Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Dimitar155

Pages: [1] 2 3 ... 18
1
Изтрити теми / Re: Разписания
« on: 25.09.2020, 13:15:49 »
94 е на интервал 30-40 минути
Таблата по спирките и виртуалните табла в сайта на ЦГМ не работят коректно поради технически проблем.

2
Да не са решили да пускат чешки по тм6?
Едит: или ще правят някакви размествания с 4, 11 и 10?

3
Около 18:40 3128 по 204 беше на аварийни след пл. Ручей в посока Борово. Нямаше видими следи от катастрофа. Имаше две коли зад него и една на контрол по транспорта.
2909 беше блокирал локалното на бул. България преди сп. бул. акад. Иван Гешов. Не видях до има щети по него, но имаше линейка. 3 шкоди бяха зад него и 2 пред него. Тролейбуси 2, 8 и 9 са били пренасочени по Григор Начевич.

4
От 04:30 часа на 12.09.2020 г. (събота) до 24:00 часа на 13.09.2020 г. (неделя) Трамваен транспорт, ще промени маршрути както следва:

трамвайна линия № 1: промяна на маршрута само в посока надлез “ Надежда” както следва: от ж.к. Иван Вазов по маршрута си до кръстовище бул. “Христо Ботев” – ул. “Алабин”, надясно по ул. “Алабин”, обръщане на посоката на движение на трамвайно ухо “Съдебна палата”, ул. “Алабин” и надясно по бул. “Христо Ботев” по маршрута до надлез “Надежда”;

трамвайна линия № 6: промяна на маршрута само в посока ж.к. Обеля 2 както следва: от ж.к. Иван Вазов по маршрута си до кръстовище бул. “Христо Ботев” – ул. “Алабин”, надясно по ул. “Алабин”, обръщане на посоката на движение на трамвайно ухо “Съдебна палата”, ул. “Алабин” и надясно по бул. “Христо Ботев” по маршрута до ж.к. Обеля 2;

трамвайна линия №7: промяна на маршрута само в посока метростанция “Хан Кубрат” както следва: от ж.к. Борово по маршрута си до кръстовище бул. “Христо Ботев” – ул. “Алабин”, надясно по ул. “Алабин”, обръщане на посоката на движение на трамвайно ухо “Съдебна палата”, ул. “Алабин” и надясно по бул. “Христо Ботев” по маршрута до метростанция “Хан Кубрат”.

В обратна посока маршрутите не се променят.

Източник: ЦГМ

5
Снимка на 2020 по линия №2 от 2001 - 2002г., за съжаление може да се види без логото само в миниатюрен размер. Източник:  https://www.euro.who.int/__data/assets/pdf_file/0019/104464/Parma_EH_Conf_pb2_fre.pdf
Ето я цялата снимка в оригиналната резолюция без логото.

6
Quote
Екип на район "Красно село" откри разминаване в нивата на перона и влаковете

"При спиране прагът на вратата на влака се оказва с 12 см по-високо от нивото на перона.Вероятно е в допустимите норми, но това ще създаде неудобство при качване на хора с двигателни проблеми и на инвалидни колички", каза районният кмет на "Красно село" Росина Станиславова от "Демократична България".

Тя и нейният екип са открили това при огледа на трите метростанции на територията на района - "Красно село", "Бул. "България" и "Медицински университет". Районната администрация е изпратила писмено становище до Столичната община и до "Метрополитен" по този въпрос.

"Всички се гордеем с това изключително модерно транспортно съоръжение, каквото е третата метролиния, но питам защо още не можем да изравним две нива", негодува тя.

"Дневник" се обърна към експерт от "Метрополитен", инж. Дерменджиев, началник на отдел "Инвестиционен", който предположи, че решението е като се напълни с хора влакът, той слягал и нивата щели да се изравнят. На кмета Станиславова споделили и друго решение - след време щели да се пристържат колелата на влаковете и така щели да станат по-ниски
Източник: Дневник.бг

7
Не ми е ясно какво толкова ви пречи Спаси София. Схемите им са много по-добри от тези на Метрополитен, както и табелите по станциите. Този договор (за който не ми стана ясно откъде се пръкна) не е нарушение на закона (справка).
Рекламират се в онлайн пространството, включително и в този форум, като регулярно демонстрират какво са направили и сами се оценяват, че са най-добрите и техният продукт е ненадминат.
Би било хубаво да покажеш по-добрият продукт от този на СС.

8
Не е ли по-добре спирка 0626 (ж.к. Иван Вазов посока Гоце Делчев) да бъде върната тук и да се обособят три нови спирки както съм показал на прикачения файл.

9
Ето тук можеш да видиш по каква номенклатура е строен твоя блок. Ако има подобни блокове в района можеш да питаш дали имат скици. От тук можеш да намериш различни скици и чертежи, но не съм сигурен дали биха свършили работа.

10
Въпроси / Re: Въпроси и отговори
« on: 14.08.2020, 22:01:45 »
Вероятно става дума за някой обект в този район.

11
Кръстовищата на Орлов мост и Ректората са отворени.

Маршрутите на автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 184, 204, 304 и 604 и на тролейбусите с номера 1, 2, 4, 5, 7, 8 и 11 са възстановени.

Източник: ЦГМ

12
Затворено е кръстовището на бул. Васил Левски и бул. Цар Освободител (съответно бул. Васил Левски е затворен между ул. Оборище и ул. ген. Гурко).

Тролейбусни линии 2 и 4 от „Х.Димитър“ се движи до „Оборище“ и обратно.
Тролейбусна линия 1 от „Левски Г“  до  „Оборище“ и обратно.
Тролейбусна линия 7 - маршрутът е от "Люлин"- Сточна гара. И кино "Одеон" - ПК "Спартак".
Превозните средства спират на всички спирки в променените участъци от маршрутите си.
Линиите се движат по разписанията, които са им за съответните спирки.

Източник: ЦГМ

13
Орлов мост е затворен от протестиращи. Моля проверете преди да планирате времето си:

Променени са маршрутите на автобусни линии 9, 72, 75, 76, 84, 184, 204, 304 и 604 и на тролейбусите с номера 4, 5, 8 и 11.

Автобусите с номера 9 и 75 въртят на Военна академия.
Линии № 84, 184, 280 в посока Орлов мост въртят преди него и обратно по маршрута.
Автобусите 72, 76, 204, 304 и 604 са отклонени по бул. Др. Цанков, бул. П.Яворов и по маршрута двупосочно.
Линия № 94 върти на ул. Гурко и обратно по маршрута
Линия № 213 в посока „Младост“ е отклонен по бул. "Мадрид" , бул. Ситняково и по бул. "Цариградско шосе" по маршрута си.
Тролейбусите с номера № 4, 5, 8 и 11 посока СУ „Кл. Охридски“ въртят преди Орлов мост и обратно по маршрута.
Тролейбус № 5 в посока „Младост“ е отклонен до Сточна гара и обратно по маршрута до Надлез "Надежда".

Източник: ЦГМ

14
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 29.07.2020, 17:25:54 »
Да питам пак - нещо инфо за малките електробуси?
Няма информация за цени, но това са участниците, които са допуснати до втория етап.

Обособена позиция № 1: Доставка на 30 броя нови електрически автобуси с дължина от 5.5-7.5 м. и допълнително оборудване към тях:
1. Консорциум "К-БУЛ София" ДЗЗД (членове: Карсан и Булавто АД)
2. Консорциум "Екселор-алфа" (членове: Екселор и Jiangsu Alfa Bus Co ltd) изискавт нов ЕЕДОП

Обособена позиция № 2: Доставка на 22 броя нови електрически автобуси с дължина от 7.6-9.6 м. и допълнително оборудване към тях:
1. Консорциум "К-БУЛ София" ДЗЗД (членове: Карсан и Булавто АД)
2. Консорциум "Екселор-алфа" (членове: Екселор и Jiangsu Alfa Bus Co ltd) нов ЕЕДОП
3. Българска автомобилна индустрия ЕАД (подизпълнител YUTONG)

15
Къде се очаква да бъде изградено ново обръщало? Някъде четох, че ще се търси ново място за колело, тъй като разширението на булеварда засяга сегашното.
Според плана от преди 1-2 години не би трябвало да се мести обръщалото. Вероятно ще бъде разширено в зелените площи зад него.

16
тб8 - 26xx

17
Не съм казал че не могат да издържат, но не е редно да има толкова дълги курсове без почивка. Такова натоварване за един човек може да не се отрази сериозно в краткосрочен план, но ако продължи по-дълго време би могло да има отрицателен ефект както на физическото, така и на психическото му здраве.

18
Според мен е възможно 204 от кръстовището на бул. България и бул. Иван Евстатиев Гешов да продължава по локалното (по което се движат тролеите двупосочно) и да спира точно преди спирка пл. Ручей (където има обособени места за паркиране, които така или иначе не се използват). Там има тоалетни, които би трябвало да работят и да са в добро състояние. Вероятно може да се осигури будка на спирката, която да продава храна и напитки. След това може да продължава по ул. Кюстендил, ул. Дойран, бул. Гоце Делчев и обратно към Дружба 2. Друг вариант е да минава направо по маршрута си и да завива от ул. Тодор Каблешков към бул. България. Със сигурност ще трябва да бъдат осигурени 2-3 водачи, които да поемат автобуса от пл. Ручей защото пътниците надали ще са доволни от престоя.

19
Кои са останалите участници?

20
1761 - 83
2106 - тб2. Възможно е да е бил за един курс.

Pages: [1] 2 3 ... 18