Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - ivan krastev

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 102
81
Изключително добри фоторепортажи  :fan:
Каквото и да си говорим МД2 е доста на ниво!
Лъвов мост и Сердика 2 определено ще най-най-представителните станции :) Надежда също е станала меко казано уникална станция!

82
Аз като гледам схемата тупика ще е след станцията. Жалко само, че няма да я направят с островен перон, за да е по-удобна :(

83
Хехе ....
Значи цвета колко по-различни ги прави :) В тази разцветка влаковете изглеждат много прилични.
Аз от няколко дни дебна за новите влакове по трасето, но уви нищо все още :(

84
Всеки има право на мнение, но аз чак се изненадах какви коментари има в другият форум. То защото всеки от нас живее в царски палати и тънем в разкош, та .....
Както и да е!
Аз като цяло съм доволен от визията на МД2, но в крайна сметка важно е да върши работа. Ми то и метрото в Рим не е едно от най-красивите, но върши работа. Явно след толкова злобни и негативни коментари тук заслужаваме еднотипно оформление на станциите - всичко в бяло и една ивица отразяваща цвета на линията - син или червен.
Като издънки по МД2 аз бих посочил външният вид на МС Ломско шосе, еднотипните станции Банишора и Централна гара и глупавото име ЕС! Но това не е чак толкова голяма болка за умиране!
Станциите в Надежда са доста прилични и дори и Хан Кубрат на мен ми харесва. Лъвов мост както казах е черешката на тортата - уникална станция и аз не виждам кое и е кичозното или грозното или което и е да от глупавите коментари в другият форум. За Сердика 2 и Дж. Баучер нищо не може да се каже - в случая конкретно, защото станциите още не са завършени, но определено ще станат добре. НДК и ЕС - от време оно е ясно че станциите ще са приятни и свежи. Като цяло ще имаме една доста приятна линия на метрото, която да се надяваме че ще е доста функционална и ще прекосяваме града за няколко минути. Е какво друго да искаме?

85
От тази снимка:

и аз си мисля, че ще има стълбище и 2 ескалатора, но погледнато от влака когато минава си мислех, че е по-тесничко и ще има само един ескалатор и едни стълби :)
Определено ще е интересно!

86
@ difian да попитам пак за връзката между Сердиките - с един асансьор и една тръба със стълби и ескалатор ли ще е или ще има 2 тръби със стълби и ескалатор?

87
Лъвов мост е уникална станция :) Направо нямам думи за нея - като гледам ще вземе някоя награда за архитектура 100%.
Сега последно връзката между Сердиките с един асансьор и една тръба със стълби и ескалатор ли ще е или ще има 2 тръби със стълби и ескалатор?

88
Quote
Обжалва се изборът на строител на метрото до летището

Обединение “Метро Конструкциони 2012” обжалва пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) търга за строежа на метрото до летище София. Жалбата е подадена в началото на юли, показва справка на сайта на КЗК.

В обединението са фирмите “Хидрострой-П” и италианските “Си МБ Корпоратива Муратори” и “Униеко”. Те кандидатстваха за обособена позиция 3, която обхваща участъка от ул.”Подпоручик Неделчо Бончев” до летището, но не бяха допуснати до отваряне на ценовите оферти. Липсвали цели раздели в документацията им, обясниха от “Метрополитен” тогава.

 

Строителството на оспорвания участък беше спечелено от обединение "Метро Сифер", в което влизат пловдивската "Сиенит" и "Архитекти Серафимови". Те дадоха най-ниска цена от 48.9 млн. лв. за трасето.

 

Останалите две позиции бяха спечелени от обединения с водещи партньори “Станилов” и “Трейс”.

 

“Станилов – Метропроект” ще строи участъка от бул.”Цариградско шосе” до метростанция 20. Обединението спечели търга с цена от 23.4 млн. лв., което е по-малко от половината от прогнозната от 50 млн. лв.

 

Обединение “Метро Дружба”, в което влизат "Трейс груп холд", "Мостконсулт" и "Ар Джи Би", спечелиха изграждането на най-скъпия участък от края на метростанция 20 до ул.”Подпоручик Неделчо Бончев”. Те победиха конкуренцията с цена от 63.6 млн. лв.

 

Към момента все още няма подписани договори с избраните изпълнители. Ще изчакаме решението на КЗК и тогава ще сключим договорите, каза Стоян Братоев, изпълнителен директор на “Метрополитен”. Според него обжалването няма да забави строителството на участъка, което е планирано да започне през есента.

 

Близо 5-километровият участък от бул.”Цариградско шосе” до летището ще е с четири нови метро станции и ще струва около 136 млн. лв. без ДДС. Средствата са по оперативна програма “Транспорт”. Срокът за изпълнение на обекта е 28 месеца.http://www.mediapool.bg/%D0%BE%D0%B1%D0%B6%D0%B0%D0%BB%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D1%82%D1%80%D0%BE%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D1%82%D1%80%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B4%D0%BE-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%89%D0%B5%D1%82%D0%BE-news195161.html

89
Онзи ден като минах през подлеза на ЦУМ и в южният вестибюл на Сердика 2 имаше монтирани ескалатори вече.
Отделно като минах с влака посока Сердика -> СУ се видя в прехода, че стълбите са изляти и мястото за ескалатор също се виждаше. Аз до колкото разбрах ще има асаньор, стълба и ескалатор, но някак си само едно стълбище и ескалатор ми се вижда малко за преход (асаньора не го броя, защото него малко хора ще го ползват), предвид големият пътникопоток.

90
Онзи ден като минах работеха.
А ми е много интересно на МС "ЕС" дали ще има по тавана от онези стъклените светещи елементи - имаше ги на няколко рендера ....

91
Джеймс Баучер се получава една много приятна изненада!
Лично на мен много ми допадна. :)
Да, така е - доста приятна изненада и няма как да не се съглася, че станцията е хубава. На мен също много ми допада, особено с тия завъртулки по стените и пода дето са е много хубаво. В завършен вид станцията ще е много хубава и когато преди известно време Братоев каза, че ще се изненадаме приятно от станциите аз не повярвах!
Това, което ме зарадва в станцията е че на входовете на север ще има и ескалатор в посока повърхността. Така доста станции от МД2 ще имат ескалатори до самият терен - Баучер, НДК, Сердика, Мария Луиза и Надежда. Само на Хан Кубрат и Лъвов мост не знам дали ще има.
Определено това което е направено много ми харесва :)

92
Яко се получава и с пейките, като цветът им е характерен за всяка станция. На Хан Кубрат очаквам да са жълти, на Мария Луиза и ЦГ също са в тъмно зелено и синьо по същия начин... ;)
+1
На Хан Кубрат може да са с цвят като на надписа по стените, но може и жълти да са.
А това означава ли, че си посетил и станциите от М. Луиза до Сердика и да очакваме ли и от там снимки :)

93
Доста изненадващ репортаж  :fan:
Ломско шосе - прилича ми на аквариум с прозорци. Представям си лятно време какъв задух и пек ще е на тази станция. Похвално е че са сложили по 3 ескалатора на перон, ама чак толкова голям пътникопоток не ми се вярва да се генерира от тази станция. Като цяло не е лоша - важното е да върши работа.
Бели Дунав - доста по-добре се е получила от рендера. Лично на мен ми харесва с това бяло, зелено и кафяво - някак си доста "еко" станция е.
Хан Кубрат - определено е доста яка. В тази крива, с орнаментите по тавана ..... получило се много добре.
Като цяло Надежденският участък е хубав и изглежда ще е функционален. Мога да отбележа, че не се забелязват стандартните неща, които сразнят голяма част от потребителите в другият форум, а точно - тясни перони, мазилка, плочки, фуги и т.н. Даже обратното - от снимките всичко изглежда много спретнато и добре направено.

94
Ами според последните планове е изместена на запад до Околовръстното. .....
Според най-последните планове (преди 2-3 седмици писах какво ми отговориха от Метрополите за тая станция) не се знае къде ще е, като допълнително ще се правят проучвания и ще се прецени на къде ще има по-вече пътникопоток, защото там още не се знае на къде ще се разраства районите там.

95
Преди няколко седмици писах до Метрополитен за последната станция в Младост 4, като ги питах на къде точно ще ходи метрото и къде точно ще е МС 17 - на запад или към кино Арена. Отговориха, че на първо време ако се намери финансиране метрото ще се построи до Софийска вода - т.е. само с 3 метростанции. След като се позастрой района там щели да се направят необходимите проучвания и тогава ще се реши на къде да продължи метрото.

96
Така ти се струва.

97
Не знам как точно я мислят Дж. Баучер, но на мен много ми харесва направеното до момента. Тавана ще е интересен, стените също са в много интересна цветова комбинация!
Жалко, че на Св. Наум са се отказали от светещият стъклен таван и пейките :(

98
Нещо за МД3 няма ли :)

99
http://optransport.bg/upload/docs/3.Presentation_metro_2.V.2012.ppt

Някаква нова презентация - някой може ли да направи Print Screen ако има нещо интересно, че в работата компа много бавно ми я отваря :)

100
поне докато чакаме снимките вземето опишете тоя преход - кок точно ще е, защото се вижда по една дупка до двата коловоза, а по средата ще има ли място за асансьор .... интересно ще е :)

Pages: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 102