум, най-безполезният?

11
Забавно / Re: Любимо радио
« on: 13.03.2019, 12:58:26 »
Много чалгари в тоз форум! :D :crazy:

12
Защо отбиване на номера? Тролей до Младост 2 е предвиден още преди повече от 10 години. В краткосрочен план - толкоз! Никой не е обещавал тролей до Младост 4. Трамвая до Младост също ще бъде само до Младост 1а и 3, поне на първи етап.

13
Да, в Дианабад си имат собствен супермаркет ВМВ. В други квартали като Люлин или Младост не съм срещал супермаркети от тази верига.

Някой помни ли веригата Рамстор?

14
Нямах това предвид. Няма как да конкурира метрото, но създава една алтернатива. Трамвая ще даде възможност за удобна връзка на Дружба 2 със ситито. Ако е с метрото, трябва или да вървиш пеша от МС Дружба или да ползваш пешеходния тунел от МС ИЕЦ за Дружба 2. Булеварда пък ще направи Младост 1а пешеходно достъпен за ситито.

15
Не знаех, мерси за инфото! Трамвая в значителна степен може да подпомогне и метрото: от Кепитъл сити до Младост 1а се очертава 1 спирка, до Дружба - най-вероятно 2 спирки. Също така, новият булевард ще даде възможност на клерковете от Младост 1а да ходят на работа/от работа пеша, ако времето (и в двата смисъла на думата) го позволява.

16
Разни / Re: Кварталите на София
« on: 08.03.2019, 16:50:56 »
Това е друго. Витошките квартали предлагат красиви зимни пейзажи, но като панорамна гледка. А и тази гледка можеш да я наблюдаваш от друг квартал, тъй като Драгалевци и др. разполагат само с ниски къщи, няма блокове, кооперации и т.н.
Относно Зона Б5 и Мотописта: друго си е да застанеш до прозореца и да съзерцаваш пространството до блока изцяло покрито със сняг, а не кални улици по които минават сума ти коли, каквито са жилищните комплекси като Младост и др.
Общо взето, мисълта ми беше че в случая с гореспоменатите обособени квартали зимната красота е направо пред носа ти, трябва единствено да погледнеш през прозореца. А и колите са по гаражите които са на по-ниско ниво и не заемат място на ниво терен.

17
Планът на ситито вече е пределно ясен:

Capital Fort вече е готов, Ellipse е остъклен, Sky Fort вече се строи, остават East Fort, Sky Residence (South Fort?).
Безспорно, ще се напълни с хора и ще има остра необходимост от нов булевард. Който живее в Младост 1а или Дружба 2 ще може съвсем спокойно да ползва трамвая вместо метрото.

18
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 08.03.2019, 15:50:53 »
Сори, моя грешка :blush: Пуснах без да искам една друга снимка, модела е поне на 5 години. Твърдя го защото самият аз карам същия модел. Новият концепт на Кашкай беше представен на автосалона в Женева.

19
Разни / Re: Самолети и летища
« on: 08.03.2019, 12:41:35 »
Малко екзотика. Летище Денпасар:

20
Разни / Re: Aвтомобили
« on: 08.03.2019, 12:31:29 »
Концепта на новия Кашкай:


Pages: [1] 2 3 ... 25