Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - davidcho10

Pages: [1] 2 3 ... 64
1
Автобуси / Re: Ikarus 280
« on: 27.09.2020, 23:37:17 »
На това място даже въртяха съчленени Икаруси, които едва-едва се изкачваха до там.
Това май доказва, че наистина Икарус 280 са били много маневрени автобуси.

Предполагам, че съвременен съчленен автобус няма да успее да се впише в това обръщало.

(става дума за това вече закрито обращало в кв. Бояна)

Друго място, за което много хора твърдят, че доказва маневреността на Икарус 280 е това, когато А604 се е изпълнявала от Икаруси.
Където завива несъчленен автобус, там минава и Икарус 280 :)

2
Стара София / Re: Ретро снимки
« on: 26.09.2020, 21:18:15 »
Защо халите са разбити? Без покрив, прозорци и тн.

3
Днес 1767 беше на 122

4
4 и 11 са толкова пълни, че едвам затварят вратите... екстра са си за тези линии, както и за 8. За 3 ще се види колко е натоварена и тогава ще се каже какви тролеи са подходящи.
Където и да сложат новите Шкоди е без значение. Нали тогава ще имаме напълно обновен, модерен и отговарящ на всекакви човешки нужди тролейбусен транпорт. Ако и тогава има недоволни хора, значи са за лекар.

5
Това коя година са не е от значение, важно е кога е направен основният ремонт... 2628 и 2627 са едни от последните, но е ясно че няма да запязят тях.

6
Днес:
1761 на 11 и 102
1769 на 83
Интуро на 45
18ки на 64 и 102
2603 на 8

7
Очевидно не си се возил на землянските Лиони. Има някои покъртителни като 1155, 1165 и други. Ритат скорости, тропат дръжки, стъкла, бучене все едно ще излита, скърцане пръ съчленението и т.н.
А относно Ютонгите не мисля, че някой е очаквал нещо различно. Но си е факт, че за повечето хора няма угодия. Сега мрънкат от Ютонг, преди от о305, о405 и белите МАН.
Че изобщо в Земляне има ли някой нормален и поддържан автобус? Това може би е гаража, в който цари едно тотално безобразие и отвратия. Наскоро се бяха появили снимки на 1166, който е с накичена предница като някоя сергия, 1305 с ужасно бяло фолио на челното и страничните стъкла, 1605 също с филио и изобщо примери колкото искаш. Отделно автобусите са им кочини. Няма нито едно късо конекто от 19-та или 18-та серия, което да не е мизерия. На дизеловите ютонги са започнали тасовете да свалят и започват да се появяват къде ли не. Изобщо цари един хаос.
Относно скърцането и тропането на стъкла и дръжки в мановете не съм съгласен. За съчленението скърца от прекрасните ни повдигнати пешеходни пътеки и тоталната липса на адекватно обслужване.”бучене все едно ще излита” - сто пъти е коментирано, че това идва от вентилаторните перки на двигателя, които работят на високи обороти и не позволяват прегряването на двигателя.
Как няма да мрънкат повечето хора, нали ги ползват и се возят на тези автобуси, защо да не си изказват мнение? Как няма да недоволстваш като вместо тях можеше да се вземат ивеко... А най-правилният избор беше да са отново къси манове.... Относно кочините, които си изброил няма какво да кажа освен, че добре че вече не се движат и много бързо трябва да ги последват 3-те къси о345 и по ред на номерата късите конекта и т.н.
Типично за българинът. Вечно недоволен.
Критикуват се поддържаните рейсове, критикуват се неподдържаните, критикуват се новите, старите и какво ли още не. А Ивеко като го знам какви трошляци са, направо се кефя на Ютонг...
А и да спрат 3те зелени, няма да се оправят Ютонгите, бъди спокоен. Точно те и 19ките покриват колите на счупените Ютонг и Лион ;)

8
Очевидно не си се возил на землянските Лиони. Има някои покъртителни като 1155, 1165 и други. Ритат скорости, тропат дръжки, стъкла, бучене все едно ще излита, скърцане пръ съчленението и т.н.
А относно Ютонгите не мисля, че някой е очаквал нещо различно. Но си е факт, че за повечето хора няма угодия. Сега мрънкат от Ютонг, преди от о305, о405 и белите МАН.

9
Изтрити теми / Re: Siemens Inspiro
« on: 09.09.2020, 13:09:03 »
За пореден път се коментира пишещият, а не какво е написал. Това го правят 80% от пишещите тук. Някои избиват комплекси, други пък просто нямат работа и малко си раздвижват пръстите на клавиатурата, трети пък нямат право на мнение в семейството си и тук се изявяват.

10
Метросъстави / Re: Siemens Inspiro
« on: 08.09.2020, 20:40:04 »
Руските влакове са доста по - солидно направени. Особено вратите между вагоните са все едно взети от подводница, толкова са тежки и масивни, всички плоскости/ стени са от дебело желязо, седалките също. Сименсите, където и да пипнеш си кънтят на кухо. От плоскости/стени, до седалки и под. Днес е возих и влакът беше празен, но една жена на 5 или 6 метра от мен като стана и отиде до вратата, подът кънтеше на кухо и чак се пренесоха вибрациите по седалките.
А за дизайн, Сименсът е много грозен, прилича на чудовище. Руските са семпли и приятни, както трябва да бъде.

11
На някои са им сменени стоповете, кръгчето е червено и вътре бяла звездичка.

12
Така става, когато някой си вре носа, там където не му е работа и после има претенции, че така се оправяло всичко.

13
Автобуси / Re: Електроавтобуси
« on: 07.09.2020, 22:22:25 »
За мен ще е логично тролеите да са в Левски, а електробусите в Надежда, като вземем предвид, че дадените линии минават до гаража. 

14
За мен пък не е нормално на хубав и прав участък кола да се мъкне с 15 км/ч. Особено пък, където има ГТ и гонят разписания. Учебните курсове е коректно да се правят на полигони или не толкова натоварени булеварди, където участват и тролеи или автобуси. А и както чухте инструкторът каза, че и дръпнал волана... това го гледам всеки ден как им държат воланите на обучаващите се. Ами те са опасни за всички около тях. Затова първо нека ходят на полигони и тогава да ги пускат в трафика. Не мога да разбера тая мода всеки да си изкарва шофьорска книжка в България, това не е нещо за всеки.
Иначе изпреварването също не беше коректно, така си е, но в един монент човек се изнервя, а пък и ако тролеят се влачи зад колата после ще се намери и някой да мрънка, че тролеят е закъснял. Идеално положение няма. :)

15
Автобуси / Re: Автобусни дискусии
« on: 03.09.2020, 16:43:32 »
Какво ще им претопят в Кремиковци само те си знаят... вече няма автобуси с толкова железо, та да са доволни като пратят нещо натам.

16
Нормално да има задръствания и в събота, като се дават книжни на всички дебили и като ги е страх и 95% от хората от измислен вирус ще е така. Откакто наплашиха хората с този вирус е така, също помагат протестите и не на последно място ремонтите.

17
Аз чакам докато не дойде номерен състав и за мен не би било излишно да виждам кога идва и вторият влак.

18
Оборище - Х. Димитър няма нужда повече от 3 коли, нито пък Бъсктон - кино Одеон от 13. Къде е проблемът не разбирам? Който иска връзка от едното с другото си хваща редовният 9 и отива където иска. 9 си е редовна и делник и уикенд, така че ядове няма.

19
Каква точно е логиката ТБ2 да е с 13 коли делник и три празник? Защо от ЦГМ си мислят, че в празнични дни хората не пътуват. Разбирам, че и водачите са хора и трябва да почиват, но това е пълно безобразие и хабене на пробег. По-добре е делник 10-11 коли и пет празник, но явно много искам. Важното е да се трупа пробег, пък вози ли се някой и удобно ли е на хората е друг въпрос.
Просто другите 3 в делник и 2 празник са на 2А, затова :)

20
Само това ни липсва, та да ни надува главата още повече... особено на Витоша, Лъвов мост или Централна гара ще е ужас, докато изреди всичко.

Pages: [1] 2 3 ... 64