Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Topics - Dragon

Pages: 1 [2] 3
21
Quote
В Швейцария откриха най-дългия железопътен тунел под земята в света. Той преминава през Алпите и според замисъла на строителите му трябва да облекчи положението по натоварените пътища на страната. Дължината му е 34 километра.

Строителството на тунела отне осем години, като бяха похарчени 3,5 млрд. долара за изграждането му.

"Повдигнахме планината", заяви министърът на транспорта на Швейцария, който пропътува новата железопътна отсечка.

Тунелът ще намали с 1/3 времето, за което се изминава разстоянието между Германия и Италия. Пълна готовност за функционирането на съоръжението ще има през декември. Капацитетът му е 42 пътнически и над 80 товарни влака на ден.

В световен мащаб новият тунел "Льотчберг" е третият по дължина. Най-дългото трасе на тунел в света има японският "Сейкан", а след него се нарежда съоръжението под Ламанша. Те и двата обаче са построени под вода.

В момента Швейцария е основната разпределителна точка в Европа за товари, а целта на тунела е те да бъдат преразпределени от авто на жп-транспорт.

Повече от 4000 тежки камиони ежедневно минават по високопланинските пътища на Швейцария. Това води до много задръствания, замърсяване на въздуха и инциденти, отбелязва Би Би Си.

В момента страната осъществява най-големия подземен проект в историята на света. Тунелът Готард ще бъде дълъг 60 км и трябва да бъде готов до 2015 година. Той ще сведе времето за пътуване от Цюрих до Милано до само 2 часа и половина. Цената му е 13 милиарда евро.


БГНЕС

22
Експреса Софя - Бургас се е бил скапал в тунела Козница. Вече е изтеглен и се движи със закъснение над 3 часа.
Имало е спиране на напрежението в тунела, но не се знае още от вандали откраднали кабел или от счупване на пантографа. Влака е изтеглен с дизелов локомотив.

23
Quote
“Елаците мед” купиха втора общинска пътна фирма

Лили ГРАНИЦКА

"Елаците мед" купиха общинската фирма "СКГТ - Трансремонтстрой" за близо 9 млн. лв., съобщи Столичната общинска агенция за приватизация. Сделката е станала в края на миналата година. Това е втората покупка от медодобивната компания на общинска фирма от пътния бранш, след като през ноември платиха близо 29 млн. лв. за общинския монополист на пътните ремонти "Пътища и съоръжения".

В същото време "СКГТ - Трансремонтрстрой" беше продадена от втория път, след като на първия конкурс през октомври нито една от закупилите документация шест фирми не подаде оферта. Втория път седем компании закупиха книжа за участие в конкурса. Това са "Мостстрой" АД, "ФАЕ - София" ООД, "Елаците мед" АД, "ВИБЕ БГ" АД, "Прима Хим" ЕООД, "Еко био енерджи" ЕООД, "Финансово индустриален концерн АКБ - Форес" АД. Единствено обаче "Елаците мед" подаде оферта от 8.897 млн. лв. Обявената минимална продажна цена беше 3 млн. лв.

Купувачът се задължава да извърши инвестиции за 4 млн. лв. до края на 2009 г. Предложената програма за трудова заетост в този период предвижда да се запази броят на заетите 73 лица и да се открият 27 нови работни места. Освен това "Елаците мед" ще погаси задълженията на "СКГТ - Трансремонтстрой" към Специализирания общински приватизационен фонд в размер на 225 хил. лева в срок до три месеца от подписването на приватизационния договор.

Общинската "СКГТ - Трансремонтстрой" до тази година беше монополист на ремонтите на релсовите линии в столицата. По данни на Столичната община тази година обществената поръчка за ремонт на релсовия път е била спечелена от частните "СК 13" и "Трансстрой". Общинското предприятие разполага с терен от 32 дка в кв. "Илиянци", на който е разположена производствената му база.

От 2005 г. компанията на "Елаците мед" навлиза решително в ремонта и поддръжката на пътища. Дружеството изкупи три държавни пътноподдържащи фирми в Лом, Годеч и София, а през миналата година купи и самоковската общинска фирма "Бекастрой". "Елаците мед" заедно с "Геотехмин" е собственик и на "Пътна компания".

В края на август агенция SeeNews съобщи, че мажоритарният собственик на медодобивното предприятие "РМД - Елаците мед" ще увеличи капитала си осем пъти - от малко над 555 хил. лв. до 4.44 млн. лева.
03.01.2007, с. I

24


Вече малко хора вярват в дядо коледа, особено тези в беда. Нека по Коледа подарим надежда на тези хора. Екипа на GTSofia приканва тези които имат възможност да помогнат на човек в беда. Дори 1 лв. изпратен със СМС или обаждане е помощ и съм сигурен че ще бъде оценен.

Ето някои от инициативите:

http://www.bgkoleda.bg/index.php
http://www.save-darina.org/

25
Айде тези които ще идват да казват тук. Аз утре ще кажа дали със сигурност ще идвам, но мисля че ще мога да дойда. Плана е заминаване в 9:50 от София с БВ2611 с календарна цена 4.60лв с 50% намаление (за тези които имат карти, цената на картата е 1лв и важи 1 година и се издава срещу служебна бележка от училище или университет, карта младеж е за всички до 26г. и струва 20лв) и връщане от Плевен с БВ2610 в 15:42, цената  е 3.85 с 50% намаление. Пристигане в София - 19:01.

Тези които няма да идват е желателно да не го упоменават тук!

26
Quote
Столична община ще купи 120 нови автобуса до края на следващата година. Това съобщи вчера пред БНР зам.-кметът по транспорта на София Велизар Стоилов .
   „По договора за кредит с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) 30% от транспорта трябва да станат частни до 2008 г. Основно изискване към операторите ще е да имат нови возила”, обясни Стоилов. Все още се обмисля дали линиите ще се дават на концесия, или ще се приватизират.
   През миналата година с кредита от ЕБВР кметството е купило 126 нови автобуса за над 15 млн. лв.
   02.11.2006, стр.7

в. Труд

27
Хрумна ми че можем да си направим една форумна разходка до някой друг град, който да не е много далеч (т.е. варианти като Бурагс и Варна не стават ). Ако има достатъчно навити може в събота или неделя да отидем с влак до там, ще разгледаме града и транспорта, ще изпием 2-3ста бири и ще се върнем вечерта. Трябва да се измисли и подходящ град.

Ако на някой му харесва идеята нека си каже тук. Ако ви хрумва нещо друго също може да кажете.

28
Разни / Любимите ви заведения
« on: 25.10.2006, 16:37:16 »
Хрумна ми тази тема тъй като всички посещаваме различни заведения, и често се и чудим къде да отидем. Ако обменим малко от опита си може да помогнем един ан друг като иам такава дилема

Така че къде обичате да ходите да пиете бира, кафе, да потанцувате, да поиграете биляд и т.н.?
На мен лично любимите ми заведения са пицария Джепето (намира се на Гурко, до кръстовището с Раковска), бирария Халбите - поне тази на 5-те кьошета е приятно място. Също така Барбекю - на Иван Асен.

29
От началото на месеца не знам какво става по Околовръстното или в Младост но 111 се движат със закъснения по половин - един час. Това е от 4-5 часа до поне 8. Преди седмица го чаках поливин час в Люлин след което отидох на метрото и от Константин Величков се качих на тм.11 и стиганх до Любляна преди да дойде автобус откъм Люлин. Когато стиганх Любляна преминаха 3 автобуса 111 откъм Люлин без пътници, като единия директно отпраши за Младост а другите 2 се прибраха в гараж. Снощи забелязах че на спирките на Горнобански път и Любляна чакаха по около 50 човека и явно го е нямало повече от половин час. Пристигна един автобус откъм Люлин с табелка за гараж без да вози хора, направи обратен завой по-надолу по любляна и тръгна пак към Люлин.

Добре че от Земляне се стараят да правят нещо за да компенсират до някъде тези закъснения, но се чудя какво се случава по пътя от Младост до Горнобански път, че има чак такива задръствания.

30
Днес около 18:10 се е срутила едната стена на сграда намираща се на ъгъла на улиците Алабин и Леге. Загина ли са 2 момичета на възраст 18 и 19 години. Стената е паднала върху тяхната кола, която минавала в този момент от там. Според свидетел в този момент от там са минавали около 20 души но според информацията на полицията никой от тях не е бил затрупан. Пазачите които са били в сградата са излезли когато са чули пукането на стената. Тази сграда е доста стара и се е ремонтирала. Имаше още доста смачкани коли.

Посотянно летяха линейки, пожарни, полиция и паяци. Имаше в началото около 10 линейки и 1-2 пожарни, след което започнаха линейките да се изтеглят а идваха още пожарни. Може би половината ресурси на София бяха там. Аз лично поздравявам пожарната, полицията и медицинските които създадоха добра организация и започнаха бързо опитите да спасят хората. Полицията се беше постарала да улесни максимално предвижването на линейките и пожарните коли.

Ето тук са няколко снимки които направих на мястото: http://gtsofia.info/oldsite/?act=galery&showt=90

31
От днес GTSofia.info предлага 2 нови услуги:
  • Получаване на смс по кои линии има промени
  • Получаване на e-mail с последните новини
SMS-а поради ограничението в символите ще съдържа само линията и периода на промени. Цялата информация ще можете да видите в раздела новини на сайта. Услугата е достъпна само за абонати на МТел с активиран mail2sms.

Известяването по електронната поща е достъпно за всеки и ще съдържа цялата новина така както е и на сайта.


Ако желаете да използвате някоя от тези услуги изпратете SMS на цена от 2 лв. без ДДС на телефон.... шегувам се  Напишете ми ЛС с телефона и/или e-mail -ла ви и ще бъдете добавени към услугата.


Тъй като току що ги завърших, услугите все още са в тестов вид и са възможни проблеми. Ще се радвам да споделите ако нещо не работи или не ви харесва.

32
От 94-та насам това е най-силната седмица за българския спорт може би. За това и не се сдържах да отворя тази тема.
За пръъв път след толквоа опити български отбор заслужено влезе в Шампионската лига. И ако в повечето случаи до сега не мога да кажа че сме и заслужавали, то сега не е така. Левски игра като един световен отбор и показа, че може, показа че заслужава, показа че миналогодишните успехи не са били случайни. Сега всички на стадиона и да смачкаме и някой гранд Успех на Левски и участниците ни за купата на УЕФА. Нека се превърне в най-успешната година за български футбол.

Но успехите не свършват с това. Малко преди равенството на Левски българският национален отбор постигна голяма победа над олимпийският и световен шампон и победител в светоната лига за последните 3 години - Бразили. Не просто ги победиха а ги смазаха с 3:0. На пук на всички очаквания. Показахме че сме една от световните сили, показахме че можем не само да бием един отбор, показахме че можем да спечелим и първенството. Доказахме го и след днешната победа отново с 3:0 над Сърбиа и Черна гора. Продължавайте в същия дух!

Лично аз съм в приповдигнато настроение от вчеращния следобед и се надявам българските спортиси да го запазят таквоа още дълго. Успех на всички!
Прилагам една статия от ангенция фокус:

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

Да накараш един народ да мечтае

23 август 2006 | 16:45 | Агенция "Фокус", Божидар Къртунов

Денят е 23 август. Някъде около 13.00 часа българско време. В зала “Лужники” в Москва своите места заемат 700 зрители. Предстои мачът между националните отбори на Бразилия и България, с който се открива финалният турнир от най-комерсиалната надпревара в света на волейбола – Световната лига. Един срещу друг се изправят абсолютният фаворит и определеният от букмейкърите за аутсайдер. Бразилия е настоящ световен и олимпийски шампион. Южноамериканците имат 5 титли в 16-годишната история на Световната лига. Те са неизменни участници във финала на състезанието от 2001 година, като са изгубили само този през 2002, когато отстъпват на Русия. В груповата фаза на тазгодишния турнир момчетата на Бернардо Резенде постигат 12 победи от 12 мача като дават на съперниците си (Аржентина, Финландия и Португалия) едва шест гейма. Но дотук със статистиката...
На игрището вече се появяват националните отбори на Бразилия и България. Там долу статистиката не означава нищо. Важни са сърцето, бързият ум и опитът. Ето го и първия съдийски сигнал на главния рефер Нинг Ванг. Българските национали започват убедително срещата. Така я и завършват. Волейболният свят е в шок. След дванадесет безапелационни победи Бразилия плаче. Тринадесетият двубой в тазгодишното издание на Световната лига се оказа фатален за Селесао. Не само заради катастрофалната загуба на тима от България. Провалът със сигурност ще се отрази зле на психиката на отбора на Бернардо Резенде. Преди срещата с България всичко изглеждаше ясно – шести пореден финал и четвърта последователна титла за Бразилия в Световната лига по волейбол. Останалото беше формалност – трябваше просто двукратният олимпийски шампион да изиграе няколко мача до неделя, когато да ликува със златните медали. Но Мартин Стоев, Пламен Константинов и компания не бяха чели този сценарий.
На полето в “Лужники” видяхме едни истински български лъвове, които сякаш играеха не с най-добрия отбор в света, а с някакъв спаринг партньор, който сега се обиграва. От прочутата атака на Бразилия нямаше и помен. Капитанът Рикардо Гарсия и съотборниците му изглеждаха уплашени, а техният наставник Резенде беше по-безпомощен и от птиче, затворено в кафез. Защото срещу себе си Бернардиньо видя отбор, който знае как да печели. Отбор, на чиито играчи на няколко пъти се налагаше да вдигат високо ръка и да молят съперник за прошка след поредната бомба, попаднала в чуждо тяло. От друга страна българите показаха, че освен силни, са и технични. Когато беше нужно, момчетата на Мартин Стоев “връзваха ръцете” на бразилците с перфектно пуснати топки. В третия гейм болкадата довърши и последните надежди на съперника. Тогава станахме свидетели на нещо, което може да се види много рядко – три последнователни атаки на Бразилия бяха спрени от българските блокировачи. Без никакво съмнение обаче главното оръжие на националите ни бе началният удар, с което доказахме, че неслучайно сме на първо място в Световната лига по отношение на този елемент. С агресивен и великолепно насочен сервиз българите попречиха на противника да организира мощната си атака.
Така с перфектна игра във всеки отделен волейболен компонент България хвърли бомбата на старта на финалния турнир от Световната лига. Побеждавайки категорично с 3:0 световния и олимпийски шампион Бразилия само за 81 минути, момчетата на Мартин Стоев доказаха, че заслужено са в Москва. Нещо повече – те събудиха мечтите ни. В момента всички в България се надяваме в неделя в 18.00 часа да седнем пред телевизорите и да ги видим в решителния двубой за титлата. Защото можем! Защото момчетата го заслужават! И нека сега никой да не омаловажава успеха. Единствената причина Бразилия да изглежда като отбор от неопитни юноши в зала “Лужники” е, че насреща беше България. Оправдания с часовата разлика и дългите пътувания не важат. Не и срещу нашите национали, които летяха от София до Хавана и спечелиха с 3:0 като гост на Куба. Прибраха се във Варна и уморени и недоспали не оставиха шансове на Южна Корея. За финал играха два отговорни мача в Кайро, откъдето без почивка заминаха за Москва, където трябваше да се изправят срещу фаворита Бразилия. И изненадата се получи. Да изненада, но не и чудо. Защото Мартин Стоев разполага с интелигентни момчета, отлични и завършени спортисти и най-важното – хора със сърца, водени от капитана Пламен Константинов, който при гостуването в Хавана за пореден път доказа, че във време на войни и тероризъм има място и за доброта. Капитанът на България дари лични пари на онкологията в кубинската столица.
Затова място за оправдания от страна на Бразилия няма. Мъдрите хора вече са го казали: “Играеш толкова, колкото ти позволи съперникът”. И логично в момента Бразилия е пред България във волейболния показалец само по азбучен ред. На възпитаниците на Мартин Стоев можем да пожелаем успех и спортен шанс. Другото те го умеят. Сега място за възгордяване няма, но това скромните момчета от националния ни отбор го знаят. Оттук нататък ние ще стискаме палци, те ще играят както срещу Бразилия, а след финала всички ще ликуваме заедно. БЪЛГАРИ ЮНАЦИ!

33
Архивирани теми / Логическа игра
« on: 27.07.2006, 17:53:09 »
http://gtsofia.info/Files1/Game.swf

Това е една логическа игра. В япония се изпозлва като тест за интелигнентност когато дадена фирма назначава служител.

Ето правилата:
Трябва да преминат всичко хора от другата страна на реката.

1) Престъпника не може да остава с хората без полицая да е там
2) Майката не може да остава с момче, без бащата да е там и обратното
3) Децата не могат да пътуват сами
4) Салът събира само 2-ма души и не може да се връща сам.Айде напрегнете си мозъците малко За да е по-интересно който я реши първи получава ранг по избор
Ако някой я реши да ми прати реда на ЛС. Не пишете отговора тук за да е по-интересно на другите!


Успех!

34
Архивирани теми / Бурята
« on: 23.06.2006, 16:53:22 »
Quote
Покривът на "Билла" в кв. "Хаджи Димитър" пропадна заради бурята в столицата


Много от улиците са непроходими вследствие на проливния дъжд; наводнени са сгради; същевременно експерти предупреждават, че голяма част от Южна Европа е застрашена от небивала суша
23.06.2006

20 кв.м от покрива на магазин "Билла" (Billa.bg) в столичния квартал "Хаджи Димитър" са се срутили. Жена и дете са били ранени при инцидента, причинен от разразилата се около обяд буря с проливен дъжд и градушка в столицата.

От ръководството на супермаркета уточняват, че става дума за срутване над сектора за плодове и зеленчуци. Продавачи и клиенти са били евакуирани по правилата.

Жената е настанена в "Пирогов" с прорезни рани без опасност за живота, а детето - в ИСУЛ. Мъж пък пострада от гръм и също е закаран в "Пирогов" заради изгаряния по ръцете и корема.

Много от централните софийски улици са непроходими

вследствие на проливния дъжд. Затруднено е движението на транспорта. В пожарната са постъпили над 30 обаждания за наводнени сгради. Екипи на "Гражданска защита" са започнали отводняване.

Градският транспорт се движи с половин час закъснение. Ватманите са инструктирани да карат бавно до оттичането на водата от улиците.

Към 15 ч. не се движат трамваите по маршрутите с номера 2, 14 и 18 заради паднало дърво върху релсовия път в района на Римската стена.

Гръм е ударил и прекъснал контактната мрежа на трамваи 5 и 19 в района на Руски паметник, заради което и там движението е спряно. Номерата 20 и 22 също не се движат заради спиране на тока по контактната мрежа.

Трамвайна мотриса пък се е запалила на кръстовището на бул. "Дондуков" и ул. "Кракра". Пожарът вероятно е причинен от късо съединение в резултат на дъжда или от паднала гръмотевица. Няма пострадали, а огънят вече е потушен.

Наводнено е 22-ро училище в столицата, върху чийто покрив е паднало голямо дърво. Има паднали дървета и на бул. "Фритьоф Нансен", бул. "Евлоги Георгиев " - на ъгъла с "Хан Крум", на пазара в кв. "Иван Вазов" и в градинката на баня "Мадара".

Наводнени участъци има пред Военния клуб, НДК и Орлов мост. ТИР е поднесъл и е влязъл в градинката до бул."Сливница" и "Константин Величков".


Пожарни екипи от Ботевград, Перник и Елин Пелин са пристигнали в София в помощ на колегите си, съобщиха от МВР.

Прогнозата (предоставена на "Дарик радио"): Мощните градоносни облаци се изтеглят на изток. Очакват се интензивните валежи да продължат източно от София на много места в Западна и Централна България. Възможни са силни локални градушки, придружени от бурен вятър. Процесът ще отслабне до вечерта и ще стихне до полунощ.

Същевременно експерти предупреждават, че голяма част от Южна Европа е застрашена от небивала суша през летните месеци.

Специалистите рисуват мрачна картина най-вече за районите, където основен отрасъл е земеделието и населението се прехранва чрез производството на плодове и зеленчуци. Сериозни загуби се очакват и в сферата на туризма.

Според синоптиците необичайно високите температури, от които няма да ни спаси дори близостта с морето, ще откажат и най-запалените любители на слънчевите бани.

Специалистите намират потвърждение за прогнозите си във по-високите
средногодишни температури и по-малкото количество на валежите през последните години - условия, които са "идеална" предпоставка за трайно засушаване.

Нетинфо

35
Архивирани теми / 321 пред 6-то РПУ
« on: 04.06.2006, 21:25:19 »
Вчера видях този автобус (321) около 23:30 да стои пред 6-то РПУ, някой знае ли какво е станало? Мога да кача и снимка ама на нея не си личи много.

36
Архивирани теми / GPS и на 111
« on: 17.05.2006, 18:29:15 »
Най-после доживяхме да видим и това. Днес в 1767 видях че са сложили но още не работеше. Предполагам скоро ще има във всички автобуси Конекето и О345 на Земляне. Време беше да спре прибирането на някой шофьори-тариакати през младост-дървеница-бистришкото шосе, дори имаше случаи и дървеница-студентски град-симеоновко шосе.

38
Архивирани теми / За сайта
« on: 04.05.2006, 13:03:03 »
Слагам тази тема тук просто за да е по-видима.

Ако някой има желание да слага новини (поне за сега само това) в сайта, нека ми пише e-mail с име което да се изписва при новината, потребителско име и парола като лично съобщение за да му направя акаунт за контролния панел. На e-mail ще получите повече информация.

40
Вашето мнение / Сайт GTSofia
« on: 20.04.2006, 21:46:01 »
На следния адрес вече можете да видите бъдещия сайт:
http://gtsofia.info/

а форума е достъпен за ваше улеснение и на
http://forum.gtsofia.info/

Може би вече сте видяли че сайта и форума имат и ново лого.
За момента то и сайта изглеждат най-добре при резолюция 800х600.

Няма да можете да видите много повече от дизайна му тъй като в момента разработвам отделните секции в него. За момента са работещи "новини" и "подвижен състав", като във второто няма въведена никава информация. Единствено се вижда как ще бъдат като структура. Ще се старая да въвеждам новините които излизат по време на разработката. Вероятно ще се има промени в менюто и секциите.

Надявам се скоро да успея да разработя и другите секции ще направя и нещо като контролен панел и се надявам след това да получа и помощта на тези от вас които имат желание да направим този сайт полезен и възможно по-пълен с информация за всеки.

Ако имате забележка или идея за това как да направим сайта по-добър ще се раздвам да видя мението ви в тази тема.

Dragon

Pages: 1 [2] 3